- 09 Feb 2007, 19:39
Danas mi je palo na pamet koliko sam siromasna u znanju o svojim precima, a koliko ce moji potomci i naredne generacije imati vise informacija, sto zbog danasnje opismenjenosti, sto zbog cuvanja informacija. Mozda ce neka moja cukununuka nabasati na ove redove i skontati koliko joj je baba bila luda. Ipak se nadam da ce imati pametnija posla.
No, da se vratim na poentu. Moj najdalji predak o kome nesto znam, mi dodje navrndeda. Znam mu samo ime, ali ne znam ni koliko je ziveo, cime se bavio, ni kako je izgledao... Bedak sto nije bilo pismenijih na nasim prostorima u to doba.
Moje pitanje za vas "Koliko vi daleko dosezete u proslost svog rodoslova? Ko je na vrhu vašeg stabla? Imate li neko specificno nasledje tipa grb i sl?"
i mojne mi samo poturate grb a la karicji sa natpisom iz `iljadutristoneke a ono crtano juce
Evo na kraju orjentir kako da izbrojite i nazovete koleno
No, da se vratim na poentu. Moj najdalji predak o kome nesto znam, mi dodje navrndeda. Znam mu samo ime, ali ne znam ni koliko je ziveo, cime se bavio, ni kako je izgledao... Bedak sto nije bilo pismenijih na nasim prostorima u to doba.
Moje pitanje za vas "Koliko vi daleko dosezete u proslost svog rodoslova? Ko je na vrhu vašeg stabla? Imate li neko specificno nasledje tipa grb i sl?"
i mojne mi samo poturate grb a la karicji sa natpisom iz `iljadutristoneke a ono crtano juce
Evo na kraju orjentir kako da izbrojite i nazovete koleno
Po muškoj liniji:
1. OTAC
2. DEDA
3. PRADEDA
4. ČUKUNDEDA
5. NAVRNDEDA - BELE PČELE
6. KURĐEL
7. ASKURĐEL
8. KURĐUP
9. KURLEBALO
10. SUKURDOV