Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by MinaHarker
Grozno je kad covek kolje svinju (pa i jeste, da se ne lazemo), ali je podjednako grozno kada lavica lovi i komada gazelu.
podjednako? nesto nisam primetila da lavica koristi pomagala u tom cinu... :lukavi:
ako se vec pozivas na 'majku prirodu' onda razmisli o tome kako bi covek mogao da prikolje nesto koristeci samo ono sto mu je ta priroda dodelila.
sa ostatkom posta, se, vise-manje, slazem...
Korisnikov avatar
By jukie
Pa ljudi i koriste ono što im je priroda "dodelila" kako kažeš, a to su spretni prsti za korišćenje alata, inteligencija da koriste taj isti alat, itd. Kao što šimpanze nabadaju termite na štapić koji prethodno ogule od kore i oližu da bi se insekti lakše lepili.

Je li bre, šimpanze, a što vam nije izrasla dugačka njuška i lepljiv jezik, a? Jel' vi mislite da ste aardwark i aardvuk i dugouha lisica pa da jedete termite? E pa ne može to tako, šimpanze. Ima da jedete isključivo majmune i mladunce od gazele, kako vam je priroda i dodelila.

E da. I tamo neke detlić-zebe sa Galapagosa. Je li bre, detlić-zebe sa Galapagosa, ko vam je dao za pravo da uzmete bodlju od kaktusa i da njom čačkate ispod kore drveta i nabadate larve insekata? Ne može to tako! Ima da skupljate semenje sa trave. Kažeš, druga vrsta zebe evoluirala na Galapagosu i skuplja semenje sa trave? Šta me briga. To je tebi priroda dodelila. Evolucija se ne važi, znaš, detlić-zebo?

Morska vidro! Kud si bre pošla sa tim kamenom? Hoćeš da ga staviš na stomak i da o njega lupaš puža/školjku dok se ne otvori, pa da pojedeš? E ne može. Vidre ima da jedu ribu. Ma kakve foke koje jedu tu ribu i da su zauzele tu ekološku nišu, u l.k. ti piše da si vidra i ima da jedeš ribu. bacaj bre taj kamen i tog puža!
Korisnikov avatar
By anche
ili kada covek baci bombu u jezero, pa onda samo skupi mrtvu ribu koja je isplivala na povrsinu? bomba je totalno prirodna stvar, naravno, nastala od prirode i u skladu sa prirodom.
:tushe:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Originally posted by MinaHarker
A zasto se trudite da ne vidite dalje od sopstvenog nosa?
Majka priroda, osim sto nam je podarila lepe zelene poljancice i cvrkut ptica, pobrinula se da postoji nesto kao sto je borba za opstanak. Grozno je kad covek kolje svinju (pa i jeste, da se ne lazemo), ali je podjednako grozno kada lavica lovi i komada gazelu. A da smislimo bezbolniji nacin na koji bi zveri ubijale svoj plen? A sta da radimo sa onim bezobraznim pticima lesinara koji sopstvenu bracu i sestre kljucaju do smrti kako bi bili jedini koji ce se hraniti i opstati? I mladunci hijena ubijaju svoju bracu i sestre, pa ih uz to i pojedu.
Mada, ono sto je po meni mnogo veci problem od jesti-ne jesti meso je to sto se covek postavio iznad svega, na sam vrh piramide ishrane i misli da on sam nikada ne moze postati plen (a moze, itekako), kao i to da pravila kojima potpadaju sve druge zivotinjske zajednice ne vaze za njega.
Pa pobogu oćeš reći da ti kolješ životinje svojim rukama? :hail:
Majka priroda ti nije podarila asfalt koliko ja znam, niti taj kompjuter a opet ga koristiš. Ili su čipove i botove izumile čimpanze? Nije podjednako grozno jer lavica ima čitavo tijelo usmjereno klanju. Nemoj mi reći da su tebe u školi pripremali na klanje i trčanje za životinjama? Lešinari i drugi? A šta misliš o ratovima kad se ubija iole radi ubijanja sa produžetcima kao što su wbr, napalmi itd? A kanibalizam je zabranjen? Zašto, zašto ne bi jeli ljude koje ubiju? Jer su na višoj ljestvici od svinje ili krave, dok ih ipak mogu komotno ubit. Kažu da su samoubojice duhovno oboljele osobe, pa ja te pitam šta su onda vojnici koji ubiju 70 ljudi? Ili 1 čovjeka? To su ratne žrtve? Popularno: war casaulites?
Koji lep izraz majko moja, taman za učit u osnovnim školama iz Istorije. :peace:
Dok ljudi ne nauče ne ubijat i ne jest tuđu krv neće nikad ništa biti dobro. Nikad ništa iz tog barbarizma. :slika:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ganjarolla

Pa pobogu oćeš reći da ti kolješ životinje svojim rukama? :hail:
Ne koljem ih. Postoje oni koji to rade za mene.

