Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Postala sam forumski mazohista, postavljam temu za koju znaam da će biti oskudnih odgovora ili ih neće ni biti. Ajd', ubedite me u suprotno. :D

Naime, uskomešao nam se muški deo foruma oko onog čuvenog a/p/uni. Bogme, padoše i teške reči.
Kod devojaka je to prividno jednostavnije, jer sve smo mi versatile. :roll: Naravno, ali sam tog ubeđenja da smo sve mi versatile, samo su neke versatilije manje, a druge više. :D Odnos a i p kod devojaka koje se deklarišu kao uni može biti procentualno raznolik, ali retko, baš retko, je 50:50. Drugo, primetila sam da se i devojke stide pasivne uloge i da je često neopravdano izjednačavana sa lenjošću i drugim nelepim imenicama, pridevima i glagolima.

Meni u mašti aktivna uloga može biti interesantna, ali sa mojom devojkom mi mnogo više prija pasivna. Recimo da bi to procentualno bilo 80(p) : 20(a). Mojoj devojci mnooogo više prija aktivna uloga tako da smo se odlično iskombinovale. Meni je sad ovo malo smešno zato što van seksa ja sam dominantnija, više pričam... I kad smo razgovarale sa prijateljicama većina pomisli da sam ja ta koja je aktivnija. :cekam:

Drage ženskice, obradujte me ontopic postom. :D
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
boze, nikad mi nece biti jasno kako lezbe mogu biti aktivne i pasivne..

mislim, sta, aktivna lize, a pasivna ne?

:bananica:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by bananica

:nope:
Korisnikov avatar
By djo
:up: tako je
ja bih potpuno izbegao svaku tvrdnju koja počinje sa "svi smo mi..." - uvek su dovodile do izvesnih 'neprijatnosti' tokom istorije
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by bojandjo
:up: tako je
ja bih potpuno izbegao svaku tvrdnju koja počinje sa "svi smo mi..." - uvek su dovodile do izvesnih 'neprijatnosti' tokom istorije
:roll: Ovde je 'svi smo mi' namerno 'umetnute' baš zbog toga što se učestalo upotrebljava. Da ne kažem lajt-ironično: ironija usmerena na generalizacije. Jasno sam u produžetku posta pojasnila.
Korisnikov avatar
By djo
pa znam, nije bilo usmereno tebi :)
Korisnikov avatar
By Galateja

Problem i jeste što se a/p divergentno tumači pa posle dođe do zbrke. Ja a/p dovodim u vezu sa dominacijom u krevetu, sa aranžiranjem same situacije (aktivna diktira), delimično i sa tim što si ti napisao i sa još mnogo toga.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by bojandjo
pa znam, nije bilo usmereno tebi :)
Pardon. :blush:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by bigirl
Aktivno pasivna. :)
Ajd', Bigrlice, pojasni malo. Dobro bi došli i, omiljeni mi, procenti. ;)
Korisnikov avatar
By bigirl
Paaa... Recimo da UVEK ja pokrenem stvari. I recimo da bi mi smetalo da the-other-side bude pokretač jer volim da vodim (i nekako ne mogu prva da budem zadovoljavana, moram prvo ja da zadovoljim, pa onda). Ali onda posle... Onda sam u fazonu "a ti nemaš želju mene da 1) ... 2) .... i 3) ... ili "zašto nikada ti ne pokreneš..."...

Komplikovano, komplikovano...
Korisnikov avatar
By switchon1234
Meni je interesantno kako čovek može da se zezne ako ne osvesti svoje unutrašnje želje i ako ih ne podeli sa partnerom i konačno - ako ne ispuni.
Što se mene tiče, u seksu volim da ja pokrenem stvari i to na svoj način, volim kada ja vodim odnos.
U mislima mi prija da budem i pasivna, ali to je tada kada zamišljam jednu ekstremnp dominantnu osobu koja mi u stvarnosti ne bi prijala. I takođe sam shvatila da u seksu čovek može da ispolji neku stranu(osobinu) koja nije toliko karakteristična u interpersonalnim odnosima. Primer: u seksu često ispoljavam agresiju, ali to se nikako ne pojavljuje u mojim interpersonalnim odnosima i zapravo jako ne volim agresiju. Moglo bi se reći da agresivnost koja se eventualno pojavi u toku svakodnevnih odnosa sa ljudima ja u toku seksa izbacim iz sebe, a to u toku seksa baš dobro dođe jer nije usmereno protiv partnera nego na njeno zadovoljavanje. :zongler:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Galateja

