Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Çâðê_DUP
jedan razlog protiv: cini mi se da ce covek ostati bez dovoljno energije i mozda ce podici papuchu sa poda, ali nece moci da obavlja teske (snagatorske)poslove. nestace izuzetno fizicki snaznih ljudi (izvinjavam se na padezima), i ljudi ce biti nekako "mirniji", ali u smislu da izgledaju kao "kuvane noge". jos ako se bave jogom, efekat je upotpunjen. zamisli boksera vegetarijanca? ili bilo kog sportistu?
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Originally posted by Egon
Originally posted by Ombeliko Brunner
A shta je poenta teme? Da se nama koji jedemo meso zgadi.
ne.

nego da se iznesu konkretni stavovi
za i protiv vegetarijanstva.
OK. Lichno mislim da je vegeterijanstvo stvar izbora. Svako ima prava da jede shta hoce, koliko hoce i kad god hoce. Ja lichno uzivam u mesu i teshko da bih mogao da zamislim da ne jedem meso, dok je moj boyfriend vegeterijanac. (naravno njegov izbor)

Ali smetaju mi neki agresivni stavovi vegeterijanaca koji se trude da poshto poto dokazu da je ishrana mesom genocid protiv zhivotinja i trazhe svakakve pseudonauchne razloge dsa je chovek u stvari biljojed.

Alo, bre nalazimo se na vrhu lanca ishrane i prema tome mozemo da jedemo shta hocemo iz prirode koje nas okruzuje od korenja i rizoma do kornjaca, svinja, pataka...A isto tako mozemo da prishtimo sebi luksuz i da malo izvoljevamo i kazemo e evo necemo da jedemo iz zbog toga toga i toga....
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa bre, bez mesa u ishrani bismo umrli pre puberteta...:testerica:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Ombeliko Brunner

Ali smetaju mi neki agresivni stavovi vegeterijanaca koji se trude da poshto poto dokazu da je ishrana mesom genocid protiv zhivotinja i trazhe svakakve pseudonauchne razloge dsa je chovek u stvari biljojed.
pogotovo oni vegetarijanci koji nose kozzu (jakne, cipele, kaisheve) a zgrazzaju se mesa...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Chovek je svashtojed. Uz malo mozga koje mu je dato, to znaci da moze da zivi i bez mesa, ali i da moze da ga konzumira.
Zovite to kako god hocete, ali mnoge vrste danasnjih domacih zivotinja ne bi ni postojale da ih covek nije koristio za ishranu. Nikada se u evoluciji ne bi pojavila krava koja daje 30-50 litara mleka, kada jedno tele ne popije ni deset. Niti bi se pojavile svinje od kojih je dobra slanina koju niko ne jede. Covek je jednostavno uticao na razvoj tih zivotinjskih vrsta onako kako mu se dopadalo. I sta bi trebali, onako eticki i saptnicki, da uradimo sa tim zivotinjama? Da ih pustimo da slobodno trckaraju okolo?
Ubistvo je i testiranje lekova na zivotinjama.
Ubistvo je i izdvajanje insulina iz svinja.
Ubistvo je i koriscenje zivotinjskog seruma (konja, krava, ovaca i svinja) za dobijanje vakcina.
Propaganda koji pokusavaju da plasiraju navodni prijatelji zivotinja i to vegeterijanstvo je samo drvo od citave shume. Ali i to jedno drvo je dovoljno da zakloni pogled.
Mada, opet, postujem tudje odluke, bile one rezultat licnih, moralnih, religijskih, zdravstvenih ili drustvenih razloga. Isto tako zahtevam da se postuju moje
By Çâðê_DUP
Originally posted by MinaHarker

