Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Gothrose
"Sida osvetnici"-zanimljiv termin...a na zalost njih ima...
Jako dobro sam upoznata sa temom jer mi je najbolja drugarica iz te price-zrtva"sida osvetnika"...
Slogan"Sida se ne dobija nego uzima"mozda stoji 10 godina ali prica se zbila dok se o tome nije jos toliko pricalo i znalo.Sada ljudi :novine: ,informisu se putem svih medija ali ranih '90-tih nije se o tome pricalo.Virus je bio nesto polu demistifikovano,tada uglavnom samo narkomanska bolest.Moja drugarica upoznala je tog lika,bili su zajedno 2,5 godine,cak su i pricali o hiv-u jer je on pricao kako test radi na svakih 6 meseci ali da rezultati ostaju tamo u Zavodu za bolesti zavisnosti(bio je pacijent te ustanove).Mladost,ludost,prva ljubav i verovala mu je...iskreno,mislim da tadasvako bi-uopste ideja da neko prica kako radi test koji je negativan je pravo ludilo...kao sto je i on bio lud.Razisli su se,prvenstveno zbog njegove narkomanije i ludila...Godinu dana kasnije moja drugarica dobija napad nepodnosljivih bolova u stomaku...Dijagnoza-hepatitis C.Rizicne grupe- u kontaktu?Da.Test na hiv..nalaz pozitivan.
Ali nije to tako strasno,evo je 12 godina(sad ce 13)kako je hiv pozitivna,pije terapiju za hiv(cak su je lekari bili stavili na visemesecni odmor od lekova jer su joj neki nalazi bili dobri).Zivi i ima normalan zivot kao svi ostali,ljubavne veze sa hiv negativnim osobama(a uvek u startu prijavi svoje bolesti).Eto...
Preko nje znam jos mnogo takvih prica...Jedna od "drazih"mi je o coveku koji smuva ribu,odvuceje u krevet(uglavnom na neki nacin osamucenu dal' od alkohola ili trave itd..bitno je samo da njen mozak ne reaguje bas najbolje na misli o prevenciji).I on kaze svakoj da je hiv+,ali posleodnosa.No comment...Uplakane devojke cekaju i otezu do krajnje granice od 6 meseci inkubacije virusa da odu na test.I mnoge nisu ostale pozitivne...i bez kondoma.

Zakon o prenosenju bolesti vazi samo ako neko nije rekao da ima zaraznu bolest a preneo ju je.U slucaju da je partner znao o bolesti ovog drugog,ovaj ne bi snosio posledice i u slucaju da se virus prenese...Sopstvena odgovornost...A opet,iskreno,u ovoj zatucanoj zemljici na brdovitom Balkanu treba uraditi mnogo stvari pre svega toga,jedna od osnovnih je dekriminalizacijahiv + osoba.Posle te promene u mentalitetu ljudi stvari bi trebalo da krenu na bolje...Valjda..

Ne bih sada da me neko pogresno razume o "uzimanju" i "davanju"hiv-a...Ja sam pisala o precutkivanju vise od 2 god(a nikom ne pise na celu)i o nekim davnim godinama.Sadasu stvari drugacije,o bolesti se zna,davno je izasla iz narkomanskih krugova i siri se dalje.Ko se cuva i Bog ga cuva...svakome je sudbina u sopstvenim rukama i u-kondomu...

:alexis:

