Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Deksi
Ovu temu sam postavio ovde jer nisam znao gde drugo pa rekoh ajd pod razno.....

Pre par dana sam primetio kolika je doza netolerancije i prostakluka u Beogradu prema razlicitostima koji se u istom gradu nalaze.....
Sve sto je drugacije i nesvakidasnje biva ispljuvano,isprozivano jer se ne uklapa u masu tj. celokupnu sliku ove seljane(taj izraz mi nekako bas odgovara)

Zanci glavni grad nase zemlje a toliko prostaka i seljaka u njemu,ja ne verujem!
Nevaspitanje i ogranicen mentalitet naroda koji se razlikuje samo u nijansama...
Etiketiranje svega zivog,generalizacija i tako uska svest me izludjuju....

Konkretno,stvar koja se desila pa mi je skrenula paznju na to je bila u ponedeljak....
Posle skole sam sa mojom ljubicanstvenom drugaricom isao da uplatim net,tek sto smo izasli i neki ljudi iz suprotne smene (drugaci pretpostavljam) su krenuli tako da je prozivaju zbog nacina oblacenja i boje kose...

Decko se prodrao i krenuo da je vredja govoreci kako lici na Trolla kako je freak,znaci verujem da bi je tukao da nije bilo dvoriste puno ljudi i da tu nije bilo obezbedjenje...
Malo je falilo da skocim na njega i umlatim ga...
Onda je usledila prozivka na racun jedne devojke koja je lez od strane iste grupice majmuna....
Znaci takav prostakluk da ja nisam mogao da verujem,pa onda prozivka na racun jedne devojke koja je bukvalno invalid....
Znaci tako jadno i uzasno.....
Da sam mogao streljao bi te kretene.....

Da li se vama desavalo da prisustvujete situacijama u kojima se videla tolika doza netolerancije i niske svesti Beogradjana ?

Kako mi mislimo uopste da udjemo u Evropu sa ovakvim stavovima i tuznom istinom da je Beograd ustvari jedno veliko selo...
By жњ
to sto se desilo tvojoj drugarici nema veze sa "seljastvom" nego sa prostaklukom i nasilnistvom
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by xyz
to sto se desilo tvojoj drugarici nema veze sa "seljastvom" nego sa prostaklukom i nasilnistvom
ovo je bio samo zargonski izraz za to.....ali jednostavno ne mogu da shvatim zasto je tako velik broj tih "prostaka" u Beogradu....mislim ajde da skapiram neke manje sredine i gradove....ali jednostavno ne mogu da shvatim kako se to desava u ovom broju ovde....
Korisnikov avatar
By Stripi
Bilo kako bilo....shvaćam o čemu govoriš...ali u gradove se tokom zadnjih migracija stvarno slilo svega i svačega, potpomognuto grupom ljudi koji su ispod maske uglađenosti jedva čekali da se takvi pojave da im se pridruže kako bi bili no što su čitav život čekali.
To ti je poput jetre-treba dosta toga isfilitrirati da bi ponovo bio organizam čist. Treba se malo pričekati. Ja primjećujem po Zagrebu neke sitne promjene, neko svjetlo na kraju tunela. Kad tad će to sve doći na svoje.
By жњ
Originally posted by Deksi
ali jednostavno ne mogu da shvatim zasto je tako velik broj tih "prostaka" u Beogradu....mislim ajde da skapiram neke manje sredine i gradove....ali jednostavno ne mogu da shvatim kako se to desava u ovom broju ovde....

osim ako nisi svedocio ruralnom akcentu pa imas neki razlog da sumnjas da nisu odavde, oni su verovatno ovde i rodjeni samo ih niko nije vaspitao. u manjim sredinama su ljudi cesto i manje mangupiraju nego u ovoj gunguli
By Simor
A zašto očekujete da Beograd bude na bilo koji način drugačiji od ostatka Srbije? Da li zaista mislite da se urbanitet i civilizovanost mogu postići bez da postoji otvoreno društvo?

A zašto je Beograd takav kakav jeste? Pa, evo vam istorijska iskustva: totalitarni sistemi su po pravilu bili opaki po gradove - samo najradikalniji primeri od pre nekoliko godina: Sarajevo, Dubrovnik i Vukovar. Svaka samosvojnost, svako obeležje individualnosti, mora biti uništeno od strane totalitaraca. Na žalost, to je iskustvo i Beograda.

