Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mortis
Vec je bilo raznih emotivnih izliva oko muskarci mogu ovo- zene mogu ono tema. Diskusija koju bih ja da pokrenem je da postoje oblasti postojanja koje su nepojmljive suprotnom polu. Kada se surova realnost muske egzistencije sruci na mene onim debljim krajem i kad objasnjavam to nekom sa xx hromozomima, mogu da dobijem samo "u cemu je tu problem" stav. Kao kada bih slomio nogu, a obliznja hobotnica odreaguje sa, dobro, sta ce ti kosti uopste, ja nemam nijednu i super mi je.

Da ne ispadne da pricam da su jedni super a drugi ne, svestan sam situacije da su meni van poimanja neki elementi zenskog zivota.
Korisnikov avatar
By Mars
Meni malo nije jasno šta hoćeš, pa ću da sačekam da razgovor zaživi, i onda ću da se javim.
Korisnikov avatar
By EYA
postoje neke razlike u funkcionisanju mozga, ali mnogo vise se te razlike osecaju zbog razlicitog vaspitanja i svega onom sto nam namecu tokom odrastanja.
ako cemo suditi po tome sto jedni druge cesto ne razumemo, pitanje je koliko to uopste ima veze sa tim da je neko musko, a neko zensko, jer ja isto tako cesto ne razumem zene. tacnije, razliciti ljudi se cesto ne razumevaju medju sobom, bez obzira na pol.
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da bi bilo lakše pobrojati sličnosti nego razlike.
Korisnikov avatar
By Mortis
Okej, konkretan primer: koncept "takmicarskog duha". Timovi ili pojedinci se takmice medju sobom, npr u sportu. Za zene ovo ne utice na njihov unutrasnji svet, zapravo one mitske vrednosti "takmicarskog duha" verovatno vaze za sve s matericom. Ali muskarac koji izgubi utakmicu ili nesto slicno, njemu testosteron opada na nivo na kom bi bio da ste mu odsekli jaja. Onaj koji pobedi, njemu isti hormon raste. Tako da na turniru od 16 ucesnika imamo kao rezultat 15 skroz ubedacenih timova i jedan tim koji je popaljen, agresivan i ubedjen u svoju bozansku prirodu. Ovo je sve naucno dokazano, prosurfujte malo po netu. Ima tinejdzera koji izvrse samoubistvo nakon lose utakmice iako nije bila vazna. Zena nije u stanju da oseti posledice takvog dogadjaja.
Korisnikov avatar
By EYA
da li to istrazivanje tvrdi da SVI muskarci isto reaguju u datoj situaciji ?
i da ni jedna zena ne bi osetila nezadovoljstvo u istoj situaciji?

ili tvrdi da ti koji bi drugacije reagovali, zapravo nisu pravi predstavnici svog roda?
Korisnikov avatar
By m..
Ovako, koliko sam ja zapazila za ovih skromnih 25,75 godina mog postojanja:

Neke zene su u datom trenutku svesnije svojih osecanja nego neki muskarci (imam i dosta suprotnih primera, ali oni su uglavnom posledica nekih ekstrema u senzibilitetu), tj lakse im je da ih izraze recima, tj kad to rade rade nekako detaljnije sa vishe nijansi (ovde ne pricam o tome da su decaci nauceni da ne pokazuju emocije ili nesto, pricam o slucajevima kad ih iskazuju, to se ipak deshava ponekad, lol)... Razlika u empatiji, nekako mi se cini da muskarcima uglavnom treba nesto vise vremena da se saberu sa onim sto osecaju tj da skontaju te neke stvari.
Razlicito reagovanje na neke situacije...
Ne znam, sve neke stvari koje su posledica razlika u fiziologiji tipa musko telo luci vise adrenalina i slicno... Jer ipak postoje, mada nisam nesto primetila da su to znatne neke razlike.