[Izmenjeno 12/06/2004 gothrose]
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
ne treba tu nesto diskutovati, taj koji je pozitivan bi trebao to da kaze svom partneru,bez obzira hoce li se koristiti nesto ili ne!
a ovaj drugi bolje da uvek pita, ali ni to nije sigurno da ce dobiti iskren odgovor...i sta nam to govori?
bolje meni moja monogamna veza nego neki promiskuitet!
ne vredi zbog seksa jednog dana umreti...
By lara kroft
Bravo,Blondi!
Cekala sam sve do tvog posta da vidim da li ce se neko dosetiti toga da je prvenstveno najsigurnije "izbegavati seks za jednu noc".Pa na Zapadu se zacela citava nova filozofija,posle toliko godina propagiranja seksualnih sloboda!Kod nas bas iz tog razloga sto smo zaostali Balkan SIDA nije uzela toliki danak medju homoseksualcima i heteroseksualcima!"Ko se cuva i Bog ga cuva!"Da li znate koliki je broj HIV+ a i davno obolelih(a da ne govorim o hepatitisu C koji je mnogo rasprostranjeniji od HIV-a a i lakse se prenosi),medju prostitutkama oba pola,kao i travestitima koji nude usluge za novac?Koliko je vasih slucajnih partnera,koristilo usluge tih dama?Sa druge strane,ljudi kojima nije bitan samo seks vec i emocije,koji su spremni na duze veze,retko koriste njihove usluge!
Covek treba biti seksualno oslobodjen ali samo u odnosu sa osobom koju poznaje,u koju ima poverenja,sve ostalo je kocka!Niko ti nije kriv ako si nedovoljno informisan,resen da rizikujes ili jednostavno ne razmisljas!
Korisnikov avatar
By black_wings
Jadno, bedno i mucno.Kako takvi ljudi mogu ziveti sami sa sobom?!
Ja ne bih mogao. Cak i kada bih nesvesno napravio neko sranye kao to, ne bi mi bilo lako...

Ti ljudi pripadaju onoj najnizoj, najodvratnijoj pacovskoj klasi koji nisu vredni reci!!!
By RACABG
Session Start: Fri Mar 03 20:23:25 2006
Session Ident: **********
01*02*12* 01········02········12········14········15········

01*02*12* 11Bez_Kondoma on 01#gayserbia
01*02*12* 01········02········12········14········15········
01*02*12* [01*nicknick*] No such user
-> *Decko* seen *nicknick*
The person you sent this message to has left- 12'seen *nicknick*12'
(RACABG): cao
(RACABG): hteo bih nesto da te pitam moze li
(Bez_Kondoma): moze
(RACABG): nick odakle ti ideja
(RACABG): sto bez kondoma
(RACABG): i jesi li svestan rizika pa cak i ako si hiv pozitivan
(Bez_Kondoma): zato sto me to privlaci, kao i mnoge druge ljude
(RACABG): vidi na chatu je cetvrtina hiv pozitivnih razmisli
(Bez_Kondoma): da li si ti svestan da ovakvom vrstom pridike ne postizes bas nista, nego mozda cak i suprotno od onoga sto zelis, ako zelis???
(RACABG): nije mi namera pridika
(RACABG): mozda osvescivanje
(RACABG): cak i ako si pozitivan u sta nezelim da ulazim koji ce ti kurac nekoliko mutacija virusa u organizmu mnogo se teze leci ...
(RACABG): od mene toliko samo
-> *Decko* seen *nicknick*
Session Close: Fri Mar 03 20:29:15 2006

Session Start: Fri Mar 03 20:29:47 2006
Session Ident: Bez_Kondoma
Session Ident: Bez_Kondoma
(Bez_Kondoma): decko, ne poznajes me, nemas pojma ni o cemu... ja samo zelim da uzivam i da svi budu zdravi. a to sto si hipohondar, to je tvoj problem, kao i moj sto me privlaci to sto me privlaci... cak i ako pogresim, ja cu umreti od side, ako se stvari iskomplikuju jednog dana, ali ti bi mogao vec sutra da umres na pesackom prelazu, kada budes pretrcavao, ili kada nekome otkazu kocnice...
(Bez_Kondoma): nemoj meni da solis pamet. vec sam dovoljno svestan svega. zelim da uzivam i tako ce biti.
(Bez_Kondoma): cao
(RACABG): ok caos
Session Close: Fri Mar 03 20:30:34 2006

