Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Çâðê_DUP
Originally posted by Lakiboy_ns
Po meni je najbitnije da prilikom pokusaja da resavamo te svoje muke nezaboravimo da ponekad zastanemo i pokusamo dragim ljudima oko sebe da pomognemo u resavanju njihovih.
U suprotnom covek postaje samozivo-egocentricno-bezivotno stvorenje bez osecaja za svoje bliznje a takav zivot bez obzira koliko covek poseduje u materijalnom smislu moze da bude jako USAMLJENICKI.

Da zakljucim PEOPLE NEED PEOPLE> :grin: :bye:
:up:

jedno od okrutnih pravila ovog sveta jeste da niko ne moze da zna i oseti bol kroz koji prolazi drugo bice koje pati. to nije razlog da odbacimo "bice koje pati i ciji smo mi odraz mozda za par sledecih trenutaka"
kad pomazemo drugima, pomazemo sebi. ako se postigne reciprocnost u tome, ovaj svet bice mnogo toplije mesto. filozofija "svako za sebe" mi nije bliska srcu. nazalost, vidim da mnogi razmisljaju na nacin sebicnog hedoniste. Solidarnost, sto bi rekao Simor.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Angelina777
Originally posted by Lakiboy_ns
Po meni je najbitnije da prilikom pokusaja da resavamo te svoje muke nezaboravimo da ponekad zastanemo i pokusamo dragim ljudima oko sebe da pomognemo u resavanju njihovih.
U suprotnom covek postaje samozivo-egocentricno-bezivotno stvorenje bez osecaja za svoje bliznje a takav zivot bez obzira koliko covek poseduje u materijalnom smislu moze da bude jako USAMLJENICKI.

Da zakljucim PEOPLE NEED PEOPLE> :grin: :bye:
:up:

jedno od okrutnih pravila ovog sveta jeste da niko ne moze da zna i oseti bol kroz koji prolazi drugo bice koje pati. to nije razlog da odbacimo "bice koje pati i ciji smo mi odraz mozda za par sledecih trenutaka"
kad pomazemo drugima, pomazemo sebi. ako se postigne reciprocnost u tome, ovaj svet bice mnogo toplije mesto. filozofija "svako za sebe" mi nije bliska srcu. nazalost, vidim da mnogi razmisljaju na nacin sebicnog hedoniste. Solidarnost, sto bi rekao Simor.
Naravno-solidarnost prema drugima u nevolji je ona osobina po kojoj se razlikiju LJUDI od NE-LJUDI.
ITS SIMPLE AS THAT. :invalid:
Jer onaj koji je danas na vrhu vec sutra moze biti na dnu i tada ce i njemu trebati tudja pomoc.
By XanaX
svakome me je NJEGOVA muka najveća...
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by *deni*
Sve se to moze podvesti pod cuvene stihove:

"Muke moje niko ne zna
niti kome pricam ja...."
e bas tako. Ali, ljudi su neverovatni. Imam jednu drugaricu koja me stalno pita za savet, u vezi jednog jedinog problema (objektivno, to joj je najmanji problem u zivotu)
. Pricha joj se o toj osobi, pa bog! I nebitno sto ces joj hiljadu puta reci sta bi trebalo da uradi, ako mene pita za savet, ona uziva rasclanjujuci sitnice, te: a kako to? objasni mi jos jednom. Oci joj zasvetlucaju i ja vidim da je njoj do price radi price. Kad god sam pokusala da pricam o svojim problemima, naletela sam na nestrpljenje da se kao saslusa, a onda krene sa svojim. Tada sam prestala sa "poveravanjima", a u zadnje vreme sam se ispraxovala: "Nemam vremena da te slusam. Rekla sam ti jednom sta mislim o tome. Imam svoje probleme, zao mi je. Hajde da pricamo o necemu drugom" Pre par godina bilo mi je nezamislivo da to uradim. Tokom jedne porodicne sahrane (bliska osoba), drugarica je dosla pod izgovorom sahrane i nastavila je da prica o svojim "problemima". A pre neki dan, meni bejase nesto tesko oko srca i pozelela sam samo da popijemo kafu, nista vise. Ona je rekla: "Znas kako, imam ja svoje probleme" To me je definitivno opametilo. Dakle, ljudi su sebicni, sebicni i sebicni. Sto pre to shvatite, tim bolje po vas. :novine:
I ti to zoves "drugarica"??? JA takve zovem energetski vampiri. Svojom pricom te toliko smaraju i piju ti energiju (pogotovo pozitivnu) kao vampiri krv i na kraju ostanes smoren do daske...
Izbegavam takve.
Korisnikov avatar
By Khons
ma dok nesto ne iskusimo na sebi necemo shvatati ni druge.

mene malo blam kad mi dodju ti "niko me ne razume" momenti pa sam sva u bedaku, pa onda na tv-u vidim, nekom ubijen sin, nekom spaljena kuca...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa da, svakom je moja muka najveca. Mislim da nije bas isto, i da se taj sto se kida oko fonta za zlatna slova na jahti ipak po pravilu oseca bar za zericu bolje od onog sto nema sta da jede - mada postoje i izuzeci.