Zovite to kako god hocete, ali mnoge vrste danasnjih domacih zivotinja ne bi ni postojale da ih covek nije koristio za ishranu. Nikada se u evoluciji ne bi pojavila krava koja daje 30-50 litara mleka, kada jedno tele ne popije ni deset. Niti bi se pojavile svinje od kojih je dobra slanina koju niko ne jede. Covek je jednostavno uticao na razvoj tih zivotinjskih vrsta onako kako mu se dopadalo. I sta bi trebali, onako eticki i saptnicki, da uradimo sa tim zivotinjama? Da ih pustimo da slobodno trckaraju okolo?
Ubistvo je i testiranje lekova na zivotinjama.
Ubistvo je i koriscenje zivotinjskog seruma (konja, krava, ovaca i svinja) za dobijanje vakcina.
Propaganda koji pokusavaju da plasiraju navodni prijatelji zivotinja i to vegeterijanstvo je samo drvo od citave shume. Ali i to jedno drvo je dovoljno da zakloni pogled.
u potpisu Dzordz Orvel .... :nokti:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Ljudi toleriraju sve da bi im život lijepo tekao. Neće njih ništa promjeniti, takva im je karma. Samo kad dođeš na neki viši nivo treba da se trudiš doći na još viši, ne samo vezano za prehranu već i opću komunikaciju. Njima samo kažeš da ima bolje. :wink:
Korisnikov avatar
By jukie
OK, trenutno je otvoreno desetak tema oko jedenja ili nejedenja mesa i ubijanja ili neubijanja životinja (a većina se nalazi na stranici "Novo danas"). Moja mišljenja, različito artikulisana u različita vremena pisanja mojih postova, mogu se naći na ostalim temama ovog tipa.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by jukie
OK, trenutno je otvoreno desetak tema oko jedenja ili nejedenja mesa i ubijanja ili neubijanja životinja (a većina se nalazi na stranici "Novo danas"). Moja mišljenja, različito artikulisana u različita vremena pisanja mojih postova, mogu se naći na ostalim temama ovog tipa.
hm... ja nabrojah tri... cini mi se da je neko malo (vise) popio pa vidi troduplo :smeh:
Korisnikov avatar
By Kitee
Vegetarijanka vec 5 godina.
Korisnikov avatar
By Phoenix
Istina je da su vegetarijanci ponekad suviše napadni i da preteruju, ali i pored toga se neke stvari ne mogu zanemariti. Većina naučnika misli da su ljudi svaštojedi, a i svakom je danas očigledno da osoba može da živi sa ili bez mesa.

Međutim, neke stvari bih napomenuo. Što se zdravstvenog aspekta tiče, ljudi često misle da se veg. ishranom ne unosi dovoljno proteina ili da će imati manje mišića ili čega već. Iako su to do pre koju deceniju govorili mnogi doktori, danas se zna činjenica da čoveku (ako tako izabere) meso uopšte nije potrebno i da time neće trpeti nikakve posledice, pa ni manjak mišića. Postoje uspešni sportisti vegetarijanci. Često se uzima primer nekih poznatih atleta sa Olimpijade. U veg ishrani ima sasvim dovoljno proteina i svega potrebnog.

Što se tiče pozitivnih efekata, evo kratko
According to the American Dietetic Association (ADA), American Heart Association, National Institutes of Health, British Medical Association and the Mayo Clinic, vegetarian diets offer a number of health benefits compared to non-vegetarian diets.

As an example, American vegetarians tend to have lower body mass indices, lower levels of cholesterol, lower blood pressure, and less incidence of heart disease, hypertension, some forms of cancer, type 2 diabetes, renal disease, osteoporosis, dementias such as Alzheimer’s Disease and other disorders that may be diet-related.

Što se tiče moralnog aspekta, niko ne može biti savršen, ali može biti bolji nego što sada jeste.

Vrlo ozbiljni argumenti postoje ekonomski, potom ekološki... Mrzi me da pišem dalje, koga zanima na Internetu može naći pregršt najnovijih naučnih saznanja na tu temu, kao i gomilu ličnih stavova.

