Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Pipin
1. U mnogim državama SAD-a policijske patrole voze u automobilu dva galona Coca-Cole za uklanjanje tragova krvi na putu nakon saobraćajnih nesreća.
2. U posudu napunjenu Coca-Colom stavite sirov odrezak mesa i pogledajte, za dva dana nema ga više!
3. Za čišćenje WC šolje: limenku Coca-Cole prospite u šolju, ostavite jedan sat i sperite vodom. Coca-Cola uklanja mrlje od kamenca.
4. Za uklanjanje rđe sa automobila: zgužvanu alu-foliju nakvasite u Coca-Colu i time istrljajte mrlju.
5. Korozivne mrlje na automobilskom akumulatoru: limenku Coca-Cole istresite preko akumulatorskih baterija, pa će korozije nestati.
6. Sve mrlje od rđe možete očistiti krpom potopljenom u Coca-Colu, koju nekoliko minuta držite na mrlji.
7. Kako ispeći sočnu pečenku: u posudu istresite limenku Coca-Cole, pečenku zamotate u alu-foliju i pečete. 30 minuta pred kraj pečenja odstranite foliju, pečenku prelijte "sokom" i zapecite da dobije zlatno smeđu boju.
8. Uklanjanje masnih mrlja: Coca-Colom nakvasite odeću, dodajte deterdžent i operite u mašini. Coca-Cola će pripomoći u uklanjanju masnih mrlja.
9. Ako u autu magle stakla, premažite ih Coca-Colom.

Evo još nekoliko informacija:

1. U Coca-Coli se nalazi fosforna kiselina (pH joj je 2,8). Nokat može da rastopi za četiri dana. Fosforna kiselina otapa i kalcijum iz kostiju, što je glavni uzrok osteoporoze.
2. Za koncetrat-sirup Coca-Cole prevoznici moraju koristiti cisterne sa posebnom zaštitom od rđanja.
3. Distributeri Coca-Cole već 20 godina koriste Coca-Colu za čišćenje kamiona i motora!

.................................................

Zna li neko šta je od ovoga tačno? :iskolacen: Ja baš konzumiram Coca-Colu i za trideset mojih preguranih leta, nikad nikakve posledice nisam imao. :hmm:
Znam da je oduvek prati loš glas, ali da je baš toliko opasna...? :nope:
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
2. U posudu napunjenu Coca-Colom stavite sirov odrezak mesa i pogledajte, za dva dana nema ga više!
Ovo je tacno..taj test sam uradila jos kad sam imala 10god:zen:
Korisnikov avatar
By Hybrid
Nama je to u Gimnaziji pricala profesorke biologije. Dobro, ne bas ove stvari sa rdjom :D
Letos sam slusao i pricu o CocaCola kompaniji u Indiji, i o tome kako ona i Pepsi u svojim proizvodima imaju povecane kolicine nekih pesticida :hmm:
Koga zanima, to je OVDE
Korisnikov avatar
By Mortis
Ima jos...

Coca cola je navodno efikasan kontraceptiv, spermatozoidi ne mogu da plivaju u istoj.

Inace, u emisiji "mythbusters" su nabrojali desetak mitova o koki, znam da ovo o rastvaranju mesa i ovo sto sam dodao o smanjenju pokretljivosti spermatozoida su dokazali kao netacno.

