Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Odakle poceti. Iako je to jos i najmanje bitno-mozda brojkama...

Zena rekorder u najraznovrsnijim kategorijama. Po mnogo cemu prva i najbolja.
Dobitnik svih mogucih nagrada: Oscar, Tomy, Tony, Grammy...
Jedini izvodjac koji je imao No1 hit i No1 album na Billboard listi u '60, '70, '80, '90 i 2000. godine.
Izvodjac sa najvise zlatnih, platinastih i multiplatinastih albuma. Daleko ispred Bitlsa i Roloingstonsa, ispred nje je samo Elvis. Zena koja ima 61 (!!!!!!) album, dragi moji. Ne samo pesmu Woman In Love...61 album... Standardi, musicli, balade, pop.Snimala duete za svim znacajnim umetnicima.
Najmladji dobitnik nagrade za album godine.
Oscar za glumu (u eri dominacije platinastih plavusa!)
Prvi zenski autor dobitnik Oscara za muziku.
Po podacima Ticketmastera, najbrze prodat dogadjaj u istoriji online kupovine karata, Milenijumski koncert u Las Vegasu...
Pocasni doktor univerziteta Columbia...

I tako dalje...

Medjutim, ono sto je vaznije od brojki, to tesko da moze da se opise recima...

Nije stvar samo u fantasticnom glasu, nista on ne bi vredeo bez emocija. Znaju svi koji su je culi makar jednom, kada peva My Favorite Things. My Funny Valentine. Kada na koncertu vrisne do neba i svog mrtvog oca i kaze mu Papa, Watch Me Fly! Ljudi su raspameceni izlazili iz MSG...
Nema tog ljubavnog jada koji The Way We Were ne moze da ublazi, a neopisivo je zadovoljstvo da kada vas skot pozove ("Volim te, pokusajmo ponovo"), vi se nasmejete i kazete mu Cry Me A River, prekinete vezu, i odete da slusate i pevate tu pesmu...
New Yorker, u najboljem smislu, umetnik do srzi, perfekcionista.
Zena pred kojom su klecale najvece muske face svog vremena. Do danasnjih dana.

Njeni fanovi su prica za sebe. Darezljivi pre svega. U sve to sam se uverio i licno za poslednjih 10 godina (1999 posebno), vise puta. Dosta od muzike sam dobio od njih, pre svega ono najvrednije: pesme koje se nisu nasle na zvanicnim albumima...

Barbra se 30 godina zalaze za gay prava.
Pred poslednju pesmu na koncertu 1994. Somewhere kaze kako bi svet bio dosadan da smo svi isti. Kako je lepo sto je neko visok, nizak, crn, beo, gay, str8, i da je njena ideja savrsenog sveta ona u kojoj cenimo i radujemo se nasim razlikama, svet u kome su svi "...equal, but definitely not the same!"

Poslusajte nesto od muzike, pogledajte neki koncert.

Slika
By Storm
Barbra je .... [šta sada re?i a ne ispasti pateti?an] .... odli?na.
:zvezda:
Korisnikov avatar
By Vlada T
Ja sam je voleo jos kao dete (a da nisam ni znao za ceo "gej kontekst" koji postoji medju njenim obozavaocima)!!!

Pre par dana, eto tako, iz cistog sevdaha, sa zadovoljstvom sam nekoliko puta pustao "No more tears".

Steta sto ova mladja generacija pedera zna samo za Cecu i Jecu. Propustili su dosta od klasicnog obrazovanja. :nerd:
Korisnikov avatar
By Thorn
Mislim da je ova,po meni najveca muzicka diva naseg vremena zasluzila da joj se posveti malo paznje.
Ova zena pokazuje sta je pravi umetnik.
Ona je pevacica,glumica,kompozitor,tekstopisac,reziser,producent....Lista je mnogo dugacka.
Nagrade koje je dobila u svojoj skoro 50 godina dugoj karijeri ne mogu da se nabroje.Oscar,Grammy,Emmy,Golden Globe,Tony,AFI...
Ne smeta joj sto ce za 3 meseca imati 65 godina.I dalje snima albume,povremeno i filmove,a nedavno je zavrsila i kratku turneju (20 koncerata) koja je proglasena za najuspesniju u USA u 2006.
Mislim da joj treba "skinuti kapu",zena je stvarno legenda.Fenomen...
Korisnikov avatar
By colorado
Uopste nisam upucen u njenu muzicku karijeru, ali mi jako godi njen glas u tih nekoliko pesama sto sam cuo. Voleo bih da poslusam koji njen album, ali bih jos vise voleo da pogledam sve njene filmove. Super mi je u onom gde glumi menadzerku nekog boksera kog glumi Rajan O'Nil.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ovde će ti redovan gost biti naš Marsić :D