<Moon_Light> bez kondoma
<Moon_Light> posto me zulja
<Moon_Light> ne mogu sa kondomom
<Moon_Light> uzan je
<Bez_Kondoma> aha...
<Bez_Kondoma> pokazi neke slike
<Moon_Light> e postoji jedna prepreka
<Bez_Kondoma> reci :)
<Moon_Light> znas ja sam pozitivan, mislim hiv +
<Moon_Light> jel ti problem?
<Bez_Kondoma> znam :)
<Moon_Light> kako znas?
<Bez_Kondoma> pa pretpostavljam :) neko mi rece da je ovde neko ko je hiv poz a ko zeli bez kondoma da jebe
<Bez_Kondoma> imas neku sliku?
<Moon_Light> cekaj bre pre slike
<Moon_Light> ja sam poz
<Bez_Kondoma> znaci, ne zelis?
<Moon_Light> zelim, ali ne i da te zarazim
<Bez_Kondoma> i ja sam hiv poz
<Moon_Light> hepatitis?
<Moon_Light> posto ga imam jbg
<Bez_Kondoma> koji imas?
<Moon_Light> na svu srecu b
<Moon_Light> ti?
<Bez_Kondoma> pa super
<Bez_Kondoma> to nije strasno
<Moon_Light> ti?

sida osvetnik ili ne ?????
Korisnikov avatar
By ale500
Originally posted by Alphatrione
Virusi HIV-a, Hepatitisa B, C, i jos pojedinih seksualno prenosivih infekcija se ne predaju vec se uzimaju.
Svako je odgovoran za svoje zdravlje, i u skladu sa tim treba da se postara da isto i ocuva.
Ako i "SIDA osvetnici" funkcionisu kao jebaci presretaci, oni koji budu jebaci presretnuti treba da imaju zastitu...
Nosioci virusa mogu i ne moraju da kazu za svoje saputnike. To sto bi rekli im dodaje na ljudskost, ali u svetlu sveopsteg neznanja na temu opakih virusa drasticno smanjuje na verovatnoci za seks....

Ako tu vec dodje do nekakvog emotivnog vezivanja... ah...
Ima raznih filozofija. Nekako verujem da svaki odnos treba da bude zasnovan na iskrenosti, i da je upozorenje o opasnim virusima nesto sto bih voleo da dobijem na samom pocetku... jesam obazriv u zivotu, ali mi je lakse kada znam gde tacno treba malo vise da povedem racuna... na kraju krajeva i da se adekvatno informisem...
To sto ljudi nose u sebi opasne viruse njih nikako ne cini losijim ljudima, niti na bilo koji nacin ne treba da umanji mogucnost da oni budu voljeni... Kazuje da su u nekom momentu pogresili. Boze moj, ljudski je gresiti... pitanje je kako nastavljaju svoj zivot nakon "greske"...
:eeeee ljudi zbog ovakvog stava sam se registrovao jer ne mogu da verujem da postoje jos ovakvi likovi sa ovakvim stavom :evil:NEVEROVATNO!!! sta svasta hoda na ovom svetu!!!!
Korisnikov avatar
By ale500
da slazem se sta stavom da osvetnici postoje jos i te kako! ali da ima i savesnih i i skrenih tipova i to je istina.ali da se slazem sa svavo da se sida uzima e to je vec za mene nepoljmljivo razmisljanje...:ves:
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by ale500
da slazem se sta stavom da osvetnici postoje jos i te kako! ali da ima i savesnih i i skrenih tipova i to je istina.ali da se slazem sa svavo da se sida uzima e to je vec za mene nepoljmljivo razmisljanje... :ves:
Nepojmljivo?! A kako nazivas odlazak sa nepoznatim u krevet i lezerno `smeta mi kondom` ponasanje?
Zar zaista mislis da te jedino iskren i `human` odgovor seropozitivnog stiti od virusa HIV-a??? A sta je sa milionima ljudi sirom sveta koji i ne znaju da nose virus u sebi? Ili sa onima koji nose neki papiric u dzepu-test od pre par godinica?Svi oni su garant safe?!
Nepojmljivo razmisljanje-koji mrsimudan. :kasalj:
Korisnikov avatar
By ale500
nisi me brate dobro shvatio...kao prvo ne idem sa nekim sa ulice u krevet a pogotovo onda ako nece safe sex!!!!ako i dodje do takve situacije da ne mogu odoleti a coveku smeta condom pa boze moj idi pa nedji nekog ko se time slaze ali da cu pristati na to,ma nema sanse jer ipak razmisljam mozgom a ne k...em,a za pomenuti papiric haha...:)zamisli molim te.pa toliko nisam laik da necu videti da je staro par godina...eh sad ga pretera!!!opet ti kazem da me nisi shvatio a to je da se ne slazem sa tobom da se sida uzima a ne dobija, ma to ti covece nije zdravo razmisljanje :( ali na zalost ima takvih puno!
By Tea
bombola, brate...nista nisi shvatio :nunchake:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Zaboleše me o?i. Drug mi je HIV+, pa gde god vidim da pise HIV, ja ?itam.
Samo što on nije baš najbolje, a virus je prili?lno brzo po?eo da radi... :(
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by RACABG

