Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Ne znam, ali ja stvarno ne mogu da podnesem klanje ikakvih zivotinja koje su imalo vece od npr. curke. Znaci, i svinje i jagnjad i telad i bravad su mi nekako "prevelike"- "preslicne" na jedan indirektan nacin coveku, takoreci, i ne dolazi u obzir da bilo vrsim ili posmatram ili slusam klanje tih zivotinja! Meso tih zivotinja mogu jesti, to stoji, mada svinjsko jedem zaista vrlo retko!

Ali zato, nemam istih nesnosljivosti prema klanjima peradi i lovljenju riba! To mogu i raditi i prisustvovati (narocito volim da cistim vec ulovljene srdele, pa i pastrmke), a obozavam jesti kokosije, pilece, curece i riblje meso! Volim i miris vecine manjih riba (znaci, osim sarana, soma, lososa i jegulje)!

U ovom delu Amerike nekad jedu i jeleninu! Ja to ne mogu jer me podseca na konjevinu (znaci spada u kategoriju velikih zivotinja)....
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Adenim

A ti si bio u situaciji kada si mogao da izadjes i uradis bilo sta vezano za moral o kome pricas iako bi prase stradalao....
Nazalost nisam bio u situaciji i to je problem. "Kucno klanje" zivotinja nije zabranjeno u ovoj drzavi, nemam nikakvih aduta u rukama da mu ja popujem na bilo kojoj nachi. Osecaj bespomocnosti koji sam tada osecao je ponizavajuci.

@ ns.happy : ne, vishe ne...10meseci nisam uneo u usta nishta od mesa prasica, teladi, chak ni kokoshiju supu....
ali ne zato shto zelim da furam fazon "ja sam vegetarijanac" vec jednostavno jer sam shvatio da ja mogu bez mesa, da mi to nije potrebno.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by Adenim

A ti si bio u situaciji kada si mogao da izadjes i uradis bilo sta vezano za moral o kome pricas iako bi prase stradalao....
Nazalost nisam bio u situaciji i to je problem. "Kucno klanje" zivotinja nije zabranjeno u ovoj drzavi, nemam nikakvih aduta u rukama da mu ja popujem na bilo kojoj nachi. Osecaj bespomocnosti koji sam tada osecao je ponizavajuci.

kako nisi? imamo 2 reci - komsija i skicanje. Dakle, mogao si da odes kod njega i kazes da, iako nije zabranjeno u drzavi, ako vec radi tako nesto, ugrozava direktno tebe, tvoj moral i principe. Zanima me kakva bi reakcija komsije bila kad bi ti vodio ljubav glasno, sto je u ovom primeru lepo, sa nekim deckom, sto, takodje, nije zabranjeno u ovoj drzavi.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Konta Morgan shta Adenim hoce da kaze.
Ali isto Morgan zeli da se Adenim stavi u obrnutu situaciju, da li bi Adenim zeleo da mu debeli komshija kuca na vrata dok je sa tipom na rubu nirvane?
Morgan zeli da pomogne zivotinjama, ali ne zeli da krshi prava drugih ljudi u tom procesu.
Korisnikov avatar
By Adenim
Zakljucak - Morgan se plasi debelog komsije i ne zeli da ga ugrozava u njegovim principima iako bi taj komsija rado Morganove takodje ubio.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan se plashi jedino samog sebe. Zahtevajuci toleranciju od drugih, moramo istu i pruziti.
Korisnikov avatar
By gorilica
Ma dajte ljudi, mislim, ne volim ni ja da gledam ili slušam klanje životinja i lično, to nikada ne bih voleo da radim, ali kao i 90% ljudi iz ove zemlje jedem meso. Kad ga već jedem, licemerno bi bilo da zameram bilo kome što je ubio životinju zbog trpeze.
By Mudolog
Ali zashto ne puste krv NAKON shto je ubiju davljenjem u vodi, to je pitanje.
Zashto se chin ubadanja, udaranja, krvarenja i dalje ostavlja dastoji paralelno uz chin gubljenja zivota.

Nisu tu stvari chiste!

:indijanac:
Korisnikov avatar
By Hys.
Sve vise se razmisljam da prestanem potpuno da jedem meso....
Korisnikov avatar
By Pipin
Originally posted by Diogenius
Ali zashto ne puste krv NAKON shto je ubiju davljenjem u vodi, to je pitanje.
Zashto se chin ubadanja, udaranja, krvarenja i dalje ostavlja dastoji paralelno uz chin gubljenja zivota.

