Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
moj savjet ti je da ni u kom slucaju ne pristanes na predlog tvog oca koji se moze desiti da se rodi - a to je da se "lijecis". ne samo da ces sebe podvrgnuti jos vecoj torturi, vec ce neuspjeh u "lijecenju" donijeti jos vise problema. a iz iskustva (ne licnog) znam da roditeljima i to cesto pada na pamet, a tebi se moze uciniti kao super rjesenje za smirivanje situacije.

zatim, sto prije budes MORAO da se osamostalis, prije ces odrasti, a to je ono sto ti iskreno zelim (pri tom nema veze sa pricom koju smo ja i ti imali). najbolji osjecaj je kada zaradis svoje pare, i kada znas da ti roditelji ne mogu nista.

koristi svu svoju energiju na izolaciju od iritantne vike koju si prinudjen da slusas. ja sve svoje probleme cije je rjesenje manje-vise izvjesno posmatram kao odlazak kod zubara: znas da je tesko, ali ce osmijeh biti blistav i zadovoljan. potrudi se da svoga oca u momentima dok vice posmatras kao lutku na navijanje koja pusta nepodnosljiv zvuk, i astralno se projektuj na neku super gay zurku. ne kloni duhom, i ne zaboravi da ti VOLIS sto si gay. ne dozvoli mu da ucini da zamrzis sebe.

budi jak.

izdrzi:potapsava:

p.s. na neki nacin ti zavidim.
ja sam, doduse, otisao od kuce vrlo rano, pa autovanje sada bas i ne bi imalo nekog smisla.

ali, kao sto rekoh, MOZES TI TO:B
Korisnikov avatar
By blenta
to da se svoje meso ne jede apsulutno je netachno
tvoj shto mozhe da te povredi to niko tako ne mozhe
jedino je lek da ne izazivash, ne terash im inat, radish po svom koliko mozesh
radish na tom da se osamostalish shto pre
i kad se lepo osamostalish
e onda se sa bezbedne udaljenosti svoje meso ne jede
a to shto si jedinac nije ti otezhavajutja nego olakshavajutja okolnost
jer kad vide da se udaljavash netje im biti lako da te puste a nemaju nikog drugoog
znachi najbolje te je posavetovao FY
radi na sebi
osamostaljuj se
i zhivi svoj zhivot
i pusti ove shto te vole i shto su tu za tebe shta god da ti treba
u se i u svoje kljuse
Ti najbolje znash za sebe!
Korisnikov avatar
By Loni
Znas kako, pravi se pred caletom da zelis da se promenis.

Najbolje je da šred njim posreduje neka treca osoba.
Najidealnije je da to uradi psiholog.
Neko ko ce stati na tvoju stranu.

Neko, ko ce objasniti ocu da je to sto si ti gej urodjeno,
da je to tvoja priroda, a ne nikakav bezobrazluk niti inat.

Ti sam kazi da ti je psiholog rekao da je gejstvo urodjeno i da nisi kriv, kao ni iko iz tvoje porodice, a da ces samo za njegovu ljubav ucinit isve da to tako ne bude.

Obecaj da ces pokusati da u zeni uvidis sve najbolje stvari, a ako ne uspes da ces se truditi nikad da ih ne obrukas.
Da ces se ozeniti, ako treba i nekom studentkinjom, koja nema para da placa stan, samo iz interesa, i prihvatiti neku s detetom, koja bi mogla zavrsiti u ,,sigurnoj zenskoj kuci'', samo da njega ne bi brukao i to u krajnjoj liniji.

Kazi da ti nece biti lako protiv svoje prirode, al ida ces pokusati.

Mnogim ocevima je lakse kad shvate da ovo sto smo mi nije nikakav inat.
Korisnikov avatar
By Paki
Želim da pričam sa tobom, ne mogu da pišem ovde ništa, dopisivali smo se sinoć na romeu i užasno mi je teško zobg svega... i zbog cele tvoje priče, i zbog slične priče ForeverYounga gde sam bio prisutan u prvom delu i istovremeno empatično prolazio kroz njegove muke (muke je slaba reč) i trudio se da mu budem jaka podrška, a i zbog sopstvene letošnje golgote sa mojom porodicom posle autovanja..... Znam da je uglavnom sve prošlo i kod FY-a i kod mene, te priče sada imaju neki svoj srećni tok, i znam da će i tvoja, iako to sada tebi ne deluje tako, imati takođe svoju srećnu završnu fazu... Stoga mislim i da je bitno da popričamo u četiri oka (ili šest, osam, koliko god) o svemu tome, u nekoj opuštenoj atmosferi, jer mislim da komunikacija o ovoj temi preko foruma nema potencijal za potpuni uspeh, za primenu na unapređenje tvog daljeg života...
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Gorski vilenjak
Ako si u zemlji i obogatis se, uvek mozes da se ozenis iz interesa.
Samo ces ponuditi nekoj studentkinji ili ženi iz provincije da zivi besplatno u tvom delu stana, a ona ce za uzvrat pristajati da ti glumi devojku pred onima, pred kojima treba.
Ne mora bre ni da se obogati.....jedna drugarica iz moje skole s kojom sam stvarno blizak mi je dala takvu ideju i jedno vreme smo bas razmisljali o tako nekoj stvari....