<Moon_Light> bez kondoma
<Moon_Light> posto me zulja
<Moon_Light> ne mogu sa kondomom
<Moon_Light> uzan je
<Bez_Kondoma> aha...
<Bez_Kondoma> pokazi neke slike
<Moon_Light> e postoji jedna prepreka
<Bez_Kondoma> reci :)
<Moon_Light> znas ja sam pozitivan, mislim hiv +
<Moon_Light> jel ti problem?
<Bez_Kondoma> znam :)
<Moon_Light> kako znas?
<Bez_Kondoma> pa pretpostavljam :) neko mi rece da je ovde neko ko je hiv poz a ko zeli bez kondoma da jebe
<Bez_Kondoma> imas neku sliku?
<Moon_Light> cekaj bre pre slike
<Moon_Light> ja sam poz
<Bez_Kondoma> znaci, ne zelis?
<Moon_Light> zelim, ali ne i da te zarazim
<Bez_Kondoma> i ja sam hiv poz
<Moon_Light> hepatitis?
<Moon_Light> posto ga imam jbg
<Bez_Kondoma> koji imas?
<Moon_Light> ti?
<Bez_Kondoma> pa super
<Bez_Kondoma> to nije strasno
<Moon_Light> ti?
Nisam shvatio kakav je ovo chat? Tko je "moon light", a tko "bez_kondoma", ,,,? Sve u svemu, izgleda zastrašuju?e :barf:

A što se ti?e tih sida osvetnika, ne znam što bih rekao. Ne mogu vjerovat kakva sve gamad obitava na ovoj planeti, i to pored svih nas. No u ovakvoj situaciji kriva je i druga (hiv negativna) strana što se bez zaštite upušta u odnos sa ?ovjekom kojeg je ju?er upoznala. Osobno nikada se ne upuštam u odnos bez zaštite sa frajerom kojeg sam ju?er upozno, a kada bi ?ak jednog dana nekome i dopustio da mi gurne kurac u dupe bez kondoma, mislim da bi mi ta osobna trebala cijeli lije?ni?ki karton donesti sa izvršenim svim mogu?im pretragama na spolne bolesti, i to sve ovjereno kod javnog bilježnika sa datumom od ju?er :evil: :lol:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ko zna koliko vecj kasnim sa odgovorom. Ali...
Bre, pa B se prenosi preko pljuvachke............
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
[quote]Originally posted by black_wings
Jadno, bedno i mucno.Kako takvi ljudi mogu ziveti sami sa sobom?!
Ja ne bih mogao. Cak i kada bih nesvesno napravio neko sranye kao to, ne bi mi bilo lako...

Ti ljudi pripadaju onoj najnizoj, najodvratnijoj pacovskoj klasi koji nisu vredni reci!!!

ZNACI NIKAD NIKAD NIKAD NE PSUJEM I ALI JBT OVOGO PUTA MORAM!DA SE NOSIS U TRI LEPE ONE TAMO SA TVOJOM GLUPOM IZJAVOM!!!
Korisnikov avatar
By ale500
Zasto se ova tema zapostavlja??? :usamljen: trebalo i vise da se prica o ovome nar ne mislite tako?:ccn:
By RACABG
i ja mislim isto da se zapostavlja
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
ok...definitivno se ova tema zapostavlja...
mislim da bi je trebalo prebaciti u neku poseceniju rubriku...

