Originally posted by Dušan Maljković
Ja sam se, plašeći se takve reakcije, ogradio i obznanio da je reč o zezanju. Iskreno, nisam mogao da verujem da će nakon nekoliko dana od kraja cele priče Kurir krajnje tendenciozno manipulisati fragmentima diskusije. I meni je žao, jer shvatam da će mnogima to smao potvrditi predrasude, ali nisam siguran da je to dugotrajnijeg karaktera (verujem da će mnogi provaliti da je reč o zezanju), kao ni da je tako crn belo -- mnogi gej ucesnici ogradili su se i tražili zatvaranje teme, što je napomenuto. Itd, da se sad ne ponavljam.
Još jednom, žao mi je što je sve otišlo do tačke do koje je otišlo. Samo, ja nisam krivac za to. Nisam prosledio Kuriru link, nisam želeo da cela priče dobiej na publicitetu.
i ja mislim da ce svako sa imalo mozga, ako ga zainteresuje prica u kuriru pa mozda poseti i forum (a vidim da nam posecenost skace od sinoc i da mnogi iscitavaju teme vezane za slucaj ˝nekrofil˝), bez problema shvatiti da je rec o zezanju tj poigravanju.
a uopste me ne brine sto neki to i nece shvatiti, jer oni koji su do sada brkali pedofile sa gay populacijom, komotno mogu da nas izjednace i sa nekrofilima. cak nije ni diskutabilno sta je gore od to dvoje !
isto tako, verujem da vi koji osudjujete maljkovica i govorite da je trebao da misli o posledicama pre nego je dao sebi tu slobodu da pise o temi koja je tabu, a jasno je da je upravo razbijanje tabua, ne samo tog konkretnog, vec, cini mi se, tabuiziranog nacina razmisljanja uopste, bio njegov motiv za pisanje, nemate blage sta pricate. osim! osim ako sami sebi ne oduzimate sopstvenu slobodu postojanja bez straha od osude sto uopste postojite, pa jos takvi kakvi ste (kakvi god da jeste). a to je mnogo vise od slobode razmisljanja i pisanja, koje pokusavate da oduzmete maljkovicu, a time i svima koji uopste misle.
i jos mislim
da je ovo sto se desilo (pocevsi od dusanovog pisanija preko nasih prikljucenija, sve do kurirovog (sa posebnim osvrtom na, meni najzabavniji deo, prepodobni komentar takozvane psiholoskinje, zakljucno sa post-desavanjima na forumu i van njega, tj u glavama mnogih, znanih i neznanih junaka, iz str8 & gay provincije svemira, poznatije kao srbija) nesto najbolje sto se desilo za gay populaciju ovih prostora, odmah posle gay parade 2001
najgori nacin dikriminacije koja je vrsena nad nama je potpuno ignorisanje, bacanje u jamu mraka sa dva sloja cutanja preko radi dezinfekcije, i specijalnom zastitom od tajnih šifri kojima su nas naterali da se sluzimo umesto uobicajene komunikacije.
iz tog ˝zatvora˝ se izlazi samo razbijanjem rešetki !
i zato, svaka cast, pre svega Dušanu, zatim Kuriru, koji posredno sluzi u procesu razbijanju tabua, a i nama svima - JER NE CUTIMO !