OnTopic: Slatka mi je ... Sviđa mi se što fura fazon ''ružan nos - lep žena''!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by colorado
Uopste nisam upucen u njenu muzicku karijeru, ali mi jako godi njen glas u tih nekoliko pesama sto sam cuo. Voleo bih da poslusam koji njen album, ali bih jos vise voleo da pogledam sve njene filmove. Super mi je u onom sto glumi menadzerku nekog boksera kog glumi Rajan O'Nil.
hot! hot! hot! .. mada je to pošteno mator film...
Korisnikov avatar
By colorado
Taman sam se vratio da ispravim gramaticku gresku, a ti si vec stigao da me citiras!!
grrrrrrrrrrrrrr
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe. Hvala, Kiwić! :kiss:

Ali neće ovde da bude redovnih gostiju. Pogledajte kolika je gužva bila u prethodnom fanklubu. Možda da neko spoji obe teme, izgledaće malo manje jadno...

Tako stoje stvari ovde.

Elem, ono sto sam tamo opsirno napisao (pre skoro tačno godinu dana), to stoji i dalje PLUS sto je svojim poslednjim koncertnim aktivnostima poakazala da je još jača.

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by colorado
Uopste nisam upucen u njenu muzicku karijeru, ali mi jako godi njen glas u tih nekoliko pesama sto sam cuo. Voleo bih da poslusam koji njen album, ali bih jos vise voleo da pogledam sve njene filmove. Super mi je u onom gde glumi menadzerku nekog boksera kog glumi Rajan O'Nil.
Muzička karijera je čudo. Glas je čudo. Energija je čudo.Traje preko 40 godina. I jedna od onih koja te uvek pronađe, uvek sačeka u nekom trenutku života. Ako ti eventualno sa nekih X godina neke pesme ne prijaju, ti im se vratiš kad prođe malo vremena i onda se oduševiš.

Njene filmove manje volim. One u kojima samo glumi još i nekako. Ali od kada je počela da bude SVE u njima (glavna glumica, reditelj, prodicent, kompozitor i SVE ostalo na odjavnoj špici), pa... recimo da ne spadaju u moja lepša filmska iskustva.

Ali je zato kao pevačica jednostavno najbolja.
Korisnikov avatar
By V25
Jako cenim Barbru Streisand i kao glumicu i kao pevačicu. Smatram da ima najbolji glas od svih živih pevačica. Jako su mi se dopale njene uloge u: "The Way We were" , "Prince of Tides" i "Mirror has two faces"...
Korisnikov avatar
By Thorn
Ajde bas da ne dozvolim da nam tako brzo 'umre' tema.
Vec par dana nema nikakvog odgovora.
Eeee to pokazuje koliko se u nasoj zemlji ceni,bolje reci ne ceni kvalitet.
Ajde bar nas nekoliko zainteresovanih za rad ove fenomenalne zene da navedemo omiljene albume,pesme,filmove....
Prvo vi,pa onda ja.
Pozzz
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe. Ajde!

Moja prva aktivnost na Internetu je bila da pronadjem njene fanove po svetu. I to je bio neverovatan osećaj kada sam ih pronašao, forume, oglasne table i sve... I jeste jedna od tema naravno bila omiljena pesma/omiljeni album, ALI ko zna gde je sada taj moj top10. I da li bi bio isti sada posle 10 godina...