Naucene kategorije me ne zanimaju, niti ljudi koji se osecaju dobro u okviru drustveno zacrtanog difolta. (Dakle debeli vratovi i sponzoruse udavace, whatever krsh)...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Mortis
Okej, konkretan primer: koncept "takmicarskog duha". Timovi ili pojedinci se takmice medju sobom, npr u sportu. Za zene ovo ne utice na njihov unutrasnji svet, zapravo one mitske vrednosti "takmicarskog duha" verovatno vaze za sve s matericom. Ali muskarac koji izgubi utakmicu ili nesto slicno, njemu testosteron opada na nivo na kom bi bio da ste mu odsekli jaja. Onaj koji pobedi, njemu isti hormon raste. Tako da na turniru od 16 ucesnika imamo kao rezultat 15 skroz ubedacenih timova i jedan tim koji je popaljen, agresivan i ubedjen u svoju bozansku prirodu. Ovo je sve naucno dokazano, prosurfujte malo po netu. Ima tinejdzera koji izvrse samoubistvo nakon lose utakmice iako nije bila vazna. Zena nije u stanju da oseti posledice takvog dogadjaja.
Jel? Ja tvrdim da jeste (u stanju da oseti whatever), s tim sto kod mene te stvari ekstremno kratko traju.

Drugo, vecina muskaraca s kojima se socijalizujem je verovatno apsolutno operisana od tih stvari. Moracu da posmatram cimera najboljeg druga i njegovu ekipu dok gledaju tekmu, bas cu da obratim paznju.
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by EYA
da li to istrazivanje tvrdi da SVI muskarci isto reaguju u datoj situaciji ?
i da ni jedna zena ne bi osetila nezadovoljstvo u istoj situaciji?

ili tvrdi da ti koji bi drugacije reagovali, zapravo nisu pravi predstavnici svog roda?
Isuse. Ne, ne pricam o psiholoskoj strani situacije. Istrazivanje tvrdi da se smanjuje nivo plazma testosterona (koncentracija u krvi) kod SVIH muskaraca, i kod NIJEDNE zene. Nisam pricao ni o cemu drugom. Oni koji koriste decu kao argument - ja sam pricao o tinejdzerima, ne o aseksualnim bicima koje jos nisu stigli u pubertet. Sad, radi inteligentne rasprave, voleo bih da cujem neke vase primere/protivprimere, a ne da se svi zakacite za moj. Primer, da ne bude zabune.

(Grrr... traze inteligentnu temu i raspravu, a srozaju sve sto im se servira...)
Korisnikov avatar
By EYA
zasto su moja pitanja srozavanja teme?
kako mislis da raspravljamo ako ne raspravljamo :puzzle:

btw, hvala na odgovoru, sad mi je jasno na sta si mislio, ali sad mi vise nisi zanimljiv (ne zbog odgovora, naravno)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Mislim da bih se o razlikama izmedju muskarca i zene moglo diskutovati u nedogled.
Osnovna razlika po meni je u tome sto zene generalno reaguju i dozivljavaju sve mnogo emotivnije od muskaraca i te svoje emocije otvoreno izrazavaju dok je to kod muskaraca mnogo manje izrazeno.
Zene su sa planete Venera a muskarci sa planete Mars:cupakosu:
Korisnikov avatar
By m..
Evo ovako, u 4. srednje se na fizickom igrao fudbal devojcice protiv devojcica, ja sam dala jedan go i 2x dodala (igrala centar), razbile smo ih 3:0. Ne znam sta je mene i koji hormon oprao posle, kontam neki koktel adrenalina i endorfina ili cega god, ali sam bila u high-u pola dana.
Inace me fizicko nikad nije zanimalo, trcim jednom godisnje i zadisem se posle 15 metara, pushila sam tad, a i sad, 2 pakle dnevno, ja sam taj fudbal tamo igrala bar pola sata i trcala ko nezdrava a da mi nije ni pozlilo, da me nista nije bolelo, niti sam osecala bilo kakav zamor. U svakom slucaju kontam da mi je adrenalin skocio petostruko ili vec nesto.
Nemam testise (mada me bivsa napada da sam muskarac balkanac i sexualni manijak / osvajac, no nebitno), pa me je ipak nesto dobro izvozalo.
Eto ti primer.
Isto tako reagujem i u besu (s tim da sam naucila kako da ga kontrolisem, uglavnom, i kako da smirim debelog vrata pre nego sto me raskupusa, mada mis e desava s vremena na vreme da se pokacim s istim bez bilo kakvog osecaja straha i brige za posledice), adrenalin mi izasno skoci (do nivoa da mi se tresu noge i da sam sigurna da kad bih viknula da bih nekom oduvala glavu).. tako da ne mora da znaci nista.
Mozda sam ja neko cudo prirode... :mini:
Korisnikov avatar
By mary
ne, nego lezbe su van konkurencije. mislim, igras fudbal! zar to radi prosecna zena?! :shok2:
Korisnikov avatar
By m..
Pa nisam od tad, jebote igra, igralo je 2 odeljenja tada, jeste bilo je baletskih poteza, polomljenih noktiju, ali je bilo i jedno bolno docekivanje lopte na grudi :D

