Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Morgan Le Faye
Auuu Tote shto se ti lako istripujesh.

Kako se ti isprojektujesh prema drugima tako ce se drugi isprojektovati prema tebi. Treba zauzeti stav, a to je stvar koju vecina ljudi nema.
Drugim rechima prema Morganu niko nije u stanju da se ponasha u suprotnoshcu sa Morganovom voljom.
Meni je vrlo drago ako ti tvoj gore spomenuti swami pomaže u kontaktu s policijom+ tvoja volja. To su situacije u kojima svako mora da se snađe kako zna i ume i zato nemam primedbu na swamija.

Htedoh reći ovo: kada vas tako bezrazložno zaustave, to je situacija straha. Pozicija je asimetrična. Oni imaju pravo da legitimišu i ko zna na šta sve imaju pravo a što im vlast dozvoljava.

U mom slučaju panika, bes, izlivi nezadovoljstva u toj situaciji straha mi mogu samo odmoći tim pre što sam afektivan i siguran sam da bi to pogoršalo stvar. zato se postavljam kako mi se čini da je najbolje da ba bih izbegao opasnost.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja imam jednu foru, na koju bas cesto padaju, mislim, to mi se i desilo, startuju mene i ortaka, ok, prodje provera...

Posle bukvalno 2 min, dodje novi par'' Licne karte, molim''

Ja rek'o: 'Alo, ljudi, sad su vam kolege zasle iza ugla, nije proslo par min., niste normalni'' - i oni ladno otisli.

Posle sam to probao (citaj lagao - to 'pre par minuta') i ladno poveruju, u 80 % slucajeva.

Trik je u triku.

;)
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Tot

U pravu si. Tako se najlakse neutralisu.

No...zasto bih im ja povladjivao?

Po zakonu, ja mogu da im trazim broj znacke, i obicni 'prasinari' (plava odela) nemaju pravo da me pretresaju, te im to ni ne dopustam.

(interventna vec ima - sva prava(?))

Moraju da nauce gde je njima mesto, gde meni.

''U sluzbi gradjana''

TO je aktivizam.

Do something.
Korisnikov avatar
By gari
Pesaka me nikada nisu zaustavili niti legitimisali. Ali kada vozim kola-to je katastrofa. Cim vidim da stoje, prosto znam da ce me zaustaviti. Imaju i oni neko peto culo a kako ja vozim obicno neke krseve ne gine mi kazna. Obicno zavrsim kod sudije za prekrsaje i na njihovo pitanje-da li ste do sada kaznjavani odgovaram: vise nekoliko puta.

:swan: :napitak: :marinac:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Prašinari imaju normu koliko ljudi danas treba da legitimišu kao što saobraćajci imaju normu koliko kazni treba da napišu. Tako to funkcioniše. Ljudi samo ispunjavaju svoju radnu normu. Meni su jednom zaustavili taksi i izveli me na trotoar, propisno pretresli, zahvalili se i otišli. Eto šta ti je Evropa! U staro vreme bi svi noćili u stanici vezani za lavabo.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by operativni kadar
Eto šta ti je Evropa! U staro vreme bi svi noćili u stanici vezani za lavabo.
E, moj ti. Evropa je kada se ja osećam sigurno kao nikad i nigde u životu - a pri povratku u domovinu shvatim da nisam video nijednog milicajca.

:avion: Slika
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ni jednog druga milicajca!?! Pa ko se tamo bori protiv kriminalnih elemenata??? :uplasen:
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni su jednom zaustavili taksi i izveli me na trotoar, propisno pretresli, zahvalili se i otišli.
Desavaju se i takve stvari.

Priznajem.

Mene to slogira.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Džabe trošiš živce. Ako oni ne poštuju tebe kao čoveka, ni tvoje vreme, ni taksistin novac, što bi se ti nervirao? :meda:
Korisnikov avatar
By Mars
Ni jednog druga milicajca!?! Pa ko se tamo bori protiv kriminalnih elemenata??? :uplasen:
Oni, ali prilično diskretno.

Moji domaćini se kunu da su ih zaista videli, nekog dana, kad su se njihove komšije Turci malo zaboravili&zaneli u obožavanju nekog njihovog turbo-folk sranja ... i pojavili su se za 3 minuta, sredili stvar i nestali....

Korisnikov avatar
By operativni kadar
Za uspešno održavanje mira i poštovanje zakona, prisustvo organa reda mora biti vidno svim građanima. :bic:
Korisnikov avatar
By Mars
Na stranu što se ne slažem s tim, nebitno, nego mi kaži ovo: da li zaista veruješ da je to dovoljan uslov i garant uspešnog održavanja mira i (naročito!) poštovanja zakona?!

Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars
Oni, ali prilično diskretno.

Moji domaćini se kunu da su ih zaista videli, nekog dana, kad su se njihove komšije Turci malo zaboravili&zaneli u obožavanju nekog njihovog turbo-folk sranja ... i pojavili su se za 3 minuta, sredili stvar i nestali....

Ma kod nas ih i vidis...prodju u kolima...ili na konjima...ili na biciklima...a video sam nekoliko puta i patrole na rolerima...
Samo sto kad ih vidim ne strecam se kao sto se strecam kad vidim pandure u Srbiji...Ovi kad naidju najcesce gledam koji je od njih najzgodniji...
Korisnikov avatar
By gari
Tajna policija treba da radi tajno i tiho a JAVNA policija treba da se vidi u velikim kolicinama, bukvalno na svakih deset metara. I treba da svakog gradjanina drzi u stalnom stanju straha da je nesto UCINIO i da ce to policija kad-tad otkriti, tako da gradjanin stalno ima osecaj krivice ni za sta a cilj policije je da se gradjanin diovede do nivoa da se uneredi kad vidi plavu boju...He, he...