Inace,definitivno postoje tkzv.Sida osvetnici....cak i poznajem jednu takvu osobu...imao sam losih iskustava sa njom kao i mnogi drugi....
Nekog uspe da "zajebe za zivot" neke ne....ali kako ga spreciti???
Izgleda nikako...on je kao javna tajna...o kojoj svi pricaju u pozadini...a zna ga ceo grad a svaki novi naivni decak koji se pojavi u gay svetu zajebe sam sebe i upozna ga...tako je i jedan decak od 16godina osudjen da se za svoju buducnost bori sa HIV-om...

ZASTO O OVOME NIKO OTVORENO NE RAZGOVARA?????
By RACABG
treba da se osvestimo i da te bolesne mozgove prijavljujemo policiji krivicni zakon kaze da je krivicno delo nekoga svesno zaraziti hivom cak i nesvesno je kaznjivo
svaka hiv pozitivna osoba je duzna da obavesti partnera o svom hiv statusu u suprotnom i to je krivicno delo
By ~ Le Saint X ~
citam...
strasno...
ne znam sta bih dodao...

osim...poslusati Zoe...

bolje masturbirati
By RACABG
Prenošenje infekcije HIV virusom
clan 250.
(1) Ko svesno drugog dovede u opasnost od infekcije HIV virusom,
kaznice se zatvorom do dve godine.
(2) Ko se svesno ne pridržava propisa i mera koji se odnose na
sprecavanje širenja HIV infekcije i time iz nehata dovede do prenošenja infekcije HIV
virusom na drugo lice,
kaznice se zatvorom od jedne do pet godina.
(3) Ko znajuci da je zaražen HIV virusom svesno prenese na drugog
tu infekciju,
kaznice se zatvorom od dve do dvanaest godina.
(4) Ako je usled dela iz stav 3. ovog clana nastupila smrt zaraženog
lica,
ucinilac ce se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina.
(5) Ako je delo iz st. 3. i 4. ovog clana uinjeno iz nehata,
ucinilac ce se kazniti za delo iz stava 3. zatvorom do tri godine, a za
delo iz stava 4. zatvorom od šest meseci do pet godina.
Korisnikov avatar
By mili86
Pamet u glavu, i dupe uza zid!!!

ja sam skoro tri meseca u vezi sa deckom, pored njega nemam sex ni sa jednom drugom osobom, a uvek koristimo kondom,,,, tako da mi nije jasno kako neko ko zeli sex za jedno vece, uopste moze da pomisli da to uradi bez kondoma...

a HIVa se svi sete oko 1. decembra,,,, HIV Osvetnika se moze tesko osloboditi, ali se treba raditi na tome da se prvenstveno mladi upozore na fatalne greske i rizike kad je sex u pitanju, pogotovu sex bez kondoma i to za jedno vece...

moja drugarica je silom prilika u sofiji, pohadja privatnu skolu i svakog meseca se organizuju tribine sa slicnim temama, a skoro svakog puta se dotaknu hiva i rizika sexa bez kondoma...

pa bi pojedine NVO mesto troskaranja novca na kupovinu kompjutera po poslednjim standardima i izlezavanja u luxuznim poslovnim prostorima, mogle vise da rade na tome, i da se HIV-a i polno prenosivih bolesti i nezeljenih trudnoca malo cesce sete a ne samo kad izadje clanak u Kuriru ili dodje 1. decembar

u svakom slucaju, pohvala za autora teme, jer sto vise ovakvih postova, vise se ljudi da na razmisljanje, i ko zna koliko se zivota moze spasiti samo ako se svi malo vise potrude
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by _Crazy_Fox_
ok...definitivno se ova tema zapostavlja...
mislim da bi je trebalo prebaciti u neku poseceniju rubriku...