Problem i jeste što se a/p divergentno tumači pa posle dođe do zbrke. Ja a/p dovodim u vezu sa dominacijom u krevetu, sa aranžiranjem same situacije (aktivna diktira), delimično i sa tim što si ti napisao i sa još mnogo toga.
to o cemu ti pricas se zove ˇdominantna i submisivnaˇ sto nisu sinonimi za A/P

aktivna ˝jebe˝ a pasivna je ˝jebana˝

inace se skroz slazem sa naslovom ;)
Korisnikov avatar
By Galateja
Ajme, 69 pregleda teme, a 3 konkretna odgovora (izuzevši moj, četvrti). :(
Imamo tema različitog stepena bizarnosti na koje se bez trunke stida odgovara, a tema ženske versatile uloge se ignoriše. :misli:
Korisnikov avatar
By bigirl
Ma, znaš ono "ćutanje je znak odobravanja"... Svi se "prećutno slažu sa tobom". :D
Korisnikov avatar
By tramp
pa sad ja definitivno mislim da sam uni i zavisi od partnerke i zavisi od trenutka i mogu da budem potpuno pasivna ili potpuno aktivna (100:0, 0:100) a mogu i da budem pola pola 50:50

uglavnom nisam previse luda za istovremenom akcijom jer ne mogu da se skoncentrisem i na sebe i na nju istovremeno

sto se tice seksa u 90% slucajeva ga ja pocinjem (u trenutnoj vezi) ali ne mogu reci da mi je to situacija kojom sam zadovoljna, mislim da bi kad je pitanje ko zapocinje 50:50 bilo bolje ...

elem - dosta brojeva?
Korisnikov avatar
By Das Ich
cini mi se da zaista sve zavisi od devojke, mesta, trenutka...svako te inspirise na razlicite nacine, za drugacije stvari, a i ja sama sebe ponekad iznenadjujem kad otkrijem da mi prija nesto sto totalno nije bilo moj fazon i moj navodni temperament :flasher:
no, u svakom slucaju, ja jako retko, gotovo nikad (na zalost) ne preuzimam inicijativu i vise mi odgovara pasivna uloga i neko da me "zavede" i ostalo :sweet:
mada, kad je u pitanju da l vise volim da mene zadovolje ili ja da zadovoljavam, definitivno vise uzivam kad se ja aktiviram :alikako:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Bas u skorasnjoj fantaziji kaze meni moja devojcica super baby, ti si versatile, al sad mi se nesto aktivi, aj ti malo popasivi, ja cu da diktiram a ti isprati, pa kad osetis da je to to, onda cemo kao uni do vrhunca. Misim ipak si ti fem, a ja malo andro, onomad se tripovah da sam butch, al gender queer je ipak moj odgovor, zato sad kad znam sta sam aj sto pre posle mozda necu vise znati. Il mozda da podelimo i ove podele na podpodele i da pricamo i raspravljamo do mile volje. I tako mi nije do sexa, mozda sex i uzivanje nije tako bitno ko ova terminologija, daj da je izucimo do tancina. A ono sta to bese sex, jesmo o tome pricale?

