Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By iJazz
Da li sam ja nešto istripovao ili je sad bio zemljotres? U BGu... :nesiguran:

Počela da se ljulja stolica i onda stalo... Trajalo oko 10 sekundi or so...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Maločas bio i ovde, sigurno, ljuljao se luster /a nema promaje/ itd.
Korisnikov avatar
By iJazz
Mislim da sam pre nekih mesec-dva čuo na TV-u da je neki zemljotres bio posledica smirivanja tla od onog jačeg zemljotresa iz 1998. ili 1999. godine :nesiguran: . Čini mi se da su tad rekli da su i dalje mogući manji zemljotresi, zbog tog smirivanja... Izgleda da je ovo bilo to :) .
Korisnikov avatar
By Frizerka
Mozda komsije imaju sex,pa vam se ucinilo :freddy:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja nista nisam provalio...
Korisnikov avatar
By iJazz
http://www.b92.net

Lakši zemljotres u Srbiji
21. novembar 2006. | 07:30 | Izvor: B92

Beograd -- Lakši zemljotres jutros nešto pre 3.00 pogodio Srbiju. Epicentar u okolini Paraćina.

Prema informacijama sa Internet-sajta Edinburške opservatorije za globalno posmatranje zemljotresa, magnituda zemljotresa je bila 4,8 stepeni Rihterove skale, a centar potresa na dubini od oko 15 kilometara.

Zemljotres se osetio i u Beogradu.

http://www.seismo.sr.gov.yu

21.11.2006.godine u 02:58 po lokalnom vremenu Mreza seizmoloskih stanica Srbije, registrovala je zemljotres u regionu Cestobrodice - Kucajske planine na 16km istocno od Paracina. Magnituda zemljotresa iznosila je 4.9 jedinica Rihterove skale, a intenzitet je procenjen na VI do VII stepeni Merkalijeve skale. Na ovom intenzitetu moguca su manja ostecenja. Zemljotres su osetili i gradjani u centralnoj Srbiji.

Slika
Korisnikov avatar
By Paki
Spavao sam ko top i ništa osetio nisam :shrug: ... a volim takva drmusanja, sad mi krivo što sam ih propustio... :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Papagaj podivljao, nismo mogli da ga smirimo.
Korisnikov avatar
By d` Winter
interesantno,kad je zemljotres prestao luster nije nastavio da se ljulja...pametan zemljotres(neutralizacija sila)

:bicikl:
Korisnikov avatar
By IriS
ja sam spavala kao top, ništa nisam osetila... a obično, kad je zemljotres preko dana, osetim ga čak iako sam u gradskom prevozu :neznam:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
HA! Znaci nisam bila luda. Probudilo me...bas sam se ljuljala.... ali kao pogledala u luster i nista :puzzle:
Korisnikov avatar
By decko
Ja sam spavao i nisam nista osetio! :D :shok:
By жњ
opet se srusilo pola mionice? :blenta:
By Çâðê_DUP
ovde kod mene je bio bas jak, ali ja sam utripovala da nije zemljotres vec nesto drugo, sramota me da kazem sta .... :kesa:
sve u svemu. licilo je na "kultnu" scenu uzdizanja kucice u nebesa, iz filma "Dom za vesanje". :opacupa: :opacupa: :opacupa:
Korisnikov avatar
By Rei
Damn it !! OPET nisam nishta osetio! :mad:
Koji je ovo po redu koji me je zaobishao... 3, 4 ... :mad:

@xyz
[size=-2]Or stays there forever.[/size]
:smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Kupper
Probudilo me nesto oko 3, osetio sam mucninu a tek potom cuo za zemljotres. Malo je bilo, nista specijalno.
By superfly
nemam luster pa stoga ga i nisam osetio.
Korisnikov avatar
By jukie
Ovaj moj kolega iz Paraćina kaže da nije spavao celu noć; prvo su imali one eksplozije pre par nedelja pa mu sad nije bilo jasno o čemu se radi. Naravno legao je u 2 pa se probudio u 3...
ništa gore od neispavanog biologa
Korisnikov avatar
By bgg
mojoj komsinici pukao himen od potresa:rida:
By Stepski Vuk
Tokom 2006.godine mozemo ocekivati razorne zemljotrese koji ce biti izazvani probama novog oruzja.

