Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
Da, poznajem nekoliko parova koji su celu vecnost zajedno i srecni. Potvrdjuju moju teoriju o postojanju vecne ljubavi. :up:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
I chemu sve to, na kraju ti njemu zaklopish ochi ili on tebi i ljubav nestaje. Ljubav je prokletstvo bogova, s kojim zezaju smrtnike.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Morgan Le Faye
I chemu sve to, na kraju ti njemu zaklopish ochi ili on tebi i ljubav nestaje. Ljubav je prokletstvo bogova, s kojim zezaju smrtnike.

Poenta price je u tome da ne nestaje :volinevoli:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by bg frajer 111
Poenta price je u tome da ne nestaje :volinevoli:
:klap:

:pickme:
Korisnikov avatar
By Cyan
Originally posted by marquito
Dobro, ali da malko prosirimo temu... Poznaje li neko gay par u Srbiji (muski ili zenski), ne moraju biti tako STARI (recimo srednjih godina, 40 i nesto), a da zive zajedno duze od 5 godina, da imaju zajednicki stan ili kucu, kola isl.?

Ja licno poznajem jako puno ljudi u razlicitim delovima sveta koji imaju stabilne veze od po 25 i vise godina, neki imaju i po 70 godina (govorim o uzrastu, naravno ). I to ne samo u visoko razvijenim zemljama, takodje ovde u Latinskoj Americi (sa svim svojim machizmom i problemima). U stvari, vecina mojih prijatelja ovde su parovi sa vezama duzim od 5 godina i vecina zive zajedno sa svojim partnerima.

Ali zato ne znam za nikoga ko je u slicnoj situaciju u Beogradu. Anyone?
Ja isto ne znam nikoga u BG. Doduse znam i jako malo sretnih hetero parova u BG. :sveca:

Mislim da se cesto brak, porodica i ostalo sto podrazumeva stabilnost (a stabilnost ipak donosi kakvu-takvu srecu u starosti) planira i desava po nekoj drustvenoj normi. Queer parovi, a i oni heteroseksualci koji nemaju nameru da zive po crkveno-drzavno-binarnom receptu, cesto zive bez tog plana, za trenutak, ili za drugaciju vrstu zajednice (napr. poly tribe) sto je uvek dosta uslovljeno mentalnom osudom sredine. Oni parovi, gay ili ne, koji nacinom zivota ne odstupaju previse od zajednice, imaju sanse za prihvatanje u starosti. E a sad, da li im to donosi srecu ili monotoniju, to je individualna stvar.
By Bombina
ja poznanjem starije zene koje su lez oseCaju se kao mlade
ne plase se starosti
iznenada kad je tuzni kriju svoje godine
pokusavaju da zavrsi svoju karije jer osecaju malod nego starosti
Korisnikov avatar
By tramp
znam podosta (koliko uopste starijih ljudi znam)

radila sam na jednoj predstavi sa jednom starijom zenom, lezbejkom i to kad kazem starijom mislim da ima oko osamdesetak godina. Ceo zivot je provela u pozoristu i aktivizmu i seca se stvari iz proslosti koje su za mene samo deo queer mitologije u ny ... gay zurki u stanovima u Harlemu u nekim ranim '50tim recimo... ona je jedna od najsmirenijih osoba koje sam upoznala, prosto zraci unutrasnjim mirom i nekim zadovoljstvom... eto jedan primer :)
Korisnikov avatar
By Frizerka
Nazalost,samo sam upoznala tugu i nesrecu.Nisam upoznala nikog iz price "Ziveli su srecno do kraja zivota"..... :povez:
Korisnikov avatar
By tramp
mlada si imas vremena
By Bombina
Originally posted by Frizerka
Nazalost,samo sam upoznala tugu i nesrecu.Nisam upoznala nikog iz price "Ziveli su srecno do kraja zivota"..... :povez:
ma to je film
igra se ulogama
mlada si i srecna
bila sam nekad tvojih godina i bila sam sretna i volim zivot i itekako je sad :(
By GordonPim
Ja se ne bojim starosti, bar ne u onom delu koji se tice gubitka mladalackih fizickih karakteristika. Trudim se da se oduprem nasilnoj propagandi kako muskarac treba da izgleda kao sa naslovne strane Men's Health-a, i da je onoga trenutka kada zbog biologije vise ne moze tako da izgleda nepotreban drustvu (zene su pod jos gorim pritiskom kada je fizicki izgled u pitanju). Ono sto mene plasi jeste nizak nivo svesti u Srbiji, gomila predrasuda i sl., sto dovodi do toga da gej/lezbejska zajednica nije dovoljno kompaktna i solidarna, a i tu je prisutan, u velikoj meri, ejdzizam. Ja bih voleo da u starosti imam podrsku i pomoc gay community-ija. Divno mi je bilo kada sam procitao kako su u Nemackoj otvorili prvi gej dom za stare, jer verujem da su izvesne forme gej/lezbejskog "separatizma" potrebne, posebno u heteroseksistickim drustvima, kakva su sva na kugli zemaljskoj, u manjoj ili vecoj meri.
By APACH
znam primer. Mnogo su slatki i sexy. I daleko bolji od mnogih klinaca.
Korisnikov avatar
By gorilica
Tu i tamo,desi se po neki primer.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Mozda samo tripujem ali u BG tamo kod Fontane, dve bakice chekaju da predju ulicu i drze se za ruke, ne pridrzavaju se jer ne mogu da hodaju, nego se drze kao dve male devojchice :) morala sam da ih fotografishem onako s ledja :) kako su slatkeeeee vidi se da se vole :) ( kako me je chudno gledala moja ljubav dok sam se baktala oko mob. da ih snimim )
By Bombina
inner smile oces da mi pokazes onu malu slatku
deca je :bouncy:
Korisnikov avatar
By zboO
ja znam samo jedan primer srecne gay veze ( i to sada, u "mladosti"), i aj da kazem mooozda jos jedan (znachi sve ukupno 2)......sta onda covek da ochekuje u starosti??!!