Da završim, mislim da je jedenje mesa individualna stvar. Skoro svi mi smo se rodili u porodicama koje su nas učile da je to najnormalnije. Inercija je najjača osobina kod ljudi. Svakome je jako teško da promeni samog sebe i počne nešto novo, ili čak da shvati nešto drugo. Većina to nikada ne uspe.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Phoenix

Da završim, mislim da je jedenje mesa individualna stvar.
ma jedenje mesa je cista obest, eto sta je :povez:

a obest vodi u obesity :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Instruare
Ako nekog uvredim, izvinjavam se ali ja jednostavno moram da branim svoj stav.
Od svoje deste god sam vegetarijanac (sad imam 18), zelim da predjem u vegane mada trenutno imam jedan razlog koji
mi to ne omogucava. Postujem svacije misljenje i poslusam svakog ko ima nesto da mi kaze. Kad procitam ovakvu
temu prosto ne mogu da ne predocim nekim ljudima moj pogled na sve to.

Preporucio bih:

www.petatv.com

www.peta.org

@Delete:
"posle su mi moj doktor i trener rekli da batalim to zezanje i da obavezno svaki dan moram da jedem meso ili mesne preradjevine."

Sta ocekivati od takvih doktora i trenera kad i oni sami jedu meso

@REI:
"Ali onda su recimo ubice svi mesozhderi. Da bi se meso jelo mora se ubiti neka zhivotinja, a ne mogu sad svi lavovi i vukovi
i sl da postanu vegeterijanci. ono shto hocu da kazhem je da je to prirodno i da i ljudi imaju potrebe za mesom i da
pripadaju lancu ishrane, jedino shto su se popeli na vrh uz pomoc alata pa ispada malo nepravedno. Jeste jezivo i odvratno,
ali hebiga sad, bice bolje kada budemo nashli nachin da veshtachki sintetishemo hranu."

Mi kao ljudi imamo izbor. Covek po prirodi nema pravu potrebu za mesom, jedenje mesa je kolektivna greska drustva.

@dEIVVAN:
"Ja polako postajem 100% vegetarijanac.
razmisljam da proces ide ka tome da postanem vegan.
will see.
u svakom slucaju prija i bolje se osecam."

Go for it girl! :obraz:

@ns.happy
"licno sam zaklao par kokosaka"

Potrebna je mala osoba da zakolje bespomocnu zivotinju, a jos manja da je pojede

"tom slucaju sve sto je zivo ima dusu... zbilja... onda necemo nista jesti..."

Da sve na ovom svetu ima dusu, ali ako vec kao covek mogu da izaberem da sa ovog
sveta odem sa sto manje krvi i samim tim manjim zlom, izabracu to

@Angelina777:
"necu time nista promeniti"

Ako ti danas ne kupis 1 kg mesa koje si nameravala, isto tako ga ni ja ne kupim i isto tako ga ne kupi jos 100 osoba u
komsiluku, veruj mi da ce zatvoriti mesaru. Jer onaj prostor, hrana i pogotovo voda koja se koristi tokom proizvodnje mesa
je itekako bitna stavka u vegetrijanstvu

"meso je potrebno organizmu"

Izaberi bilo kojeg nutricionistu i reci mu to isto. ocekujem odgovor

"bez mesa ne biste mogli recimo da razvijete misice, ako se bavite sportom i sl. ne vidim zasto bih ga izbegavala, osim sto
svs, kad se jede preterano, stvara osecaj mucnine. "

Kako da ne stvara osecaj mucnine kad to ustvari i nije meso... to je lesh, a ako je lesh=misici... nadam se da
kontas poentu... kao sto phoenix rece a mogu da ti kazem i iz licnog iskustva da ima puno ljudi koji ne jedu meso a
ucestvuju na olimpijadi, bave se bodybuildingom, rade teske fizicke poslove... To sto je neko nestrpljiv sa prirodom i zeli da je pozuruje i ne konzumira na onaj nacin na koji je to predvidjeno, to je onda
njegova greska.

@Ombeliko Brunner:
"Ali smetaju mi neki agresivni stavovi vegeterijanaca koji se trude da poshto poto dokazu da je ishrana mesom genocid protiv
zhivotinja i trazhe svakakve pseudonauchne razloge dsa je chovek u stvari biljojed."

