Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Meni se desila čuvena rutinska kontrola. Srećom, imao sam ličnu kartu. Ispitivali su me, proveravali podatke i ja sam bio strpljiv i smiren. U jednoj ruci sam imao Milka čokoladu koju sam grickao.
Korisnikov avatar
By селпередејз
Nekoliko puta su me zaustavljali,
vrlo stresna situacija, jer oni imaju oruzje, a ja nemam.

Jedva cekam kad ce im zabraniti da to rade :eu:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by E.c.h.o...
Hm, moram da se raspitam da li civil moze da startuje sluzbeno lice pod istom sumnjom... :osama:
Ne moze!
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Tot
S policijom se ne treba raspravljati, pokazivati drskost i slično nego biti formalno ljubazan i smireno odgovarati na pitanja.
Definitvno, sa takvim ponasanjem se najbolje prodje.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Delete
Originally posted by Tot
S policijom se ne treba raspravljati, pokazivati drskost i slično nego biti formalno ljubazan i smireno odgovarati na pitanja.
Definitivno, ako ti tako i pridju.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by svejedno
Originally posted by Tot
Definitivno, ako ti tako i pridju.
Pa sad...kako god da ti pridju, bolje je da budes fin i pristojan, da ne dobijes preko nosa. Ovo kazem iz licnog iskustva. Narocito ako se radi o beogradskim pandurima.
Korisnikov avatar
By svejedno
Status quo.

Ne volim ga.

Ja bi da ga menjam.

Da, u pravu si, tako izbegnes frku.

Ali ja sam gradjanin, oni su u MOJOJ sluzbi, i boli me tacno qrac ko je postavio kog idiota zbog koje vrste nesposobnosti na poziciju 'prasinara' - oni ce nauciti, pre ili kasnije, kako se prilazi gradjanima , kako se razgovara sa gradjanima.

Pa i ako meni i meni slicnima razbiju nos par puta.

Postoji tuzba, a i sve veca potreba (U Srbiji) da se dokaze da se na takvim pitanjima radi, te tuzba moze proci sasvim povoljno po mene.

Gradski prevoz je skoro dobio nova pravila ponasanja.

Polako.

U Srbiji sve krece od najbanalnijeg.

Doci ce i do Policije.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by gorilica
Sad me podseti na priču. :lol:
Pauk krenuo da skuplja neki krš od jugića, a pored njega parkiran džip.
Nailazi skockani lik u odelu i kreće da provocira policajca:
-Šta je pičke, ne smete da pokupite džip, nego se iskaljujete na sirotinji?!!!
Frka, a? Nemate muda da se zavadite lovatorima?!!!
I još nešto u tom fazonu, sve dok ih nije toliko iziritirao da su odustali, spustili jugića i krenuli da dižu džip!
Lik je na brzinu uleteo u Yugo, i sprašio za tren oka! :lol:
Istinita priča.
hm, mora da je taj lik gledao isti film kao i ja :nesiguran:
Korisnikov avatar
By m..
Mhm, zapravo ne, moja iskustva sa policijom-milicijom su sasvim sumanuta.
Ako podjem od toga da mi je licna karta bila godinu i nesto na odredjenom splavu dok je neko od osoblja nije pronasao (ne, ni meni nije jasno, ili godinu i nesto nisu ribali pod, ili je lk bila tipa u zvucniku, svejedno, ja sam sve vreme mislila da je negde u stanu, da je skliznula iza fioke ili vec..), za tih godinu dana murija je zaustavljala ekipu s kojom sa blejala bar 20 puta, ja sam svaki od 20 puta govorila kako sam izasla da kupim burek, srela ekipu i zaglavila na zurci u drugom kraju grada ili nesto jos debilnije, nijednom mi nisu napisali kaznu. Flertovala sam sa mladim pandurom, brkatim pandurom, debelim pandurom, zlim pandurom i nikad nije bilo problema, uniforma voli kad izgledas kao pogubljeno dete koje nije u stanju da shvati koncept obaveze nosenja lk sa sobom.
Sve je pocelo leta gospodnjeg '98. kad sam isla u Barutanu, s gay ortakom i ortakinjom koja je kod sebe imala bar 4 paketa trave (ja sam tada imala roze kosu, a ortakinja je bila na ivici anorexije, cisto da naglasim koliko smo 'sumnjivo' izgledali). I bila je ta plasticna traka razapeta duz ivice trotoara kod Austrijske Ambasade, valjda da rulja iz reda ne bi izlazila na ulicu, stagod. I prolazimo tuda i naravno, ja ne bih bila ziva da nisam vukla ruku po toj traci dok sam hodala. I zaustavi se stojadin sa 4 pandura ispred Saborne Crkve, i izadje veliki opasni zli pandur koji je vozio i krece da urla na mene sto cupam tu traku, lik je sav bio zapenusao, ja se prenerazila, onako polu beslovesna gledam tog pandura kao dete koje je uhvaceno kako krisom jede pekmez u spajzu pre rucka, verovatno sam bila zinula do poda. I gledam tog pandura tako nevino i zbunjeno, moguce da sam nabacila neki "ok, kriva sam" osmeh, i kazem coveku "Ciko, ja sam to mahinalno" a pandur me gleda. Onda je usledila neverovatna promena njegovog izraza lica, i pandur kaze "Samo sam ti rekao da ne prljas ruke", okrene se, sedne u stojadina i odu... posle su me ovo dvoje kljucali celo vece, usrali su se zivi zbog te trave, medjutim pandur ih nije ni pogledao.