Ja nisam Beograđanin, ali zato relativno dobro poznajem prilike u Vojvodini. Za Vojvodinu je karakteristično da ima puno gradskih centara (govorim, naravno, o manjim ili većim gradovima, ne o metropolama) i tradiciju građanskog načina života. I to su, upravo, bile stvari koje su najviše bile na meti urušavanja, destruiranja, obesmišljavanja proteklih godina.

Danas u Srbiji više nema gradova. Ima samo palanki. A Radomir Konstantinović je lepo primetio: "Između sela i grada, ovako zaboravljen, svet palanke nije ni selo ni grad... Palanački duh je duh jednoobraznosti, pre svega, duh gotovog rešenja, obrasca, veoma određene forme... U svetu palanke, važnije je dobro se držati ustaljenog običaja nego biti ličnost."
Korisnikov avatar
By Paki
Da li se vama desavalo da prisustvujete situacijama u kojima se videla tolika doza netolerancije i niske svesti Beogradjana ?
Dešavalo mi se i na poslu (kolege moje drage) i na ulici, u prevozu ...

Retko mi se dešava da prećutim, ne odreagujem, a onda se posle toga osećam jako loše...

Kolege sam uspeo da kultivišem (verovatno je "primirim" adekvatnija reč), ne znam koliko će ih to držati... verovatno dok ne odem iz bioskopa...
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor
Danas u Srbiji više nema gradova. Ima samo palanki. A Radomir Konstantinović je lepo primetio: "Između sela i grada, ovako zaboravljen, svet palanke nije ni selo ni grad... Palanački duh je duh jednoobraznosti, pre svega, duh gotovog rešenja, obrasca, veoma određene forme... U svetu palanke, važnije je dobro se držati ustaljenog običaja nego biti ličnost."
Što je Nikolaj za desnicu, to je RK za drugi Srbiju. Ne "Filozofija palanke", nego palanačka filozofija. i Jedan i drugi. Teorijski tres trash!:transprst:
Korisnikov avatar
By Pipin
Razumem nečiju revoltiranost generalizacijama, ali i sam naslov ove teme nije ništa drugo do generalizacija.
Huligani u srednjoj školi nekoga vređali u školskom dvorištu? Moš misliti Beograda seljane! Sve to zavisi gde se i s kim krećeš, a pošto si ti srednjoškolac, normalno je da ćeš se češće susretati sa takvim stvarima. Ali jedno školsko dvorište ipak nije ceo Beograd.
A na ono da u Vojvodini ima puno gradskih centara sa tradicijom građanskog života, ne vredi ni trošiti tastaturu.
Korisnikov avatar
By Allkey
Pre par dana sam primetio kolika je doza netolerancije i prostakluka u Beogradu prema razlicitostima koji se u istom gradu nalaze.....
Sve sto je drugacije i nesvakidasnje biva ispljuvano,isprozivano jer se ne uklapa u masu tj. celokupnu sliku ove seljane(taj izraz mi nekako bas odgovara)
Тек сад?Ох, доживљавам свакодневно, облачим се крајње специфично и тотално различито, тотално се издвајам од групе, јако сам упадљив и због тога сам педер. Заправо, то треба да буде прозивка, ок. Непристојни су, непријатни и прозивају на шта налете.
Мислим на геј, будала, педерчина, идиот, кретен, ментално поремећен и остало? Свакодневница...
...tako da je prozivaju zbog nacina oblacenja i boje kose...
Шта рекох горе... :pucaodsmeha:
Дајте ми титулу свевишњег да направим овај свет бољим... :drama:
Ох, и присуствовао и лично био нападнут. Гледати како вербално малтретирају некога је крајње понижавајуће, док ја са тиме и некако могу да се изборим. Све у свему, ментално неразвијени људи.
Kako mi mislimo uopste da udjemo u Evropu sa ovakvim stavovima i tuznom istinom da je Beograd ustvari jedno veliko selo...
Како? Никако! Не могу да верујем да људи још увек полажу наду у Европу.

Све у свему, рокенрол. Они нормални слушају Гранд Продукцију и нешто мало Сити рекордс-а и облаче се типа патике, доњи део тренерке и кошуља, или тренерка и кожна јакна... Мислим... а још имају петље некоме да придикују... :drama:
То је то...