Originally posted by *deni*
Sve se to moze podvesti pod cuvene stihove:

"Muke moje niko ne zna
niti kome pricam ja...."
e bas tako. Ali, ljudi su neverovatni. Imam jednu drugaricu koja me stalno pita za savet, u vezi jednog jedinog problema (objektivno, to joj je najmanji problem u zivotu)
. Pricha joj se o toj osobi, pa bog! I nebitno sto ces joj hiljadu puta reci sta bi trebalo da uradi, ako mene pita za savet, ona uziva rasclanjujuci sitnice, te: a kako to? objasni mi jos jednom. Oci joj zasvetlucaju i ja vidim da je njoj do price radi price. Kad god sam pokusala da pricam o svojim problemima, naletela sam na nestrpljenje da se kao saslusa, a onda krene sa svojim. Tada sam prestala sa "poveravanjima", a u zadnje vreme sam se ispraxovala: "Nemam vremena da te slusam. Rekla sam ti jednom sta mislim o tome. Imam svoje probleme, zao mi je. Hajde da pricamo o necemu drugom" Pre par godina bilo mi je nezamislivo da to uradim. Tokom jedne porodicne sahrane (bliska osoba), drugarica je dosla pod izgovorom sahrane i nastavila je da prica o svojim "problemima". A pre neki dan, meni bejase nesto tesko oko srca i pozelela sam samo da popijemo kafu, nista vise. Ona je rekla: "Znas kako, imam ja svoje probleme" To me je definitivno opametilo. Dakle, ljudi su sebicni, sebicni i sebicni. Sto pre to shvatite, tim bolje po vas. :novine:
O da. :up: Ok, ova sto je dosla na sahranu da te smara je patoloski slucaj, a ostalo mi je, oh, so tako dobro poznato (sogenannte energetski vampirizam). Obicno puknem ako uhvate da me gnjave dok jedem i dok spavam, i tad jednostavno kazem da to tako nece moci i da nadju drugu budalu.

Inace drzim se ljudi s kojima delim slicne probleme pa mi njihovo kukanje dodje kao da cujem sebe i obrnuto... a ponekad se dodje do neke konstruktivne ideje, bas iz istog razloga, i sama ta atmosfera je nekako supportive.

Nego ovo treba navesti jos jednom:
Kad god sam pokusala da pricam o svojim problemima, naletela sam na nestrpljenje da se kao saslusa, a onda krene sa svojim.
To, bojim se, ne oprastam.
Korisnikov avatar
By Hys.
zavisi. uglavnom da, ali i ne. kada boli nekog nesto koga ja volim, dozivljavam to gore nego da mene boli.a karton siti-razlog zbog cega zelim da se bavim onim cime zelim da se bavim.
Korisnikov avatar
By Dina
Ovde kao da su nestali neki postovi... vidim na prethodnoj strani ja se zahvaljujem Gabrielu sto hvali Totovu i moju prepisku a te prepiske nigde nema...

Sto znaci ja vec pisala na ovu temu, pa cu samo neko skorasnje zapazanje... Ja ranije nisam bila kukavicki tip, pa da nesto mislim imam problema ne znam kakvih (cak i kad imam) ili opterecujem druge ljude (obicno sam ja bila ta kojoj se obracaju kad imaju probleme). Ali u poslednje vreme sam dosla u fazu da mi se stalno cini da imam problema, vecih nego sto objektivno jesu i uglavnom se u prijateljstvima prica o mojim problemima. Vec je to pocelo da me nervira, ne znam sta mi bi da postanem takva kukumavka. :lol: Ali ono sto sam primetila je da moj zivot napreduje, da se svi ti problemi na koje sam kukala ipak razresavaju i da je napredak veci nego u periodu kad sam bila hrabrija i nikog nisam opterecivala sobom. Tako da mozda ima nesto u toj skoncentrisanosti na sopstvene muke i nerealnom odnosu prema njima... :misli:
By Snow_Crystal
To je tacno ali onda se setim kako je onima koji imaju mnogo vece probleme od mojih.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
U principu, qqam ako bas moram i to uglavnom sebi ili mami.
Drzim za nepristojno da druge ljude opterecujem o kolicini gradiva koje moram da savladam iz ovoga ili onoga, nemogucnostima uskladjivanja mog rasporeda sa rasporedom razreda u kojima treba da hospitujem i svojim slobodnim aktivnostima i sl. Bas zbog toga sto bih mogla da budem etiketirana kao neosetljiva prema patnjama drugih. Ako ja svoje patnje, kakve god bile, cuvam za sebe, to mogu da urade i drugi. Molim lepo.
Korisnikov avatar
By De Profundis
Meni se ipak cini da je ispravnija ona sit gladnom ne vjeruje.