Nisu tu stvari chiste!

:indijanac:
Valjda je logično da kad nekog kokneš, krv curi zato što je srce pumpa i tera kroz telo. Gde si ti video da leševima curi krv?
I kako onda da se svinji pusti krv NAKON što je ubiju davljenjem u vodi? Da je mesar isisa?

Ovo postaje morbidno... :hypno:
By Mudolog
Mislim da bi ondak idealno bilo da joj sekirom odseca glavu, jer em je zadovoljio uslov da je umrla bezbolno, em stigne da joj isteche krv.

A ako je za slavu, pa moze nekako da je prishije uz telo kasnije...
Korisnikov avatar
By Pipin
Ma oklen si ti malecki? :hmm:
Korisnikov avatar
By jukie
btw čitao sam da su eksperimentisali (!) sa određivanjem načina za ubijanje foka radi krzna, koji će istovremeno biti najbolji za krznare (tj neće se oštetiti krzno) i pri čemu će se foke mučiti najkraći period vremena. Probali su razne načine. Na kraju su ustanovili da je tradicionalni način (onaj pomenut u Knjizi o džungli) najbolji - brzo udaranje nekoliko puta debelim štapom po glavi. Foke imaju suviše debelu kožu da bi metak ili nož bio dovoljno efikasan tj. brz, a injekcije ne deluju pošto njima krv inače sporo ide po telu a umeju i da ne dišu duže vreme.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
zanimljivo...
nego bwe promeni avatar @jukie plasis me svaki put:D
By Mudolog
Najbolje da je privezu za shine i sachekaju redovni polazak Beovoza...

dodushe uvek kasni, al bar ce zato duze ziveti?
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja u slast jedem svinjetinu, nikada mi nije bilo zao prasica ni svinja, cak sta vise, jedva sam cekao da ih, posle klanja, pojedem ( cvarci, repici, kozurica, plecka... :mljac: ), jedinu nedoumicu imam u pogledu naseg aktuelnog krivicnog zakonodavstva.
Naime, zbog cega je krivicno delo ubiti macku, a ne i svinju ?
Kakvo je to licimerje ?
Molim nekog strucnijeg od mene da mi tu pravnu nedoumicu razjasni...
:marinac:
Korisnikov avatar
By jukie
Svinje su u lancu ishrane uglavnom potrošači prvog reda i pomalo drugog, mi smo potrošači podjednako i prvog i drugog reda, a mačke su samo potrošači drugog reda (i pomalo trećeg ako jedu rovčice itd.), tako da su mačke iznad nas po hijerarhiji u lancu ishrane a svinje ispod, pa možemo da jedemo svinje a ne i mačke (tigrove, lavove itd).

A što se krivičnih dela tiče, samo se seti crnaca robova u Americi i koja su prava imali jer se smatralo da su niži po statusu od belaca; i krivični zakon je to podsticao...
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by *deni*
jedva sam cekao da ih, posle klanja, pojedem ( cvarci, repici, kozurica, plecka... :mljac:
postoji nesto sto se zove 'zivi sendvic'. to je kada se meso zaklane zivotinje, dok je jos toplo, stavi u lepinju, i tako jede.

probaj i to :srbin:
Korisnikov avatar
By *deni*
Bolje da sam drzala jezik za zubima.
:katemoss:
By жњ
zar se svinje ne ubijaju pred klanje? mislim, pre nego sto je rashchereche da bi je resili iznutrica. pa postoji onaj specijalan pistolj koji ih na brzinu resava muka i koji poseduje svaki poljoprivrednik koji poseduje domace zivotinje. vec jako dugo nisam cula da neko nozem ubija svinju do smrti. ustvari, nikad nisam ni cula. metode na mom selu su izgleda bile mnogo sofisticiranije. :snob:

doduse, osim onog dela o izivljavackom klanju, malo mi je smesno kada se prica o "pravima" bozicnog praseta. i budite srecni sto ste bas Vi na vrhu lanca ishrane. da je svinja iznad vas, mislite li da bi brinula o vasim pravima?
Korisnikov avatar
By Loni
Kada je Kluniju pre nekoliko dana umro kucni ljubamac (svinja), veterinari su prvi put u životu videli tako matoru svinju (18 godina). Nisu mogli da veruju da svinja ima toliko godina.