P.S. Cunami koji je pogodio Indoneziju,Sri Lanku i Tajland je posledica eksperimenta koji je sracunato izveden kako bi se videli razorni efekti na prirodu i stanovnistvo!
Korisnikov avatar
By Deksi
Didnt feel a thing...:saint2:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Boshko
Mene probudilo....
I mene i mačora (caktao mi orman kao blesav), a mama i druga mačka hrču i ni repom da mrdnu. Što je dobro (i kanda čudno) jer mama ima neki trip od zemljotresa...
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Stepski Vuk
Tokom 2006.godine mozemo ocekivati razorne zemljotrese koji ce biti izazvani probama novog oruzja.

P.S. Cunami koji je pogodio Indoneziju,Sri Lanku i Tajland je posledica eksperimenta koji je sracunato izveden kako bi se videli razorni efekti na prirodu i stanovnistvo!
' Ti to baba Vanga iz groba javlja? :spijun:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Tresla se gora,rodio se mis..... :maljkovic:
By Stepski Vuk
Paki,
Ovo za cunami je pouzdana informacija. Interesuju me probe novog oruzja pa ako neko od Vas ima bilo kakve informacije o tim probama neka mi ih posalje na e-mail licno@lepotani.com

Hvala unapred! :) ))
Korisnikov avatar
By Frizerka
Sam naziv “cunami” potice od japanskih rijeci ”cu” koja oznacava luku i ”nami” sto znaci talas – dakle lucki, ili u slobodnom prevodu, zalivski talas.

Nuspojave potresa: pomeranje morskog dna izaziva nastanak "vodenog zida", odnosno ogromnog talasa, cunamija, čija se visina procenjuje na deset metara, ukupna širina na hiljadu kilometara, a brzina na neverovatnih 800 kilometara na sat. Kako na otvorenom moru nema ničega što bi moglo sprečiti njihovo širenje, snaga ovog cunamija i njegovih nešto slabijih "sledbenika" je na takva da stradaju područja udaljena hiljadama kilometara od epicentra zemljotresa, kao i oblasti kilometrima daleko od obale okeana

I normalni talasi terani vetrom na otvorenom moru postižu visinu od 10 metara. Međutim, ovi talasi uključuju samo vodu blizu površine i međusobno su udaljeni najviše nekoliko stotina metara. Cunami talasi sežu veoma duboko - preko 4.000 metara - što znači da uključuju čitavu dubinu okeana. Njihova energija je hiljadama puta veća od energije i najvećih olujnih talasa. Iako se na površini mora cunami talasi mogu videti samo kao prolazna grba, ispod vode tutnje brzinom mlaznjaka.

Slika
Korisnikov avatar
By Pipin
"Možda će ih biti još"

Direktorka Seizmološkog zavoda Slavica Radovanović za B92 je rekla da je moguće da se radi o usamljenom slučaju, ali da zemljotrese te jačine prate manji potresi, koji pokazuju da dolazi do smirivanja tla. Ona dodaje da se na području cele Srbije može očekivati još zemljotresa.

"U ovom trenutku je povećana verovatnoća da će se dogoditi još potresa. Za razliku od prosečnih zemljotresa takvih magnituda, gde se na tri godine dogodi jedan zemljotres jačine 4,5 do 5 stepeni Rihtera, mi smo ih imali u ovoj godini već tri, što znači da je povećana seizmička aktivnost na prostoru u Srbiji", kaže ona.

(deo vesti sa sajta B-92)

Na zvaničnom sajtu Republičkog seizmološkog zavoda ima zaista interesantnih stvari - http://www.seismo.sr.gov.yu
By Stepski Vuk
SCG je bila eksperimentalni vojni poligon u periodu bombardovanja i nad nasom teritorijom su isprobavana nova sofisticirana bioloska i druga oruzja. Ne bi me cudilo da je neko nastavio sa tom praksom jer mi smo ipak vojno inferiorni. Kurac bi neko smeo da isprobava nova oruzja nad teritorijom Kine,Rusije ili Indije jer te drzave ne bi sedele skrstenih ruku.
Korisnikov avatar
By KiWi
Mene je probudio ali dok sam došao sebi sve je bilo gotovo .. tek sam ujutru saznao da je bio zemljotres u 3.00 ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!