:novine: :novine:
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ja sam vidjao par slucajeva ovde. Znam za jednog dekicu koji potice iz neke austrijske grofovske porodice, skroz je lud deda, zivi sa nekim slikarem, koji je nekih 10ak godina mladji od njega u ogromnoj vili, slucajno sam ih upoznao kad sam sa drugaricom isao da im za neku kintu ocistimo kucu i sredimo dvoriste, pokosimo travu i sl.
Ali primeri su uglavnom iz nekih visih klasa, bogatih i-ili visoko obrazovanih, tj. materjalno obezbedjeni i mnogo vise nego sto im treba.
Ima cak onih koji setaju neke deckice imigrante, od 18,19,20 godina, Kurde, Pakistance itd.
Ma ima svakakvih primera...

-
Korisnikov avatar
By mirth
Ja ne znam nijedan primer. Ama bash!

I onih par sto znam iz "i ziveli/e su do kraja zivota" price, uskraceni su za ono "srecno". Uopste ne verujem da je ostvarivanje srecne gay zajednice za 'do kraja zivota' ovde ikako moguce i izvodljivo.

To cak ide dotle da, kad god cujem za neki primer toga, pomislim da su to samo urbane legende.

Ali to ne znaci da ne verujem u srecnu gay starost. Meni ce moja biti jako srecna. Bez obzira na gornju problematiku.
Korisnikov avatar
By gaylove
Mislim da je problem sto je osnova gay veza sex i fizicki izgled, pa samim tim, pitanje je na mestu. Mislim da je jako retko neko u starosti srecan, a pogotovo gay ljudi. Mislim da nas ceka usamljenost , a da ce veoma mali broj gay ljudi pronaci partnera sa kojim bi doziveo starost. To je nase prokletstvo. Gay ljudi ne shvataju ili nece da shvate, da vreme prolece neverovatnom brzinom. Dok se okrenete, eto vec imate 30 godina. Tada vec pocinju da se pojavljuju prvi problemi. Vecina mojih vrsnjaka je za neku ozbiljnu vezu, ali kako se prilagoditi i promeniti neke svoje navike. Osobe sa 30 godina, jako tesko menjaju svoje navike, pa je teze pronaci osobu koja ima slicne potrebe u zivotu. Hm, ma nemam pojma. Nadam se da cu kao matori Japanci i Amerikanci, imati para i putovati po svetu.
By Ulix
Originally posted by gaylove
Mislim da je problem sto je osnova gay veza sex i fizicki izgled, pa samim tim, pitanje je na mestu. Mislim da je jako retko neko u starosti srecan, a pogotovo gay ljudi. Mislim da nas ceka usamljenost , a da ce veoma mali broj gay ljudi pronaci partnera sa kojim bi doziveo starost. To je nase prokletstvo. Gay ljudi ne shvataju ili nece da shvate, da vreme prolece neverovatnom brzinom. Dok se okrenete, eto vec imate 30 godina. Tada vec pocinju da se pojavljuju prvi problemi. Vecina mojih vrsnjaka je za neku ozbiljnu vezu, ali kako se prilagoditi i promeniti neke svoje navike. Osobe sa 30 godina, jako tesko menjaju svoje navike, pa je teze pronaci osobu koja ima slicne potrebe u zivotu. Hm, ma nemam pojma. Nadam se da cu kao matori Japanci i Amerikanci, imati para i putovati po svetu.
Gaylove, mislim da bas zato sto pederi traze seks, shvataju sasvim koliko je zivot kratak i koliko ga treba iskoristiti. Jos uvek sebe nisam ubedio da ne treba traziti ljubav, zato sto sam ponekad (citaj: uvek) nepopravljivo romantican, ali znam dobro da ako ne shvatim da cu umreti sam, mogu lako da se pretvorim u one ogorcene matorce koji samo cekaju nekog da ga ubedace sa svojim pesimizmom. Sto se pre pomirimo sa time da je starost tuzna (da ne kazem bas: ruzna) i da cemo je docekati sami, to cemo je lakse i lepse docekati, kao nesto sto se naprosto ne moze izbeci. Ako slucajno usput sretnemo nekog pa se zaljubimo, i sa njim podelimo taj teret starosti, tim bolje. Ako ne, sta da se radi?