Uostalom, da li ja izgledam kao muskobanjasta :maca:
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by EYA
zasto su moja pitanja srozavanja teme?
kako mislis da raspravljamo ako ne raspravljamo :puzzle:

btw, hvala na odgovoru, sad mi je jasno na sta si mislio, ali sad mi vise nisi zanimljiv (ne zbog odgovora, naravno)
EYA, potkacila si totalno nerelevantnu tacku rasprave (isto su uradili i Mars i m.). Mislim da je tema kompletno promasena... sto se kaci na cinjenicu da malo cega pametnog ima na forumu u poslednje poduze vreme. Mozda tema nije na visokom nivou u startu, mozda ja ne znam da postavim stvari, ali bih cenio da mi to neko kaze. Btw, onim linkovima si doprinela temi, i cenim to.

(nazad na sljaku za Mortisa, uz jedan pogled na monitor u nadi da ce sledeci put kad se uloguje moci da doprinese temi ili da ce se do tada naci neki forumas koji ce to uraditi umesto njega.)
Korisnikov avatar
By m..
Pa ja sam rekla da su razlike fizioloshkog tipa, ali da ne moraju nuzno ni one da postoje, bar ne kod svih, niti da izazovu razliku u ponasanju, generalno ostalo su naucene kategorije...

Sto se mene tice jedina razlika izmedju muskaraca i zena je u tome sto me ovi privi ne privlace sexualno i imaju vise dlaka po telima :D
Korisnikov avatar
By Kupper
Samo nam je biologija razlicita i tu nema filzofije.
Korisnikov avatar
By EYA
@Mortis ja sam samo htela da bolje razjasnimo o cemu tacno zelis da se raspravlja na temi, posto ispada da smo je svi promasili :beba:
Korisnikov avatar
By mary
Originally posted by m..
Pa nisam od tad, jebote igra, igralo je 2 odeljenja tada, jeste bilo je baletskih poteza, polomljenih noktiju, ali je bilo i jedno bolno docekivanje lopte na grudi :D
aj` nemoj sad da se vadis - baletski potezi, polomljeni nokti...haha! pricaj to nekom drugom :P
Originally posted by m..
pa sad... :hmm: ;)

ne znam da li si ti jos uvek bila u gimnaziji kada smo mi(Peta) igrali protiv Filoloske
Utakmica je bila povodom neke kampanje 'rodna ravnopravnost' - zajedno u zivotu, zajedno u sportu
Dosle ove iz Filoloske, zagrevaju se, sve sa trenerom i neke kombinacije razradjuju, a nas sakupili na velikom odmoru, i ko - aj` da igrate fudbal :lol:
Filoloska nam da 2 gola u prvom poluvremenu. I svi mislili kraj, propast, otkinuse nas u rodjenoj skoli. A da ti ne napominjem da je sala bila krcata i da nas je snimao B92(kasnije smo bili u vestima, i to ja kako dajem gol iz penala :lol: ). Drugo poluvreme, mary se razljuti, dam im jedan gol. Haos u sali! Pred sam kraj, naprave faul nadamnom i ja dam drugi, izjednacujuci gol, iz penala. Ostalo je istorija! :lol:
Korisnikov avatar
By Rebecca
Naravno da postoje oblasti koje su nepojmljive suprotnom polu. Muskarci i zene se razlikuju, ne samo po svojim fizickim atributima i reproduktivnoj funkciji, vec na mnoge druge, brojne nacine, pa i nacine na koji resavaju intelektualne probleme. Ideolosko je pomodarstvo insistirati na tome da su ove ponasajne razlike minimalne i posledice varijacija u iskustvu, vaspitanju pre i posle adolescencije etc. Naucna istrazivanja novijeg doba akumulirala su sasvim drugacije predstavke, sugerisuci da uticaj seksualnih hormona na mozak otprilike desava u zivotu muskarca i zene u veoma ranom periodu, a okruzenje sa svojim naucenim postavkama samo salje impulse na vec drugacije "uzhichene" muske i zenske mozgove. Na taj nacin stvara se rola takozvanog "iskustva", nezavisna od fizioloskih predispozicija. Odvojiti ova dva: fizioloske predispozicije (seksualna dimorfnost mozgova) i the role of experience je veoma tezak zadatak.