Majka priroda ti nije podarila asfalt koliko ja znam, niti taj kompjuter a opet ga koristiš. Ili su čipove i botove izumile čimpanze?
Evolucija je proces koji nije zavrsen i jos uvek se odigrava. Moji potomci mozda nece koristiti asfalt nego ce leteti u mini-supersonicnim letelicama i imati komp u glavi.
Nije podjednako grozno jer lavica ima čitavo tijelo usmjereno klanju.
Epilog je isti - druga vrsta je ubijena sa ciljem da bude pojedena i time se ostvari zasicenje gladi prve vrste, a samim tim i opsanak.
Nemoj mi reći da su tebe u školi pripremali na klanje i trčanje za životinjama?

Opet, rekoh, ja ne moram da trcim za zivotinjama i koljem ih, jer vec postoje ljudi koji to rade. U hipotetickom, preistorijskom svetu, verovatno bih na to bila primorana, opet tom prokletom borbom za opstanak. I tada bi to bilo sasvim u redu, ali nije u redu otici u mesaru i kupiti cvarke?
A šta misliš o ratovima kad se ubija iole radi ubijanja sa produžetcima kao što su wbr, napalmi itd? A kanibalizam je zabranjen? Zašto, zašto ne bi jeli ljude koje ubiju? Jer su na višoj ljestvici od svinje ili krave, dok ih ipak mogu komotno ubit.
U vise navrata sam napisala sta mislim o ratovima, ne bih da se previse ponavljam. Kanibalizam se, u prenamnozenim zajednicama, kao sto je i ova ljudska, javlja kao regulativni faktor. Ljude verovatno sprecava ono sto oni zovu moralom. Verovatno bi se i jeli medjusobno da im to ne zabranjuje ovaj ili onaj, zakon ili sveta knjiga.

Kažu da su samoubojice duhovno oboljele osobe, pa ja te pitam šta su onda vojnici koji ubiju 70 ljudi? Ili 1 čovjeka? To su ratne žrtve? Popularno: war casaulites?
Pitanje ti prvo nije upuceno na pravu adresu, a sto se mene tice ubica je - ubica, pa ubijao zato sto mu se svidja ili zato sto mu je neko naredio. Pod tim prvenstveno mislim na ubice ljudi, a samo oni znaju sta su. Onda kada ostanu sami.

Dok ljudi ne nauče ne ubijat i ne jest tuđu krv neće nikad ništa biti dobro. Nikad ništa iz tog barbarizma.
Vrlo moguce. Jedino sto ih prvo treba nauciti da smo svi mi, ljudi, jedna jedina vrsta i da se medjusobno moraju vise postovati ako ne i voleti, da bi mogli da razumeju i ostatak sveta.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan smatra da je totalno apsurdno uporedjivati borbu za opstanak sa klanjem "domacih zivotinja."
Ljudima niko nije seo na zulj, da moraju bash jesti meso. Ljudi su svashtojedi da je moral udario tamo gde evolucija nije vec sada bi bilo stavljeno kao nemoralno ponashanje jedenje mesa. Jer je divljachki i brutalno i krajnje NIJE potrebno ljudskom rodu. Dolazimo do trenutka kada neki ljudi izjavljuju da nicu ptichice da jedu zrnevlje ili krave pa da se hrane travom. To stoji i to je u redu, ali zaista nije u redu ni sa moralnog ni sa gledishta evolucije da zivotinja=chovek koja je na toliko odmakla od ostalih zivotinja da iste iskorishcava jer nece da se odrekne stvari koje nisu potrebne.

Svi oni kojima je stalo do mesa, neka se zamisle:
Shta bi ste radili da Vas neko gaji. Da decu koju rodite zakolju pre nego shto su spremna da krenu u obdanishte, i sa meshavinom vasheg mleka i njihove krvi doje decu komshije. Kravlje ludilo se shirilo jer su male kravice bile hranjene meshavinom mleka i krvi, da bi ubrzano rasle izmedju ostaloga.
Obichne svinje imaju sasvim druge obrasce ponashanja kada su na slobodi i u zatochenishtvu....nijedna svinja nije prljava u divljini, chak se moze reci da su chistije od mnogih ljudi. U zatochenishtvu svinje su prljave jer ljudi malo vode rachuna o njima.
Kako bi bilo da Vas neko natera da spavate u wc sholji?