Ona se uda za geja i zajedno sredjujemo kucu itd. :superheroj:
Korisnikov avatar
By Deepblue
Ja samo hocu da te podsetim da nista od ovoga NIJE TVOJA KRIVICA. Verujem da to i sam znas, ali moze lako da se zaboravi.

Takodje kada su predrasude u pitaju cinjenica je da su nasi roditelji odrastali u homofobicnom drustvu, u homofob. zemlji, odgajali su ih homofob. roditelji i druzili su se sa homofob. drugarima...

Predrasude nisu racionalna nego emotivna kategorija i zbog toga jako lose reaguju na bilo kakve racionalne argumente. Moraces malo da se strpis, malo da manipulises sa roditeljima (biti jedinac ima svojih prednosti), pronadji im slabe tacke i smisli neku strategiju dok ne zapalis dalje...

@Gorski V.
Ne slazem se sa tobom po pitaju nemanja str8 prijatelja, mnogi od njih mogu biti vrlo tolerantni, isto vazi i za rodbinu.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Uh srecice mala... :placko:
Sve ce na karju biti ok, veruj mi... Ne znam iz licnog iskustva, moja mam je relativno ok prihvatila, ali roditelji koji najvishe drame u principu to kasnije najbolje prihvate...
U svakom slucaju radi ono sto ti osecas da je pametno i da trebas da radis, i nemoj da dozvolis nikome da utice na tebe... Ipak to je tvoj zivot i ti ga zivis a ne neko drugi ili treci... :kiss:
By ~ Le Saint X ~
mmiki...
Najgore je iza tebe
Stvari samo mogu ici na bolje od sada...
Mislim da je tacno da treba da radis na tome da se osamostalis, ali isto tako, posto si sin jedinac (kao i ja i znam sta moja majka razmislja i zeli - iako su i ona i moj otac totalno i predivno prihvatili moju homoseksualnost) radi na tome da se zblizis sa majkom i pokusaj, polako, da joj stavis na znanje da biti gay nije losa stvar i da se potrudis da malo, koliko je moguce, promenis njeno misljenje na bolje...onda ce ona, mozda, uticati i na tvog oca...

U svakom slucaju, dali su ti dobre savete
a ja ti dajem svu mogucu podrsku preko neta...

WE LOVE YOU!
Ne zaboravi to!

:hug:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Evo u ove sitne sate sam se potrudio da procitam celu temu, te sada moram da ti kazem sta mislim...
Iako se slabo znamo (tj samo smo se upoznali u klubu i nismo imali neki predugi razgovor) imam neverovatnu zelju da dodjem sada i da te zagrlim i kazem ti da ce sve biti ok (iako su stvari daleko od tog ok ali cini mi se da idu u tom smeru)

Ja ne mogu da ti kazem da te razumem zato sto jednostavno nisam bio u toj situaciji.
Ja sam imao jako los odnos sa ocem.Padale su jako teske reci i svadje tako da taj deo razumem i znam kako je to kada si sa nekim na ratnoj nozi a cini deo tvoje porodice.Na zalost moj otac je skoro preminuo i do kraja nismo prevazisli taj jaz koji smo imali i sada mi je zao zbog toga.On je na kraju ostao za mene osoba koju postujem ali ne poznajem.

Majci sam se out-ovao par meseci pre pola godine i ona je to odlicno prihvatila.Nakon toga je ona rekla svojim roditeljima sa kojima zivim i oni su to takodje dobro prihvatili...

Anyway,zaneo sam se kakav sam egocentrik pomislice ljudi...Poenta je da koliko god los vas odnos bio i koliko god tvoji roditelji to nemogu to da prihvate u ovom trenutku, moras da znas da ispod svega toga-i losih reci i udarca i suza-oni tebe jako vole i brinu se za tebe.Trenutno se bore sa svojim emocijama i njima takodje nije nimalo lako.

Pogledaj to sa vedrije strane, ucinio si prvi i najtezi korak...Vremenom ces steci slobodu i neces morati da krijes da si gay (i mislim da je velika greska da glumis da si str8 ko god da je to savetovao) i pasce ti veliki teret sa srca.

Predpostavljam da bi i moj otac reagovao kao tvoj da je saznao, ali sada kada razmislim-mozda je trebalo da sazna-jer ovako nije nikada upoznao pravog mene.

