Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
E sad... Na koju vi to inflaciju mislite? Bilo je njih, jelte... :alexis:
Ja se sjećam još one titine... Jedno vrijeme mi je stari govorio da ima plaću 6,5x10 na 6-tu... Ali je to bilo odlično za one koji su digli kredit :lol:
By SUNNY B
secam se,naravno,kao kroz maglu....ali ipak da.... to su bile godine kada su se srbi popeli za par stepenika na piramidi evolucije. sa sve kubancima koji su nenadmasni,tu i tamo rusima i rumunima koji se se slicno proveli za vreme causeskog...

kolaca se nikako ne secam, ipak smo bili nadprosecno opremljena porodica...:hvala:
By Storm
Period te hiperinflacije je jedna dosta morbidna stvar, ali niko zbog toga do danas nije odgovarao. Mislim da se javnost više ni ne bavi tim problemom, a bila je to najveća pljačka ovog naroda svih vremena.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja se sjećam da je inflacija u Hrvatskoj jedno vrijeme išla usporedo sa inflacijom u Srbiji, pa je tako u Srbiji trebalo prvo 3000 yud za 100dm a u Hr 3000 hrd, u Srbiji 6000 pa kod nas 6000 (otac je još jedno kratko vrijeme ostao da sredi neke stvari pa smo tako znali) i onda je narasla, ako se ne varam oko 400 000 tadašnjih HRD pa je došlo do uvođenja kune i devalvacije :yes:
ne sjećam se nečeg posebno lijepog iz tog perioda. Mi smo radili eurokrem od mlijeka u prahu koji smo dobijali kao humanitarnu pomoć a evo iskopah na netu i dva recepta za isti

Krema za mazanje od mlijeka a la Linolada (obična verzija

Sastojci:

250 ml vode
450 gr šećera
300 gr mlijeka u prahu
200 gr margarina (bolje je upotrijebiti prečišćeni maslac)
5 žlica kakaa

Priprema:

U 250 ml vode staviti šećer i prokuhati. Skloniti sa vatre i dodati margarin, a zatim i mlijeko u prahu. To sve kuhati na laganoj vatri 15 minuta. Na kraju, podijeliti smjesu na 2 dijela i u jedan dodati kakao. Istovremeno sipati u staklenku.

i bogatija verzija, koju mi definitvno nismo radili :D

Krema za mazanje od mlijeka i lješnjaka a la Linolada

400 grama šecera i 2 vrećice vanilija šecera zakuhati sa 2 dl. vode.
U vreli sirup dodati 1 margarin izrezan na listice,
dobro izmiješati mikserom da se potpuno istopi pa dodati 25 dkg mlijeka u prahu.
Umutiti, podijeliti na dva dijela i u jedan dio dodati malo istopljene čokolade
te po želji 100 grama lješnjaka.
Obje mase sipati istovremeno u posudu (staklenku ili plasticnu kutiju zapremine 8 dl)
ohladiti

lješnjake popržiti pazeći da samo malo požute, očistiti im crvenu kožicu
(ili kupiti već očišćene pa ih samo popržiti)
pa ih još vruće samljeti u mlinu za kavu
prvo ih malo isjeckati nožem
ako su se tijekom čišćenja kožice ohladili ponovo ih zagrijati pazeći da ne zagore
kad su gotovo pretvoreni u prah u mlin dodati žličicu kristal šećera i ponovo mljeti
umiješati u kremu
ponovo vrijedi napomena da se umjesto margarina može koristiti prečišćeni maslac

Eto, trebalo bi sakupit sve te čudne recepte iz tih sankcijskih/ratnih dana...ja se sjećam da sam jednom u Globusu čitao o sarajevskim receptima za vrijeme opsade a u sjećanju mi je ostao recept za pommes fritess od kukuruznog brašna. Nešto kao, zamijesilo biu se tvrđe tijesto od tog brašna, pa bi se rezalo kao pommes i onda pržilo u ulju. Wierd :D
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Kupper
Si lovljen neki put? Ja jednom.
Nekoliko puta. Mada svega jednom su mi zaplenili gorivo. Onda sam preko caleta obezbedio da me niko ne dira. :lol:
Korisnikov avatar
By kal zakath
1968 moja majka je uzela kredit za stan na 30 godina. 1988 dobila je pismo od banke, ako je moguče da odplati poslednjih 10 godina kredita, jer su troškovi vođenja kredita veči od mesečnih odplata. Kada sam uplačivao na pošti, poštanska taksa je bila veča od 10 godina kredita.
Korisnikov avatar
By gari
Eh, ko je bio pametan da tada uzme kredit...Jedan moj rođak je posle pet godina otplaćivao ratu kredita koliko je koštala kutija šibica. Mnogo mu lepo bilo. Zato nam je država i propala. Ma, koja po redu ni sam ne znam.

