- 21 Nov 2006, 01:09
jedan od pokazatelja 'labilnijih licnosti', pored raznih oblika zavisnosti (o jednoj manifestraciji iste se upravo raspravlja ovde), je i nemogucnost uskladjivanja raZnih aSSpekata zivota.
takVE osobe cesto imaju tendencijU razviTka shabloUna ponasanja koji bi , krajnje pojednosSStavljeno, mogaO izgledat ovako:
-ako imam veZu povlaci da necu moci uCiti , jeR sam zacopana i sVe sto ide uZ to (=pokaZUje manjak samokoNtrole, i neDOstatak zelj, pa onDA i volje za sTRebanjem)
-ako jednom nedeljno izaDjem u kafic i popijem 2-3 velika piva (isklosarim jedno vece), to ce lose uticati na oSStvariFanje mojih zivotnih planova (= laKo izbaciivanje iz tako cuVane ravnoteze pokaZUje laBilnost poSStavljenog siSStema vrednosti te osobe)
jos jednom, po mom miSljenju, IT'S A LOAD OF CRAP !!
ako si OZBLILJAN i STABILAN ,(podrazumeva se da imas moc samokontrole, zar ne? ), takvE stvari te ne mogu poremetiti u osTavivanju cega goD - primer: mojoj drugarici je umRo otac, a samo je njega imala, i u roku od 3 nedelje poSLe sahrane dala je jeDAn od najTEzih ispita na medicini (ne zato sto je inace sTreberka, ili je 'Bezala od tuge u ucenje', neGO zato sto je TO zelela, i stabilna je toliko da ni TO nije poREmetiti njen sistem !! a neko ce da mi kaZe da mu smeta povremeni alkohol?? smeSSno !!
ako treba da zivis neki 'polumanastirski zivot', beZ alkohola ( o njemu govoRImo), sa smanjenom dozom, il bRez socijalizacije, ,ispunjaVanja primaRnih ljudskiH potreba (seX, kao fizioloSka manifestacija nagona i ljuDsske seXualnosti kojA je neupoREdivop kompleXnija od samoG cina) ---- ili da preFedem : 'trpljenje' raDi ostvarivanja odrednjenih ciljeva je u redu , i podrazumeva !! ali nedoZifljavanje odrednjeniH dimenzija oFog zivota ,radi istog, NE. osoBa koja to radi se pREcexssto zavije u cauru, gde je ona svoj gospodar (tj.tako misli) , a od seBe pravi zarobljenika koji uspuut kupi frustracije , zbogg ( neSSposobnosti upravLjanja sobom, balansSiranja zelja (umeSSto toga, takvi ih ljudi svesno 'ukidaju'; a poDsvest cini cuda !!).
za kraj:
ni u cemu ne treba preterivati.
onaj ko ide iz eXtrema u eXtrem... QQ njemu (znaM o cemu pricam, proziVEh)
toliKo