Odoh polako da spavam-nadam se da nisam mnogo lupao (verovatno jesam posto sam premoren) ali neces mi zameriti...

I ako ti ikada treba neko za razgovor-prijatelj-podrska mozes slobodno da se oslonis na mene (i ovo stvarno mislim-ne pisem kao jednu od onih klishe recenica)

Saljem ti ogroman poljubac i zagrljaj u nadi da sam ti bar malo pomogao...

I dok se okrenes bices "Stronger then yesterday..."
Korisnikov avatar
By mmiki
Hvala ljudi na podrsci, ali agonija se nastavlja iako sam mislio da cu imati bar malo slobode...

Juce me je cale iz Nemacke zvao i trazio je od mene da vise nikada ne izlazim na internet, kad sam bio malo grublji, on je je poceo da preti i rekao mi je da iskljucim monitor racunara i da ga odnesem kod njegove sestre, nakon sto je dobio odrican odgovor, poceo je da preti da ce reci toj mojoj tetki da ona sama dodje i da ga uzme, ili svom bratu ili ce on sam da dodje, rekavsi da ga boli du*e sto ce se svi smejati jer ce se ionako smejati...
Korisnikov avatar
By Instruare
procitao sam sve kroz sta si prosao i jako mi je zao sto je moralo da se sve dogodi na taj nacin. znaj da te ovde svi podrzavamo. trenutno je najbitnije da svoje emocionalno stanje koliko toliko smiris. moze ti cale uzeti i monitor i kuciste i krov nad glavom ali nikad dusu
By RACABG
malo cu zloupotrebiti temu ali se pitam da li je neko pomislio da roditelji krshe zakon ovakvim ponashanjem
da li ste svesni da roditelji moraju da ga izdrzavaju dokle god redovno ide u shkolu fakultet
da li znate da se za ovakvo ophodjenje sa detetom moze krivicno odgovarati
Korisnikov avatar
By blenta
mozhe se krivichno odgovarati ali u sbiji to kao i sve ostalo ne funkcionishe
crveni krst u kom sam radio je koliko ja znam u par sluchajeva pokushao da reaguje kod zlostavljanja decei zavrshilo se vrlo loshe
po klince
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Jao MMIKI strava i uzas. :srbin:
Ja isto imam homofobicnog caleta koji zivi u radi u Nemackoj.
Jedino resenje jeste da budes dobar,vredan,pametan.Osamostalis se i odvojis se od njega.Kada vidi da ce od tebe biti nesto u zivotu mozda ce to problem sa tvojom sexualnoscju potisnuti u drugi plan a iako se to nedesi jednostavno kada se odvojis i nebudes zavisio od njega neces se morati brinuti ni o njemu ni o njegovom misljenju. :crveni:
Shta god da se desi shvati da neki ljudi mozda nisu ni vredni tvoje paznje i ljubavi pa makar ti bili i roditelji.
Zato se nedaj jer sve ce to da prodje.
Korisnikov avatar
By blenta
s tim shto otac njegov pa i tvoj mozhda laki treba da ukapira da je njegova seksualnost njegova stvar a ne problem kao shto si napisao
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by mladunac
s tim shto otac njegov pa i tvoj mozhda laki treba da ukapira da je njegova seksualnost njegova stvar a ne problem kao shto si napisao
Pa znam da oni to trebaju da ukapiraju ali to u mom slucaju nije moguce a sudeci po onome sto je Mmiki verovatno nije moguce ni kod njega.Zato nasa sexualnost u ocima nasih ocheva jeste PROBLEM.:maljkovic:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Originally posted by mmiki
Hvala ljudi na podrsci, ali agonija se nastavlja iako sam mislio da cu imati bar malo slobode...

Juce me je cale iz Nemacke zvao i trazio je od mene da vise nikada ne izlazim na internet, kad sam bio malo grublji, on je je poceo da preti i rekao mi je da iskljucim monitor racunara i da ga odnesem kod njegove sestre, nakon sto je dobio odrican odgovor, poceo je da preti da ce reci toj mojoj tetki da ona sama dodje i da ga uzme, ili svom bratu ili ce on sam da dodje, rekavsi da ga boli du*e sto ce se svi smejati jer ce se ionako smejati...
Tvom ćaletu treba malo više vremena da se pomiri sa činjeničnim stanjem. Matorci su takvi. Više ne zna šta će od muke, ne ume sa tim da se izbori, neće ni sa kim da priča o tome. Uzdržaću se od davanja saveta jer ne poznajem ni tebe ni tvog ćaleta. Bojim se da bih pogrešnim savetima učinio više štete nego koristi.Jedino što mogu da kažem je SVAKA TI ČAST. :friends:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!