"Dear book, this is another day in my life. A life is like a book. A book is like a box. A box has six sides. Inside and outside, so, how do you get to what's inside? How do you get what's inside, out?
Once upon a time, there was a girl, who lived in a beautiful box, and everybody loved her..."-Gia Carangi
Well...Potrudicu se da isposhtujem obrazac "leksikona";-)...
POL:Ohh,its' a girl!?
GODINE:25 years and my life is still trying to get up that great big hill of hope,for a destination...
VISINA:175 cm
TEZZINA:57 kg
BOJA KOSE: Promenljivo oblacno...zzuta,crvena,narandzzasta...
BOJA OCIJU: Behind blue eyes...
"POSAO": Student zabushant!
LICNA BIBLIJA:Joj,nikad nisam umela da izdvojim jednu knjigu,jedan film...
al' 'ajde..."IDIOT"-F.M.Dostojevski
STATUS:Mhm...Cekajuci Godoa...sleep:Josh sam u plakaru :closet:Al' raskinula sam sa deckom!?
Nikad nisam bila sa devojkom al' sam se celog zzivota zaljubljivala u njih...
HOROSKOP:Uf,ne volim astrologiju a narocitooo,priucene tv-astrologe:nokti:
RELIGIJA:Hedonista
KNJIGE:...E.A. Po,Harms,Lorka,Kami,Dostojevski,Bodler,Oster...Ne volim da nabrajam,ima toliko dobrih knjiga koje nisam procitala pa se okrecem njima...Mada,u poslednje vreme manje citam...na zzalost.Slabo citam domacu knjizzevnost,pih.Volim da citam i drame...Volim drame Biljane Srbljanovic...I ona mi je genijalna!
MUZIKA:Soundtracks,klasicna,60es...e sad,ni u tim zzanrovskim podelama se ne snalazim najbolje jer uzzivam da otkrivam neku novu muziku pa se tu svashta nadje...Muzika me pokrece,ispunjava,prazni...Ne mogu da zamislim svoj dan bez muzike,ne mogu da zamislim film u kome nema muzike...I ne zzelim!
Neil Young,Coldplay,P.J.Harvey,Afghan whigs,The Walkabouts,Johnny Cash,Pink Floyd,Portishead,Placebo,Radiohead,The Doors,Bjork,Pat Metheny,Willard Grant Conspiracy,Yo La Tengo,Kronos Quartet,Giant Sand etc etc etc
FILMOVI:Uh,veci deo svog zzivota provedoh gledajuci filmove i mashtam o danu kada bi to moglo da postane profesija:lol:Just kidding...Ali obozzavam da gledam filmove...sama,sa drushtvom,u krevetu,u bioskopu...Najvishe volim da idem u Kinoteku al' volela bih,naravno,da imam projektor i malo platno u svojoj sobi...i zavidnu kolekciju retkih filmova...
E sad da probam da nabrojim:
Idioterne,Breaking the waves,Dancer in the dark,The big blue,Dogville,Belle de jour,Man of Iron,Color of pomongranates,Funny girl,The way we were,Paying forward,Mullholand drive,Chasing Amy,Fear and Loathing in Las Vegas...To su filmovi kojih sada mogu da se setim,volim te filmove i mogu uvek da ih gledam...Naravno,gledam i novije filmove!A od serija:South park,Friends,Ed,Gilmore girls...
REDITELJI:Trier,Truffaut,Herzog,Wayda,Bunuel,Demy,Tonny Scot,Parajanov,Godard,Menzel,Murnau,Kevin Smith...Od domacih reditelja obozzavam samo Ivanu Vujic (ona je divna!)...Mada mi se svidja ono shto radi Dejan MIjac...I mladi,lepi Milosh Lolic!
GLUMCI:Neke volim zato shto su dobri glumci a neke zato shto su mi simpaticni:saint:...Barbra Streisand,Johnny Depp,Angelina Jolie,Catherine Deneuve,Anthony Hopkins,Grace Kelly,Ingrid Bergman,Nicole Kidman,Josh Hartnet,Wendy Crewson,Lauren Graham etc.
VOLIM:Svog brata,prijatelje,mace i kuce...Muziku,filmove(to sam vec napisala!?),prolece,reku,shumu,noc!...da plivam,da vozim rolere,da skacem bangee:-),da idem u pozorishte,da jedem,da fotografishem ljude,da blejim sa drushtvom celu noc...na terasi,u sobi,pored reke,na krovu...volim krovove!Volim da se ljubim,da grlim,da sanjam budna,da ucim,da se smejem,da placem!Volim da volim!? A kad volim,ne postoje granice...Bar ih ja ne postavljam...Volim tebe,gde god da si...
"I miss you but I haven't met you yet"-Bjork
MRZIM:Ne mrzim...al' ne volim glupost,neznanje,patriotizam,blato,papriku,modu i kafu!I Srdjana Dragojevica!:-P
SMEJEM SE...
I PLACEM...
PLASIM SE:Neznanja,suzzene svesti,bola...
BOJA:Boje su u nama...Narandzzasta,zzuta,plava,bela.
HOBI:Crtanje, fotografija,gledanje filmova(opet?!
),gledanje TV-a(uf!),skupljanje kuca i maca lutalica:-),internet...
PIJEM...PUSHIM...:Hladno pivo...Coca-Cola addict...Kent,Marlboro,Winston:-)
DROGA:Sportom protiv droge!He he...Loopam,ne volim sport!Narocito profesionalni...To je jedna od retkih stvari koje ne mogu da gledam na TV-u ni par minuta:-(Al' mogu da uradim 20 trbushnjaka,ako se potrudim;-)
MOTO:Nikad to nisam imala ali uvek me prate ali i stalno menjaju neki tekstovi pesama...Npr.
"The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return!"
or
"There’re many toils and troubles
That lead us to this place,
The memory’s made sweeter
By these days filled with grace"