Nadam se da nisam ispao agresivan... Postoji vrsta ljudi koji jednostavno ne menjaju svoje misljenje i ako su totalnoj
zabludi, takvi ljudi nemaju postovanja prema dokazima i cinjenicama koji su im predoceni. Svojim postupkom
samo ukazuju na svoju aroganciju, gordost i glupost

@spliff:
"pogotovo oni vegetarijanci koji nose kozzu (jakne, cipele, kaisheve) a zgrazzaju se mesa..."

Ja se npr mrzim i kozu i vunu i ... Takvi vegetarijanci su bar napravili prvi korak time sto su postali
vegetarijanci, a to sto nose nije za nikakvu pohvalu bili oni vegetarijanci ili ne.

@MinaHarker:
" Da ih pustimo da slobodno trckaraju okolo?"

Pa razmisli... Svako ima pravo na zivot, slobodu i svetlost na ovoj planeti! To sto tih zivotinja ima puno nije njihova
krivica, vec nasa, svakako se moze naci neki kompromis oko stanovista.

"Ubistvo je i testiranje lekova na zivotinjama.
Ubistvo je i koriscenje zivotinjskog seruma (konja, krava, ovaca i svinja) za dobijanje vakcina."

A ubistvo nije ubistvo kad se UBIJE zivotnija zbog jela?

@Kitee:
"Vegetarijanka vec 5 godina."

Samo tako nastavi! :obraz:

@Phoenix
"Istina je da su vegetarijanci ponekad suviše napadni i da preteruju"

Ako se moze ikako biti dovoljno napadan u odbrani necijeg zivota onda me zovite napadnim. Ovo nije
bilo ismejavanje vec samo moj opsti utisak

"Što se tiče moralnog aspekta, niko ne može biti savršen, ali može biti bolji nego što sada jeste."
Slazem se, ako je ispred mene izbor da ucinim manje zlo izabracu ga

:vegi: Vegetarianism rools
Korisnikov avatar
By anche
neka je ovde govorila o tome da je donela odluku da jede meso. ako je to tako onda treba da se postuje.
ostaje cinjenica da vecina ljudi jede meso po automatizmu i bez razmisljanja. jednostavno je tako udobnije.

nema tu mnogo mudrovanja, jer uglavnom iza svastojedstva lezi sebicluk i atropocentrizam. nista drugo.
Korisnikov avatar
By Instruare
Ja postujem svaciju odluku mada to ne znaci da se i slazem sa njom
Korisnikov avatar
By anche
High IQ link to being vegetarian
Vegetarianism has been linked to better heart health Intelligent children are more likely to become vegetarians later in life, a study says.

A Southampton University team found those who were vegetarian by 30 had recorded five IQ points more on average at the age of 10.

Researchers said it could explain why people with higher IQ were healthier as a vegetarian diet was linked to lower heart disease and obesity rates.

The study of 8,179 was reported in the British Medical Journal.

vise na: http://www.britishmeat.com/tender.html
:lukavi:

e sad, da ne bi bilo oftopik evo i neka fotkica:

Slika

simpa lik?

evo i mog doprinosa na temu analogije sa genocidom. potpuno tacno.

Slika
Korisnikov avatar
By Phoenix
Evo, sad videh da je neko opet aktivirao temu. Kao doprinos temi, pejstovaću nešto sa sajta Mayo klinike

No matter what your age or situation, a well-planned vegetarian diet can meet your nutritional needs. Even children and teenagers can do well on a plant-based diet, as can older people, and pregnant or breast-feeding women. If you're unsure whether a vegetarian diet is right for you, talk to your doctor or a registered dietitian.
Korisnikov avatar
By anche
jos malo na temu humanosti covecanstva...

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Deksi
Ahaaa...sve je ovo gadno,uzas bre....onda kad vidim profesorku filozofije u bundi i pitam je je li ovo pravo krzno a ona mrtva ozbiljna: "Pravo,pravo....pa ja sam Jaguar u horoskopu asteka" ....ne znam da li da se smejem ili da placem :shok:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Delete
Ajoj, zasto nisi napisao da slike nisu za one sa slabim zelucem?!
:lol:

chisto jer se nadam da sledecji put kad neko uzme da zagrize shniclu
seticje se ovih slika ...
Tesko...