:opacupa: :blenta: :vatrica:
Korisnikov avatar
By bigirl
Kolača ne. Ali inflacije da. Sećam se... Krećem u školu, kafa na nekom obližnjem kiosku 500.000 din. (lupila sam cenu). Vraćam se iz škole, kafa 600.000. Sutradan, na putu ka školi, kafa 800.000. Vraćam se, kafa milion... I tako... Dok nije došao Avram.
Korisnikov avatar
By Morpheus
Bio sam klinac tada,secam se da mi je keva dala 500 hiljada dinara i da sam za to mogao da kupim jaffu....naravno ako do radnje stignem na pravo vreme,dok ne promene cene.Jedina dobra stvar u svemu tome je sto su moji tada krenuli u otkup stana tako da kada je inflacija zaustavljena stan nas je izasao nepunih 100 maraka.Hvala Super deki (Avramovic) !!!!
Korisnikov avatar
By Stripi
Da. Bio je super a onda ga sjebaše. I dalje ne kužim zašto?
Korisnikov avatar
By gari
Zato što nisu više mogli da se bogate na kurcnim razlikama. Eto-rekoh.

:cvetduga: :cowboy: :gitara:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da, secam se, tad su me vakcinisali od svake vrste patriotizma i nacionalizma (sto nije mala stvar!!!)
Ne secam se tog kolaca ali se secam nekog presuvog keksa koji je keva pravila, mleka u prahu od koga smo pravili i vodu bele boje i neko domace kiselo mleko, secam se kupovine dve manje banane za celu naninu penziju, tatinog puta u Skoplje po kilo narandzi da bi napravili rodjendansku tortu i jos pet litara soka pride - od tih pet narandzi, secam se i yamba koji su odrasliji clanovi familije igrali kad god bi na tvu bio zam (jer yeb ga, kablovska je u nas dom usla tek '95-'96), secam se i prenosa 'vencanja stoleca' jedne nase, pa recimo umetnice i ratnog zlocinca po njenom izboru itd....
Korisnikov avatar
By Zemunac
Da, secam se... Najupecatljiviji mi je deciji dodatak iz tog perioda, koji je ne znam koliko iznosio, ali sam uvek dobijao neke zelene novchanice u apoenima od 50.000 din, a na slici je bio neki dechak. I da, ZAM mi je najupecatljiviji posle dechijeg. :lol:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Secam se kolacica, izgledali su kao vanilice.
Secam se i inflacije, celog tog ludila, bila sam u nizim razredima gimnazije. Secam se da su neki izvlacili veliku korist od toga, a neki skapavali. Secam se kako su nam propale neke pare u bankama, secam se redova za sve i svasta, secam se kako smo sve kupovali na pijaci, od svercera, jer je u ranjama bilo samo praznih polica.
Toliko se dobro svega toga secam da i dalje nemam poverenja u banke.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
uh..itekako... moja porodica je u to vreme mnoooogo tesko zivela... bukvalno s vremena na vreme nismo imali sta da jedemo...
Korisnikov avatar
By novy
Ja sam tad otprilike na dva meseca isao sa roditeljima, ili u nekoj drugoj kombinaciji u Sofiju. Kupovalo se sve! Hrana, odeca, obuca... Odes sa 200 maraka i apsolutni si car, mada se secam da su se moji stalno tripovali da ih ne presretnu ulicni pljackasi kojih je tad tamo bilo u kolicinama, a ima ih i sad... E sad, vremena su se od tad znatno promenila, ali ja i dalje redovno idem u sofiju u soping. Naravno sad se ide sa znatno vise para i kupuje se u fensi trznim centrima ili nevidjeno dobrim urbanim andergraund sopovima kakvi u Beogradu ne postoje. Tamo stvarno mogu da se kupe neverovatne stvari... Od njihovog ulaska u EU doduse nisam bio, ali trebalo bi uskoro da se organizujem... Zivela Sofija!
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Setjam se kolacha naravno, pravio se chesto tih dana...
A setjam se i inflacije i milion prelepljenih cena na proizvodima u radnjama. Ali ja sam bio snalazljivo dete. Udjem u radnju, vidim da nemam dovoljno za keks pa uzmem da odlepljujem cene dok ne dodjem do one koja mi odgovara. :ninja: Sva sretja pa ni kasirke nisu znale aktuelne cene (ili ih je mozda bilo zao jadnog deteta) :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!