Mislim da su svi ti mitovi shit. Svi do jednog.
Korisnikov avatar
By Zoe
I mene zanima............ :kokice: I ja sam kokakolas zesci, ali srecom samo periodicno me `hvataju` te faze.........
Korisnikov avatar
By decko
Joj bolje da nisam ovo citao... :) ...mada sam vec sve cuo ali ovako kad procitam.... :durenje:
Korisnikov avatar
By Mortis
Malo istorije kokakole... Prvi sastojci su bili koka (da, to znaci kokain) i manje poznat tropski kola orah (to je izvor kofeina). Smuckana je jos u 19. veku. Izmedju dva rata je nastao prvi shit mit o kokakoli, da ima kokaina u sebi, ali firma je imala dokaze da tog sastojka nema jos od 1908. Vecina mitova nastaje kad pepsi izroni kao konkurent, ziv primer kako imitacija uspeva bolje od originala. Pepsi kola je kopija koke onoliko koliko je to bilo moguce u tom trenutku (posleratne godine), a ipak nema jednog jedinog mita o pepsiju. Sve je to negativna propaganda.
Korisnikov avatar
By gorilica
Praznici nam stižu, praznici nam stižu, praznici nam stižu...! :P :happysmoke:
Korisnikov avatar
By Escobar
According to popular belief, the coca leaf extract cocaine was once added to Coca-Cola. Because cocaine is naturally present in untreated coca leaves, small amounts of cocaine were also present in the beverage. Today's Coca-Cola uses "spent" coca leaves, those that have been through a cocaine extraction process, to flavor the beverage. Since this process cannot extract the cocaine alkaloids at a molecular level, the drink still contains trace amounts of the stimulant. The United States DEA oversees the importation of coca for Coca-Cola, and later sale of the extracted cocaine to the drug industry.

:lol:

Ovaj deo sa wikipedie mi je najjaci...
Korisnikov avatar
By IriS
prijatelj jednog mog drugara, koji ne pije alkohol, već je od detinjstva pio Coca Colu i to minimum litar dnevno, kada je stigao do svoje 25. godine, dobio je za svoj nastavak života cirozu jetre, od Coca Cole.
toliko o "zdravom" bezalkoholnom napitku.
Korisnikov avatar
By Zoe
:nerd: Taman mi se ucini ok Mortisov post o negativnoj/konkurentskoj propagandi, kad ovo..........
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ups, sreca da sam presho na negazirane sokice...
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by kiss addict
prijatelj jednog mog drugara, koji ne pije alkohol, već je od detinjstva pio Coca Colu i to minimum litar dnevno, kada je stigao do svoje 25. godine, dobio je za svoj nastavak života cirozu jetre, od Coca Cole.
Jaoo, kolega forumasu...

Dokle cemo da slusamo price o tome kako neko zna nekog ko zna nekog?
Ima li dokaza da je taj zaradio cirozu direktno od koke? Ili da je koka doprinela? Koji to sastojak milog nam pica izaziva tako nesto? Da je prica istinita, bila bi na nekoj naslovnoj strani...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ne znam da li je sve ovo gore napisano istina, ali znam da je MOJ ortak (znaci ne ortak ortaka mog ortaka) vidno smrsao kad je prestao da pije koka kolu, a decko je bio maltene zavisan od nje. Dok se "skidao" sa koka kole maltene su mu tresle ruke.
Korisnikov avatar
By Mortis
M'kej, da ne pricam da je kokakola nesto super...

Od koke ce vam se pokvariti zubi, kao i od slatkisa ili drugih sokica. To je zbog secera. Takodje se mozete ugojiti od nje.

Koka ima nezgodnu ph vrednost, malo zeza zeludac. Nista strasno, to isto radi i jabukovo sirce, za koji svi tvrde da je zdravo.

Koka sadrzi kofein, isti onaj iz kafe. To moze da izazove zavisnost (xstremno retko ali dokumentovano U JEDNOCIFRENOM BROJU SLUCAJEVA, posto je MILIJARDE piju vec treci vek. Uuu, opasno!), osteoporozu (ne ortofosforna kiselina, kofein!) i neke druge manje vazne stvari, u sustini nista opasnije od kafe.

I btw: FDA je naterala Pepsi 90tih da stavi "ne piti vise od 8l dnevno" na svoju kolu. Koka je prosla kroz isti test i nema tog upozorenja. Ovo je da ukazem na nerealnost mitova koji se koncentrisu na koku, dok nesto opasniji proizvod isto to nema.
Ne padajte na propagandu, ljudi. Vecinu forumasa smatram inteligentnim osobama i tesko mi pada kada vidim dokaze za suprotno.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Mortis
Jaoo, kolega forumasu...