Kokoshke su genetski modifikovane tako da mogu dobiti neprirodno veliku tezinu, zbog te tezine njihove noge pucaju i vecina kokoshaka do svoje smrti zivi u ogromnim bolovima.

Sa medicinske tachke gledano, kada je organizam izlozen stresu i/ili bolu,luche se hormoni.... ti hormoni ostaju u mesu te zivotinje. I ljudi ih unose u ogromnim kolichinama....nisam expert za ovo pitanje, ali verujem da tako unosheni hormoni nisu bash najzdraviji.
Korisnikov avatar
By tirkiz-zelena
Originally posted by anche
Originally posted by *deni*
jedva sam cekao da ih, posle klanja, pojedem ( cvarci, repici, kozurica, plecka... :mljac:
postoji nesto sto se zove 'zivi sendvic'. to je kada se meso zaklane zivotinje, dok je jos toplo, stavi u lepinju, i tako jede.

probaj i to :srbin:

Stvarno? U Nis to ima? I tek sada to kazes?
Vazno da ljudima pokazujes trijumfalne kapije..i mostove uzdaha..a ovakve gurmanske znamenitosti precutkujes:palacinke:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Demagogija ti je strašna, ja ništa ne radim. Rade za mene.
Kako u Indiji ne rade to što ti radiš? Kako ja ne radim to što ti radiš a kažeš da smo isti.
Da moš mislit, kad bi bio isti kao ti il se vratio na tu razinu smatrao bi se običnim barbarinom iz 2 stoljeća.
To nisam nit sam domaćica koja čeka da će nju isto tako nekad ubit.
Nemaš šta pričat o raznim razinama kad su to samo teorije, ja živim drukčijim životom i nije mi život teorija nego praksa.
U tom se razlikuju ljudi. Po onom šta rade od svog postojanja. Pa ako ćeš ti klat životinje ili neko za tebe je ista stvar nekom ko to ne radi. najlakše je izbjegavat odgovornosti. I za razliku od lavice ti imaš mozak. :dropdead:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by tirkiz-zelena
Originally posted by anche
Originally posted by *deni*
jedva sam cekao da ih, posle klanja, pojedem ( cvarci, repici, kozurica, plecka... :mljac:
postoji nesto sto se zove 'zivi sendvic'. to je kada se meso zaklane zivotinje, dok je jos toplo, stavi u lepinju, i tako jede.

probaj i to :srbin:

Stvarno? U Nis to ima? I tek sada to kazes?
Vazno da ljudima pokazujes trijumfalne kapije..i mostove uzdaha..a ovakve gurmanske znamenitosti precutkujes:palacinke:
jok. cula sam od zene koja je iz valjeva. inace je obolela od trihinele.
Korisnikov avatar
By jukie
OK, trenutno je otvoreno desetak tema oko jedenja ili nejedenja mesa i ubijanja ili neubijanja životinja (a većina se nalazi na stranici "Novo danas"). Moja mišljenja, različito artikulisana u različita vremena pisanja mojih postova, mogu se naći na ostalim temama ovog tipa.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ganjarolla
Demagogija ti je strašna, ja ništa ne radim. Rade za mene.
Kako u Indiji ne rade to što ti radiš? Kako ja ne radim to što ti radiš a kažeš da smo isti.
Da moš mislit, kad bi bio isti kao ti il se vratio na tu razinu smatrao bi se običnim barbarinom iz 2 stoljeća.
To nisam nit sam domaćica koja čeka da će nju isto tako nekad ubit.
Nemaš šta pričat o raznim razinama kad su to samo teorije, ja živim drukčijim životom i nije mi život teorija nego praksa.
U tom se razlikuju ljudi. Po onom šta rade od svog postojanja. Pa ako ćeš ti klat životinje ili neko za tebe je ista stvar nekom ko to ne radi. najlakše je izbjegavat odgovornosti. I za razliku od lavice ti imaš mozak. :dropdead:
Tvrdis da lavovi nemaju mozak?

Primetila sam da vegeterijanci neretko imaju isuvise agresivan stav po pitanju sopstvenog izbora. Sto je u suprotnosti sa tvrdnjom da su ljudi agresivni zato sto jedu meso.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Opet nisi skontala?
Lavica nema mozak?
Je li tvoj mozak na stupnju lavičinog?
Ako je, samo slobodno, al ako ću se ja branit od tih tvrdnji nemaš me pravo zvati
agresivnim.
Najbolje bi bilo da Leonardo da Vinci ima mozak ko tip koji mrzi homoseksualce, cigane i vegetarijance.
:sniff:
Sve ima svoju hijerarhiju bivanja.
:comingout:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!