Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Analiza boga.

Morgan je poslednju godinu svog zivota proveo u analizi nasheg postojanja, pronalazenja odgovora. Smisla ega i dushe. Ne samo zbog chega smo svi mi ovde, nego nachin na koji se materija pretvara u zivot. Koji je smisao neprilika i muchenja.
Doshao je do saznanja da smo svi mi bili i ostali jedan deo boga. Dok boga mozemo zamisliti kao jedan skup celija, od kojih se mnoge update-uju kroz fizichka iskustva.
Kada telo koje mozemo videti u ogledalu umre, nasha sushtina, koja je potekla od boga, vraca se bogu. Ali ne za stalno. Nasha sushtina, ka - naziv koji su stari egipcani koristili za dushu, postaje jedno sa bogom, i deli sa njime sva svoja iskustva. Da bi se posle odredjenog vremena vratila na ovaj ili neki drugi materijalni svet u potrazi za novim iskustvima. Samim time nashe dushe nalikuju na pchele radilice, koje provode veci deo svog zivota van koshnice u potrazi za medom, za nektarom, koji bog koristi.
Nashe dushe su sredstvo za prenos te energije prema bogu.
A shta dobijamo zauzvrat? Nirvanu, tj. totalno blagostanje? Zahvalnost? Da li postoji trenutak kada nashe KA prestaju da budu obichne pchele radilice i postanu jedno sa bogom? Ili tu platu mi nikada necemo dobiti?
U ovome delu Morgan je prichao o reinkarnaciji i zaustavljanju iste.
Analizom dolazimo do chinjenice, da ako je neshto bilo moguce u proshlosti moze se ponoviti u sadasnjosti i kasnije u buducnosti. Shto bi prevedeno na laichki znachilo da nema potrebe za prestankom reinkarnacija i odlazak iz koshnice ako za time nema potrebe. Tj. prekidanje kruga radjanja i umiranja nikada nece prestati. Ma koliko se mi trudili.
Reinkarnacija je potrebna bogu, koji poput matice ima druge pchele koje rade lavovski deo posla. Dok on proizvodi nove dushe koje su od samog njihovog nastanka osakacene.

Namece nam se pitanje: Da li nas bog zloupotrebljava?
Ako mi samo radimo njegove prljave poslove, chineci ga jachim, pametnijim, mudrijim...Dok mi za uzvrat dobijamo samo trenutke blazenstva? Zar je onda pogreshno traziti zadovoljstvo gde god ga mozemo naci? Zar je pogreshno da okrenemo ledja bogu? Da prestanemo da igramo uz njegovu muziku. Da li je izbavljivanje od kandzi boga moguce? Kada je on sveprisutan. Chak i materija tj. Satana, Lucifer, Velika Majka....je samo jedan od aspekata njega. Da li tamo negde postoji neka inteligencija koja se ne slaze sa bogom. I zeli da se njegova vladavina zloupotrebe duhova okoncha? Da se bog unishti? Da se baci sa njegovog prestola i dozvoli da lichno on prozivi sve aspekte zivota u materiji lichno, a ne kroz nas. Da se on rodi kao ameba, i pochne evoluciju? Da se njegov duh zarobi tamo gde nece moci da utiche na slobodne dushe, koje su eone provele u potrazi za nirvanom. Za laznim obecanjima?

*umesto KA treba da stoji SAHU....
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pricha o Egiptu.

Nekada davno, bogovi su hodali Zemljom. Ziveli su na planini. Jahali po oblacima. Ili su to samo bili vanzemaljci?
Mitovi su puni pricha o interakciji bogova i ljudi. O njihovim ljubavima, svadjama, o svadjama izmedju bogova....smrti bogova...