Galateja, no offence al' ja te podele uopste ne kontam. Nisam bas sigurna ni koliko je tanka linija izmedju bi i les. Ako mislim o tome samo se pogubim. Znam da volim zene i nista vise.
Korisnikov avatar
By Hys.
ovo je komplikovano..mislim da principski je tacno sto si rekla, ali ja ne mogu tu bas da se pronadjem najbolje, zbog mog unutrasnjeg osecaja.
naime kada sam aktivna, to je kao sto je adiktusha pomenula, povezano sa dominacijom. Ali ne mora da bude-mogu da budem aktivna u odnosu u kome sam submisivna, ustvari ne da mogu, nego uvek i jesam.
Mislim da nikada nisam pasivna, i kada samo primam zadovoljstvo, moje pasivno uzivanje je vrlo aktivno-mislim da se i tada vidi ta moja druga strana koja ume ponekad zastrasujuce da dominira.
Mislim da i u najsvezanijem-pokreta onemogucenoj sceni ja nisam pasivna, tesko je to opisati zasto i kako /a i malo previse intimno/
znaci, ja sam uvek aktivna submisivna sa odredjenim curama, ili uvek aktivna dominantna sa drugim. Sa jednom curom sam samo jedno od ta dva, i ta uloga nikada se ne menja. Ne umem procentualno da se izrazavam, ali recimo da sam 50 dominatna 50 submisivna, od toga 100 posto postajem sa pritajenih 50 sa jednom ili drugom osobom, pasivna 0 posto aktivna-uvek. Ne znam, zvuci glupo, ali mislim da ne zvuci glupo samo zenama koje su bile samnom, i koje su i same to konstatovale.
Sto se tice iniciranja seksa, volim da ga iniciram, a i da bude iniciran od strane partnera. A cesto najvise volim da nema nikakve inicijacije, nego da se odma predje na stvar:giggle:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by devokICA
nego da se odma predje na stvar:giggle:
my point :giggle:
Korisnikov avatar
By m..
Mhm, pazi ovako u teoriji ja preferiram da sam aktivna, tj nesto u rangu izmedju 90% i 40% u korist aktivnog, medjutim u praxi cesto nalazim devojke koje me u neku ruku inspirisu na pasivnu ulogu, mada ne i sve i ne uvek, ali fakat je da me privlace zene koje deluju jace od mene, s tim da ce u dosta slucajeva ispostavi da sam pogresno procenila, te niti budu zapravo jace, niti to sto su jace znaci da ce umeti da me ubace u pasivnu ulogu tako da budem ok s tim.
U stvari cesto u pocetku (mada isto tako cesto i posle) prvo ja zelim da imam aktivnu ulogu, a posle kako se stvari sklope. Mislim pasivna uloga (ili gotovo u potpunosti pasivna) prvih tipa 2-3 puta je totalno van mog comfort zone-a, prosto se ne osecam bas sasvim dobro ako nekom dam toliku moc nadamnom tek tako...
:nerd:
Mhm, ne znam bas kako da objasnim. Aktivna uloga mi je urodjena a pasivna vise stvar kompromisa i/ili trenutne inspiracije. najlepse mi ej kad moram u neku ruku da se borim za aktivnu ulogu, ali ne na nacin da cura odbija saradnju, nego, da to nekako bude u sklopu cele igre...
Mhm, mislim da sam upravo bila toliko konfuzna da sam zbunila i samu sebe...
A sto se iniciranja sexa tice, pa ja bih ga imala 24/7, samo jednom mi se desilo da ga je zapravo neko drugi inicirao a da ja nisam bas bila raspolozena, ili prepoznam da i ona hoce ili ja spopadam...
Korisnikov avatar
By m..
Btw, jos uvek ne umem da budem submissive, ali sam voljna da ucim :D
Korisnikov avatar
By Galateja
@bigirl - Aktivna si. :D Mislim da 'pokretanje' nije u vezi sa a/p. I ja vrlo jasno umem dati do znanja da sam hoćna, ali računa se celokupan odnos.
@kiss addict - I ja sam se na početku veze slagala sa naslovom, ali nam je taj stereotip samo komplikovao odnos: ja sam sebe terala na 50-50 versatile, jer to kao tako treba, a moja devojka je sebe terala takođe na 50-50, jer je mislila da ću se ljutiti 'nižnjom' ulogom. Zanimljivo mi je to sa dominantna/submisivna, ali nisam sigurna koliko jeste ili nije u vezi sa podelom a/p. Ja a/p shvatam mnogo šire od jebati i biti jebana.
@tramp - Previše su ti isključivi brojevi. :D Slažem se sa tobom da dosta toga zavisi i od partnerke.
@Das Ich - Šta je za tebe konkretno aktiviranje?
@baby_girl - Nemoj se jediti. ;) Moja priroda je refleksivna i sklona sam sve da dovodim u pitanje, tačnije pod pitanje. To je iz razloga što treba sama da spoznam zašto je nešto tako, a ne da budem vođena stereotipima. Da postavim ovu temu podstakle su me 2 stvari: prvo, kad gledam profile na gaydargirls vidim da se 99% devojka izjasnilo kao versatile i to mi je bilo čudno pa sam htela da diskutujemo da li je to baš tako. Drugo, videla sam da muški deo foruma lomi koplja oko ove tematike i nije mi bilo jasno što je dovode u vezu sa sujetom. Što se tiče konkretnog seksa, njega dovoljno imam, a to me nikako ne sprečava da diskutujem o istom.
@devoKICA - Opet divergentnost pojmova.
@m.. - Da li si sebe zbunila ne znam, ali mene jesi. :lol:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by m..
prosto se ne osecam bas sasvim dobro ako nekom dam toliku moc nadamnom tek tako...
Možda je u ovome ključ. Meni je baš ful (što bi rekle komišinice Hrvatice :D ) kad dopustim devojci da bude moćnija nadamnom. E, sad, da li je to pasivnost, submisivnost ili šta već - ne znam, ali svakako da nije leći i ukočiti se.
Korisnikov avatar
By Das Ich
@Galateja-aktivirati se=postati aktivna :D
znaci nista specijalno, samo da ja preuzmem tu da kazemo dominantniju ulogu i kada ja nekog zadovoljavam...sad pricamo malo napamet, mislim suvise teoretisanja :P
kapiram da se svako prilagodjava odredjenim situacijama i da je spreman na kompromis ili da proba nesto za sta do tada nije bio u fazonu
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Das Ich
znaci nista specijalno, samo da ja preuzmem tu da kazemo dominantniju ulogu i kada ja nekog zadovoljavam...sad pricamo malo napamet, mislim suvise teoretisanja :P
:klap:
Spontano izjednačavanje aktivnosti i dominacije za šta se i ja zalažem. :D
Očekujem kontru od strane DevoKICe i Kiss Addict. :lukavi:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by m..
prosto se ne osecam bas sasvim dobro ako nekom dam toliku moc nadamnom tek tako...
Možda je u ovome ključ. Meni je baš ful (što bi rekle komišinice Hrvatice :D ) kad dopustim devojci da bude moćnija nadamnom. E, sad, da li je to pasivnost, submisivnost ili šta već - ne znam, ali svakako da nije leći i ukočiti se.
Jup, that's submissive, pasivna je bila ona moja butchica (doduse nije se ni ona ukocila, ali vala jeste bila legla i bila pasivna ko blow-up doll).

