Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By жњ
Da li je neko od vas probao ovo?

Slika

ja sam kao klinka bila zavisna od te grickalice koja se prodavala u majushnim kesicicama. kada sam bila u Cro pretproslog novembra, secam se da sam uzalodno tragala po rafovima. Pa.. htela bi znati, da li se to jos uvek proizvodi? najvise informacija ocekujem od posetilaca ovog sajta iz hrvatske.. oh kviiikiiiii... :usamljen:
Korisnikov avatar
By Delete
Ima jedan hipermarket blizu granice, na HR strani i tu 100% ima da se kupi, znam da sam se sa drugaricom raspravljala da li da uzmemo pravi hamburger ili Kviki gric sa ukusom hamburgera...ako se ne varam proizvodi se u 2 ili 3 razlicita ukusa. Znaci provereno - moze da se nabavi u HR, mozda cak i u centralnoj Bosni, ali tamo za sada ne zalazim
Korisnikov avatar
By Stripi
Naravno da se proizvodi, budi bez brige :yes:
By жњ
Originally posted by Stripi
Naravno da se proizvodi, budi bez brige :yes:

mojoj sreci danas nema mere :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

@Delete - jos 3 arome? :shocked: :shocked: :shocked: :shocked:

sigurna sam da su super i jedva cekam da ih probam, al.. uzelela sam se obicne verzije. joj te maje majushne masne loptice, pa jos kad nabasash na neki koji ima kimmm :mljac: :meda:
Korisnikov avatar
By Delete
@xyz

O`s da ti ponesem koje pakovanje, ako pre BG-a budem isla do Kroacije?
Korisnikov avatar
By Stripi
Jebote, trebali bi napravit neko mješovito uvozno-izvozno poduzeće.
Ne znate ni sami koliko ljudima ovdje fali jedan obični Smoki :yes:
Korisnikov avatar
By Delete
Nemoj zezati da nemate smokija???
Buduci da sam ja na granici sa RS, FBiH, HR...a ni SR nije daleko, predlazem da se proglasim za nezvanicnog dilera prehrambenih proizvoda...platite mi unapred, a ja vam sledeci put donesem sve sto zelite :D
By жњ
Originally posted by Delete
@xyz

O`s da ti ponesem koje pakovanje, ako pre BG-a budem isla do Kroacije?

uh kad bi nekako mogla :D :hail2:

@Stripi - zar nemate tamo smokicj? ovde svasta uvoze iz Cro sada, a secam se da sam jos za vreme rata sivim kanalima (preko cigaret shvercera) nabavljala "domacicu". drmala me kriza! i dan danas mogu smazat kutiju dok trepnes!! :mljac:
Korisnikov avatar
By Stripi
Nemoj zezati da nemate smokija???
Buduci da sam ja na granici sa RS, FBiH, HR...a ni SR nije daleko, predlazem da se proglasim za nezvanicnog dilera prehrambenih proizvoda...platite mi unapred, a ja vam sledeci put donesem sve sto zelite :D
Nema, vjerojatno zbog toga što bi Smoki do nogu potukao sve domaće flipsove....ah well, ne moš imat baš sve na tom slobodnom kapitalističkom tržištu, zar ne?
P.S. Ne volim Domaćicu i ne volim Bajadere. To je za mene nešto fuj.
Ja volim Medeline štrudle u svim mogućim varijantama (nikako Aleksandrijine :fuj: ), Toto te Jaffa keks (Crvenkin a čiji drugi? :shok: )
Medeline štrudle teže nalazim ali Toto i Jaffa keksa ipak ima pa sam za te namirnice puno lakši kad idem iz Srbije :D
Švercam također i Voda vodu (zbog flašica) i domaći kajmak i mladi ovčji sir sa pijace. Sir za punjenje paprika a kajmak za prežderavanje do besvjesti :blush:
By жњ
jao da, shtrudlice su divne, kako si me samo sad podsetio na njih :love: nisam ih jela od leta 2003 :iskolacen:

e, kako mozes da ne volis bajaderu? to je the ultimate slatkish :D

ps- sada ima i cokoladni smoki. nisam ga jos uvek probala zbog rezima ishrane kome moram da se podvrgnem na neko vreme :vegi:
Korisnikov avatar
By Mars
Lepa tema. Sad u 3.54, ovde, da umrem za yugonostalgicnim djakonijama...

