Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Kao pesaku, ne smeta mi guzva u BG, cak mi i prija, samo je jedini problem sto se u citavoj toj guzvi uvek (ali uvek) plasim da mi neko ne mazne telefon, novcanik,...etc.
Ali zato, kao vozacu...pizdim u BG do iznemoglosti, priznajem da sam i sama jako nedisciplinovan vozac, ali kad u samo jednom satu naidjem na 20 jos gorih od sebe...stvarno uzasna situacija!
Korisnikov avatar
By Mars
Stvar navike. I meni su uvek shockantni prvi trenuci voznje u tim uslovima.

Mada mi posle nekoliko odlazaka u Istanbul, Beograd sto se toga tice izgleda kao Cirih...

:pirat:
Korisnikov avatar
By m..
Jebte ja sam vozila 3x po Beogradu i jednom u CG, i ili cu da nabavim shofera ili nikako.
Korisnikov avatar
By zboO
ponekad bih kliknula na daljinski kao u matrixu...i zaustavila sve oko sebe...ali nista od toga :roll: guzva u gradu kao peshaku mi nimalo ne smeta....ali guzva u saobracaju kao vozachu mi definitivno ide na zivce....i uskoro cu puci totalno....ALI...
Originally posted by Delete
Ali zato, kao vozacu...pizdim u BG do iznemoglosti, priznajem da sam i sama jako nedisciplinovan vozac, ali kad u samo jednom satu naidjem na 20 jos gorih od sebe...stvarno uzasna situacija!
...videvshi totalnu nedisciplinu u saobracaju u Tunisu i Kairu....Beograd je extra...i vozachi su skroooz ok...jer ono tamo je blago recheno prava katastrofa....gde ne postoje pravila....nema semafora a saobracajna policija praktichno i ne postoji...a peshaci prelaze ulicu kao u video igrici...trk, trk pa ko prezivi.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina
Ja volim zivot u Beogradu. I guzvu. Meni ta guzva deluje oslobadjajuce... Manji gradovi jesu usporeniji i romanticniji tako da sam kao mladja ponekad i zelela da zivim tamo. Ipak mislim da mi je Beograd najbolji spoj - "moj" deo Beograda je miran, tu su ljudi sa kojima sam odrasla i sve je bliskije nego u centru. Tako da na neki nacin predstavlja manji grad, moja prijateljica iz Trstenika kad dodje kod mene kaze da joj ulice u mom kraju lice na ulice u njenom gradu. Ne bih recimo volela da zivim u centru Beograda ili negde u blizini. Onda bi i meni smetala ta nebliskost. Ovako dva puta nedeljno sto idem ka centru zbog faxa ili mozda jos nekad zbog drugih obaveza ili izlazaka mi je savrseno.
Slažem se sa Dinom. Nekada mi gužve na beogradskim ulicama prijaju. Kao da spoljašnja gužva istiskuje gužvu misli. To zaista oslobađa. Njegoševa ulica me podseća na ulicu iz mog detinjstva, iz grada u kome sam rođen.
Korisnikov avatar
By unic0rn
guzva pesaka kada vam se ne zuri ume biti zanimljiva jer daje neku 'zivost' gradu...

em, guzva vozila je uzas... danas sam pogubio zivce dolazeci od autkomande do slavije.. i nikad vise kolima tamo :noway:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Do sada sam dosta puta bila u NS-u :klap: :luda: :zvezda: , posetila sam Kragujevac :cvetduga: , Cacak :sveca: , Kladovo :njami: , Negotin :andjelak: , Kikindu :ribica: , LOZNICU - sin city:ccn: :fuckbed: , Indjiju :cita: , Suboticu :mjuza: , Kraljevo :obraz: , Krusevac :chilling: ( navodim samo gradove u kojima sam setala i izlazila ) i nista ne moze da mi zameni BG. Guzve podnosim dobro, mozda zbog toga sto zivim u centru pa dosta pesacim. Nerviram se samo kad zakasnim na prevoz uvece, uvek me mrzi da cekam nocni pa potrosim na taksi. :evil:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Simor
Nesreća Beograda je nesreća velikih gradova u bilo kojoj od zemalja koje prolaze kroz tranziciju [...]

Druga nesreća Beograda je što je bio glavni grad države koja je vodila nacional-socijalističku politiku [...]
sve ovo što si napisao se može primeniti na bilo koji glavni grad i nema nikakve veze sa tranzicijom, aman kolega...
glavni uzrok gužvi u beogradu je što nema zaobilaznicu pa svi kamioni idu kroz glavnu saobraćajnicu u gradu. isto tako fale bar još 2 mosta. a i metro bi znatno rasteretio autobuse.
Tokom vremena komunizma kada se imalo novca od raznoraznih zapadnih kredita i kada su gradovi u nekim drugim ex-Yu republikama bar obnavljali svoje fasade, Beograd ni danas nije previše uradio za svoje fasade. Sivilo i crnilo su sinonimi beogradske zapuštenosti i danas.