Ko su bogovi, ako znamo da je na kraju samo jedan bog?
Bogovi su bica, inteligencije koje isto rade za boga...sa malo odreshenijim rukama nego mi smrtnici. Oni su tu da nas paze, da nas usmeravaju, da radimo nash posao. I tu dolazi pricha o choveku koji je otkrio da bogovi Egipta koji su davno otishli van nasheg postojanja u trenutku njegove smrti, otvorili svoju dimenziju samo za njega....
Da li bog gubi podanike? Da li su mnogo vece inteligencije od nas rekli :ne. A mi kao najniza kasta to najkasnije saznajemo? Zavera protiv kralja se prvo kreira u kraljevom dvorcu. Obichan svet malo toga zna.

Morgan je svestan nechega, da sve ima svoju suprotnost. A Morgan je sada u potrazi za entitetom koji je suprotan bogu. note: Satana je deo boga, ma shta ljudi prichali.
U Vedama postoje priche o civilizacijama daleko u galaksijama koje su veoma tehnoloshki i spiritualno napredne. Ali koje ne teze bogu. Kontaktirati sa njima je nemoguce sa danashnjom tehnologijom. Chak je tricky i sa uchenjem Hermesa Trismegistusa..jer isto zahteva da se postane "Inteligencija" def. oni kojima vid omoguca da se povezu sa drugim oblicima zivota unutar svemira....
dok smo mi "smrtnici" oni koji su upuceni ali koji josh nisu stekli unutrashnji vid....
Znachi ta ideja otpada.
Pitanje je kako pobeci od boga?
Korisnikov avatar
By HARP
I taman kada je pokusao da pronadje sebe, neko ga je prekinuo... :nokti:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ah, tocak samsare, tocak zakona.. nikako.

I ovde prilicno povrsno opisujes Boga.

Bog je postojanje.. samo nistavilo, sanskritski 'period mraka', ili trenutak kada ce se sve desiti nasuprot velikom prasku, moze da predstavlja odvojenost, odnosno susto nepostojanje, neku suprotnost.

Do tada, iako mozda mozes okrenuti ledja Bogu, nikako mu ne mozes pobeci ili se odvojiti.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ovo sam iskopao, davno sam pisao negde:

Ima jedna prica u kojoj se Morning Star odrice Pakla jer je najzad skapirao da su i njegova Pobuna i Rat i Pad bili, zapravo, deo Njegovog plana. (U skladu sa tvojim saznanjima o Luciferu)

Kaze: ''Sve je to ON planirao od pocetka. Pakao mora da postoji, mi smo odraz Raja. Da se ja nisam pobunio, neko drugi bi, Duma ili neko.
IGRAO SAM NJEGOVU IGRU!!!

I karte su bile namestene.

U Mom srcu je bila iskrenost, u NJEGOVOM prevara.

Necu vise da budem druga strana novcica. Evo ti kljucevi pakla. Tvoji su. I zapamti - najveca sloboda je napustiti SVE''
Korisnikov avatar
By KiWi
... a na tu foru si postao Božanstvo .. Dakle, svi smo mi po malo Bog :D
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Morgan Le Faye
Analiza boga.

Morgan je poslednju godinu svog zivota proveo u analizi nasheg postojanja, pronalazenja odgovora. Smisla ega i dushe. Ne samo zbog chega smo svi mi ovde, nego nachin na koji se materija pretvara u zivot. Koji je smisao neprilika i muchenja.
Doshao je do saznanja da smo svi mi bili i ostali jedan deo boga. Dok boga mozemo zamisliti kao jedan skup celija, od kojih se mnoge update-uju kroz fizichka iskustva.
Kada telo koje mozemo videti u ogledalu umre, nasha sushtina, koja je potekla od boga, vraca se bogu. Ali ne za stalno. Nasha sushtina, ka - naziv koji su stari egipcani koristili za dushu, postaje jedno sa bogom, i deli sa njime sva svoja iskustva. Da bi se posle odredjenog vremena vratila na ovaj ili neki drugi materijalni svet u potrazi za novim iskustvima. Samim time nashe dushe nalikuju na pchele radilice, koje provode veci deo svog zivota van koshnice u potrazi za medom, za nektarom, koji bog koristi.
Nashe dushe su sredstvo za prenos te energije prema bogu.
A shta dobijamo zauzvrat? Nirvanu, tj. totalno blagostanje? Zahvalnost? Da li postoji trenutak kada nashe KA prestaju da budu obichne pchele radilice i postanu jedno sa bogom? Ili tu platu mi nikada necemo dobiti?
Analizom dolazimo do chinjenice, da ako je neshto bilo moguce u proshlosti moze se ponoviti u sadasnjosti i kasnije u buducnosti. Shto bi prevedeno na laichki znachilo da nema potrebe za prestankom reinkarnacija i odlazak iz koshnice ako za time nema potrebe. Tj. prekidanje kruga radjanja i umiranja nikada nece prestati. Ma koliko se mi trudili.
Reinkarnacija je potrebna bogu, koji poput matice ima druge pchele koje rade lavovski deo posla. Dok on proizvodi nove dushe koje su od samog njihovog nastanka osakacene.