Razne endokrinoloske studije, bihejvioralne i neuroloske utvrdjuju bas biolosku bazu seksualne dimorfnosti mozga.

Na primer, znamo, posmatrajuci i ljude i zivotinje, da su muskarci/muzjaci mnogo agresivniji od zena/zenki, da su decaci npr skloniji grubim igrama (tzv raugh and tumble play). Znamo da se muskarci (generalno gledano) bolje snalaze u prostoru, bolji su piloti, kosmonauti i sl. Ovo je rezultat naucnih istrazivanja, koja su bazirana na pokusima sa zivotinjama.Izgleda da je najvazniji faktor u tzv M/Z razlikama, kao i razlikovanje izmedju individua u okviru istog pola upravo NIVO IZLAGANJA MOZGA RAZLICITIM SEKSUALNIM HORMONIMA U NAJRANIJEM DOBU ZIVOTA. Stoga, kljuc je u hormonima., tacnije u TESTOSTERONU.

Recimo, ako se muskarcu odseku testisi (i sve testosteroni s njima), takozvano "musko ponasanje" bice redukovano. Ukoliko zena ima visak testosterona, ili prosto androgeni hormoni upravljaju njenim telim od momenta rodjenja, ispoljavace vise tzv "musko ponasanje", a manje ""sve ono sto se dovodi u vezu sa zenskim ponasanjem". dakle, sve se "resava" u prenatalnom ili postnatalnom okruzenju.
oblast mozga koja regulise zensko i musko ponasanje, prema naucnicima je hipotalamus. On je npr veci kod muskih pacova, nego kod zenskih, i nalazi se pod uticajem hormona, dakle, kod muskih pacova, valjda je veci zbog androgenih hormona. Naucnici su nasli i paralelu kod ljudi, u grupi nervnih celija-opet negde na hipotalamusu (ovo mozda moze neki doktor bolje da objasni, na kom delu hipotalamusa tacno i tacan naziv nukleusa, ako to nekog interesuje). Naime, taj deo nukleusa je veci kod muskaraca.

Brojne su morfoloske razlike, da se ne bavim time, to je jasno. Samim tim, implicira i odgovor na temu. Cemu diskusija? :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mortis
, mozda ja ne znam da postavim stvari, ali bih cenio da mi to neko kaze.
Ja sam ti to rekao, svojim drugim postom, odmah ispod tvog.
Ali si ti lakonski odgovorio da hoćeš diskusiju i pre odabrao da budes vickast umesto jasan.

A sada uživaš u ulozi neshvaćenosti kad ljudi ovde odgovore onako kako su oni razumeli da treba.
By Çâðê_DUP
Naravno. Kako mogu jednom muskarcu objasniti sta je PMS? I, sta sad? :nerd:
Korisnikov avatar
By svejedno
Mislim da je razlika, i kao sto je lepo primetila A777 i u PMSu i u nivou testosterona posle gubitka utakmice, dakle trenutni fizioloski faktori su nezanemarljivi sto se tice nekog bananlog razumevanja.