Mhm, da tu postoji da velika razlika izmedju tebe koja imas devojku i mene koja sam sa pretposlednjom cicom otisla u krevet posle cirka 15 minuta poznanstva (ne necu da impliciram niti da sam laka zenska niti da sam neka extra zavodnica, prosto se desilo da sam sela da pricam sa tom cicom i skontala kako ona hoce i ja hocu i jebiga, bile smo u stanu gde je bilo puno praznih soba i > desilo se i trajalo nekih 15 sati) i inace uglavnom imam one night standove ili neke vezice koje traju po par nedelja...
I negde kontam da bih u nekoj duzoj kombinaciji mogla da dodjem do toga da sam i (relativno) pasivna i submisivna (u slucaju da obe zelimo tako), ali sa nekim koga u sustini niti poznajem niti mi je stalo do nje, preferiram da sam dominantna, aktivna ili uni, mada i u toj situaciji na trenutke budem submissive, ali to nikako ne traje duze od tipa 15 minuta, i nikako mi ne dodje prirodno, cak mi se par puta desilo da mi je bilo blago neprijatno... Nekako, bivanje submisivnom na one night standu jeste poprilicno van mog comfort zone-a i to je to.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Das Ich
:klap:
Spontano izjednačavanje aktivnosti i dominacije za šta se i ja zalažem. :D
Očekujem kontru od strane DevoKICe i Kiss Addict. :lukavi:
Ali nikako nije isto, evo upravo sam zamislila scenu u kojoj pasivna riba dominira.
:D
Korisnikov avatar
By IriS
evo, lepo ti m.. reče... ja mogu sve lepo da objasnim na svom primeru, ali neću :eevil:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!