Ako mi samo radimo njegove prljave poslove, chineci ga jachim, pametnijim, mudrijim...Dok mi za uzvrat dobijamo samo trenutke blazenstva? Zar je onda pogreshno traziti zadovoljstvo gde god ga mozemo naci? Zar je pogreshno da okrenemo ledja bogu? Da prestanemo da igramo uz njegovu muziku. Da li je izbavljivanje od kandzi boga moguce? Kada je on sveprisutan. Chak i materija tj. Satana, Lucifer, Velika Majka....je samo jedan od aspekata njega. Da li tamo negde postoji neka inteligencija koja se ne slaze sa bogom. I zeli da se njegova vladavina zloupotrebe duhova okoncha? Da se bog unishti? Da se baci sa njegovog prestola i dozvoli da lichno on prozivi sve aspekte zivota u materiji lichno, a ne kroz nas. Da se on rodi kao ameba, i pochne evoluciju? Da se njegov duh zarobi tamo gde nece moci da utiche na slobodne dushe, koje su eone provele u potrazi za nirvanom. Za laznim obecanjima?

*umesto KA treba da stoji SAHU....
To sto ti zoves bog, ja zovem priroda. Iz nje stvoreni i njoj vraceni.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by svejedno

Ovo je savrsheno napisano.
Sama zelja da se "pobegne" je mozda prva iskra "slobodne svesti."
Gravitacija je sve blaza shto se priblizava jezgru, dok je u samom jezgru gravitacija jednaka 0, pod uslovom da se ubrzanje u svakoj tachki puta prema jezgru ponishtava, bilo kog nebeskog tela. Tek sada Morgan moze da predpostavi koliko je Lucifer voleo boga i bio mu blizak pre nego shto je odluchio da ga napusti.

Morgana je ovo asociralo na chinjenicu da se svi nalazimo po Alisteru u "spasilachkom trbuhu koji unishtava djavola." Morgan isto primecuje da iako je bog prvi entitet koji je nastao, da je njegov zivot evolucija, a samim time pozivajuci se na " ono shto je gore isto je sa onime shto je dole" od Hermesa...mozemo izvuci zakljuchak da je morao negde napraviti greshku, ali sama chinjenica da bi otkrili tu greshku i nachin na koji se moze exploatisati, zahteva veci intelekt i od samog boga...shto je u materijalnom telu praktichno nemoguce.
Druga "teo"rija jeste mozda i malo bold....ako se nama univerzum chini beskrajan, a tek "svi boziji svetovi", pa i sam bog....ne chini nas nishta boljim od planktona, koji za svog zivota nemaju prilike da spoznaju ogranichenost okeana. Mozda je bog koji nas okruzuje nishta drugo nego jedan od milijarde drugih bogova/ovde Morgan nije mislio na panteone bogova kroz razlichite kulture jer su svi oni deo jedinstva tj. jednog boga/...a to nas moze dovesti da razmishljano shta je iznad boga...

Veliki mistici su smatrali da postoje dimenzije i bica koja su iznad boga, ali izuchavanje tih energija je absurd sa nashe tachke gledishta. Jer mi kao bica nismo u stanju da pojmimo ni boga...
Korisnikov avatar
By gari
Ima jedna kontradiktornost u ovom Morganovom razmisljanju. Naime u jednom delu kaze:A sta dobijamo zauzvrat? Nirvanu, tj. totalno blagostanje?

