Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Ne, nisam ga koristio. Interesuju me komentari forumasha koji su isti instalirali i bar malo radili u njemu. Citao sam neke recenzije i minimalne konfiguracije na kojima moze raditi. Da li stvarno ne moze raditi sa manje od 512 MB ( koliko trenutno imam )? Brzi ili sporiji u odnosu na Xp ( i u kojim aplikacijama ) ? Bilo koji opsti utisci vezani za sitnice ili vaznije delove OS-a su mi korisni. XP vise ne mogu da podnesem a mrzi me da se privikavam na Linux.

The shoutbox is all yours :D
Korisnikov avatar
By andjela
nisam je instalirala, stoji mi dvd i ceka upgrade racunara :D

Vista je mnogo brza u odnosu na XP (a i nasminkanija).
jedino sto je zahtevnija sto se tice systemske memorije, minimum za ugodan rad je 1GB RAM-a

Windows Vista sa 1GB = Windows XP sa 512MB

sam windows zauzme oko 400MB systemske memorije ako se koristi Aero 3D desktop (sa raznim 3D efektima za koji je potrebna DirectX 9 graficka kartica).
By fazza
Instalirao sam je pre par nedelja, malo chachkao i odustao. :)

Estetski fino izgleda, radila je ok na mom procesoru (AMD XP 1700+ @ 1830 MHz,
512 mega ram-a), mada sam u samom startu primetio da je nekompatibilna sa
pojedinim drajverima i software-om, tako da nisam hteo dalje da se bakcem.
Definitivno je necu koristiti barem josh par meseci, jer nece bash svi
proizvodjachi hardware-a biti toliko brzi kada je u pitanju software koji
podrzava Vistu.

Nishta mi ne znachi estetski izgled, bitna mi je brzina, a Vista je pre svega
namenjena za one sa procesorima novije generacije.
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja imam sistem koji je dovoljan za nju, ali kako se ova tetka IC ne razume u kompjutere, ne usudjujem se ni da razmisljam da je instaliram....:nope:
Korisnikov avatar
By unic0rn
drajveri, rupe, softver su samo neki od razloga koji idu u prilog chekanju prvog service packa
By fazza
Originally posted by unic0rn
drajveri, rupe, softver su samo neki od razloga koji idu u prilog chekanju prvog service packa
Kad si pomenuo rupe, zaboravih da pomenem da sam posle instalacije Viste
zapatio gomilu trojanaca i virusa, tako da mi je posle pukla i instalacija XP-a
na drugoj particiji. :) Toliko o Visti. :wcsolja:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a zašto ne možeš da "podneseš" više XP? :mirnatetko:

@andjela: XP isto jede decu sa 1 GB rama, pa nisam siguran da je poređenje na mestu.
Korisnikov avatar
By andjela
jeste na mestu samo ja nisam poredila vistu sa 1gb i xp sa 1gb ;)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa čovek pita je l' brži i ti kažeš brži je kad ubaciš duplo rama. pa svaki OS je brži kad nadogradiš mašinu. valjda se poredi brzina softvera na istim konfiguracijama. :puzzle:
Korisnikov avatar
By Allkey
Vista... Mrzi me po 'iljaditi put da kucam... Zadnje sam probao RC2... I ono... Radila je skroz ok, sporije od XP-a, ali daleko stabilnije... Dizajn je savršen...

Ima neko finalnu Vistu, sunac li joj njen, dva puta je skidam preko torenata i oba puta mi je iso broken... :angry:

Ako neko ima, voleo bi da mi sprži u zamenu za neki blowjob... :hyper:
Korisnikov avatar
By Allkey
Evo mojeg iskustva ipak, ukratko...

Prelep logo:

Slika

Ubacili su neki novi font, koji je nešto pregledniji od standardnog fonta u XP-u. Isto tako mi se sviđa što aplikacije koje imaju ružan interfejs u XP-u imaju prelep dizajn u Visti... :) Znači, oduševljen sam dizajnom! :D Mnogo se razlikuje od XP-a! Treba se navići... Dizajn je prelep, što možete zaključiti na slikama ispod.