Dokle cemo da slusamo price o tome kako neko zna nekog ko zna nekog?
Ima li dokaza da je taj zaradio cirozu direktno od koke? Ili da je koka doprinela? Koji to sastojak milog nam pica izaziva tako nesto? Da je prica istinita, bila bi na nekoj naslovnoj strani...
dragi kolega forumašu, ja mogu da ti budem samo koleginica forumašica :roll:

moja tata je to uradio, videla sam svojim očima (u pitanju je bila svinjska jetra). ako je Coca Cola tako zdrava i ako u sebi ne sadrži štetne materije, objasni kako je to moguće?

jetra je glavni organ u ljudskom organizmu za detoksikaciju, filtrira krv i eliminiše štetne sastojke iz iste. a koliko su ti sastojci štetni, dokazuje experiment koji sam citirala.
Korisnikov avatar
By Val
Cekaj, koja zemlja je zabranila prodaju kole? Japan beshe? :misli: Trazili su od amerikanaca da im daju recept, kako bi znali koje sastojke sadrzi, a kad ovi nisu hteli, ladno je zabranjena prodaja . Nashli su neki otrov u njoj i nece dalje da truju svoj narod.

:jutro:
Korisnikov avatar
By Mortis
Okej, sorry koleginice.

Sto se tice experimenta, treba li licno da ga odradim? U emisiji mythbusters su to uradili, meso se samo ubudjalo plutajuci u koki. Neko folira...

Cuo sam za pricu gde je nastavnica biologije to demonstrirala pred razredom, tako sto je sutra izvadila komad mesa i pokazala ucenicima praznu posudu. I ova prica je rekla-kazala, nije dokaz, ne kazem da je tvoj tata uradio istu stvar... Cisto mi je nejasno.

Dok ne skupim u sebi dovoljno dokonosti da odradim experiment licno, da li bi opisala tok dogadjaja? Jetra je zadrzala postojanost do tog i tog sata, da li je promenila boju ili sastav na oko, itd. Takve stvari. Ako treba dva dana, sigurno postoje medjustepeni?

Pozz kissusho.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja sam kokakolaš najveći od svih .. nadam se da će me ovo naučiti pameti
Korisnikov avatar
By Val
Okej, sorry koleginice.

Sto se tice experimenta, treba li licno da ga odradim? U emisiji mythbusters su to uradili, meso se samo ubudjalo plutajuci u koki. Neko folira...

Cuo sam za pricu gde je nastavnica biologije to demonstrirala pred razredom, tako sto je sutra izvadila komad mesa i pokazala ucenicima praznu posudu. I ova prica je rekla-kazala, nije dokaz, ne kazem da je tvoj tata uradio istu stvar... Cisto mi je nejasno.

Dok ne skupim u sebi dovoljno dokonosti da odradim experiment licno, da li bi opisala tok dogadjaja? Jetra je zadrzala postojanost do tog i tog sata, da li je promenila boju ili sastav na oko, itd. Takve stvari. Ako treba dva dana, sigurno postoje medjustepeni?

Pozz kissusho.
Prvo pobeli pa pocne da se raspada. Vreme nisam zapisivala. Ipak cesh sam morati da proverish...ali je istina!
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by Val
Cekaj, koja zemlja je zabranila prodaju kole? Japan beshe? :misli: Trazili su od amerikanaca da im daju recept, kako bi znali koje sastojke sadrzi, a kad ovi nisu hteli, ladno je zabranjena prodaja . Nashli su neki otrov u njoj i nece dalje da truju svoj narod.

Interesantno. Proguglao sam zabranu koke u Japanu i naisao na neka minorna krsenja prava radnika od strane kompanije, kao i na nekoliko reklama koje su zabranjene odredjenoj publici, ali nista ovako. Da nemas mozda link ka sajtu koji ima tu informaciju?

Usput: nasao sam kontroverzu oko Cocacole u Indiji (izgleda da podgrevaju antiamericko raspolozenje), slucajeve trovanja u Belgiji (neko je zesce zajebao stvar sto se tice kontrole kvaliteta skoro )i zabranu prodaje u Kolumbiji(politika, u vezi sa ratom protiv droge), ali nista toliko krajnje. Pa, mislim da mi gore zauzet stav stoji cvrsto.
Korisnikov avatar
By Mortis
Gle sta sam nasao na netu!

http://www.snopes.com/cokelore/tooth.asp

Pa, ljudi, mislim da ako i dalje verujete u ove mitove o koki, mogu da vam kazem da vise ne masturbirate jer cete oslepeti. I mogu da vam prodam Mesec za samo 799E. Ponuda istice 2104, negde u junu.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val

Interesantno. Proguglao sam zabranu koke u Japanu i naisao na neka minorna krsenja prava radnika od strane kompanije, kao i na nekoliko reklama koje su zabranjene odredjenoj publici, ali nista ovako. Da nemas mozda link ka sajtu koji ima tu informaciju?