Onda je 2000. bila neka racija na tom splavu gde mi je bila licna karta, bas to vece kad su je nasli i dali mi, i u celoj toj gunguli pandur me mlatne pendrekom po prstu (da, ne znam kako je to izveo, obicno ciljaju neku vecu metu), nedelju dana sam vozila misa prvo levom rukom, pa kliktala domalim prstom, pa je nekako otok splasnuo, dobro mi nisu slomili prst. Bila sam besna van sebe i htela da tuzim drzavu. Ebo ih pendrek.

A poslednji incident se desio letos. Bila neka velika zurka u basti SC i vec je odavno svanulo, i neka ekipa i ja stojimo ispred i pusi se dzoint. I dodje red na ortakinju, i taman uzme dzoint kad se odnekud materijalizuje pandur i otme joj dzoint i kaze "Ti ides s nama" i odvuce ortakinju tamo do autobuske stanice. Ekipa ne veruje, ortak vec zove nekog lika kokme je cale nacelnik ili nesto, taj se ne javlja, drugi paranoisu, bedak totalni. I ne znam, ja gledam tamo, stoji cica s 3 pandura na stanici i nesto im objasnjava, i ja totalno poludim i odem tamo i stanem i gledam pandura koji juje odvukao kerecim pogledom, samo sto nisam krenula da shenim, majke mi. I pandur pita sta hocu, ja reko "Hocu da je pustite, molim vas" i pandur kaze da se skolim ili ce i mene da privode, a ja blesava krenem da insistiram, molim, ne znam sta sve ne. I pandur ladno baci dzoint na travu i natera ortakinju da ga izgazi i puste je. Ne da nisam mogla da verujem, nego sam se zbunila totalno.

Zato su mi panduri 3x sedeli u dnevnoj sobi, zato sto buraz ocigledno ne moze a da ne prodje kroz crveno, ne prekoraci brzinu, vozi trezan sa vezanim pojasom i ode na sudjenje. Dolaze mi na vrata u 9 ujutro i razjebali su mi ogledala u onom suncobranu ispod sofersajbne u 2 automobila (to interventna tripuje kako ljudi tu drze kokain ili nesto)

I tako, poslednji put su nas zaustavili u Knezu po tacki "uznemiravanje javnog reda i mira" tj mnogo smo se nesto drali. Dala sam im i licnu kartu, i vozacku dozvolu i index (sto nisam imala pasos da im i to uvalim), valjda ih je to toliko zabavilo da mi nisu ni proveravali podatke.

:kasalj:
Korisnikov avatar
By svejedno
Mhm.. Da, sa policijom se sve moze srediti prostom obrnutom psihologijom, ok.

Ali to ostaje povladjivanje.

I onda nema promene.

Covece, mene je pandur osamario jer sam mu rekao 'sta?', umesto 'molim'

Ej.

ONI ocekuju OD MENE ljubaznost, pristojnost?

A pridju mi sa 'Ej, ti! Stani."