Moja Pre-Release verzija:

Slika

Moja RC2 verzija:

Slika Slika Slika

Ima jako lep Reliability & Performance Monitor, baš sve piše detaljno, čak i kada se expanduju one dole grupe, detaljno piše koliko procesora troši koji program, kolko mega RAM-a, koliko skida sa neta koji program i sa koje IP adrese... Znači, strava stvar...

Slika

U verziji RC2 zaključali su kernel, što je jako pametna stvar... sada bilo koji antivirusni program da bi mogao da se koristi u Vista-i, mora da bude odobren od strane Majkrosoft-a. Ja sam koristio PC-cillin i bio sam prezadovoljan njegovom funkcionalnošću. Nešto mi je bagovala grafika, bilo mi je čudno, kada se sve zaledilo, posle par sekundi plavi ekran. Neki nVidia-in DLL ga je pruzrokovao. Nakon restarta, Windows se oporavio, ali nije bilo TaskBar-a, što je velika stvar (u XP-u kad jednom nestane, teško ćeš ga vratiti). Restartoao sam ponovo sistem, jer uvek postoji, jelte, ono AKO... Taskbar mi se vratio i dobih poruku:

Slika

Dakle, uradli su ga savršeno.
Kada sam već kod sigurnosti, to je vipe zanemarljiva stvar... Ima Windows Firewall koji je daleko efikasniji od XP-ovog, ima UGRAĐEN Windows Defender, anti-spyware program, automatski apdejti rade daleko stabilnije budući da se vrši preko rundll32.dll procesa, koji ovog puta nema veze sa bagovitim Internet Explorerom.

Ovo je, naravno, bilo za očekivati i u RC2 verziji Vista-e:

Slika

Jako koristam programčić uz pomoć kojeg ćete videti da li je vaš računar kompatibilan sa finalnom verzijom Vista-e:

Microsoft Windows Vista Upgrade Advisor

Download Link Veličina datoteke: 6.54 MB

To je bilo ukratko... :) Velika je priča oko ovog OS-a, stvarno skidam kapu kako su ga uradili, ali nikako da nađem verziju 6.0.6000 koja radi i koju ću konačno instalirati... Tako je želim... :love:
Korisnikov avatar
By andjela
pa ima na netu msdn verzija.
Korisnikov avatar
By Allkey
Има? Ја сам нашао неку преко П2П-а и скинуо, али када нарежем, крене инсталацију и пријави ми грешку при читању диска... :(

Можда је стварно до диска, у скорије време нисам набављао празне ДВД-е, а ово је био неки већ коришћени RW диск...

Небитно, требам купити дискове, а мрзи ме...
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Allkey

Microsoft Windows Vista Upgrade Advisor

Download Link Veličina datoteke: 6.54 MB

Vista Business :smug:

Jedino shto mi dsl modem ne bi radio... i nemam ni blizu 20 slobodnih gigabajta na disku :)
Korisnikov avatar
By andjela
sto business...? samo ultimate dolazi u obzir :)
Korisnikov avatar
By Allkey
Па гледај... Јако су слатко прилагодили те верзије... Он је поменуо Бизнис едицију, јер му је у Windows Vista Upgrade Advisor-у рекао да је права за његову машину, то је рекао и мени...

Детаљније о верзијама: http://www.microsoft.com/windowsvista/g ... fault.mspx

Мени се највише допада Home Premium едиција. Ultimate ми се не свиђа из сао једног разлога, и то зато што је прескупа због само додатних опција Windows Back-up, Bit-Locker, Remote Desktop Connection и Ultimate Extras... А цена је огромна: 399 долара, тј. 259 долара за апгрејд са XP-a... Заоста прескупо. Не могу да приуштим, нити ме интересује да дам толике паре...

Најбољи однос цене и квалитета ми чини управо Home Premium верзија, са одличним избором мултимедијалних опција, управо оних које су мени потребне, по приступачној цени ид 239 долара, тј. само 159 долара за апгрејд са XP-a... То је већ цена коју мој кућни буџет може да издржи.

Home Basic едиција је засита ожалошћена, али одлична за слабије рачунаре. Business едиција је јако лепо прилагођена и много ми се допада како су је урадили - за фирме.
Korisnikov avatar
By andjela
160$ za windows pa ti nisi normalan... ko jos pametan kupuje windows za kucnu upotrebu?

