Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by M M and INaravno, cim pocnes da Njujork zoves Novi Jork.
ili hoces da ti prevodim Falkenberg sa "Sokolovo Brdo" ili mozda Halmstad kao Grad Sena? Da ti prevodim Nyköping sa "Nova Varosh" ili Norrköping sa "Severna Varosh"?
Ne budi smeshan!
Originally posted by UlixJa sam duboko uveren da u srpskom postoji toliko divnih reci i sinonima.Originally posted by EscobarKad mi neko kaze kako se bolje izrazava na stranom jeziku, jer srpski je, oh tako rigidan, dodje mi da mu se najebem mile keve. Kretence nit govori srpski, nit taj drugi (ili treci) kako treba.
Znas kako Ona uradi, pucne prstima i kao...'Majku mu, dosla mi na pamet prvo francuska rec.....'
Originally posted by KiwiHelveti - stari Kelti u ŠvajcarskojOriginally posted by M M and IKakav kuk?
Dra åt helvete och sug kuk!
Originally posted by EscobarNi ja! A bar jos dva jezika govorim perfektno. I ni jedan od ta dva nikada i ni pod kojim okolnostima ne mogu da dozivim tako intenzivno kao srpski.
I jos jedna stvar, nikad drugi jezik ne mogu da dozivim kao srpski, da dozivim emociju reci dok ih izgovaram.
Originally posted by UlixNe pada mi na pamet da prevodim toponime. Bilo da se radi o Novom Jorku ili Sokolovom Brdu!Originally posted by M M and INaravno, cim pocnes da Njujork zoves Novi Jork.
ili hoces da ti prevodim Falkenberg sa "Sokolovo Brdo" ili mozda Halmstad kao Grad Sena? Da ti prevodim Nyköping sa "Nova Varosh" ili Norrköping sa "Severna Varosh"?
Ne budi smeshan!
A dotle prestani da se pretvaras da ne razumes sta ti je rekao.
Originally posted by M M and IPa da. Jeste deo opste kulture da znas da se Poirot cita Poaro, ali nije deo opste kulture da znas kako se citaju laponska sela. Svedska je pomalo na kraju sveta, a mislim da isto vazi i za Laponiju... i otud prosto niko ne zna o cemu se radi ako se ne objasniOriginally posted by AngraMainaA-ha...a madjarski, hebrejski i jiddisch su o.k. jer su tebi simpaticni??? Madjarski jako "veliki" jezik...a hebrejski i jiddisch pogotovo
Pa meni je slatko kad neko koristi strani jezik kao Marquee sto je ubacivao hebrejski i jidis ili madjarski Fencysmurfa... jos kad je neka lepa pesmica, ili nesto zanimljivo, svidja mi se...
.... posebno ako su tamo, to daje neku lepu nijansu razgovoru, onako multi-kulti...
MM&I ponekad preteruje sa svedskim kad ostavlja nazive institucija i geografskih pojmova u originalu, to se radi samo sa velikim jezicima, a svedski je mali jezik, to treba prevoditi... ali nije nista dramaticno.
Institucije ne prevodim, a ne postoji uvek ni dobar prevod za pojedine institucije jer slicna, tj. odgovarajuca, institucija cesto i ne postoji u Srbiji pa tako nema ni ime na srpskom. Pa ako te zanima sta je koja institucija lepo odgooglas...a ako te mrzi samo preskocih...zar ne.
Geografske pojmove takodje ne volim da prevodim...i kako di ti prevedem Riksgränsen? Nattavaara-u? Jokkmokk? (laponska imena gradova u Laponiji)...ili hoces da ti prevodim Falkenberg sa "Sokolovo Brdo" ili mozda Halmstad kao Grad Sena? Da ti prevodim Nyköping sa "Nova Varosh" ili Norrköping sa "Severna Varosh"?
Ne budi smeshan!
Originally posted by deckoUpravo tako i ja dozivljavam pisanja na jezicima koje ne govorim. Sta me briga, nek pise ko sta hoce - ako se meni obraca, pisace tako da ja razumem, za sve ostalo:whatever:.
Iskreno, meni je svejedno..ako mogu da razumem (i procitam) onda ok, ako ne...nije mi ni bitno sta pise - idem dalje!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!