Учините добро својој земљи, емигрирајте.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Pipin
A na ono da u Vojvodini ima puno gradskih centara sa tradicijom građanskog života, ne vredi ni trošiti tastaturu.
Da, ne vredi trošiti tastaturu prema onima koji imaju (apsolutni) otklon od građanskih vrednosti. To sve vuče na neku austrougarsku gospoštinu i t sl...

Tek Beograd nije ono što je bio. A jeste bio jedan otvoreni grad sa nekim civilizacijskim normama.

Slepilo je nazivati Beograd nečim što nije. Upravo zato što je to nekada bio otvoreni grad kao što je i Vojvodina bila (nekada) mnogo više multikulturna. Od gradova je u ovoj zemlji svakako ostalo malo šta.

Slepilo je ne videti posledice rata i ratnohuškačke devastacije na gradske centre i urbanu psihologiju.

Ljudi su se pretežno prilagodili novonastaloj "kulturi".

Ne vredi opaska: "to se dešava u tamo nekom dvorištu". Kako u malom, tako u velikom. Iz tamo nekog dvorišta proterana je zemunska porodica Bitići. Ko se toga još seća?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljudi se lako istripuju a takvi majmuni znaju da odaberu mete...
Jednom sam sa drushtvom vilenio po gradu i totalno bzvz se proderem "DRZ` PEDERA!" Kada mali debeljuca 10 metara ispred nas poche da hvata sprint.... O.o
Korisnikov avatar
By V25
Beograd je, dragi moj, oduvek bio selo nad selima. Volim ovaj grad zbog osoba koje su mi drage, a u njemu žive, i određenih delova grada. Međutim, netolerancija i nevaspitanje građana je evidentno. Mislim da smo mi još uvek daleko od Evrope. A ako ovako nastavimo ovako, nikada nećemo ni stići. Iz priče prepoznajem samo jednu osobu, a to je ova devojka koja je invalid. Stvarno, kako ih nije sramota? Jedina olakšavajuća okolnost je da su oni veći "invalidi" od nje, i to u glavi.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Od kad je Beograd jedino mesto na svetu u kome deca zajebavaju drugu decu?

Sta sve rade deca po skolama, ovo je josh i dobro.

Mozda bi Beograd trebalo preseliti u USA pa da ta isprozivana deca se vrate sas mashinkama i bombama i uzvrate udarac. :nunchake: :osama:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Idi malo u Istanbul. Kad se vratis, sve ce ti izgledati fino, komotno i vaspitano.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Takodje nesmatram da se tu radi o "pravim beogradjanima" nego o nekome od stotina hiljada pridoslica iz poslednjih nekoliko godina koji nisu u stanju da prihvate KOSMOPOLITSKI DUH koji mislim da Beograd ipak poseduje.
Iako zivim u manjoj sredini od Bg-a u Novom Sadu,odbijam da se uklopim u bilo koji klise koji namecje malogradjanska vecjina,trudim se svojim primerom da pokazem kako treba da se ponasa jedan stanovnik urbane sredine,koji postuje sve ljude oko sebe i pre svega ceni svako ispoljavanje INDIVIDUALNOSTI.
A oni koji to ne razumeju....pa neka idu u GRAND SHOW kao publika i neka im to bude dozivljaj godine!!!
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da Beograd ne poseduje kosmpolitski duh.
(Na stranu so verovatno 95% ljudi nije ni chulo za tu rech, ali to nije nuzan preduslov)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
P.S. Ne volim to burzoasko-gradjansko vajkanje i kukanje. Da, partizani su unistili grazdansku Srbiju. Ali to je bilo pre 60 godina, i partizani su odavno mrtvi i pokojni. Zasto se ta grazdanska Srbija sad ne regenerise i ne promovise te vrednosti nad kojima je prolila tolike suze? Nego samo kuka i drami za proteklom slavom, ako se, to jest, ne zamajava u "intergradjanskim" velikolepno argumentovanim trlababalan svadjicama.

Dakle braco Srbi, cevape i urnebes u ruke -- odbacite taj lazni becki porcelan!

:kolo:
Korisnikov avatar
By Adenim
Okolnosti u kojima je Beograd u poslednjih 20 godina bio, i jeste, ovako nesto mi je dovoljno normalno. Gradskog duha nema, nevaspitanja ima, primitivizam kada bismo izvozili bili bismo svi bogatasi.
Ali me uvek zanima reakcija na akciju, pa pitanje za Deksija - kazes, malo ti je falilo da ga umlatis, sto nisi? Kako si reagovao, sta si rekao...