Mislim da za svaki pravac u njenoj muzičkoj karijeri treba da se pravi posebna lista. Ali evo ovako, šta mi pada na pamet sada, prvo pesme:

1. Moonfall
2. Make Our Garden Grow
3. The Way We Were
4. Memories
5. My Funny Valentine
6. Being Alive
7. What Are You Doing the Rest of Your Life
8. For All We Know
9. If I Love Again
10. The Summer Knows

Ovde se vidi da na listi nisu isključivo pesme pisanje za nju, već i standardi koji po meni najbolje zvuče u njenom izvođenju.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
The Summer Knows:andjelak: slusajuci pesmu, kao da se nadjes u raju za trenutak

od nje imam film What`s Up, Doc?, urnebesna komedija iz 1972. godine
Korisnikov avatar
By Thorn
Prvo izvinjenje sto kasnim sa odgovorom.
Bio sam bolestan,pa do juce nisam bas koristio net.
Moj odgovor mora da bude malo duzi zato sto ima mnogo Barbrinih pesama koje se meni svidjaju.
Nabrojacu neke od njih,ali ne nekim posebnim redom jer su mi sve podjednako drage.
Ovo su one:

People
Evergreen
The Way We Were
Somewhere
Smile
I'm In The Mood For Love
Letting Go
Come Tomorrow
Love Above THe Law
Papa Can You Hear Me
Cry Me A River
Alfie
Kiss Me In The Rain
Love Like Ours
Wait
On Holy Ground
Not While I'm Around
As If We Never Said Goodbye
Don't Rain On My Parade
Down With Love

Ovo su one kojih sam se u momentu setio,a ako se setim jos neke pisem.

Koji su vam omiljeni albumi?
Korisnikov avatar
By Adenim
Da, zaista neverovatna umetnica :nokti:
Cudo kako jedna tako naizgled ruzna zena, ali prepuna sarma i topline, krajnje prosecnog glasa, drugorazredne glume moze postati jedna od vodecih svetskih licnosti tj umetnika.
No, to je slucaj sa jos mnogima, a cini mi se da je prosek jos uvek na vrhu...
Korisnikov avatar
By Mars
Albumi, po hronologiji:
1. People
2. A Happening in Central Park
3. What About Today
4. Live Concert At the Forum
5. Guilty
6. Memories
7. Yentl
8. The Broadway Album
9. Highlights from Just For the Record
10. Barbra: the Concert

Uz napomenu da imam još 20 albuma koje nisam preslušao i preko 20 kojih još nemam.

Najbolji koncert koji imam je iz 1994 u Anneheim areni, kasnije "The Concert" album.

Pored fantastičnog glasa, njegove punoće, snage, tehnike, lakoće kojom peva, fantastičnih prelaza i doziranja u toku jedne pesme, pored svega toga - ono što je kod Barbre neverovatno dobro su tekstovi.

A to ne može da se opiše... kada recimo peva People ili Happy Days, i još neke koje obavezno izvodi-osetiti tu snagu, posvećenost, odlučnost, nepokolebljivost, to kako je pevala te pesme kada je imala samo 20 godina,pa 30,40,50 i sada 60.

Inteligentan glas.

:pirat:
Korisnikov avatar
By V25
Prosečan glas???????? Pa ne bih se baš složio. Ona poseduje jedan od najboljih glasova koje je svetska muzička scena ikada imala.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Beogradjanin18
Prosečan glas???????? Pa ne bih se baš složio. Ona poseduje jedan od najboljih glasova koje je svetska muzička scena ikada imala.
:lol:
slatko me nasmeja...
Korisnikov avatar
By colorado
Hajde vi koji imate te oformeljene top tenove (ili bilo koje brojeve) njenih omiljenih pesama da mi ih narezete u vidu kompilacije i date? :)

Stvarno hocu da se uputim u njenu karijeru.

I ona meni stvarno nije ruzna...
Korisnikov avatar
By Thorn
Veoma inteligentan glas. Slazem se.
A na tvrdnju da je prosecan,necu ni da odgovorim.

Sto se albuma tice,imam ih oko 25,i ovih dana treba da dobijem jos 3 ili 4,jeee!
Obozavam svih 25,ali ajde da ne nabrajam sve,vec 15 omiljenih.
P.S. Nisu po hronoloskom redu.

