Originally posted by ganjarolla
Pa pobogu oćeš reći da ti kolješ životinje svojim rukama?
Ne koljem ih. Postoje oni koji to rade za mene.
Majka priroda ti nije podarila asfalt koliko ja znam, niti taj kompjuter a opet ga koristiš. Ili su čipove i botove izumile čimpanze?
Evolucija je proces koji nije zavrsen i jos uvek se odigrava. Moji potomci mozda nece koristiti asfalt nego ce leteti u mini-supersonicnim letelicama i imati komp u glavi.
Nije podjednako grozno jer lavica ima čitavo tijelo usmjereno klanju.
Epilog je isti - druga vrsta je ubijena sa ciljem da bude pojedena i time se ostvari zasicenje gladi prve vrste, a samim tim i opsanak.
Nemoj mi reći da su tebe u školi pripremali na klanje i trčanje za životinjama?
Opet, rekoh, ja ne moram da trcim za zivotinjama i koljem ih, jer vec postoje ljudi koji to rade. U hipotetickom, preistorijskom svetu, verovatno bih na to bila primorana, opet tom prokletom borbom za opstanak. I tada bi to bilo sasvim u redu, ali nije u redu otici u mesaru i kupiti cvarke?
A šta misliš o ratovima kad se ubija iole radi ubijanja sa produžetcima kao što su wbr, napalmi itd? A kanibalizam je zabranjen? Zašto, zašto ne bi jeli ljude koje ubiju? Jer su na višoj ljestvici od svinje ili krave, dok ih ipak mogu komotno ubit.
U vise navrata sam napisala sta mislim o ratovima, ne bih da se previse ponavljam. Kanibalizam se, u prenamnozenim zajednicama, kao sto je i ova ljudska, javlja kao regulativni faktor. Ljude verovatno sprecava ono sto oni zovu moralom. Verovatno bi se i jeli medjusobno da im to ne zabranjuje ovaj ili onaj, zakon ili sveta knjiga.
Kažu da su samoubojice duhovno oboljele osobe, pa ja te pitam šta su onda vojnici koji ubiju 70 ljudi? Ili 1 čovjeka? To su ratne žrtve? Popularno: war casaulites?
Pitanje ti prvo nije upuceno na pravu adresu, a sto se mene tice ubica je - ubica, pa ubijao zato sto mu se svidja ili zato sto mu je neko naredio. Pod tim prvenstveno mislim na ubice ljudi, a samo oni znaju sta su. Onda kada ostanu sami.
Dok ljudi ne nauče ne ubijat i ne jest tuđu krv neće nikad ništa biti dobro. Nikad ništa iz tog barbarizma.
Vrlo moguce. Jedino sto ih prvo treba nauciti da smo svi mi, ljudi, jedna jedina vrsta i da se medjusobno moraju vise postovati ako ne i voleti, da bi mogli da razumeju i ostatak sveta.