Nirvana se u budistickoj misli objasnjava kao stanje: ni postojanja, ni nepostojanja. Dakle, negde izmedju a dusa je tada nesvesna tj. nije svesna ni blagostanja ni patnje.

Inace u Vedama, Upanishadama, i drugim svetim spisima dusa i duh se razlicito objasnjavaju tj. dusa je ono sto sadrzi i deo Boga i deo nas samih a duh je ono sushtastveno Bozansko koje je, cini se, deo onoga sto mi nazivamo kolektivno nesvesno a inace je Bog u svakom delu materijalnog i nematerijalnog.

Cini se da za shvatanje /ako je to na ovom nivou uopste moguce/ nama nedostaje neka dimenzija koju jos nismo ni definisali. Za sada smo u fizici definisali prostor /tri dimenzije/ i vreme /cetvrta dimenzija/. No, cini se da postoji jos jedna dimenzija bez koje ne mozemo dalje a usko je povezana sa prostorno-vremenskim kontinuuomom.

Ovo sto Morgan pokusava da objasni je jedna od najvecih zagonetki svih religija i filozofija sveta. Posto nemamo sredstva da objasnimo Boga, niti nekih dokaza /osim naseg osecaja/, sve ostaje na nivou-veruj bez pitanja.

:zen: :zen: :zen:
Korisnikov avatar
By svejedno
Sve sto POSTIJI, bilo materijalno ili nematerijalno, se moze, na kraju krajeva, svrstati u jednu kategorisu - SVE ZAJEDNO.

Govori samo - sve zajedno.

Jedno.

U jezickom smislu, cak i rec NISTA se vsrstava u tu kategoriju.

S druge , pak, strane NISTA je nesto o cemu zaista nemamo i ne mozemo da ga pojmimo, iako razum govori da sve podrazumeva i nista.

Covik koji je kadar da pojmi sve, kadar je da pojmi samim tim i nista, zar ne?

Ali 'nista' je mnogo drugacija (anti) materija.

Tako da ne znam, naravno, ali 'nista' je mieni najbliza ljudska definicija suprotnosti Bogu.
Korisnikov avatar
By mmiki
Morgan je protracio poslednju godinu svog zivota... :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ajde i ja da se osvrnem na ovo.
Analiza KARME[/].

Smatram da je moguce, taj trenutak koji spominjes, odnosno da moze da se ispuni kao cilj.

Analizom dolazimo do chinjenice, da ako je neshto bilo moguce u proshlosti moze se ponoviti u sadasnjosti i kasnije u buducnosti. Shto bi prevedeno na laichki znachilo da nema potrebe za prestankom reinkarnacija i odlazak iz koshnice ako za time nema potrebe.

Moguce je. Cak je verovatno da ima ljudi koji se vrte u krug u tom smislu.

Tj. prekidanje kruga radjanja i umiranja nikada nece prestati. Ma koliko se mi trudili.

Moguce je. Ne verujem, rekoh, da je samo tako, ali nekim 'dusama' verovatno jeste.

Jedno. Mozda iskoriscavamo sami sebe, mozda bog sam sebe, mozda bog nas.
Ali rekoh, smatram da bez pojma zvanog 'bog' ne bii postojali, tako da se to pitanje namece samo ako spadas u vrstu ljudi koja se zaista vrti u krug.

A malodusnot tako lako napadne.

Da li je pogresno......

Nista nije POGRESNO, ali su neke stvari pogresne.
Korisnikov avatar
By gari
Kako bi bilo dobro kada bi se sastali predstavnici razlicitih religija sa svojim znanjem i filozofi i razmotrili sve mogucnosti koje se nalaze u tim religijama.

Kako bi bilo dobro kada bi odbacili svoje dogme i malo se pokrenuli sa hiljadugodisnjeg mrtvila.