Ali smatram da je osnova u evoluciji, i dugotrajnom izlasku muskaraca u prirodu, potrebu (iskonsku) za razvijanjem sto jaceg tela i sto brzih reakcija, dok su zene uglavnom bile postedjene suocavanja sa smrcu i neophodne atletike (u toj meri) medjutim morale su, je li, da cuvaju potomke, i sad vam je vec jasno sta zelim da kazem.

Mozgovi su se drugacije razvijali, na drugacije stvari bili usmereni, jednostavno, mozgovi su, bas kao i samo telo, drugacije evoluirali.

Ali sve je to dosta uopsetno.

Verujem da apstraktno misljenje i malo sira svest moze da premosti mnoge razlike, i prilicno shvati drugaciji tip mozga.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ^mary^
Originally posted by m..
aj` nemoj sad da se vadis - baletski potezi, polomljeni nokti...haha! pricaj to nekom drugom :P
Originally posted by m..
pa sad... :hmm: ;)

ne znam da li si ti jos uvek bila u gimnaziji kada smo mi(Peta) igrali protiv Filoloske
Utakmica je bila povodom neke kampanje 'rodna ravnopravnost' - zajedno u zivotu, zajedno u sportu
Dosle ove iz Filoloske, zagrevaju se, sve sa trenerom i neke kombinacije razradjuju, a nas sakupili na velikom odmoru, i ko - aj` da igrate fudbal :lol:
Filoloska nam da 2 gola u prvom poluvremenu. I svi mislili kraj, propast, otkinuse nas u rodjenoj skoli. A da ti ne napominjem da je sala bila krcata i da nas je snimao B92(kasnije smo bili u vestima, i to ja kako dajem gol iz penala :lol: ). Drugo poluvreme, mary se razljuti, dam im jedan gol. Haos u sali! Pred sam kraj, naprave faul nadamnom i ja dam drugi, izjednacujuci gol, iz penala. Ostalo je istorija! :lol:
ma dok sam isla u tu skolu B92 jos nije postojao, bar ne kao tv.
Jebote, ja sam dinosaurus. Izumrecu.
By Bombina
zar nemate neobican o pubertetu ha
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Lakiboy_ns
Mislim da bih se o razlikama izmedju muskarca i zene moglo diskutovati u nedogled.
Osnovna razlika po meni je u tome sto zene generalno reaguju i dozivljavaju sve mnogo emotivnije od muskaraca i te svoje emocije otvoreno izrazavaju dok je to kod muskaraca mnogo manje izrazeno.
Zene su sa planete Venera a muskarci sa planete Mars:cupakosu:
Izrazavanje emocija nema nikakve veze sa osecanjem istih, isti dogadjaji podjednako emocijonalno utichu na mushkarca i zenu, npr. smrt deteta....druga je stvar shto ce zena ispoljiti te emocije, a mushkarac pokushati da ih zadrzi u sebi...

Josh jedna stvar do koje su nauchnici doshli jeste da zenkso ponashanje, pokreti pa i ispoljavanje osecanja su izveshtacheni...i tu dolazimo do institucije drag queen koji performansima imitiraju zene, i tako znaju da "skinu" zene da su zene +, a sve to iz jednog razloga....jer gluma zahteva veshtachke elemente, veshtachke misli i nachin razmishljanja.
Primer za to Morgan je gledao pre neki dan neku expediciju u Norveshku "prirodne zene Norveshke" i iznenadio se kada je video po prvi put zene koje nisu izveshtachene...jedna zena je glavna u choporu vukova, zivi u nekoj zabiti... a druga iako je bogata zivi sa muzom u kolibi, bez struje, svaki dan jede presnu ribu i pomera pakete sa mesom teshke 30kg+ bez kukanja i drame.... a pri tome iako nije butch nije ni feminizirana.

Tako da Morgan smatra da su najprirodniji mushkarci i zene oni koji su macho tj. butch. Feminiziranost, prevelika izrazavanja osecanja, drama...su kreacija patrijahalnog drushtva i crkve, koja je dovela do toga da zena i tetka imaju samo jednu svrhu u zivotu a to je da se dopadnu mushkarcu. I to kroz laziranja nevinosti i krhkosti.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
ne znam, ja sam ambigender tip :merlinka: :palacinke:
Gosn Šiva :wink:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!