Ultimate nema nikakovog ogranicenja, jedino ogranicenje je hardware na kom je instaliran.
Korisnikov avatar
By Allkey
Ја. Имам оригиналан XP, сада ћу погледати да ли су у русији цене јефтиније, ако јесу, купићу руску верзију, ако нису купићу овде када се појави, ако се већ није појавила.

А ја верујем да вреди и МНОГО више од тога колико кошта, јер су је ЗАИСТА, ЗАИСТА одлично урадили.
Korisnikov avatar
By andjela
i sta imas od toga sto si microsoftu dao pare?

moral satisfaction or what?

da neces mozda da kontaktoras tech support da ti nesto objasne, oni su glupi ko q.

pa vredi, vidis kako vredi cim je izasla Vista skocila je cena memorije, kao i kada se pojavio xp i 2000...
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Allkeyкупићу овде када се појави, ако се већ није појавила.
Windows Vista izlazi 30.01.2007.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by andjela
sto business...? samo ultimate dolazi u obzir :)
Jes vala, ja i biznis :smeh:

Btw i ja bih kupio originalni home premium, da imam od chega.. :)
Strashno me frustrira bahtanje sa crackovima i sl... mislim, nije nishta zajebano, ali kvari ugodjaj da morash vechito neshto da kopash po undergroundu da bi ti neshto radilo kako treba... :shrug:
Korisnikov avatar
By andjela
a sta igras?
kakav software imas instaliran na racunaru?

koliko je to para i odakle ti?
Korisnikov avatar
By Rei
Rekoh, da imam od chega :lol:
Korisnikov avatar
By Allkey
i sta imas od toga sto si microsoftu dao pare?

moral satisfaction or what?

da neces mozda da kontaktoras tech support da ti nesto objasne, oni su glupi ko q.

pa vredi, vidis kako vredi cim je izasla Vista skocila je cena memorije, kao i kada se pojavio xp i 2000...
Хоћу апдејте. Хоћу бенефијиције оригиналног Мајкрософт софтвера, а не да доживљавам онаква ограничења каква сам имао када сам користио неоригинални XP. То је разлог. Уосталом, то покушавам да ме одвратиш од куповине исте? Одустани...

Што се тиче цена меморије: Corsair ValueADD DDR2 modul od 1GB @ 667 Mhz košta 90 Eur код resselera кога мој ћале познаје. И релативно скоро сам докупио 2 ГБ РАМ-а и презадовољан сам ценама на нашем тржишту што се ове компонентице тиче.
Korisnikov avatar
By andjela
pa imam i ja update :)

kakve beneficije originalnog M$ software u Srbiji???

pa 90€ za ValueRAM to je value ;)
Korisnikov avatar
By Allkey
pa imam i ja update :)

kakve beneficije originalnog M$ software u Srbiji???

pa 90€ za ValueRAM to je value ;)
Их... Ја док одем до те земље у којој толико кошта, оде ми читава годишња уштеђевина... И није ВалуеРАМ, ВалуеРАМ је од Kингстон дебила... А није ни ВалуеАДД, не знам одакле ми то... Него је ВалуеСелект: http://corsair.com/corsair/valueselect.html
Korisnikov avatar
By andjela
same shit value je value :)

pa i u toj zemlji prodavac nabavlja isto parce hardware kao i prodavac u nasoj zemlji. sigurno u corsairu nemaju pogone za razlicite drzave.
Korisnikov avatar
By Allkey
same shit value je value :)

pa i u toj zemlji prodavac nabavlja isto parce hardware kao i prodavac u nasoj zemlji. sigurno u corsairu nemaju pogone za razlicite drzave.
А јеси размислила да Corsair нема случајно погон у Аустрији, па да је цена тамо због тога тако мала? Док уређај стигне до нас, мора проћи царину, која је код нас БРУТАЛНА. Мислим, ја сам лично доживљавао велике стресове са српском царином када сам куповао монитор... :lood:
Korisnikov avatar
By andjela
.au je australija

.at je austrija

nebitno, i tako memorija stize sleperom i kosta duplo jeftinije nego sto si je ti platio
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!