Originally posted by operativni kadar
Jel volite vi musli? Ili corn-flakes? Imamo onaj tropic sa 2% voća, pa čokoladni sa veštačkom aromom za prirodan ukus i još mnogo toga. Dečje radosti!!! Šta doručkujete uopšte?
Ne volim musli jer više nemam pretkutnjake pa kad god nešto krcne odmah pola sata proveravam da još jedan zub nije otišao... probao sam da jedem sojine instant pahuljice (prodaju se u Super Veru) i one jesu lepe, ali ume da im zaluta zrno koje nije presovano kako treba, i onda odmah kreće "krc..."
od varijante sa žitaricama volim pšenične klice; one su slične kao mleveni keks a imaju mnogo više proteina; međutim imaju bljaks ukus na piljevinu pa moraš da ih pomešaš npr sa čokoladnim mlekom (ja koristim poluslatku čokoladu za kuvanje koju rastopim u mleku). Onda su slične kao čokolino a milion puta jeftinije*
Vidiš mogao bih ponovo da odem da kupim pšenične klice.
E da, pošto su smešno jeftine, kupiš ih mnogo pa ti onda stoje i poprimaju malo čudan miris... zato se treba suzdržati pa ih ipak kupovati po malo... 50, možda 100 grama... za jedan ili dva tanjira, pa onda opet u prodavnicu, šetanje je zdravo
*btw ja se uvek kao malo plašim kod ove hrane namenjene deci da unutra nema previše kalcijuma ili nečeg takvog, pa da je to loše za nas starije...