Mozda bismo tada malo vise saznali o Bogu. Ovako, svako za sebe i svako protiv drugoga, dokazivanje da je samo MOJ Bog onaj pravi ne vodi nicemu.

:hiphip: :eureka: :gric:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
@ gari: Razlike u religijama su napravili ljudi, osim ako bog nema bolestan smisao za humor...
@svejedno: Morgan je svestan obecanja o prestanku inkarnacija, ali neshto Morgana navodi da misli da je to sve sharena laza...
Korisnikov avatar
By svejedno
@gari
Pricamo o Bogu, da, ali pricamo i o njegovoj suprotnosti (ako postoji) i ne verujem da neko ovde dokazuje da je 'njegov' Bog pravi. Znam da ja to ne radim.

A to sto napominjes bi zaista bilo lepo. Pristalica sam Univerzalne religije.

@ Morgan

Ovo je savrsheno napisano.
Ocekivao sam ovde da ces uhvatiti poentu, i nisi me razocarao, naravno.

To jeste poenta price, among other things.

Jin i Jang. Sam simbol je sushtina te recenice.

Postojanje i nepostojanje.

Nepostojanje, ipak, sadrzi iskru postojanja, jer u suprotnom nista ne bi nastalo.

I obratno.

Sve je jedno, i iz njega poticu, druge stvar, suprotnosti etc.

Ali NULA je sve. I iz toga proisticu dileme. ;)

Sto se sarene laze tice... sve je sarena laza.

I nista nije.

Najveca sloboda je, mozda, ipak napustiti sve.

I ziveti zivot, onako kako trenutak (koji je vecan - micro=macro) i tvoja licnost zahtevaju.

'Bogovi', (plural) visa bica, vise energije, zaista imaju sasvim malo odresenije ruke od nas. Slazem se.

Buducnost POSTOJI, kao sto postoji i proslost, svestan si toga.

Niko osim Krona, a najverovatnije najvise On, ne moze promeniti to, cak i ako ima uticaj na vreme.

Ako i promenis nesto u vremenu, znaj da je zapisano da ce se to tako desiti.
Zapisano je da ces napraviti promenu u vremenu, tako da je i ne cinis, zapravo.

Tako da te kapiram, sto se tih tvojih nedoumica tice.

>Odgovor da li postoji kraj inkarnacijama, da li su tvoje sumnje tacne, ocigledno, licno ne mogu dati.
Mogu smo da pitam sta te navodi na tu pomisao?
Ako si spreman to da delis sa drugima.

No, jedno pitanje me kopka, povodom ove teme:

Da li je poenta teme da se sjedinis, ili da se odvojis od 'Boga'?

Jer tema, kako si je napisao, me vuce na obe strane.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Svi mi jesmo u jedinstvu s bogom, svakog trenutka nasheg postojanja nema nachina da se odvojimo od istog.
Druga stvar je shto nasha svest nije svesna veceg dela nas samih, vec samo nasheg materijalnog aspekta.
Nash osecaj "slobode akcija" jeste samo osecaj, on nije stvaran, Morgan se slaze da je sve unapred odredjeno i da je neko sve nashe "izbore" izabrao pre nas.
Jedino sa chime se Morgan ne slaze jeste sa "uredjivachkom" politikom boga..naravno Morgan ne poseduje dovoljnu mudrost boga, da bi razumeo njegove akcije i htenje, ali smatra da je sve OVO moglo biti mnogo bolje....
Ratovi, bolesti, nesrece, bol, patnja..nisu potrebni, naravno nishta od toga ne bi postojalo da se ne nalazi u bogu. Drugim rechima BOG nije u stanju stvoriti nishta shto je uzvan njega...tako da je jedan aspekta boga homosexualan jer nasha tela koja su homosexualna ochigledno da postoje
Morgan se nekada oseca chistijim, chednijim, pravednijim, mudrijim, milosrdnijim, i sa vecim kapacitetom da voli ovaj svet, nego shto to bog chini.
Jedna od Morganovih zelja jeste da se vrati na mesto koje mu je pripadalo pre zabijanja u ovo telo, shto ce se dogoditi pre ili kasnije.
A sa tog mesta ce porazmisliti "malo" iskusniji, o zelji za napushtanju boga. Jer u meditacijama nije mogao da pronadje nijednu vishu inteligenciju koja deli istu zelju.
Korisnikov avatar
By svejedno
Sve je to lepo receno, i sa svime se, bukvalno, slazem, na svoj nacin.