O tome da Beograd nikada nije imao jasnu urbanu i strategiju, što se manifestovalo i za vremena samovolje tih nacional- socijalističkih moćnika te raznih opštinskih kadrovika koji su za nekoliko godina načinili ruglo u nekim opštinama, da ne pričamo.

Pri tom sam i ja bio u ponekom evropskom gradu.

Mada bi se moglo pričati ovo i ono, situacija da su pešaci manje- više proterani sa trotoara, da preskaču vozila, i to u zonama pri samom centru grada, za mene je bila i biće odlika nivoa opšte urbane kulture.
By Storm
Saobraćajne gužve u Beogradu su potpuno strašne, i krajnje je vreme da neko organizuje ozbiljne demonstracije protiv aktuelne gradske vlasti.
Ko misli da preterujem, neka pokuša da se prebaci sa Novog Beograda u "stari" deo grada preko Brankovog mosta, između 4 i 6 sati posle podne.
Kako li će tek izgledati kada budu radili Gazelu?! Pogotovo što izgleda da planiraju da paralelno rade i Pančevački most.
Od 5. oktobra je prošlo malo više godina a nijedan most nije počeo da se gradi.

:bic:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja imam srecu sto zivim u sirem centru grada(ok,kada je kisa tu kolovozom tece mini reka i zimi od leda cesto ne moze da se predje ulica i jedva da moze da se popne do prve raskrsnice ukoliko se ne pridrzavas za kapije,u i suvo granje koje izvire iza njih ali je fino kada je lepo vreme-i tisina je za razliku od velikih ulica okolo)pa mi pesaka do centra(Trga npr.)treba oko 15-tak minuta...I skroz mi je lepo da setam jedan deo puta(kad prebrodim Takovsku)ali u Makedonskoj vec pocinje haos jer nema pravila ko ce se gde parkirati i cesto moram da kolovozom idem jedan deo puta...Kod Politike i Nusiceve je vec pravi haos-pesacki (dok semafor ispusta one uzasne zvuke)jedva predjes od kola koja skrecu iz jednog pravca i ljudi sa druge strane koji u trku nalecu na tebe iduci,naravno,suprotom stranom nego onom kojom bi trebalo...Meni je sve to tako uzasno i konfuzno-i one unezverene face,i prostaci koji se sire dok idu ulicom...
Kada treba da odem negde dalje radje mi je i da dam poslednji dinar i raspravljam se sa mamom o luxuzu zvani taxi nego da idem autobusom.Onda,kad se zaglavim negde i posmatram desavanja okolo shvatim da nikada ne bih mogla da budem vozac ma kolika je nekada prednost imati kola.Stvarno se divim vozacima..Ja bih,bar tako mislim,u nekoj guzvi ili naslonila glavu na volan i nemocno zaplakala ili bih opsovala,garantovano,neko nezgodno bice i tek tada nagrabusila...
A dok sam zivela na Novaku i isla u grad-cesce sam silazila kod Doma Omladine(iako je skoro uvek guzva u tunelu)samo da bih izbegla podzemni kod Zelenjaka...od prodavaca cigareta,dilera deviza,sitnih kriminalaca(citaj-dzeparosa)i uopste mase groznih likova...Jos ako je tada racija tj pojave se panduri i svi ti mracni likovi pocnu da beze sa svojim kutijama i cegerima :doh:
No,sve je ipak najvise povezano sa osnovnom kulturom i pesaka i vozaca(m.. je to super opisala,da neponavljam)-da se oni ponasaju kako treba i da su kulturniji i disciplinovaniji-sve bi bilo ipak bolje...

@ storm-ja se cesto prebacujem sa jedne na drugu stranu Beograda Brankovim mostom bas u to vreme(i oko 13h je grozno)...Ne znam da li je gori BUS ili taxi (iskreno,bajs je jos najbolje resenje samo zavisi gde i zasto ides)...To sa Gazelom je van pameti,mislim da je ovom gradu potrebniji jos jedan most nego popravke starog...No,prosto ne mogu da zamislim kako ce tada biti...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By anche
beograd :down: i to ne samo zbog guzvi! :P
nis je bre zakon :bouncy:
Korisnikov avatar
By Mars
Danas slučajno uhvatio na Pinku "Leteci start" - Niš!
Video se i bivši Stratimir, pomenuo sam ga u Galatejinoj temi o kafićima sa klasičnom muzikom ... :B

:pirat:
Korisnikov avatar
By Seaman
Galateja,

ja sam dosao iz malog grada i moram ti reci da nisam nesto sokiran guzvom u saobracaju, uopste guzvom po ulicama, ...Nekako mi je to bilo normalno.Ponekad se smorim u prevozu, ali to je od umora na poslu. :D

Mozda si se malo odvikla od svega toga, ipak je Novi sad mnogo mirniji grad.Tamo sam sluzio vojsku.Nikako da se usudim da ponovo obidjem taj grad.Plasim se da se ne vratim u 1995. :)
Korisnikov avatar
By Seaman
Zaboravio sam da dodam, da mi je ovo najduzi period da sam u Bg, sest mjeseci, i imao sam veliku srecu sto se tice vremena.Uopste nije bilo snijega, a dobro znam kakav je haos po gradu kad padne puno snijega.