Inace,definitivno postoje tkzv.Sida osvetnici....cak i poznajem jednu takvu osobu...imao sam losih iskustava sa njom kao i mnogi drugi....
Nekog uspe da "zajebe za zivot" neke ne....ali kako ga spreciti???
Izgleda nikako...on je kao javna tajna...o kojoj svi pricaju u pozadini...a zna ga ceo grad a svaki novi naivni decak koji se pojavi u gay svetu zajebe sam sebe i upozna ga...tako je i jedan decak od 16godina osudjen da se za svoju buducnost bori sa HIV-om...

ZASTO O OVOME NIKO OTVORENO NE RAZGOVARA?????
Ja sam tek u petak saznao za tu osobu...kad pomislim da 3 meseca vec pokusava da me odvuce u krevet....jeeeboootee.....znaci sasekao sam se kad sam cuo...uzas.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ima ih vise nego sto mislite. :zavera:

Za neke svi znaju, ali im i dalje uspeva to sto rade... :gotika:
By жњ
Meni je prosto nepojmljivo da takvi ljudi postoje. Pa to su bre ubice :neznam:

ZASTO to rade? Po kojoj logici pronalaze utehu u tome sto povlace nevine u bolest i smrt????

I kako to da nase zakonodavstvo to ne regulise????? Idu li ti ljudi posle u zatvor?

Kako ih zarazeni ljubavnici ne regulisu??? :avalon: (to je prvo sto mi pada na pamet)

Ovo nema neke veze sa temom, ali po prodavnicama na novom beogradu hara jedna devojka zarazena hivom, stavlja u korpu sve sto pozeli, a na kasi niko ne sme da joj zatrazi lovu jer uvek sa sobom nosi iglu kojom preti. Ni policija joj ne sme nista. Mislim... WTFFF??? :wtf:
Korisnikov avatar
By decko
Ne znam zasto ljudi govore da je nemoguce da to postoji, da se to desava etc.
Na zalost, naravno da i toga ima i to u mnogo vecoj kolicini nego sto smo svi mi svesni toga...isto tako, mnogi ljudi to saznaju tek kad se opeku o iste osobe.

Slazem se sa Nemketom da su te stvari javne tajne i da ljudi o tome ne zele ni da pricaju sto je jako lose, ali to je njihov izbor. Svako je odgovoran za sebe ako vec ne moze da bude siguran za osobu s kojom je. Svaki drugi komentar na ovu temu je besmislen ili suvisan posto takvim ljudima ne dopiru te stvari da glave, srca ili sta vec imaju (posto ne verujem da imaju savest).

:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Ovo nema neke veze sa temom, ali po prodavnicama na novom beogradu hara jedna devojka zarazena hivom, stavlja u korpu sve sto pozeli, a na kasi niko ne sme da joj zatrazi lovu jer uvek sa sobom nosi iglu kojom preti. Ni policija joj ne sme nista. Mislim...

Kako bi ja lepo tu devojku strpala u jednu prostoriju pa dobro:die:
A mozda ona i nije zarazena hivom,vec se dosetila tog "fazona"?! :lood:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Znam i ja jednu na zalost.

Znaci muka mi je kada samo pomislim na te osobe!

Ja bi ih sve :testerica:

Meni je malo i 15 godina zatvora za to
Korisnikov avatar
By decko
@ faijnfa - taj trip sam gledao u nekom filmu. Tipa lik upadne u radnju, uhvati kasirku i drzi joj iglu na vratu pa preti da ce je ubosti ako mu ne da lovu iz kase (naravno, u spricu je njegova krv a on je kao hiv +). Sto se tice te ribe, to tek sad cujem (si sigurna da je NBG? :uplasen: ) a ne kapiram da policija ne sme nista da uradi po tom pitanju!

:nunchake:
By Swanheart
U dragom mi rodnom gradu jedna profesorka koja je zarazena hivom jos uvek predaje u skoli i niko ne sme da je otpusti da ne bi tuzila skolicu zbog diskriminacije.
A koliko mi je poznato ta ista profesorka je kada je saznala da je zarazena...zbog tog saznanja je zarazila par kretencina kojima je bilo lepo kada su je kresnuli a sada su negde ko zna gde :mad:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!