Jos nesto: ako je menjanje navika jedina prepreka, onda :nazdravlje: :spank:
By RACABG
sta da vam kazem ja sam 11 godina u vezi i bas mi je super uzivam
Korisnikov avatar
By Shmi
Originally posted by RACABG
sta da vam kazem ja sam 11 godina u vezi i bas mi je super uzivam
Svaka vam cast i zaista vam se divim kakav ste svoj svet stvorili. :kiss: i onom tvom. :)
Korisnikov avatar
By one of the people
znam dosta gay parova, i to onih preko 50 i lepo im je, idu idgraju bingo, bowling, gledaju drag shows, sve penzionerske zabave
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Znam dva starija para s vezom dužom od 10 godina - jedni se samo džapaju i glože kao dve jetrve :meduza: a drugi se baš vole, nedavno su se uselili u novi stan, bave se domaćim aktivnostima, zimnicom i ručnim radom :hekla: i deluju mi srećno.

Mirne, staložene i jake single osobe sam upoznavao, ali srećne i ispunjene - ne. Jedini čovek koga sam znao a koji se izjašnjavao kao srećan i delovao tako sa 40-45 godina (iako je imao teška iskustva, partner mu je umro od side, stalne muke oko posla itd), sad sa 50 i kusur u fazi je potpune histerije i odselio se od muke u Libiju. :lood:

Nikog pre smrti ne treba smatrati srećnim, rekao je Solon Mudrac.
By Dragonite
Originally posted by AngraMaina
Znam dva starija para s vezom dužom od 10 godina - jedni se samo džapaju i glože kao dve jetrve :meduza: a drugi se baš vole, nedavno su se uselili u novi stan, bave se domaćim aktivnostima, zimnicom i ručnim radom :hekla: i deluju mi srećno.

Mirne, staložene i jake single osobe sam upoznavao, ali srećne i ispunjene - ne. Jedini čovek koga sam znao a koji se izjašnjavao kao srećan i delovao tako sa 40-45 godina (iako je imao teška iskustva, partner mu je umro od side, stalne muke oko posla itd), sad sa 50 i kusur u fazi je potpune histerije i odselio se od muke u Libiju. :lood:

Nikog pre smrti ne treba smatrati srećnim, rekao je Solon Mudrac.
Posebno sto ljudi imaju tendenciju da se nekako raspadnu posle stotinak godina, zar ne, rodjace moj?

Znam par primera sretne gej starosti, koji ne ukljucuju partnerstvo. Znam i izuzetno malo primera uspesnog gay partnerstva, svega 3-4, gde je prosecno trajanje veze 4 god (and still going on).

Ja zasigurno planiram sretnu starost, mada cu razmisliti oko 90-te:).
Korisnikov avatar
By Zoe
Sto neko rece, ja ne znam puno ni mladjih srecnih gay parova u dugogodisnjoj vezi u nasoj zemlji a kamoli starijih... :neznam:

Ali i dalje verujem da cu bas ja to da pronadjem :love:
Korisnikov avatar
By Val
Pa evo i ja sam srecna u starosti, a gay. Dakle, postojimo. :lol:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Vise znam primera nesrecnih nego srecnih gay starosti.Ali znam jednu koja traje maltene jednu deceniju u kojoj su akteri navodno srecni i vole se ,a sa strane se vataju samo tako.
:smokin:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Dragonite
Posebno sto ljudi imaju tendenciju da se nekako raspadnu posle stotinak godina, zar ne, rodjace moj?
Pa, sta ces im kad nisu besmrtni. Ja sam razmisljao da se za 200-300 godina povucem u onu SouthSideovu vilu (samo sto bih je naravno prebacio negde na Egejsko more) na jedno 2-3.000 godina, a mozda otkrckam tu i celu vecnost, ako mi se dopadne... Doletite nam u goste kad imate vremena.
Samo ne zaboravi da poneses svoje vilenjake granitnocvrstih guzova da nam svetle u mraku, zbog ocekivane energetske krize... :carica:

:kiss:
By Dragonite
Originally posted by AngraMaina

Pa, sta ces im kad nisu besmrtni. Ja sam razmisljao da se za 200-300 godina povucem u onu SouthSideovu vilu (samo sto bih je naravno prebacio negde na Egejsko more) na jedno 2-3.000 godina, a mozda otkrckam tu i celu vecnost, ako mi se dopadne... Doletite nam u goste kad imate vremena.
Samo ne zaboravi da poneses svoje vilenjake granitnocvrstih guzova da nam svetle u mraku, zbog ocekivane energetske krize... :carica:

:kiss:
Mislim da ti sam isijavas dovoljno svetla za ceo region :carica:

Kada se svi nadjemo negde na Azurnoj obali za 30-40 godina, onda cemo moci da tacno odgovorimo na ovaj topic... uz :klavir: :dj: :skuter: i :palacinke:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!