Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Kada vežbati?

Prepodne
5
100%
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Hybrid
Mleko bi trebalo da usporava varenje i pre bi trebalo piti jogurta.
Mleko treba uzimati proračunato, ne valja ga piti u velikim količinama, jogurt može uvek :)
Vode isto... dosta vode....
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Najbolje je sve sto je prirodno tacka.
Ja recimo nikad nisam uzimao nikakve preparate cak ni kreatin ni proteine meni je to sve sumnjivo,ali meni ni nije cilj da izgledam kao pit bul nego cisto da odrzavam kondiciju
By жњ
misici rastu od proteina a ne od uglenjih hidrata. znaci, dan zavrsiti sa mesom :misici:

uvece se od mleka, kornfleksa i vocja narocito, samo mozes zamastiti :potapsava:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Da ali ako zavrsim uvece oko 23h trening zar da se najedem mesa pred spavanje?
Ja se obicno dobro najedem sat-dva pred trening da bi imao energije za sam trening,neverujem da cu se od vocja ili corn fleaksa zamastiti,nisam strucnjak ali....:sladoled:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Lakiboy_ns
Upravo tako

Nikada nisam pio ništa, nisam naduvan napumpan...
Osećao bih se nezdravo sa toliko progutanih veštačkih belančevina... kao gusan...
Veštačke belančevine mogu prouzrokovati da ako se prestane sa unošenjem istih ili prestane sa treningom da se pretvore u pihtijastu, masnu masu, pa svi napumpani mišići kreću da se ispumpavaju i izgledaju ružno :barf:
By жњ
Originally posted by FireGox
Upravo tako

Nikada nisam pio ništa, nisam naduvan napumpan...
Osećao bih se nezdravo sa toliko progutanih veštačkih belančevina... kao gusan...
Veštačke belančevine mogu prouzrokovati da ako se prestane sa unošenjem istih ili prestane sa treningom da se pretvore u pihtijastu, masnu masu, pa svi napumpani mišići kreću da se ispumpavaju i izgledaju ružno :barf:

jaooo crni goxeee aaaaaaaa, to isto mi je rekla moja frizerka koja cita trece oko pa ti sad vidi :)

reci mi kakve su to vestacke belancevine i koji je to biohemijski proces koji misice pretvara u "pihtijastu masnu masu"?
Korisnikov avatar
By HARP
pa, zar mi ti preporučuješ da ih koristim?
By жњ
Da ali ako zavrsim uvece oko 23h trening zar da se najedem mesa pred spavanje?
Ja se obicno dobro najedem sat-dva pred trening da bi imao energije za sam trening,neverujem da cu se od vocja ili corn fleaksa zamastiti,nisam strucnjak ali.... :sladoled:

hm, da ne bi sad sipala teorije iz udzbenika, najjednostavnije cu ti pojasniti tako sto cu ti reci da pogledas program ishrane kod poznatih sportista, foto modela, glumaca, manekena i svih onih koji moraju da izgledaju tip-top i odrzavaju vrhunsku formu.

odmah nakon treninga je dobro izazvati insulinski shok i treba da strpas u sebe nesto slatko, ali.. ako zelis podrzati rast misica ili ostati fit, najbolje je da dan zavrsis nekim proteinskim obrokom tipa neko nemasno meso (belo meso ili riba). prostom logikom - kada uneses UH ili mast u sebe, on daje momentalnu energiju i telo ga ODMAH koristi sto je super kad si u pokretu. SVE sto ne iskoristi, skladisti u masne naslage kao rezervu. Kada ides na spavanje, tvom telu toliko energije ne treba i sta mislis da se desava... Sve odlazi u pihtije. Sto se tice proteina, oni se sporije vare i cine gradivnu materiju i samim tim je manja verovatnoca da ce otici u mast.. narocito ako vezbas i ako su ih tvoji misici gladni