Pa pitaju: 'Je li, kad si poslednji put privodjen?'

Ne moze.
Korisnikov avatar
By blenta
mene nikad ne legitimishu, ne izgledam opasno valjda :sweet:

jednom su zaustavili brata i trazhili mu lichnu

a on njima trazhio broj znachke i rekao da mu tetka radi kao sudija u vishem disciplinskom

nestadoshe za tren

dobar lazhov :giggle:
Korisnikov avatar
By m..
Mhm.. Da, sa policijom se sve moze srediti prostom obrnutom psihologijom, ok.

Ali to ostaje povladjivanje.

I onda nema promene.
Povladjivanje ili ne, resava problem. Ja uvek budem maximalno pristojna.
Mislim, taj pandur kad mi je vraco index, licnu i vozacku je rekao hvala.
I ovi sto mi dolaze na vrata stalno budu krajnje ljubazni, pogotovu kad me vide onako krmeljivu u spavacici, a ja ih pitam jel ce brat krivicno da odgovara ako ne dodje na rociste (tad je bio u Shwabiji).:teletabisi:
Korisnikov avatar
By svejedno
Mog ortaka su jednom zaustavili, poceli da mu pretresaju kola, nasli 'nesto' i kao vode ga u stanicu..

Ortak: "OK, gde me vodite?''

Pandur: ''Sta tebe briga gde te vodimo?''

Ortak: ''Brate, prijatelju, rodjace, samo ti meni lepo reci u koju stanicu idemo, da se ja javim caletu, da me ceka tamo''

Pandur: ''A ko je tebi cale?''

Ortak: " Sta tebe briga, PRIJATELJU, ko je moj cale, samo reci gde idemo.''

I posle par minuta natezanja, (ko ti cale - sta te briga) pustise ga.

Inace, cale mu nije ni u zemlji, btw.

Vozio BMW, mora da je zbog toga.

;)
Korisnikov avatar
By svejedno
@ m.. i ja ostajem maximalno pristojan... samo sto im kazem sta mislim.

A povladjivanje resava trenutni problem, mislim ok.
Korisnikov avatar
By Delete

Postoji tuzba, a i sve veca potreba (U Srbiji) da se dokaze da se na takvim pitanjima radi, te tuzba moze proci sasvim povoljno po mene.
Pa iz perspektive obicnog gradjanina, bas ne bih volela da mi razbiju nos, ako to vec mogu da izbegnem tako sto cu se ponasati pristojno.

A iz perspektive policijskog sluzbenika, bar kad sam ja u pitanju, veruj mi da ne bi imao koga da tuzis. 1. ne bih ni pomislila da ti pokazem broj sluzbene, i nikad ga nikom ne pokazujem, a uvek postoji i ona opcija da si ti bio malo previse nadrndan i da si prilikom rutinske kontrole napao sluzbeno lice, te si dobio batina tek toliko da se ja odbranim od tvog napada...sto znaci da ni po kojoj tacci ja ne prekoracujem svoja ovlascenja, te, cak i ako bi doslo sve to do suda, ne bi imao sanse. Uzgred, vecina policajaca ima neke veze u pravosudju, tako da...nije tesko biti fin i smiren kad ti pridju momci u plavom.
Korisnikov avatar
By Delete
Mog ortaka su jednom zaustavili, poceli da mu pretresaju kola, nasli 'nesto' i kao vode ga u stanicu..

Ortak: ''Brate, prijatelju, rodjace, samo ti meni lepo reci u koju stanicu idemo, da se ja javim caletu, da me ceka tamo''

;)

Tvoja prica mi je kao pricica za decu. Ako je vozio auto, morao je imati i neke dokumente, a u dokumentima lepo pise ime njegovog caleta, tako da...oprosti, primecujem da bas ne volis policiju, ali nisu svi policajci glupi kao oni iz viceva.
Korisnikov avatar
By Neca
Zaustavlja mene partola kod saobracajne shkole i pita me kroz prozor:"Je l' znash ti koliko je sati?"
"Znam 2 i 15."
E tu se baja u plavom iznervirao i pocheo da urla brdo onih dobro poznatih rechenica (tipa "Nemoj da ti ja sad...").
A meni smeshno!
Na kraju ga je ipak mrzelo da izadje iz toplih kola na -20 da bi me pretresao, a da me je pretresao ne bih ja sad ovo pisao...
Samo u levom dzepu sam imao materijala za 6 meseci robije! :njanja:

:crta:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Tot
ne mozze shut sa rogatim....
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by E.c.h.o...
Hm, moram da se raspitam da li civil moze da startuje sluzbeno lice pod istom sumnjom... :osama:
Ne moze!
hvala na informaciji.

inace, ja sam nekako uvek nailazila na pandure k`o iz vica.
niti izgledam sumnjivo, niti sam nekulturna, niti smatram da treba da me zaustavljaju samo da bi ispunili kvotu. i zaista verujem da ce uskoro morati da promene svoje ponasanje, s tim se slazem sa svejedno.
Korisnikov avatar
By Tot
@ Tot

U pravu si. Tako se najlakse neutralisu.
Istini za volju, dodao bih: onaj što me je legitimisao kada sam gledao u izlog(u civilu) mi je odmah, pre nego što mi se obratio, pokazao legitimaciju i nije bio arogantan. Bio je služben i formalno ljubazan. Nije me maltretirao. Brzo me je pustio. Ali oni uniformisani su me odmah ščepali i poveli me a da pojma nisam imao kuda me vode. Bio sam doveden kod te opljačkane, uplakane i unezverene prodavačice koja me je usled svog stanja mogla i pogrešno identifikovati. Pitam se šta bi onda bilo? Pogrešno priveden, izložen torturi? Da li bih imao prava na licu mesta mobilnim nazvati advokata? Šta s ljudima koji ne znaju svoja prava u takvim situacijama? Ovo je jedno od mnogih područja gde se edukacijom građana u pogledu njihovih prava bave još isključivo nevladine organizacije.
Korisnikov avatar
By Marvin
To što sam ja sumnjiv... to nije normalno. Ja i sve moje (a zbilja sam nevinašce :trep: )

Pri ulasku na neki koncert, utakmicu šta god ide detaljan pregled. Desilo se i da me je lepo ispipao lik po celom qrcu i svuda okolo. Gotovo handjob što reče Artist Formerly Known As OdskoraBI.

Po ulicama raznimi bar 3,4 puta godišnje.

Na graničnim prelazima uvek ali uvek. Skroz sam spreman za proceduru "prst u bulju da vidimo šta tamo imaš" (i radujem joj se, da vam iskreno kažem- malo ljudi je doživelo to :giggle: )
Recimo voz na granici Srbija-Makedonija i samo nas četvorica izvađeni napolje. 3 nesrpsko pričajuća Albanca i pijani ja. Prođe pasoška kontrola ja se vratim unutra i ulaze Makedonci. Pregledaju torbe i izaberu samo moju za pretres (a nikako nisu mogli skontnati da je moja).

Mada, favorit ljudi koji su tome svedočili je sledeći. 3 busa (bar nas je 120 bilo) omladinaca iz 20ak država u isto vreme ulazi u neki orgađeni kompleks. I portiri/stražari gledaju u mene (10m udaljenog i 25ak ljudi između nas) i pokazu "priđi dečko"... i traže pasoš... :lol: Znači hit! Brdo ovih ljudi moralo da stoji pored i čeka mene :smilegrin:

A zbilja sam pitome i mile vanjštine :yes: :smilegrin:
Korisnikov avatar
By gari
Ma dobro, ima u policiji i kulturnih i obrazovanih ljudi a ima i onih sto ih je pokojni Sloba *90-ih godina primio sa kursom od sest meseci. Ne moze se sad generalizovati sve to. Pa oni moraju da rade svoj posao. Sta bi bilo da ne postoji policija? Svako od nas bi nosio dvocevku i dva-tri pistolja a na ulicama bi bila krvava tarapana.

Dobro je da ih ima a jos bolje je da budu kulturni i obrazovani. A i gradjani ne moraju bas da ih provociraju.

Dosta toga je nasledje iz Slobinog rezima gde je policija oznacena kao "njegova" i zato ih mnogi jos mrze /batinanja u demonstracijama, suzavac, hapsenja bez razloga itd./.

Zamislite da ste VI policajac.