Pa da imam, sama bih to procitala, a ne bih pitala forumashe. :roll: Lepo rekoh da ne znam koja zemlja. Mozda je i Indija. Ali pre mi se cini da su ipak kosooki. I to ne da im je neko stavio otrov u kolu, nego da je jedan sastojak kole otrovan! Bilo pre par nedelja na TVu (RTL ili SAT1).
Korisnikov avatar
By Dina
Ja obozavam coca colu, prija mi i ne nameravam da prestajem da je pijem... jos od detinjstva slusam te neke price o njenoj stetnosti, majka mi kao maloj nije ni dala da je pijem. Dok nisam krenula po decjim rodjendanima pa vise nije mogla da mi zabrani...
Korisnikov avatar
By Val
:D Osamostalilo se dete. Ali zaista kola nije zdrava. Bar zbog toga shto jedna flasha kole sadrzi 16 kocki shecera.

A zashto kompanija tako krije recept? I da li je kola "droga" tj. da li postajemo ovisnici, ako je pijemo u velikim kolicinama?
Korisnikov avatar
By mary
Originally posted by kiss addict

I ja znam jednog sportistu koji nikada nije popio kap alkohola, ali je zato svaki dan pio po 2l Coca Cole i on sad ima zestokih problema sa jetrom i zeludcem.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Val
:D Osamostalilo se dete. Ali zaista kola nije zdrava. Bar zbog toga shto jedna flasha kole sadrzi 16 kocki shecera.

A zashto kompanija tako krije recept? I da li je kola "droga" tj. da li postajemo ovisnici, ako je pijemo u velikim kolicinama?
Zato ja ako budem imala dete pice coca colu vec kod kuce, nece morati da se "opija" njom na rodjendanima... :wink: Mozda stvara zavisnost kad se pije u velikim kolicinama, ja je uzimam povremeno, uglavnom kad izadjem negde. Nisam da se covek/zena truje ali nisam ni za neko preterano cistunstvo, stetno - pa ne uzimam nikako... onda ne bismo ni u gradu bili jer cim udahnemo ovaj vazduh - stetan je, kompjuter kvari oci itd itd... I sve izbegnemo i na kraju umremo kao i oni koji nisu izbegavali :wink:
By Tea
Originally posted by Val
Originally posted by Val

Pa da imam, sama bih to procitala, a ne bih pitala forumashe. :roll: Lepo rekoh da ne znam koja zemlja. Mozda je i Indija. Ali pre mi se cini da su ipak kosooki. I to ne da im je neko stavio otrov u kolu, nego da je jedan sastojak kole otrovan! Bilo pre par nedelja na TVu (RTL ili SAT1).
Da, to sam i ja gledala, i koliko razumem shvapski :D , rekli su da su japanci navodno trazili recept po kome se pravi koka kola, i kako ga nisu dobili, a ne mogu sami da ispitaju sastojke, oni su potpuno zabranilu upotrebu i prodaju koka kole. Ujedno su rekli i da je Japan jedan od najvecih svetskih potrosacha koka kole.

:brada: :spijun:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Dragi moji, da pojednostavimo stvari -- od nečega se umreti mora. Ako je to nekom Coca-cola, pa ok, otići će na onaj svet na talasu kofeina, karamele i kokaina (KKK), sve uživajući u čaroliji mehurića koji tako zavodljivo pucketaju na površini omamljive tekućine.

Uostalom, kada čovek umire, treba da umre bolestan, tako što je tu bolest zaradio uživajući -- ah taj slatki hedonizam, a ne da se na onaj svet preseli sve zdrav zdravcat...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!