Voce je posebna prica! Ko je na dijeti, surovo zvuci, ali neka zaboravi na njega .. ili bar neka konzumira ograniceno, cisto zdravlja radi i to samo ujutro! Vocje je slatko, a sav secjer iz voca se u jetri prvo pretvara u MAST i kao takvog ga nase telo koristi. Zamisli voce bukvalno kao cokoladicu ubranu na drvetu
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hmm pa dobro mogao bih da probam da promenim rezim ishrane posle treninga.
Ali secer nezelim da uvrstavam u svoj jelovnik jer imam istoriju secerne bolesti u familiji pa se pazim,koristim uglavnom natren,smedji secer i ponekad koju malu chokoladicu.:sladoled:
By жњ
pa, zar mi ti preporučuješ da ih koristim?

uh pazi, nemam ja sta da ti preporucim :blush:

procitala sam na nekoj temi da ides na plivanje.. pa, ne znam koliko ce ti proteini podrzati rast misicne mase posle plivanja.. ne ocekuj cudo.. plivanje je super kao kardio trening, ne kazem da ne jaca odredjene misicne grupe, ali to ne moze da se poredi lookom koji mozes da nabacis kad bi pored plivanja isao i u gym. e tada bi ti proteincici koji su by the way - iz surutke, znaci prirodni, samo sto su ocisceni od masti i UH, dosli do izrazaja. Pri tom u sebi sadrze neke preko potrebne supstance neophodne za zdravlje sportista - tipa glutamin i BCAA. Nece ti nista biti od dva tri shejka dnevno, a imace pozitivan ucinak na rast misica. I ne treba ocekivati brze rezultate.. Tek nakon par meseci ces moci videti da li te lepo radi, jer to svakako nije carobni napitak niti nesto sto ce te uciniti natprirodno brzo nabildanim.

Sto se tice "stetnosti" proteina, oni su stetni samo kod ljudi sa bolesnim bubrezima. Zdrav covek se nikad nije razboleo od njih.
By жњ
Hmm pa dobro mogao bih da probam da promenim rezim ishrane posle treninga.
Ali secer nezelim da uvrstavam u svoj jelovnik jer imam istoriju secerne bolesti u familiji pa se pazim,koristim uglavnom natren,smedji secer i ponekad koju malu chokoladicu. :sladoled:

ti secer unosis u toj multiviti koju pijes na treningu, i to puno secera.

Nije ti bas preporucljivo unositi secer pre i za vreme treninga
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by xyz

e tada bi ti proteincici koji su by the way - iz surutke, znaci prirodni
Sada ne idem na bazen, samo trcanje...

Surutka jeste najbolja...
By жњ
Originally posted by xyz

e tada bi ti proteincici koji su by the way - iz surutke, znaci prirodni
Sada ne idem na bazen, samo trcanje...

Surutka jeste najbolja...

jeste ona najbolja, ali samo ovakva (sto u trecem oku kazu - vestacka :giggle: )

Slika

od one obicne pijachne (iliti narodne - prirodne :smeh: ) iz koje nije pokupljena mast bi se samo usr`o ko gugutka :smeh:
Korisnikov avatar
By HARP
Jao što sablasna ova crna bočica :nokti:
Korisnikov avatar
By Delete
Cine li se ove bar malo bolje?

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By HARP
Aj, pošto ste stručni objasnite mi kako se metabolišu ove pilulice u organizmu :nokti:
By жњ
Jao što sablasna ova crna bočica :nokti:

:shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked:

jao morala sam :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Delete
Aj, pošto ste stručni objasnite mi kako se metabolišu ove pilulice u organizmu :nokti:
Mislim da ce ti xyz moci detaljno odgovoriti na ovo pitanje :roflmao: mada mi zvuci pomalo...nesto :)
By жњ

:giggle: :gric:

nisu nikakve pilulice.surutka dolazi u prahu.. da ti samo znas kolike su te kutijetine. nema sanse da strpas u torbu ili kesu. kad budes nosio ulicom, svi ce znati da si krenuo da se pumpas :smeh: mislim da je najmanje pakovanje od 900 gr

da ilustrujem.. manje pakovanje

Slika

a metabolise se .. vrlo brzo. preko jetre, pravac u misice u roku od dvadeset minuta od momenta konzumacije.. ako se uzima sa vodom (nikako sa mlekom, jer mleko usporava)

ja koristim ovaj npr. odlicnog je ukusa, nema masti uopste, ugljeni hidrati su na minimumu i provereno radi svoju svrhu