Otuda i snažna metafora iz scene Grbaciva u kojoj glavna protagonistica koja zivi u velikoj bijedi i mucenju, suosjeca sa narodom u Brazilu koji nema šta da jede.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by unic0rn
Nekome je problem sta ce jesti sutra i da li ce, drugome je problem da li ce mu ime na jahti biti od zlata ili pozlate.

Svakom je svoja muka najveca.

Slazete li se, i da li opravdavate? :vezan:
Da, slazem se i opravdavam.
Ako krenem od sebe, ja sam od onih sto placu pred tv-om kada vide gladnu decu u Africi, rezonujem ko ona viljuska na razna raspolozenja ljudi koji su mi bliski i slicno, ali ma koliko htela, ne mogu nikom drugom da pomognem dok ne pomognem sebi. Recimo prosla nedelja mi je bila pakao, toliko sranja mi se nije dogodilo u zivotu odjednom, bukvalno kao da me neko mlati, i ja jos ne mogu da skontam da me je mlatnuo aperkatom kad uleti kroshe, znaci krajnje neverovatno, sranje je bilo toliko intenzivno da nisam bila u stanju da odgledam Bowiev spot, vec sam ustajala 3x i setala se po sobi ko tigar po kavezu... Znaci raspad, u na sve to mi ulete 2 velika porodicna problema i najboljoj prijateljici trebam za razne stvari i keva mi se raspada zbog posla i odjednom svi ocekuju da se bavim njihovim problemima (cesto uzimam na sebe preveliku odgovornost, pa razmazim ljude da ocekuju ovo ili ono), a ja bukvalno nisam mogla da se sastavim sa sobom, mislim jednog trenutka placem, sledeceg se smejem, na to sve mi uleti gadan PMS. I nista, na kraju sam morala da stavim telefon na silent i sakrijem se na gajbu na 2 dana, i preradim i recikliram i nadjem nacin da hendlujem bullshit, i sad sam dobro. I tek sada mogu da budem od koristi svim tim ljudima, al nikako odjednom, jer cu opet onako da se slomim.
dakle, prvo resim svoje sranje, pa onda mogu da se bavim tudjim, u onoj meri u kojoj me ne baca na dupe.
Korisnikov avatar
By m..
Btw moram da naucim da dozvolim ljudima da mi pomazu i da naucim da trazim ono sto mi treba. Sad sam u procesu, pre 2 godine bih radije umrla nego trazila neki fejvor.
Korisnikov avatar
By TETKA DARA
Zivot je borba,zivot je davanje ne samo uzimanje.Zato stara izreka muko moja predji na drugoga nije nacin decice draga :tetka: :tepih:
Korisnikov avatar
By gari
Ljubi bliznjega svoga kao sto ljubis samoga sebe. I eto resenja. Kako drugi prema tebi, tako i ti prema drugima. Ako mene neko saslusa u mojim jadima, saslusacu i ja njega u njegovim. Opet, iako neko nece da saslusa moje jade, ja njegove hocu /iako je bio sebican i nije hteo meni da pomogne/.

Pravi prijatelj se u nevolji poznaje jer: "U dobru je lako dobar biti-na muci se poznaju junaci."

:sudija: :zvezdice: :beba:
By RACABG
i u travi , i u ... chichku,
uhvati me ti dragi za ruku,
ja cu tebi dati ovu moju dushu,
da skratimo ovu nashu MUKU
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..
Btw moram da naucim da dozvolim ljudima da mi pomazu i da naucim da trazim ono sto mi treba. Sad sam u procesu, pre 2 godine bih radije umrla nego trazila neki fejvor.
Dobro je nauciti - i da se trazi pomoc i da se trazi ono sto osobi treba i da se bude sebican donekle... Ja dok sve to nisam naucila cinilo se da nemam nikakvih problema i da sve imam, samo ja da pomazem drugima. I zivot mi je slabo napredovao, sem sto sam mogla da se osecam kao hriscanska dusica koja drugima pomaze.... :wink: Lepo je to ali me nije nesto ispunjavalo vezano za moj zivot...

Inace, izasla sam iz kukavicke faze u kojoj sam bila prilikom pisanja prethodnog posta... :wink:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Da,da, da!
I ja se slazem sa svima vama:up
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!