Svi vrlo cesto diskutujujemo u ovakvoj, ili slicnoj temi, ali kakve su reakcije napolju?!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by unic0rn
Mislim da Beograd ne poseduje kosmpolitski duh.
(Na stranu so verovatno 95% ljudi nije ni chulo za tu rech, ali to nije nuzan preduslov)
MIslim da ga poseduje bar u tom smislu da vecina stranaca koji dodju u Beograd a i u Novi Sad tvrde da se osecjaju dobrodoslo. :mazi:
Takodje mislim da ce parola sa studentskih protesta BEOGRAD JE SVET vremenom sa otvaranjem nase zemlje da postane stvarnost kada dodje do ukidanja viznog rezima i veceg protoka ljudi i ideja.Beograd u nekim segmentima ima veliki potencijal odgovorno tvrdim da BG moze da postane PARTY-PRESTONICA Evrope na primer kao sto je vec postao biznis i kulturni centar Balkana!
Korisnikov avatar
By unic0rn
Sve dok se zivot (u Srbiji, ali ovde pricamo konkretno) u Beogradu svodi na puko prezivljavanje, Beograd nema potencijala ni za sta.. A tako ce ovde biti jos dugo.

Ne kazem da je rupa, ali Beograd je daleko od bilo kog Evropskog grada (kamoli da bude centar nechega) po svemu.

To sto u Knezu imamo Zaru i Springfild a na Novom Beogradu 101 banku ne znachi da je ovo sad ne znam ni ja shta. To je kao lep ukras na torti koja je nakaradno umucena na brzinu. I dalje je tu gomila gorucih pitanja samo u infrastrukturi grada (da ne pocinjemo o nekim drugim vrednostima metropola) zbog kojih se ne moze porediti ni sa gradovima na Balkanu a kamoli Evropi.
By Simor
Samo jednu stvar da razjasnim – ja, lično, ne govorim ni o kakvim buržoaskim vrednostima, niti o tome kako su partizani uništili građansku Srbiju (uostalom, građanska Srbija nikada nije postojala, postojale su samo njene naznake, sa izuzetkom pojedinih njenih delova, koji su imali drugačije društvene i istorijske okolnosti). Partizani su jedini oslobodilački pokret u Srba, a za vreme Drugog svetskog rata, i kao takvi nisu problematični. Doduše, komunizam, kao autoritarni sistem, jeste doneo jedno rastakanje u Srbiji, ali poslednjih petanest godina su dale odlučujući udarac urbanitetu i civilizovanosti (pa samo pogledajte prostor slobode –slobode koje su, makar načelno, proklamovane u Srbiji i SFRJ, za vreme komunističke vladavine, su umanjene/ukinute za vreme Miloševićevsko-Šešeljevske strahovlade – od prava žena do prava nacionalnih manjina).

Dakle, kada govorim o totalitarnim režimima, ja govorim o srbijanskim nacional-socijalistima, koji su po pravilu iskazivali ogroman stepen urbanofobije i to su i pokazali tokom ratova – divljačko rušenje Vukovara i Sarajeva, napad na Dubrovnik, nezauzdana mržnja prema Beogradu, oživljavanje tradicionalnih (seoskih) vrednosti (ne u Pazolinijevskom, nego Ćosićevskom smislu), itd., itd.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
:offtopic: Dobro unicOrn zasto si tako negativan??
Slazem se da Bg ima gorucjih pitanja u infrastrukturi i slicno,ali mislim da se u zadnjih nekoliko godina vide poboljsanja u svakom pogledu sto se tice EVROPEIZACIJE nase metropole.
Ostajem pri stavu da Bg ima potencijal i da se nadam da ce ga znati iskoristiti u narednim godinama da zauzme svoje mesto medju evropskim metropolama koje mu pripada. :hail: :rock:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pa ti ne zivis u Beogradu, ja zivim. Mozda zbog toga. :P

Beograd jeste poboljsan i to dosta u poslednjih 6 godina, ali nedovoljno.
A ljudi jednostavno nisu nista bolji ili losiji nego van beograda.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
nezrelelost....ogranichenost....nepromisljenost....