Slika
Korisnikov avatar
By Delete
@xyz Jao, sto bih ti sad nesto rekla...al` necu :)
By жњ
Originally posted by Delete
@xyz Jao, sto bih ti sad nesto rekla...al` necu :)

pa... kazi :kosa:
Korisnikov avatar
By Delete
Evo, da nesto dodam, iz licnog, a i iskustva kolega iz teretana: Whay u manjem pakovanju je uvek kvalitetniji nego u vecem.
Nikad ne verovati xyz kad spominje vreme delovanja, jer uvek ga smanji za najmanje 10min :) tako da whey zaista deluje relativno brzo, ne bas kao dex, ali recimo u roku 30min. pocinje da odradjuje svoje :)

Zatim, na ovim prostorima se mnogo preporucuje i reklamira ISO-100, cist izolat, vari se u zelucu jako brzo, te je on izvrstan samo za uzimanje posle treninga i to ako cete nakon konzumiranja ISO-100 opet uneti proteinski obrok nakon 45min.

Tako da uzimanje ISO-100 u toku dana kao medjuobrok ili pred spavanje nema neke ogromne svrhe jer se brzo apsorbuje i kratko hrani misice.

Moj savet je konzumiranje ovog whey-a koji xyz koristi, tj. 100% whey-EAS, kao i elite whey-Dymatize , prostar whey-Ultimate Nutrition.
To su proteinski praskovi svi imaju iznad 80%,sastoje se iz mesavine izolata i koncentrata surutke-tako da su idealni i za posle treninga i za bilo koje konzumiranje u toku dana , jer misici ujedno dobijaju i brzo hranjive materije (izolat) i vrsi se produzeno prehranjivanje misica (koncentrat).

E sad nesto, sto mnogi ne znaju. Odredjivanje kvaliteta Whey-a! Kvalitet mozes utvrditi i po tome koliko whey peni. Sto vise peni-to je vise whey koncetrata i nizeg je kvaliteta, dok izolat
ne peni.
Korisnikov avatar
By Delete
E sad lepo da mi kupite Red Bull za sve ovo sto sam napisala :)
A ako vas interesuje jos vise, slobodno kazite!
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja sam sad samo zbunjen...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Mr.Ja
Zbog cega?
Korisnikov avatar
By Hybrid
Originally posted by Delete
Originally posted by Mr.Ja
Zbog cega?
sve je lepo napisano i jasno :P

Hvala!
Korisnikov avatar
By HARP
@xyz ti ces da budes kriva ako se prenapumpam ko guska :smeh:
Korisnikov avatar
By Delete
@xyz ti ces da budes kriva ako se prenapumpam ko guska :smeh:
Nije to bas tako lako...
Korisnikov avatar
By KiWi
A da li ti proteini samo grade mišiće ili i od njih možeš da se nagojiš (nemo' se smejete, ja sam laik nad laicima ... al se zato u dinamiku i kinematiku razumem :D ).
By жњ
Originally posted by Kiwi
A da li ti proteini samo grade mišiće ili i od njih možeš da se nagojiš (nemo' se smejete, ja sam laik nad laicima ... al se zato u dinamiku i kinematiku razumem :D ).

nisu to "TI" proteini, nego proteini ko i svi drugi, samo su napravljeni da budu lakse svarljivi :)

e sad, da li se moze ugojiti - ono sto znam je da ako veceras protein najmanja je sansa da se od njega ugojis u odnosu na druge hranljive grupe (uh i naravno masti) NAROCITO ako vezbas. s druge strane, ako trpash previse wheya u sebe (pri tom mislim, vise nego preporuceno), pored misicne mase ces nagomilati i salce jer on ipak sa sobom pored gradivne vrednosti nosi i svoju energetsku vrednost. mada je veca verovatnoca da ces se nevidjeno prosrati i da ti vise nece pasti na pamet da preterujes :smeh:

a ako me pitas da li ce rasti brojevi kada stanes na vagu... ooo da, pa to mu je i svrha, ali ne da pravi salo - nego chiste misicje :misici:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!