Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Каубој који пуши „марлборо” најутицајнији је имагинарни лик свих времена.

Мачо каубој, лик који је осмишљен педесетих година прошлог века, предводи листу на којој је 101 утицајни лик који никад није постојао.

Прича о утицају имагинарних ликова на стварни свет изложена је у управо објављеној књизи тројице америчких аутора "The 101 most influential people who never lived", пренео је Ројтерс.

Велики Брат, лик из култне футуристичке књиге Џорџа Орвела „1984” - по којем је настао и најпопуларнији ријалити шоу на свету - пласирао се на друго место.

На трећем месту је краљ Артур, за којег аутори кажу да персонификује идеалног монарха.

Деда Мраз је (тек) на четвртом месту, а ту позицију „зарадио” је зато што „води целокупну америчку економију у последњем кварталу сваке године”, каже један од аутора књиге Алан Лазар.

Популарна Мателова лутка Барбика у књизи је описана као „пластична цица која је постала узор милионима девојчица, постављајући немогуће стандарде лепоте и стила”, а нашла се на 43. месту утицајних имагинарних ликова.

:srbin: :eu:

Шта кажете на ово, шта је за вас нај имагинарни или стварни лик ?!?

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By nEne
interesatno, mada, barbika koja je rezultovlala nebrojeno anorexia nervosa u svetu tek na 43. mestu?! nemoguce!!!
Korisnikov avatar
By Mars
Sponsored by Marlboro.
Namesteno.

„Ja sam mali postar, kurac mi je ostar,
Bez’te, bez’te zene, bicete jebene!“

Marsova riznica pesama za decu, str8 ciklus

WebMuseum: Famous Paintings
By Бреее!!!
Вело могуће !!!
Код Амера уобичајена ствар !!!

Korisnikov avatar
By Mars
Ma da, da nisam procitao ostatak liste, pa i da ovako umoran previdim da ima drugih imaginarnih likova koji su itekako vise uticali...Eto, Deda Mraz, na primer...

„Ja sam mali postar, kurac mi je ostar,
Bez’te, bez’te zene, bicete jebene!“

Marsova riznica pesama za decu, str8 ciklus

WebMuseum: Famous Paintings
By Бреее!!!
Да, мислим да Деда Мраз нема чак ни озбиљнију конкуренцију !!!

Korisnikov avatar
By Dina
Skarlet iz "Prohujalo sa vihorom".

Meni su se uvek vise svidjali Indijanci od kauboja...
Korisnikov avatar
By jukie
Gledam sad na HRT ove kauboje u seriji Deadwood i ne mogu da poverujem da mi se uvek desi da mi je najveći negativac najprivlačniji lik...
Korisnikov avatar
By Loni
Ne priznajem listu na kojoj nema Petra Pana ili nekog od moje vrste (muške vile).

Petar je simbol decaka, koji nikad nece odrasti.
On carobnih prahom ne usrecuje samo Vendi i njenu bracu...
Zato bih uvek glasao za njega.
Korisnikov avatar
By deželaš
kod nas, partizanski filmovi

boja glasa naratora dečijih programa

još iz sfrj-a

crno-bela televizija :drama:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
:burner:
trudim se ne gledati televiziju, no prvi kojeg se sjetih je he man, ja imam moć itd. al on je stvarno u mom sjećanju kao normala lik, s tim da ga skeleton nažalost nije skurio, dakle, danas ni on, al eto, svaki taj lik nešto kaže, bitno je odabrat najbolje. :jezik: :vegi:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
I meni je He - man bio "ono, vau" kad sam bio klinac.
Samo me je zaista nervirala ona njegova kosa.
Korisnikov avatar
By gari
Lik koji je najuticajniji, a drma svetom nisu ni stavili na listu. A to jeste upravo Veliki Brat koji ne predstavlja samo jedan lik nego cela jedna grupa /likovi u senci/. Nije slucajno da je taj shou tako popularan a nije ni tako bezazlen kako ljudi misle. Svi koji gledaju ne primecuju da je taj shou interaktivan i da njihovo identifikovanje sa ucesnicima, glasanje sve ima smisao. Shou je osmishljen od najboljih psihologa koji prouchavaju uticaj medija na konzumente i sluzi tome da se jos vise poboljsaju reklame za pojedine proizvode, predizborne kampanje etc. Dakle, nista nije onakvo kakvo izgleda...

:snob: :zev2: :pivce:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja baš ne volim Petra Pana (naročito iz knjige)... a ni Pipi dugu čarapu... tj. oni idu u suprotnu krajnost... krenu u pravom smeru (tj dalje od usiljene uštogljenosti), a onda kada dođu do neke ravnoteže, nastave i dalje da se izmotavaju... nekidan sam gledao drugi deo Petra Pana i baš mi je bilo žao Kukija...
Korisnikov avatar
By Mars

O Petru Panu ne znam nista.

Pipi sam voleo kao klinac. Karamele, hlebno drvo, ostrvo, pecina, konj, majmun, spavanje sa nogama na jastuku, jebavanje uciteljice u zdrav mozak, propitivanje, beskrajna odanost svojim prijateljima i zaštitnički stav prema njima...

U filmovanoj verziji, mislim da jos odatle potice moja resenost da se vozim u balonu sa korpom.
By жњ
Ali... Moram da ispravim. Ne znam ko je autor teksta, ali fora sa tim malboro kaubojem je ta sto je on zaista postojao. Naime, Leo Burnett koji je vodio kampanju "Malboro Man" je kreirao tog lika inspirisan izdanjem Life magazine-a 1949. godine koji je na naslovnoj strani imao sliku i pricu o do tada nepoznatom kauboju Clarence Hailey Long-u.

Inace, Malboro cigareta je kao brend do tog momenta iskljucivo bila namenjena zenama i kao takva se reklamirala, ali u Filip Morisu nisu bili zadovoljni prodjom pa su unajmili gos-na Burnetta da im "poboljsa" polozaj.

Slika

Znaci, taj kauboj je ZAISTA postojao! ko zeli da procita pricu ---> http://digitaljournalist.org/issue0309/lm17.html
Korisnikov avatar
By Mars

Obori im ceo konkurs.
By жњ
Originally posted by Mars

Obori im ceo konkurs.

preterah sa entuzijazmom :giggle: :toplavoda:
Korisnikov avatar
By Mars

Nije topla voda. To ocigledno malo ljudi zna.
Korisnikov avatar
By Phoenix
Neprijatno sam iznenađen Barbikinim rangom. :gotika:
Korisnikov avatar
By idiotcide
"Rijaliti šou". :giggle: Obožavam srpski, ali fakat. :giggle:

OT: Imaginarni likovi koji su exertali influence over me nisu bili nešto bogzna komercijalizirani, barem ne u tom medijskom smislu. Najviše su to bili kojekakvi likovi iz knjiga, ali moram priznati da je i Sekač iz srpske sinkronizacije Ninja Kornjača doprinijeo mom razvoju. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!