1.The Way We Were
2.One Voice-Live-from 1986
3.The Broadway Album
4.Back To Broadway
5.Highlights From Just For The Record...
6.Higher Ground
7.A Love Like Ours
8.Barbra Streisand-Duets
9.Barbra-The Concert Highlight-Live At Madison Square Garden,New York City
10.Timeless-Live In Concert
11.The Movie Album
12.Guilty Pleasures-Poslednji album-izasao Sept.2005
13.Memories
14.A Collection Greatest Hits...And More
15.Yentl

Eto,tol'ko od mene...

Ajde sad,odaberite jednu,ali samo jednu omiljenu pesmu i obrazlozite zasto vam je bas ta omiljena? :)
Korisnikov avatar
By Mars
The Way We Were.

Zato što je tekst savršen, zato što priča priču bez ponavljanja, bez strukture strofa-refren-strofa-refren-most (crescendo) refren.
Zato što o prošlosti peva sa setom, ali u pozitivnom smislu.

Zato što je sve iz pesme jedna velika istina, onako kako bi stvari trebalo da budu.

Zato što je to ipak njena tzv signature song.

Ovo sve što sam rekao može da se primeni i da važi na još 100 njenih pesama, komotno, ali tražila se jedna, i neka to bude ova...

To je omiljena, a NAJLEPŠA :D mi je Moonfall. Uz The Summer Knows se čovek oseća stvarno kao u raju, što je rekao moj drug gore, al i uz ovu je taj osećaj još jači. Raj.

Korisnikov avatar
By Thorn
Potpuno se slazem sa tobom,i ovo stvarno jeste njena signature pesma,mada ih ima jos mnogo.

People je pesma koja se meni jako svidja,koja ce trajati uvek,i koja moze da se primeni u danasnjem svetu...Stvarno tesko od toliko njenih hitova i pesama koje su nabijene emocijama izdvojiti jednu.

Papa Can You Hear Me,i uopste sve pesme iz Yentl-a su fenomenalne i mnogo emotivne...

A,The Way We Were izaziva u meni neko cudno osecanje,narocito originalna verzija iz filma.Kada gledam njegov pocetak na kom ide ova pesma stvarno je poseban osecaj.A tek kraj kada se ona ponovo vidi sa Hubbleom i pricaju o njihovoj cerkici,i dotakne mu lice,zagrli ga i zasuze joj oci...rastaju se i krece ova pesma...uvek se rasplacem,kao neki kreten... :( jer mi je kraj tako tuzan...
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe. Super.

Znaš da je RR dobio počasnog Oskara za životno delo? I znaš da mu ga je uručila Barbra? I naravno video si da je kada je stao naspram nje da mu uruči statuu, ona ponovila isti taj pokret iz filma. I ovacija se sećaš. Amerika ih obožava, čuvaju je i obezbedjuju mislim bolje od američkog predsednika.

Da li si gledao The Concert iz 1994?
Ide nekoliko pesama iz Yentl. Kreće kratko "Tell me where, where is it written what it is I meant to be..." Onda priča o filmu i najemotivnije izvodjenje "Papa, Can You Hear Me?" koje sam video (btw, Marvin Hamlish je izmedju Act I i Act II uleteo kod nje u garderobu i rekao joj je "Možeš da me ubiješ sada zbog ovoga što ću reći, ali NIKADA nećeš bolje da zvučiš od ovoga!"). Onda ide opet kratka priča - i kreće da PEVA DUET SA SVOJIM LIKOM IZ YENTL! Dva glasa, pozadi Yentl na brodu, ispred Barbra...Tekst te pesme je na neki način i moja ideja vodilja.

The Way We Were najviše volim kada je vidim da onako zrela i jaka ko zemlja peva uživo. Ono samopouzdanje, ona LIČNOST koja stoji iza svake reči, udaha, izdaha... Šta reći dalje...

Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja znam samo Woman in love...

I nije mi nesto.
Malo mi je pateticna.

Ja dosao samo da podrzim Marsa. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe. Fala, drug! Super ti je avatar - OSVEŽAVA!

Znaš li ti da se Amerikanci čude kada im kažeš da za Woman In Love ovde ljudi jedino znaju. Kažu "Kako?? Kad je daleko od njene najbolje pesme!!". Misterija.

Nikad je nije izvela na koncertu (a izvodila je mnogo zahtevnije pesme od te).

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!