Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Ma ja i da hocu ne mogu da se definisem, mada mi je zabavno da pokusavam.
By Snow_Crystal
Originally posted by m..
Ma ja i da hocu ne mogu da se definisem, mada mi je zabavno da pokusavam.
Svi smo mi definisani.... Da da znam ja levo ti desno....:okret:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Evo ovako... BMZMkS (By the way, sta predstavlja ovo drugo "M" u skracenici???? :puzzle: ) moze se posmatrati sa bioloske, socioloske i psiholoske tacke gledista, s tim da ova treca predstavlja produkt interakcije prve dve. Verovatno postoji jos mnogo, mnogo aspekata sa kojih se BMZMkS moze sagledati, ali ja cu se koncentrisati na navedene.

Bioloska kategorizacija BMZMkS (pol) je poprilicno nepotpuna, jer zanemaruje sve intersex varijante na sirokoj skali izmedju Z i M kategorije u sistemu.
I sto je jos zanimljivije, bioloska kategorizacija BMZMkS do granice cuda podleze socioloskim interpretacijama ovih kategorija, cime se stize do pojma ROD koji se u velikoj meri gradi (da ne budem sad radikalna konstruktivistkinja pa da kazem ISKLJUCIVO se formira, neeecu :eviltrep: ) drustvenom konstrukcijom (cemu svakako doprinose raznovrsne teorije, a u svakom slucaju politika i religija, sto sve zajedno kada se sastavi, vodi u "tradiciju" i prenosenje koncepta "sa kolena na koleno" bez razmisljanja. Tako se konstruise drustveni BMZMkS koji mnogi ljudi prihvataju kao dogmu, bez razmisljanja i preispitivanja).

Zbog svega toga ja se prema BMZMkS NE RAVNAM, i ako se u nekakvom open-minded sistemu LICNO identifikujem kao ZENA i kao LEZBEJKA, to svakako NIJE zato sto sam tako RODJENA, niti zato sto sam takva POSTALA, a NAROCITO NE zato sto sam, daleko bilo, bila prinudjena da izaberem kategoriju u prilicno fiktivnom i ogranicavajucem BMZMkS sistemu.

POLITICKI se zalazem za identify-as-you-like gender sistem.

Toliko. :zastava:
By Bombina
adidusko mozemo da te zalazemo
Korisnikov avatar
By Gost
Boze, srecna li sam zena.Od pocetka sam znala sta sam i dje mi je mjesto.

Mala jadna ne bila, baci se u promet i mnogo ne mozgaj.

Boze!
By Dionysus
Мени се чини да аутор/ка теме просто има превише слободног времена. Ја знам шта сам. Девојка, која воли девојке, односно лезба и то је то. Јасно ми је само женско, мушко, транс категорије, а та квир варијанта ми је потпуно непојмљива, чак апсурдна. С неким родом се мораш више идентификовати , то си и крај приче...
Korisnikov avatar
By Dina
Sta bi sa razlicitoscu medju ljudima?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by vanillapuff
Bioloska kategorizacija BMZMkS (pol) je poprilicno nepotpuna, jer zanemaruje sve intersex varijante na sirokoj skali izmedju Z i M kategorije u sistemu.
I sto je jos zanimljivije, bioloska kategorizacija BMZMkS do granice cuda podleze socioloskim interpretacijama ovih kategorija, cime se stize do pojma ROD koji se u velikoj meri gradi (da ne budem sad radikalna konstruktivistkinja pa da kazem ISKLJUCIVO se formira, neeecu :eviltrep: ) drustvenom konstrukcijom (cemu svakako doprinose raznovrsne teorije, a u svakom slucaju politika i religija, sto sve zajedno kada se sastavi, vodi u "tradiciju" i prenosenje koncepta "sa kolena na koleno" bez razmisljanja. Tako se konstruise drustveni BMZMkS koji mnogi ljudi prihvataju kao dogmu, bez razmisljanja i preispitivanja).
:up:
By Dionysus
Али како можеш боти џендер квир? Мислим, имаш већи број одлика једног или другог рода и онда си то... И како можеш рећи да не знаш шта си, када је то део твог идентитета? Ето, ја сам женско, јер се осећам тако , понашам тако и изгледам тако. Хвала природи што ми је подарила и одговарајуће органе и изглед у складу са тим. Да није, да сам неким случајем рођена као мушкарац, а осећам се исто овако, онда бих била транс.
Korisnikov avatar
By Dina
Pinklove,
Pa zato kazem da su ljudi razliciti. Ne mora da znaci da se svi osecaju kao ti i da znaju svoj rod ili da im je on uvek konstantan. Cini mi se da je to gender queer uvedeno kao srecna varijanta da pokrije sirok raspon dozivljavanja sebe.
By Dionysus
Наравно да не мора да ѕначи- Ја не искључујем постојање квира, само га не разумем. Још увек. Ако ми неко објасни, вероватно хоћу:==
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!