Tri najgore osobine koje moze neko da poseduje,,,,a njih poseduju upravo oni ljudi koji nemaju sta da rade u zivotu,koji nisu doziveli cudne stvati u zivotu o kojim bi mogli da razmisljaju....povrsinsko razmisljanje jos vise coveka cini glupljim....
Ovi koju su prozivali tvoju drugaricu su krajnje nezrele osobe,za godine svoje jos uvek ogranichenog razmisljanja (sto nije slucaj kod svakog)....ali takodje tvoju drugaricu nisu smele da je pogode njihove prozivke....
By SUNNY B
Ovu temu sam postavio ovde jer nisam znao gde drugo pa rekoh ajd pod razno.....

Zanci glavni grad nase zemlje a toliko prostaka i seljaka u njemu,ja ne verujem!
Nevaspitanje i ogranicen mentalitet naroda koji se razlikuje samo u nijansama...

Konkretno,stvar koja se desila pa mi je skrenula paznju na to je bila u ponedeljak....
Posle skole sam sa mojom ljubicanstvenom drugaricom isao da uplatim net,tek sto smo izasli i neki ljudi iz suprotne smene (drugaci pretpostavljam) su krenuli tako da je prozivaju zbog nacina oblacenja i boje kose...

Decko se prodrao i krenuo da je vredja govoreci kako lici na Trolla kako je freak,znaci verujem da bi je tukao da nije bilo dvoriste puno ljudi i da tu nije bilo obezbedjenje...
Malo je falilo da skocim na njega i umlatim ga...
Onda je usledila prozivka na racun jedne devojke koja je lez od strane iste grupice majmuna....
Znaci takav prostakluk da ja nisam mogao da verujem,pa onda prozivka na racun jedne devojke koja je bukvalno invalid....
Znaci tako jadno i uzasno.....

hmmm, sve vreme pljujes po Beogradu ili po srednjoskolcima?

mislim ono, malo trecerazredno,zar ne?
pokusaj makar da se ti po mentalitetu razlikujs od njih...

btw,klinci su netolerantni i nevaspitani jer vecina ni ne zna znacenje tih reci. u poslednjih desetak godina kolicina ispijenih kafa kod odraslih je znatno porasla a kolicina vremena provedenhg sa sopstvenom decom se mahom svela samo na period svadje oko novca i jedinica u skoli... ipak veliki brat,kasandra,fonto i real madrid-juventus cine svoje.... ako shvatas sta govorim....
By SUNNY B
Beograd ustvari jedno veliko selo...
p.s. a da, da ne zaboravim. ne diraj mi beograd. mozda je to jedino mesto koje ce te bas takvog, kakav god da si - prihvatiti.
By SUNNY B
Originally posted by unic0rn
Sve dok se zivot (u Srbiji, ali ovde pricamo konkretno) u Beogradu svodi na puko prezivljavanje, Beograd nema potencijala ni za sta.. A tako ce ovde biti jos dugo.

Ne kazem da je rupa, ali Beograd je daleko od bilo kog Evropskog grada (kamoli da bude centar nechega) po svemu.

To sto u Knezu imamo Zaru i Springfild a na Novom Beogradu 101 banku ne znachi da je ovo sad ne znam ni ja shta. To je kao lep ukras na torti koja je nakaradno umucena na brzinu. I dalje je tu gomila gorucih pitanja samo u infrastrukturi grada (da ne pocinjemo o nekim drugim vrednostima metropola) zbog kojih se ne moze porediti ni sa gradovima na Balkanu a kamoli Evropi.
1. ovako nesto od tebe nisam ocekivala.

2. ne znam zasto mislis da se bas tako drasticno razlikuje u svemu od evrospkih gradova?

3. naravno da moze da se poredi sa gradovima na balkanu. i to sa svim. po svemu. a u mnogocemu je bolji.

i nije stvar samo licne impresije.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Adenim

Ali me uvek zanima reakcija na akciju, pa pitanje za Deksija - kazes, malo ti je falilo da ga umlatis, sto nisi? Kako si reagovao, sta si rekao...

Rekao sam jednom drugu koji je poznavao doticne kretene da im kaze da iskuliraju a scenu nisam napravio iz razloga sto je tu bilo obezbedjenje skole (koje kao i uvek ne radi svoj posao) i kamere koje su postavljene u dvoristima (a znam tacno koliko bi skolski psiholog voleo da me vidi na razgovoru) pa ne bih da i ja postajem jedan od mase problema moje skole....vec ih ima previse

A i tacno znam kako bi reagovala moja keva koja je u skolskom odboru da cuje da je na kamerama zabelezeno kako joj sin mlati nekoga....tako da je mozda bolje organizovati jednu malu sacekusu.... :evilgrin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!