MOzes da postavis sta god hoces...ali kad zamirisu pileci fileti na belom luku i maslinovom ulju...posuti susenim bosljkom e onda ti dzaba sve slike...
Korisnikov avatar
By Zibro
@ delete

ali to je zaista tako
isto meso koje ti jedesh na stolu
je proshlo sve ovo gore navedeno ...

onda chemu licimerje?

hteli vi to ili ne, svaki put kad zhvacjete meso,
vi ste sauchesnik u ubistvu !!!

, I sargarepaje zivo bice , i krompir i salata ....
u cemu je razlika , svaki put kada jedes povrce ubijas hiljade biljaka koje su mogle da rastu cvetaju razmnozavaju se......

mislim stvarno :down:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Delete
Ajoj, zasto nisi napisao da slike nisu za one sa slabim zelucem?!
U Super Veru prodaju glave (valjda ovčije, nisam zagledao) na četvrtastom papirnom tanjiriću, umotane folijom... u frižideru sa desne strane kada nailaziš na mesara, tamo gde stoje čvarci i svinjska mast, ispod pljeskavica...
jednoj od tih glava je virio crni isplaženi jezik...
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Zibro
I sargarepaje zivo bice , i krompir i salata ....
u cemu je razlika , svaki put kada jedes povrce ubijas hiljade biljaka koje su mogle da rastu cvetaju razmnozavaju se......

mislim stvarno :down:
aha... i svi oni cvile i kukaju dok ih vodis na klanje, VEOMA svesni kuda idu i obilno krvare dok ih koljes... :zacepi: mislim... argument ti je stvarno 'super'!

zaista ima toliko ukusnih plodova, da aposlutno nemam potrebu da zudim za pilecim grudima ili drugim odrescima sa leseva.

i da! licemerno je jesti jedne leseve, dok drugi bivaju ostaljeni da se raspadnu van necijeg debelog creva....
Korisnikov avatar
By Draco
Jebo mater, obavesti u naslovu kad stavljas takve slike!!!
Ima nas ovde koji se traumiramo na takve prizore vise nego drugi.
Htela sam da odgovorim na temu, sad necu, jebi se i ti i tvoje <nenajavljene> slike!
Korisnikov avatar
By HARP
Ja volim meso...
U Srbiji smo, vecina je prisustvovala klanju...
Jbg
Mada ne volim suhomesnate proizvode, samo sirovo spremljeno meso, po mogucstvu nemasno...
Meso ima jako potrebne sastojke za rad organizma, cak proteini zivotinjskog porekla lakse se metabolisu...
Ne volim svinjsko pecenje i kuvano svinjsko meso...
Najvise gotivim belo pilece i curetinu :D

A tek rostilj :mljac:
Mada, sve treba unositi ravnomerno... tu vegetarijanci mnogo gube...

Jele bi i vas zivotinje kada bi mogle...
Mada, nas jedu ljudi svaki dan, samo sto je to sad u figurativnom smislu :nokti:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by FireGox
Ne volim svinjsko pecenje i kuvano svinjsko meso...
Najvise gotivim belo pilece i curetinu :D
Ja volim sledećim redosledom: :napitak:
guščija pašteta
pileći karabatak, kuvani
pileća guza, pečena
pileći karabatak, pečeni
pileća guza, kuvana
gulaš sa džigericom i mesima
džigerice u komadićima, pečene
svinjsko pečeno od vrata
čvarci koji liče na karamele, sočni sa mlekom, kockasti (ne pljosnati!)
neki drugi delovi pečene svinjetine, masniji
pileće paštete
... itd
prasetina mi je previše masna, od jagnjetine i dimljene svinjetine mi se povraća jer smrde, pileći bataci su previše suvi a na krilima nema mesa, ćuretina mi iskreno ima neki čudan ukus pa se uvek plašim da nije pokvarena, pileće belo meso me nikad ne zasiti i mogu da ga pojedem tonu i da opet budem gladan pa mi se ne isplati da se mučim...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!