God, thank you.:D
Korisnikov avatar
By Frederic
Ma nemas ti pojma Seaman, pokazacu ti ja jednom MOLITVOM:oklagija:
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Frederic
Ma nemas ti pojma Seaman, pokazacu ti ja jednom MOLITVOM:oklagija:
:bic:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Bice bas veselo kad pocnu da rade i Gazelu i Pancevac u isto vreme. Zivo me zanima kako ce da organizuju prevoz. Za one koji prelaze Gazelu ce verovatno reci da idu alternativnim pravcima, dok ce oni koji prelaze Pancevac morati da idu alternativnim camcima jer drugi put jednostavno ne postoji.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Zavisi. Cesto kazem "pobila bih sve ove ljude :mad: " jer ne mogu lepo da prodjem, vuku se ko creva! A nekad, recimo nedeljom, sve je prazno i pusto... I onda mi nedostaje guzva :giggle:
By SUNNY B
Originally posted by Galateja
Pre nego što pročitate ovu temu želim da znate da volim Beograd i ne bih volela da ova diskusija preraste u prepucavanje tipa BG vs. NS

Nekad sam skoro svaki dan boravila u Beogradu. Otkad sam se preselila u Novi Sad ređe posećujem prestonicu izuzevši put od železničke do autobuske stanice kako bih išla k mami, opet u treći grad. Juče sam posle nekoliko meseci išla do centra i gotovo da sam stres doživela. Imala sam neodoljivu potrebu da sam u stanu, zaštićena. Ili sam se odvikla od beogradske gužve ili se za ovih nekoliko meseci nešto desilo sa samim gradom. Imala sam utisak da će me svi ti ljudi pregaziti. Mnogi su k’o spermatozidi pod mikroskopom. Ako ugledam simpatičnu prolaznicu posle treptaja se izgubi u gužvi. Tražim je pogledom, a ljudi kao da se transformišu u tačkice koje se množe.

Da li je to do prenaseljenosti ili čega već – ne znam. Volela bih da malo diskutujemo o beogradskoj gužvi. O uzrocima i posledicama istog. O brzom životu u njemu. Da li ste se vi ‘prišili’ u tu situaciju ili vam smeta.

P.S. – Žalosno mi je bila situacija koju sam videla iz busa 67. Naime, vozač jednog automobila je na svakom semaforu koristio pauzu kako bi jeo pljeskavicu. Ostavi je do sledećeg semafora…
pojava je sasvi uobicajena za milionski grad. ipak ti preporucujem da obratis paznju na zalazak sunca, mnogo je lep. a sto se vozaca tice, paaaa to mozda jeste primitivno, ali, naopako, pa covek mora jesti nesto...a u svemu tome se oslikava onaj nas, malo slobodniji mentalitet, te bih ja to radije gledala sa tragikomicne strane....
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Kad pomenuste kaubojštinu, pre neki dan vozač autobusa dobi batine jer nije propustio automobil na raskrsnici. Zamalo da se sudare pa su rmpalije iz automobila od 250.000.000 evra odlučile da sa par šamara podsete šofera Miška ko ima prvenstvo prolaza ukoliko već ne zna da crveno svetlo nije preporuka već obaveza. A ja mislio da se ovakvi i slični sporovi rešavaju razmenom polisa osiguranja. Baš sam blesav.

on topic: možda bi bilo manje gužvi u samom centru kad bi se izmestile sve državne institucije, ministarstva, sudovi, pio itd iz "kruga dvojke" koji valjda jednom nekad možda postane turistička zona. Manje košta od metroa i mostova a i brže je
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by operativni kadar
on topic: možda bi bilo manje gužvi u samom centru kad bi se izmestile sve državne institucije, ministarstva, sudovi, pio itd iz "kruga dvojke" koji valjda jednom nekad možda postane turistička zona.
Tacno. Postojao je takav plan jos 70-ih. Pored drzavnih institucija da se napravi i poseban studentski grad koji bi okupljao sve fakultete BU.

Ja opet mlogo volem Beograd i zivot u njemu, sve sa guzvama i opiljcima i onim tackicama od zvaka na trotoarima...
Korisnikov avatar
By anche
istrazivanja pokazuju da je ljudski vek kraci u prenaseljenim gradovima :serlok:
Korisnikov avatar
By m..
To je zato sto nemaju kokoske. Mislim sav taj konzervans :lol:
(Stres cu namerno da precutim)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!