Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Dakle, da li neko zna da li oni prevodi uverenja o redovnom studiranju i potvrde o zaposlenju roditelja moraju da se nose kod sudskog tumaca na overu ili to moze da se samostalno prevede i overi negde drugde?
Ceo dan pokusavam da to saznam, ali neeema...
By ~ Le Saint X ~
zavisi od ambasade....
ja npr. za kanadsku vizu sam mogao sam da prevedem..
za francusku vizu kod tumaca...
zovi ambasadu i pitaj
Korisnikov avatar
By Mars
Zavisi i od vrste vize.

Ja sam takodje za kanadsku morao da imam prevode tumača.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
najbolje je da zoveš ambasadu ili da proveriš na sajtu.
Korisnikov avatar
By Mars
U svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By Adenim
Nemoj zvati ambasadu, cekaj prvo da vidimo ovde sta ce ko napisati. Ili mozda da mi zovemo ambasadu pa da ti javimo....
Korisnikov avatar
By Dina
Ja kad sam isla u Spaniju nista nisam prevodila kod sudskog tumaca ali tome ima vise godina pa su se mozda propisi menjali. Prosle godine kad sam vadila vizu za Austriju - moralo je. Za Italiju - nije. Tako da - pitaj ambasadu, najsigurnije je.
Korisnikov avatar
By Tweety
NE! vadio sam spansku vizu pre par meseci i zajebao se, jer sam nosio sve papire kod tumaca! moja drugarica je prevela na najobicnijem papiru i to hemijskom olovkom i nikakav problem joj nisu pravili! samo pronadji nekoga ko studira spanski i neces imati nikakvih problema...
By XanaX
Originally posted by Dina
Ja kad sam isla u Spaniju nista nisam prevodila kod sudskog tumaca ali tome ima vise godina pa su se mozda propisi menjali. Prosle godine kad sam vadila vizu za Austriju - moralo je. Za Italiju - nije. Tako da - pitaj ambasadu, najsigurnije je.
(offtopic: i didn't think i'll see the day, ali sad mi je ipak drago sto imam RH drzavljanstvo jer ovo "viza za austriju" ili "viza za italiju" zvuci naprosto nevjerojatno...)
Korisnikov avatar
By Dina
Xanax,

Tako ti je kod nas... Jedina pogodnost posto mi je tek bila istekla Sengenska viza to nisam morala da idem na razgovor u Italijansku ambasadu. Inace sam sve druge papire morala (opet!) da skupljam :iskolacen: :sigh:

A tebi - srecan rodjendan :) :rodjendan:
By XanaX
Originally posted by Dina
Xanax,

Tako ti je kod nas... Jedina pogodnost posto mi je tek bila istekla Sengenska viza to nisam morala da idem na razgovor u Italijansku ambasadu. Inace sam sve druge papire morala (opet!) da skupljam :iskolacen: :sigh:

A tebi - srecan rodjendan :) :rodjendan:
How nice of you! :) Hvala na chestitki!

nadam se da ces srediti te papire... bez obzira na sve, ali, ipak je paradoksalno da gradjani Srbije trebaju vize za EU (ako sam dobro shvatio) uz Rumunjsku i Bugarsku kao clanice EU (ne omalozavam Rumunje i Bugare, ali ipak...)

jezhim se pomisli kako bih zhivio bez mjesecnih hodocasha u Austriju i, u manjoj mjeri Italiju...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Case closed.
Uspela da dobijem odgovarajuce upute, jos samo da papiri odu na pravo mesto i Barso, cuvaj se!

:vestica:
Korisnikov avatar
By colorado
A da podelis te odgovarajuce upute s nama?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by colorado
A da podelis te odgovarajuce upute s nama?
Pa sve u svemu, prevodi ne moraju da budu overeni od strane sudskog tumaca, ali moraju biti odstampani i povezani sa overenim originalima. Inace, to su mi rekli u agenciji, ambasadu je skoro nemoguce dobiti.
Korisnikov avatar
By BlueUnion
Да, није ни чудо што Амбасаду не можеш ни да добијеш. Шпанци важе за једну од најарогантнијих Амбасада у БГ. А и предњаче по броју одбијених захтева, већином без разлога.
Korisnikov avatar
By donquijote
Originally posted by BlueUnion
Да, није ни чудо што Амбасаду не можеш ни да добијеш. Шпанци важе за једну од најарогантнијих Амбасада у БГ. А и предњаче по броју одбијених захтева, већином без разлога.
Sve je relativno. Prema meni su uvek ljubazni i nikada nisam imao problem sa dobijanjem vize. Doduše, uvek sam išao preko prijatelja Španaca koji znaju ljude iz ambasade.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by BlueUnion
ovo moram da potvrdim.
do koje mere su arogantni, svake godine slusam
kada sam ja isla davne 2000 godine, pitala me je "a gde ti je raspored CASOVA na tom tvom americkom fakultetu /prezrivim pogledom/"
Vidite, gospodjo, na americkom fakultetu se predmeti prve dve godine uglavnom biraju pri dolasku...po mojoj zelji :trepce:
Nije posle ni rec rekla.
A inace, samo sto mi bris i krv nisu trazili. I na kraju mi dali. Ali su me posteno izmrcvarili, BEZ razloga.
Imam utisak da je gore u ambasadama gde srbi rade intervju. Ko da zele da se dokazu kako ne pustaju "svoje"
Klasika.
By martinica
Pozdrav svima!Zanima na koji nacin i sa kojim tacno papirima doci do vize.Naravno govorim o turistickoj vizi na mesec dana.Apsolutno nikakve informacije ne daju doticni iz ambasade kada je rec o pozivima upuceni njima.Ok zakazati razgovor ali treba biti upucen za isti ne?!Ja okvirno znam sta treba od papira..nego mene zanimaju konkreti uputi...dakle neko ko poznaje protokol u spanskoj ambasadi i uopste,sta je tu bitno,sta ne...koliko ranije treba predati papire,a za koliko se dobija..na sta treba obratiti paznju itd..Svi koji su to vec prosli,znaju ili su pred istim problemom evo prostora za to..svaka informacija je dobro dosla iako je vec bilo reci o tome ...Hvala!
Korisnikov avatar
By M M and I
Booooring.... :zev:

Registrujes se na GS i postavis samo jedan post - ovaj o vizama. Na sta tebi ovaj forum lici? Na turisticku zajednicu Srbije ili site konzularnog odelenja ambasade Kraljevine Spanije???
Imas sigurno hrpu foruma koji se bave upravo takvim stvarima...
Zasto se uopste registrovati na gay-site da bi se trazile ovakve informacije???
By Çâðê_DUP
idi na zvanicni sajt ambasade spanije, ima i na srpskom, detaljna objasnjenja

www.spanija.org.yu
By martinica
Hvala Angie;-)mada probala sam taj sajt i ranije,nije u funkciji. Hej M M and I imas pravo ne lici ovo na site konzularnog odelenja Spanije,sigurna sam jer sam tamo vec bila...ali mi ti zato licis na nabrijanog tipa,to sigurno,ako ti je nesto boring just pass.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!