:iskolacen: :hand: :kakodane:
Korisnikov avatar
By novy
Originally posted by gari
Dosta toga je nasledje iz Slobinog rezima gde je policija oznacena kao "njegova" i zato ih mnogi jos mrze /batinanja u demonstracijama, suzavac, hapsenja bez razloga itd./.

Zamislite da ste VI policajac.

:iskolacen: :hand: :kakodane:
Ali... policija je jos uvek njegova (i to bez navodnika)...
A poslednja recenica ti je vrh, za malo suzu nisam pustio :puzzle:
Korisnikov avatar
By west end
Ovde nema policije da patrolira ulicom ovde ima jako jako malo policije i srazmerno satim malim brojem policjskih sluzbenika ima veoma malo kriminala...:galerija:policija ovde nema pravo da gradjana legitimse...:oklagija:
Korisnikov avatar
By svejedno

Pa iz perspektive obicnog gradjanina, bas ne bih volela da mi razbiju nos, ako to vec mogu da izbegnem tako sto cu se ponasati pristojno.

Ti? Ok.

Konformizam je cudo.

Ali pandur? Murkan? Pub? Drot? KER?

Govno jedno?

- Ono sto zelim da kazem - on mene zeli da isprovocira.

Ne ide im, te mi lupaju samare.

Ali pre ili kasnije cete shvatiti da vam nije posao da provociratre.
A iz perspektive policijskog sluzbenika, bar kad sam ja u pitanju, veruj mi da ne bi imao koga da tuzis. 1. ne bih ni pomislila da ti pokazem broj sluzbene, i nikad ga nikom ne pokazujem,
Ne znam kako je u Bosni, ali, sestro, ovde - tuzba.

Ti meni neces broj - ja tebi necu licnu.

BGD, brate sestro..

>ZAKON<

Mnogo puta su me privodili, nikada nisu uspeli da me privedu.

cija je ovo trava? - "Otkud JA znam?, Neko mi stavio u dzep, nisam primetio''

Zakon je cudo.
a uvek postoji i ona opcija da si ti bio malo previse nadrndan i da si prilikom rutinske kontrole napao sluzbeno lice, te si dobio batina tek toliko da se ja odbranim od tvog napada...sto znaci da ni po kojoj tacci ja ne prekoracujem svoja ovlascenja, te, cak i ako bi doslo sve to do suda, ne bi imao sanse. Uzgred, vecina policajaca ima neke veze u pravosudju, tako da...nije tesko biti fin i smiren kad ti pridju momci u plavom.
Ovo je tacno..

No.

Mnogi ljudi koje privodite takodje imaju razne veze... Ne sporim, imam i ja neke.. a (trenutno) drzava se trudi da pokaze da sredjuje krumpirane pubove....razmisli.
Korisnikov avatar
By svejedno

;)
Tvoja prica mi je kao pricica za decu. Ako je vozio auto, morao je imati i neke dokumente, a u dokumentima lepo pise ime njegovog caleta, tako da...oprosti, primecujem da bas ne volis policiju, ali nisu svi policajci glupi kao oni iz viceva.

Istinita prica. Ima svedoka.

Zameni ''Ko ti je'' sa "Sta ti radi/Na kojoj je poziciji' cale.

Iskreno.

Zaista.

Takvi STE.

P.S. Nemam nista protiv pandura, kada mi neko pristojno pridje i zatrazi legitimaciju, ja mu jos pristojnije pruzim ono sto je trazio & sto mu je posao - da me legitimise.

Ja imam probleme sa Idiotima.

A ima ih MNOGO. U vasoj sluzbi.
Korisnikov avatar
By m..
Ja mislim da je pandur po zakonu duzan da ti da broj legitimacije, ako mu trazis. U stvari bio je taj neki knjizuljak, gde je to sve objasnjeno do u sitna crevca, nego se nisam nesto upustala u podrobnije izucavanje, mislim nije mi nesto bilo potrebno, nisu me preterano smarali.
Korisnikov avatar
By M M and I

;)

A? Sta? U vozackoj pise ime oca???

Nikad mi nije bilo jasno zasto u dokumentima u Srbiji (LK) pise ime oca...To nigde jos nisam video, samo u Srbiji (eventualno ostatak bivse SFRJ)...

Nisu svi policajci glupi kao oni iz viceva...ali su ti koji nisu ubdeljivo u manjini...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!