Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Da li ih je neko jeo? Sta je toliko spektakularno u njihovom ukusu?!? I kako se spremaju.

Ja sam vidjao na slikama samo neke začinske varijante, narendane preko tosta. Sa ovim čudom iz desne teglice ne bih znao šta da radim (levo se valjda maže na nešto)...

Slika

:dedamraz: :ledeni: :jelka: :poklon:
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da se uglavnom i koriste kao začin, a TV kuvari često sunu malkice tog praha od tartufa u "obične" mešane šumske pečurke pa izgleda da su sve tartufi.
btw postoje i lažni tartufi, to je devojka koja je sedela do mene imala kao ispitno pitanje i nije mogla da se seti kako se zovu na latinskom, a zovu se Elaphomycetaceae, Elaphus je jelen, i to su tartufi za jelene pošto ljudi ne žele da ih jedu. Oni su kao neke obične bezveze pečurke.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by jukie
Mislim da se uglavnom i koriste kao začin, a TV kuvari često sunu malkice tog praha od tartufa u "obične" mešane šumske pečurke pa izgleda da su sve tartufi.
To je ova teglica levo. Procenat tartufa minimalan, ali zato ravnopravno ispisan na etiketi.
Korisnikov avatar
By one of the people
tartufe sam jeo u sosu i strasno su aromaticni. nesto kao oni "blue cheese" (izvini, ali ne znam kako se kaze na srpskom) u odnosu na regularne sireve.
znaci spremi sos od pecurki i dodaj maaaaalo. tacne recepte nemam jer ih nisam spremao vec jeo u restoranu uz dobro crno vino - fenomenalno.
nisam ni znao da ih imaju u 'rvackoj.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa ima i jela gde se koriste u nešto većoj količini. ako si bio na Istri ikada, tamo si mogao da ih probaš, jer je to jedan i od najpoznatijih regiona gde se gaje tartufi. btw, ja ti nikako ne bih preporučio da ih sam spremaš dok se dobro ne obavestiš, jer su užasno skupi i bilo bi šteta da upropastiš neko jelo.
Korisnikov avatar
By Mars

Naravno. Ona teglica sa jednom gomoljikom je oko 880,00 dinara.
Citao sam intervju sa nekim Istraninom koji ih uspesno pronalazi i on kaze da ih najradije jede u klasicnom omletu, kao bilo koje druge pecurke, iako se mnogi sablaznjavaju i smatraju to gastronomskim varvarstvom.

A bas me kopka taj ukus.
Korisnikov avatar
By anche
i mene kopka taj ukus. gde su uslikane te teglice? je l' zna neko gde moze to u swbijici da se kupi?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaš po delikatesnim radnjama i hiper marketima.
Korisnikov avatar
By anche
fala. ajd cu pogledam.
Korisnikov avatar
By ns.happy
to su pecurke koje astu pod zemljom i tesko se nalaze. uglavnom za njihovu potragu koriste one male jazavicare koji ih nanjuse... gledao sam na nekom bbc programu da ih neki dedica tako nalazi i priprema kao najobicnije sampinjone, znaci nista specijalno ali da im je ukus neponovljiv... cena im je tolika jer se tako tesko nalaze, ali kao i sa svim pravim stvarima, priprema im je stoga i jednostavna. (dekicina filozofija)
Korisnikov avatar
By erkondisn
meni su bezveze... i smrde... vise sam za 'zdravo seljacku' kuhinju :kuvar:

dosta su poznati istarski tartufi, mislim da postoje crni i smedji, a nalaze ih psi (poznata je pasmina istarski gonic). neki istrijani su cak i istrenirali svinje za pronalazenje tartufa jer su se pokazale ucinkovitije od manje inteligentnih pasa. od jela, najpoznatija i najpopularnija je i nekakva tjestenina s tartufima, iako se moze i s jajima, kao kajgana.
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Jeo sam ih mnogo puta, narendane na jaje na oko, u pacijoj pasteti i prepelice punjene belim tartufima...

ukus im je zaista neponovljiv, uz polu polu suvo belo vino su....uh :meso:
By pčelica
Originally posted by erkondisn
meni su bezveze... i smrde... vise sam za 'zdravo seljacku' kuhinju :kuvar:

dosta su poznati istarski tartufi, mislim da postoje crni i smedji, a nalaze ih psi (poznata je pasmina istarski gonic).

Beli su najkvalitetniji (samim tim i najskuplji).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!