Kvikija se secam jedino kokica, ali ga nisam voleo nikad. Nezamislivo mi je da jedem kokice koje su se ohladile pre 10 i vise dana, iz celofanske kesice.

Adekvat moje licne drame na ovu temu su Fructalovi Teta Liza dzemovi - zna li neko ?!?! Od raspada YU nista ne znam o njima. Imali su fantasticne ukuse, tj. voce, crna ribizla, crvena ribizla, a u manjim pakovanjima - alkoholne varijante! Visnja sa visnjevacom, sljiva sa rumom i slicno. Mnogo mi nedostaje.
Korisnikov avatar
By Hys.
vidi se da je ovde neko na spartanskom rezimu:sladoled:
pitam se da li ce thread sledeci biti "oda junk foodu" :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Moguće je da Kviki Gric ima da se kupi u Merkatoru. Tj. bilo ga je nekada. A znam zbog toga što dva rafa dalje prodaju u ogromnim kesama takozvane "zlato kroglice" koje su navodno testenina za supu a meni izgledaju isto kao Kviki Gric pa sam išao da upoređujem cene... i Kviki Gric je mnogo skuplji od tih zlato kroglica, ali zato ako ih kupiš da probaš moraćeš da kupiš celu kesu od kilo i nešto, pa ako to nije to bacaš pare...

btw ima nekoliko vrsta čokoladnih flipsa. NEMOJ da jedeš onaj Toby? u svakom slučaju najjeftiniji u malim pakovanjima, on je bljak. Postojao je jedan drugi koji sam ja kupovao u Super Veru i on je mnogo ukusniji (i nešto skuplji) tj ima ukus kao čokoladni smoki a ne kao neka zgrđkana čokolada sa masnim flipsom

btw volite li Koki pirinčane pahuljice? ja jedino volim one sa čokoladom, ali one mogu da se kupe samo u Super Veru.
Korisnikov avatar
By Stripi
@ xyz

Elinne i ja smo jedno čitavo zimsko poslijepodne šetali BGom...njoj su džepovi bili prepuni bajandera (kako ih jednom Đole prekrsti) i stalno me je nutkala a ja sam stalno odbijao. Svaki put bi ostala šokirana i ponovo bi natrpala u usta bajaderu.
Jednostavno ih ne volim odvratne su, odvratna mi je sama pomisao da ih stavljam u usta. Moj brat, koji zna za moju strast prema slatkom je jedno vrijeme skrivao bajadere po sobi od mene ali kada je shvatio da prožderem sve osim njih ostavljao ih je ladno pored kompa, pored kojeg sam ipak ja porovodio najviše vremena. Niti jednu nisam uzeo čak ni kad sam bio najpijaniji :nono:

@Mars

Kviki gric nisu samo te kokice (iako su meni čokoladne kokice made by Kviki bile mrak), kviki ima i štapiće i one male turboslane i turbomasne rombiće (koje obožavam :blush: ), pa ima perece, pa štapiće i tako svašta nešto :yes:
Za Teta Lizu nisam siguran, mislim da je nju, kao i KinderLadu pokopao raspad Jugoslavije i neki novi zamjenski porizvodi. Tako, recimo, umjesto KinderLKade Podravka od nedavno proizvodi Čokolino namaz koji je skoro po okusu sličan Nutelli. A ni cijena mu nije daleko :mad:
Meni je, što se tiče Fructala najviše žao onih duguljastih pravokutnih sokova koji su imali na vrhu foliju koja bi se probušila pa bi se onda sipao sok :love: a omiljeni mi je bio od mrkve :love: sadašnji Fructalovi sokovi su nekako izgubili taj šmek, mada sam Fructal i dalje radi jako dobre stvari :yes:
Sad sam baš pronašao podatak da su Teta Liza džemovi isprva bili namjenjeni samo američkom i kanadskom tržištu. To sam pronašao u nekom njihovom tekstu o razvoju poduzeća i teta Liza se zadnji put spominje neke 1989 kada su je izbacili na yug-tržište. Otud joj se u tekstu gubi svaki trag :sigh:

@ Jukie

Zlate okruglice su zapravo neš vrlo slično Kviki gricu ali dok je ovo prvo ukusno samo u juhi ovo drugo je ukusno kad se jede samo ovako, na suho :D
Korisnikov avatar
By jukie
Evo danas sam kupio čokoladni smoki i to su ustvari draže koje unutra umesto kikirikija ili badema imaju smoki, a okolo dosta jaku i ukusnu čokoladu; nema onog šarenog sloja spolja... kesica ima 40 grama a u Soko Štarku u Knez Mihajlovoj košta 23 dinara
Korisnikov avatar
By Mars
@Mars
Sad sam baš pronašao podatak da su Teta Liza džemovi isprva bili namjenjeni samo američkom i kanadskom tržištu. To sam pronašao u nekom njihovom tekstu o razvoju poduzeća i teta Liza se zadnji put spominje neke 1989 kada su je izbacili na yug-tržište. Otud joj se u tekstu gubi svaki trag :sigh:
Hvala ti puno na trudu i vremenu za istrazivanje.
Vesti nisu lepe, ALI bolje i to nego neizvesnost i nada...
Nije mi jasno kako je neki takav proizvod mogla da zadesi ta sudbina.
Kao i za KinderLadu, covece - volim ja i Nutelu ALI KinderLada, ona punoca i delikatnost ukusa - to je neponovljivo.
By жњ
na sajtu "http://www.leksikon-yu-mitologije.net/" za kviki gric kazu

Grickalice u obliku brabonjaka. Sitne i jako slane. :smeh: :smeh: :smeh:

na istom sajtu se moze saznati kako se proizvodi 505 sa crtom

Snimao sam reklamni film za Kra*, i tu sam se nadao da Ęu konaËno doznati sve o bombonu 505 sa crtom. Naime, kad sam bio klinac, uvijek me stra*no zanimalo kako se pravi ona crta u bombonu. Ogromni strojevi proizvode tu prozraËnu bombonsku masu i napravi se ogroman bombon, prabombon, valjda deset kila, i on je, recimo, ćut. Napravi se i manja masa, recimo ljubiËasta, i to se sloći u zmiju, koja se opa*e oko one velike. Sad taj veliki bombon ide polako kroz stroj, stanjuje se, a taËno u sredinu ulazi onaj tanji bombon. No nikad nisam uspio shvatiti kako taËno ta crta ulazi u sredinu...
by Du*an Makavejev (u intervjuu Arkzinu) @ 2001-10-27

:wow: :wow: :wow: :wow:
By жњ
covece, koliko brendova ima na tom sajtu :iskolacen:

prenecu one koji mi najvise nedostaju :meda:

- ĐAČKA PAŠTETA

- KRAŠ BAJADERE I LEDENE KOCKE

- ŽIVOTINJSKO CARSTVO

- ZAGORSKA STRUKLA

- BRONHI

- Traubisoda :love:

- Fructal sokovi u "kutijama"

- PEZ bombone

- Pepermint i Spearmint

- Bobi palčke (slani štapiči)

- GAVRILOVIĆ PAŠTETA

- KVIKI GRIC

- 505 sa crtom

- JUPI

- KRANJSKA KLOBASA

- BRACO I SEKA

- Buco sir

- Cica Glisa

- Cikorija

- Šumi bonboni

- LEDENE KOCKE

- bazooka zvaka

- Abc sir

- Trokutasti jogurt :D

- kras ekspres (to me odhranilo :love: )

- zvake u obliku cigarete

- BRACO I SEKA

- Bilo kuda - KIKI svuda

- DOMACICA

- bjanka

- LUČKA i JEŽEK

- Kamene bombone (obozavala sam ih :giggle: )

- RONDO C BOMBONI

- Zdenka sir

- Kinderlada

- Eskimo Sladoled

- fla vor aid

- lizalica zvizdaljka

- BENKO

- Dekstroza bombone

- čokolino :love:

- SLADOLED U LOPTICI (razbijala sam se od toga na letovanju :giggle: )

aaaa jebem mu misa :love: :love: :love: :love:

:sigh: :sigh: :sigh: :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by xyz
I stampana knjiga je prilicno impozantna.
Korisnikov avatar
By Mars
Evo mog podskupa tvog:
- ŽIVOTINJSKO CARSTVO: voleo bih da ga vidim opet!
- Traubisoda : pravio je BB Arandjelovac jako lep sokod grozdja pre par godina
- Fructal sokovi u "kutijama": tacno, @Stripi je pomenuo. Kutije su bilesuper, a i one Jumbo flase kasnije sa sirokim grlicem. Mrkva!
- Cica Glisa: sta je ovo?
- bazooka zvaka: ja sam to zitao BAZOKA
- Trokutasti jogurt kunem se da je bio ukusniji od istog tog u casama!
- kras ekspres (to me odhranilo :love: ): Ujutro za dobar dan, dobar dan! Uvece za dobar san - dobar sannnnnnnnnn...."
- Kamene bombone: jedna komsika je pravila vic od toga, kao, izbacila iz bubrega bas taj "kamen", a dobar je ako se POJEDE, pa je shokirala komsiluk dok je nisu provalili...
- Kinderlada: sta reci...
- fla vor aid: imamo u kuci metalnu kutiju od toga!!! Drzimo vanilin secere tamo, pudinge, zelatine, morske orascice, cimete, sipke vanile...
- SLADOLED U LOPTICI (razbijala sam se od toga na letovanju :giggle: )
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Mars
Adekvat moje licne drame na ovu temu su Fructalovi Teta Liza dzemovi - zna li neko ?!?! Od raspada YU nista ne znam o njima. Imali su fantasticne ukuse, tj. voce, crna ribizla, crvena ribizla, a u manjim pakovanjima - alkoholne varijante! Visnja sa visnjevacom, sljiva sa rumom i slicno. Mnogo mi nedostaje.[/size]

Kažu na Fructalovom sajtu, da su jih proizvodili u Bosni. Verovatno u ratu otišla fabrika u qrac. Sada su u vlasništvu Pivovare Union i osim pića proizvode još samo neku hranu za bebe.
Korisnikov avatar
By HARP
Sad ogladneh od ove teme :mljac: :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Mars
Razumem te...

Trebalo bi da na pocetak okacimo neko upozorenje.
Ne ulaziti ako nisi jeo! ili slicno...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by xyz

prenecu one koji mi najvise nedostaju :meda:

aaaa jebem mu misa :love: :love: :love: :love:

:sigh: :sigh: :sigh: :sigh:
Ajd, zagorske štrukle sam prvi put kuhane jeo prekjučer :-)
Malo je čudno, pita sa sirom pa kuhana u vodi ali može proć :yes:
Inače ih volim slatke i zapečene sa saltkim vrhnjem ali mogu i kuhane slane, pa posute mrvicama preprženim na maslacu.
Sladoled u loptici su proizvodili i još uvijek proizvode Ljubljanske mlekarne i ja ih nađem po dućanima. Cico, probaj pronać u Mercatoru, kunem se da sam prošle godine vidio u NBG Mercatoru proizvode Ljubljanskim mlekarni pa je vrlo vjerojatno da imaju i sladoled :yes:

Dekstroza bombone? Pa šta se više ne proizvode??? :drama:

Za Benko nisam siguran ali mi se čini da sam ga negdje vidio. Ili to, ili je nekom malo iskopirao brand :yes:

Zdenka i Buco sirevi su doživjeli svoju reinkarnaciju pa ih sada proizvode u više okusa. Bucu sad imaš reugular, sa kobasicom i pizza a za Zdenku nisam siguran kojih sve jer je uglavnom ne kupujem.
Nego, šta cikorija i Bjanka nisu malte ne jedno te isto?
A Gavrilovićć paštete, iako stariji ljudi vele da su se pokvarile i nisu kao one prijeratne ipak još uvijek najbolje :yes :love:
Korisnikov avatar
By Stripi
@Mars
Živa je istina da je trokutasti jogurt bio fantastičan.
To je prvo što sam potražio kada sam prvi put nakon 8 godina doša u Novi Sad-trokutaste jogurte. Nakon tog razočarenja sam potražio pekabeline sladolede i ustanovio da ni oni nisu šta su nekad bili....
Korisnikov avatar
By Dina
Sada ima proizvoda iz Hrvatske ali u dok ih nije bilo meni je bilo strasno za keks "Domacicu". Posto imam rodjake kojima su jedan roditelj ovde a jedan tamo pa su putovali to sam ja obavezno dobijala keks ali sam morala pazljivo da jedem da bi potrajao do njihovog sledeceg puta... Onda sam jednom otisla u Makedoniju i kupila sest kutija, koliko je bilo u prodavnici gde sam usla... Kad god je sad samo uzmem u prodavnici setim se nekadasnjih "muka sa Domacicom". Ovde su proizveli neku kopiju, pa su ljudi govorili sto ne uzimam nju ali ona ni malo ne lici na original. Inace, secam se nekog keksa sa limunom u zelenom pakovanju ali se ne secam kako se zvao. Bio je bas ukusan... Ovde ga i dalje nema. Postoji li nekakav takav keks u Hrvatskoj?

Sto se Hrvatske tice, znam da tamo nema ni cokoladnih bananica. Jedna moja poznanica cija je cerka tamo svaki put kad ide kod nje pita je sta da joj donese a ona uvek ima samo zelju - sto vise cokoladnih bananica.
Korisnikov avatar
By jukie
Dekstroza bombone? Pa šta se više ne proizvode??? :drama:
A pa one su (zajedno sa onim medom u malim providnim tubicama, običnim i sa ukusom kafe) služile da deca ne izgledaju anoreksično (ajme, kad god vidim neki film iz sedamdesetih / ranih osamdesetih, ne samo naš nego i recimo neki engleski na BBC, svi glumci, deca, odrasli, su anoreksično mršavi, ruka šira od struka i slično). Danas deca unose zdravu dozu šećera i ostalih podgojivača kroz ostalu hranu, pa im dekstroza više nije potrebna...
:kokice:
Korisnikov avatar
By erkondisn

Za Benko nisam siguran ali mi se čini da sam ga negdje vidio. Ili to, ili je nekom malo iskopirao brand :yes:

Zdenka i Buco sirevi su doživjeli svoju reinkarnaciju pa ih sada proizvode u više okusa. Bucu sad imaš reugular, sa kobasicom i pizza a za Zdenku nisam siguran kojih sve jer je uglavnom ne kupujem.
Nego, šta cikorija i Bjanka nisu malte ne jedno te isto?
A Gavrilovićć paštete, iako stariji ljudi vele da su se pokvarile i nisu kao one prijeratne ipak još uvijek najbolje :yes :love:
benko se sada proizvodi u inacici Benquick ili tako nesto... ima ga u mercatoru garantirano, sad sam zaboravio gdje se proizvodi i je li to to.

belje je konacno akvizicijom od strane todorica (dakle vjerojatno i bit ce dostupno cjelokupnom exyu trzistu) ozivjelo proizvodnju tako da su se vratili Buco sirevi (s kobasicom :love: ) u punom sjaju, a zdenka je vise manje onakva kakva je bila.

gavrilovic mi je ok, pokvarile su se u odnosu na prije, iako su sada nesto bolje nego kad su prvi put ozivjeli proizvodnju sredinom 90ih, ali ona pasteta iz Backe Topole mi je definitivno br 1 (br 2 je carnex :D ), kekec (slovenski) moze isto proci :) a dobre su mi i neoplantine (djacka)

sto se tice Kinderlade, ona se proizvodi kao Linolada vec poduze vrijeme, ali istovremeno Kandit proizvodi jednu dosta dobru kopiju Milli Mill koja se cjenovno po meni najvise isplati :)
By жњ
Originally posted by Mars

- fla vor aid: imamo u kuci metalnu kutiju od toga!!! Drzimo vanilin secere tamo, pudinge, zelatine, morske orascice, cimete, sipke vanile...

hahaha, jel plava? :smug:

Eno je u mom shpajzu sa identicnim sadrzajem :lol: :kiss:
Korisnikov avatar
By Stripi
@Dina

Imamo bananice ali radije u Metrou kupim Pionirove :yes:

@ Erkondisn

Neak mi ta LinoLada nije fina a nije ni Mili Mil :nono:
Ništa mi ne može vratit moju KinderLaduuuuuu :sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!