No, poslednje dve recenice.
Genijalna ideja..jeste i nije. Jednaka je zelji sjedinjenja, po meni, na svoj nacin. No, nista manje glupa, mozda.

Sto se tice deljenja zelje od strane drugih, mozda za to postoji neki razlog, jbg.

A mozda nisi razgovarao dovoljno sa Apofisom? ;)

Zelim reci, ima verovatno, ipk, iskusnijih po pitanju te zelje.

Ali nista nije nemoguce, slazem se.
Mozda ima i uspesnih po tom pitanju.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morganu je draza Maat, tako da to iskljuchuje Apepa.
Davno se Morgan zanimao za Kaliju, i skenjao se kada je otkrio da je on samo jedan aspekat Krishne...
Korisnikov avatar
By svejedno
Kao sto je i Morgan..ali Morgan to ne zeli da prihvati kao krajnju izvesnost, a sigurno nije prvi. Na konto Apofisa. To sam zeleo da kazem.

No, na dobrom si putu, Maat jeste ona na koju treba misliti u potrazi za bukvalno, NJENOM suprotnoscu.

Ako je ima, i ako nije deo nje same.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kao sto je i Morgan..ali Morgan to ne zeli da prihvati kao krajnju izvesnost, a sigurno nije prvi. Na konto Apofisa. To sam zeleo da kazem.

No, na dobrom si putu, Maat jeste ona na koju treba misliti u potrazi za bukvalno, NJENOM suprotnoscu.

Ako je ima, i ako nije deo nje same.
Morgan to prihvata, tachnije svestan je toga..kao shto je svestan chinjenice da Maat nije ono shto je bila nekada.
Suprotnosti su uvek deo nas, kao shto smo i mi sami "samo" nechije suporotnosti...
Korisnikov avatar
By gari
Nesto od ovoga o cemu pisemo mozda /ali samo mozda/ mozemo naci u lirici Tomasa S. Eliota “Cetiri kvarteta”. Citiracu a vi se nadjite:

PRVI KVARTET

I

Vreme sadasnje I vreme proslo

Su oba mozda prisutna u vremenu buducem,

A vreme buduce sadrzano u vremenu proslom.

Ako je citavo vreme vecno prisutno

Citavo vreme je neiskupivo.

Sto je moglo da bude jeste apstrakcija

I ostaje stalno mogucnost

Samo u svetu spekulacije.

Sto je moglo da bude I sto je bilo

Pokazuje jedan kraj, koji je uvek prisutan.

Koraci odjekuju u secanju

Niz hodnik koji nismo birali

Ka vratima koja nikad ne otvarasmo

U ruzicnjak. Moje recI odjekuju

Tako, u tvojoj dusi.

Ali s kakvim ciljem

Uznemiriti prasinu na vazi s ruzinim liscem

Ja ne znam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by gari

Tako, u tvojoj dusi.

Ali s kakvim ciljem

Uznemiriti prasinu na vazi s ruzinim liscem

Ja ne znam.
To je to pitanje. Da.

:)
Korisnikov avatar
By Instruare
Originally posted by mmiki
Morgan je protracio poslednju godinu svog zivota... :evilgiggle:
Ne bih rekao. Svako ucenje je ucenje. Bilo pogresno ili ne ipak saznamo neke stvari koje do tada nismo. Sve ide u prilog: unaprediti sebe, sto je i ustvari poenta coveka. Nemozemo da funkcionisemo tako sto se degradisemo, jer smo nauceni da uvek idemo napred. Obrnuti smer samo dovodi do samodestruktivnosti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!