На почетку, извињавам се што нисмо баш ажурни у достављању извештаја али од почетка године је некако све у некој журби тако да није било извештаја са претходна три састанка. Обично то ја и пишем, али и сам нисам присуствовао на два састанка због обавеза.
Елем, данас тј. синоћ смо одржали састанак на коме нас је координатор групе обавестио да имамо и новог члана групе напокон, девојку (MTF). Постоје назнаке да ћемо добити још чланова који су се јављали, и још само да се ускладе термини. Ми нисмо, на жалост, у могућности да бирамо пуно око термина, будући да користимо просторије "Gаyten"-a, будући да и сама организација има бројне активности подршке LGBT популацији. Ја сам између осталог изнео новости које су ми се догодиле задњих пар недеља али и да је 2. март важан по томе што сам ја наставио своју причу од пре 7 година и отишао јуче на састанак са психијатром - сексологом који ми је прописао дијагнозу и пре тих 7 година. Упућен сам даље код мог другог психијатра, са којом сам пре тих 7 година и почео целу причу, као и код ендокринолога пошто ми је дијагноза потврђена. То ће се све дешавати наредних недеља па ћу и о томе обавештавати, с обзиром да има још људи који пролазе кроз исто и који желе да буду информисани.
У наставку састанка смо причали о ињекцијама којима се тестостерон "узима" и саветима да се место где се ињекција даје треба масирати, да се не би дозволило стварање тзв. чепића. Ињекције се у принципу прописују на 21 дан код свих пацијената, а касније се то време скраћује или продужава што зависи од организма. Када ће наступити прве промене и у чему ће се оне изражавати, такође зависи од организма. Говорили смо и о длакама које се појављују, што зависи и од организма и од гена. Када се примете прве длаке, и овде мислим на браду, након отприлике 3 месеца требало би да се обрије онај део где се жели да се длаке развијају, односно брада или бркови или и једно и друго. Притом, има људи који имају јаке длаке које није лако обријати, нарочито ако је кожа у том пределу сува. Зато би требало макар лице добро наквасити водом или пену користити тако да стоји мало дуже на лицу како би се длаке омекшале и бријање било лакше. Менструални циклус престаје отприлике после друге или треће ињекције и управо тада када престаје, у оном периоду када се очекује, постоји благи бол у стомаку, или што би ми синоћ рекли, то су му последњи трзаји
Надам се да сам овај пут био конструктиван