A naši ih kolju posle 2,3, 5 godine. Ne puste ih ni pola života da ožive.

Japanci su bolji.
Kod njih ne smeju da se kolju svinje mlade, a osim toga klanje se tamo vrši bezbolno.
Svinju prvo izmasiraju, pa joj lupe inekciju, pa tek onda likvidiraju.

Jedva cekam tamo neki 22, 23. vek kad će ljudi imati alternativnu ishranu (veštacke proteine), možda cak i veštacke stomake.
Necemo više muciti svinje, ali...

da li ce tad svinje uopšte i postojati?

Njih danas ima toliko samo zato što ih ljudi razmnožavaju zbog ishrane. Možda ce ih biti samo 50 na celoj planeti kad nam više ne budu bile potrebne?
Mada, i to je bolje nego da se muče.
By fencysmurf
svinjce najbolje zivinche!

:seljache: here, piggy, piggy, piggy...
By fencysmurf
Originally posted by Beli Dečak
volim chvarke i prasetinu jer je jedem na slavi jednom u godinu dana i suzbijam misli tipa: kako li je zaklano? jao pa ja jedem necije dete!
eto sta ti je relativizam i dokle on dovodi.

dete je ljudsko potomche. dakle razumno bice koje ce porasti i biti covek.

prase je svinjsko potomche i dakle zivotinja sa instinktima i bez razuma.

prase ne moze da bude dete , kao sto ni dete ne moze da bude prase!!!

:vegi:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by fencysmurf
svinjce najbolje zivinche!

:seljache: here, piggy, piggy, piggy...
:lol: :smeh: :marinac: :piggy:
:sekirica:
:up:
Korisnikov avatar
By Guzoljub
Originally posted by Beli Dečak
volim chvarke i prasetinu jer je jedem na slavi jednom u godinu dana i suzbijam misli tipa: kako li je zaklano? jao pa ja jedem necije dete!
eto sta ti je relativizam i dokle on dovodi.

:vegi:
kako te nisam ranije primetio? mnogo mi se svidja kako razmisljas?

inace kod mene kad se kolju svinje ja pustim muziku da ne cujem a platim drugima da obave taj posao
Korisnikov avatar
By jukie
Ne zafrkavaj, ukus je sasvim isti
Meni ta argumentacija ne drži vodu...
a) ljudi imaju instinkte
b) mnogi ljudi uopšte nisu razumni a mnoge životinje su prilično razumne
Ali zato mogu da se međusobno ujedaju - dete ujelo prase
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by anche
Originally posted by *deni*
jedva sam cekao da ih, posle klanja, pojedem ( cvarci, repici, kozurica, plecka... :mljac:
postoji nesto sto se zove 'zivi sendvic'. to je kada se meso zaklane zivotinje, dok je jos toplo, stavi u lepinju, i tako jede.

probaj i to :srbin:
:smeh: :smeh: :smeh: :lol:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Ljudi su tovljene svinje, šta god im staviš na sto, žderaće, gamad obična. :mucka:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
A zasto se trudite da ne vidite dalje od sopstvenog nosa?
Majka priroda, osim sto nam je podarila lepe zelene poljancice i cvrkut ptica, pobrinula se da postoji nesto kao sto je borba za opstanak. Grozno je kad covek kolje svinju (pa i jeste, da se ne lazemo), ali je podjednako grozno kada lavica lovi i komada gazelu. A da smislimo bezbolniji nacin na koji bi zveri ubijale svoj plen? A sta da radimo sa onim bezobraznim pticima lesinara koji sopstvenu bracu i sestre kljucaju do smrti kako bi bili jedini koji ce se hraniti i opstati? I mladunci hijena ubijaju svoju bracu i sestre, pa ih uz to i pojedu.
Mada, ono sto je po meni mnogo veci problem od jesti-ne jesti meso je to sto se covek postavio iznad svega, na sam vrh piramide ishrane i misli da on sam nikada ne moze postati plen (a moze, itekako), kao i to da pravila kojima potpadaju sve druge zivotinjske zajednice ne vaze za njega.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!