:domino: :drkanje: :lukavi:
Korisnikov avatar
By Rei
@fazza

BEST FCUKING AVATAR EVER! :lol:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Na stranu što se ne slažem s tim, nebitno, nego mi kaži ovo: da li zaista veruješ da je to dovoljan uslov i garant uspešnog održavanja mira i (naročito!) poštovanja zakona?!

Drug Gari je bio dovoljno ljubazan da odgovori umesto mene :murkan:
Korisnikov avatar
By Deksi
pricajte vi sta hocete...ali ja jos uvek mislim da sam slogiran od ovog danas.... :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Mars
Drug Gari nam priča bajke za laku noć.

Pazi samo da milicajac iz njegove priče tako ne deluje na vozača nekog Audia ili BMW-a, sa tamnim staklima i četvorocifrenim reg. brojem (mada može i bez toga). Ne, taj vozač milicajca ovde drži u stalnom strahu, i sva zla i sva neefikasnost proizilaze upravo iz toga.

Korisnikov avatar
By gorilica
Eh Deksice, da si ti živ i zdrav. Prvi put jeste ali poslednji, teško.
Ne volim ih i obično mi bude jako neprijatno kada me zaustave, ali kontam da ljudi rade svoj posao i to doživljavam kao neko nužno zlo.
Korisnikov avatar
By Deksi
Sad mi je jasno zasto letos moja ortakinja iz skole koja je radila na pumpi nije htela da im pere kola....smrt pajkanima :seljache:
Korisnikov avatar
By gorilica

Pazi samo da milicajac iz njegove priče tako ne deluje na vozača nekog Audia ili BMW-a, sa tamnim staklima i četvorocifrenim reg. brojem (mada može i bez toga). Ne, taj vozač milicajca ovde drži u stalnom strahu, i sva zla i sva neefikasnost proizilaze upravo iz toga.

Sad me podseti na priču. :lol:
Pauk krenuo da skuplja neki krš od jugića, a pored njega parkiran džip.
Nailazi skockani lik u odelu i kreće da provocira policajca:
-Šta je pičke, ne smete da pokupite džip, nego se iskaljujete na sirotinji?!!!
Frka, a? Nemate muda da se zavadite lovatorima?!!!
I još nešto u tom fazonu, sve dok ih nije toliko iziritirao da su odustali, spustili jugića i krenuli da dižu džip!
Lik je na brzinu uleteo u Yugo, i sprašio za tren oka! :lol:
Istinita priča.
Korisnikov avatar
By svejedno

Zajebano.

Ok.

Da li ja zbog toga treba da umanjujem/ugrozavam sebe?

Takav mu posao.

Ja, uzmimo, zbog toga nisam pandur.

...

Ti ulazis u individualnost, suprotno od garija.

OK> Ja imam svoju, pandur ima svoju, krimos ima svoju.

Ne dam ni krimosu da me maltretira, sam, posebno preko policajca.

NIKADA povladjivanje.
No progress there.

P.S. Sve sto je gari rekao je tacno.
Mislim da si ti jednom napisao: ''Ako si ti paranoican, ne znaci da te ne prate.''
Korisnikov avatar
By Mars
Gorilice,

Znam. Znam i gde se desilo. Skroz istina.

I to treba običnom poštenom gradjaninu da ulije sigurnost.

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by svejedno
Mislim da si ti jednom napisao: ''Ako si ti paranoican, ne znaci da te ne prate.''
Jure. Jesam to napisao.
Ali, ti bi da u zemlji u nazovi tranziciji pobegneš od - ličnog?
Gari je u pravu koliko i Miss sveta kad je pitaju kako bi rešila problem gladi,prenaseljenosti i eksplozije HIVa u podsaharskoj Africi - ali kakve to veze ima sa nama ovde?

Korisnikov avatar
By svejedno
Naprotiv - i ovo sto je gari pisao i ovo sto ja pisem vuce ka istom - individualizaciji.

Sto si vise svestan kolektivnih procesa koji vuku individuu da prati odredjen obrazac ponasanja, toliko si slobodniji.

U svakom smislu.
Korisnikov avatar
By svejedno
I koliko si sposoban da se odupres istom obrascu.
Korisnikov avatar
By Mars
He. Ne bih uporeredjivao moje i njihove obrasce. Makar ih ja imam VIŠE i biram koji i kako ću da primenim, a šta misliš - kojim izborom oni raspolažu?

A odupiranje obrascima se svodi na to da ga ako ne zna podsetim ko sam i čiji sam pa da me se okane... Sve ostalo je samozavaravanje, tipa - ha, vratili su mi l.k. i rekli fala, sledi JA SAM JAK, svojim čudesnim moćima sam oterao zlog iz LOtR...ja sam NJEGA oterao...

Korisnikov avatar
By svejedno
U tome je sushtina, zar ne?

Tvoji obrasci se (pretpostavljm) temelje na ipak malo drugacijim postulatima od 'Pa, tako se radilo do sada' ideje.

...

Svaka vrsta aktivizma, SVAKA VRSTA, mora poceti od individue.

Ponovo citiram Mahatma Gandhi-ja:

"U must be the change u wish to see in the world.''

Nema bolje recenice.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jeste - ono ako neko zna kako je kad te mlate policajci, onda je to on.
Biće da moja sebičnost dolazi do izražaja kad su ove teme u pitaju.

Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by svejedno

"U must be the change u wish to see in the world.''

:up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!