Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by trampa-ha...znao sam...u tom grmu lezi zec!!! pa logicno: njemu su otimali zalogaje da bi imali tebi da daju. zato je njemu tako lose tamo...sram te bilo sve si mu pojela...nije ni cudo sto pored takvih zemljaka, koji pojedose sve njegove zalogaje, on tamo ostade izgladneoOriginally posted by muzika86hm.. ti sto otimaju zalogaje su mene drzali u kuci i hranili pet godina ... hmmm .... opasni neki
Slažem se sa sunny girl! svaka čast!
Dovoljno je da vidim kako se Amerikanci dovežu nas ovdje, kao hoće prijateljstvo oduševljeni su nama kako mi znamo s aljudima da postupamo fino, jer vide da u našem narodu se ne gradi prijateljstvo čisto iz neke koristi koje imaš od tog čovjeka nego iz poštovanja i nekom dostojanstvu. To kod njih je sasvim rijetko naći, i polako izumire u njihovom društvu. To je neka sitnica koju sam ja primjetio.
Oni se nama čude kako smo ovako otvoreni ljudi i kako primimo ko god nam dođe u kuću kao da je nam najmiliji. TO KOD NJIH NEMA! Sistem ih je napravio takvim, sve računaju, sve gledaju kroz novac oteli bi ti zalogaj iz usta!
Originally posted by gariA još Nagasaki, Hirošima, Dresden, Vijetnam, Korea, Irak dva puta, Srbija... nema kraja!
Fala vam braćo Amerikanci za sve što učinjeste za nas! Vala i jesu plemeniti, lagano su nas bombardovali /onako sa užitkom/ svega 77 dana /77 dana na mom srcu leži ranaaaa.../. Ma dobri ljudi a još bolji avioni.
Originally posted by SUNNY GIRL
ako mene pitas tamo jeste bolje za zivot, ali nije bolji zivot....
Originally posted by Valvis a vis ovoga ( jer ostatak Val-inog posta nije narocito diskutabilan):
Cak ni ljudi koji ti se smeshkaju i kazu :"Super shto si gay" ne misle to shto kazu. Jeste da je zakonom mnogo toga regulisano. Ali...nemojte da mislite da se Nemacka mnogo razlikuje od Srbije.
Originally posted by Vel boyNedo bog da mi postanemo tako 'superficial ili oberflächlich'. mrzim kada mi se dođe tu kesiti u facu o ovamo iza leđa nema šta ne misli.Originally posted by Valvis a vis ovoga ( jer ostatak Val-inog posta nije narocito diskutabilan):
Cak ni ljudi koji ti se smeshkaju i kazu :"Super shto si gay" ne misle to shto kazu. Jeste da je zakonom mnogo toga regulisano. Ali...nemojte da mislite da se Nemacka mnogo razlikuje od Srbije.
Niko od nas ni ne tera sve ljude da misle u dusi ono sto kurtoazno izjavljuju- u vezi tvog citiranog primera. I, kada zemlje ex-Yu dodju do tog stepena da, pa taman neiskreno, neguju kurtoaziju i bonton kao na Zapadu, to ce biti veliki napredak! Zakoni, njihova primena i briga za lepe manire jesu bitni i to sve postepeno, ali sigurno, menja mentalitet, ukoliko ne nuzno onaj nutarnji, onda bar onaj eksterni i medjuljudski!
Originally posted by muzika86Originally posted by Vel boyNedo bog da mi postanemo tako 'superficial ili oberflächlich'. mrzim kada mi se dođe tu kesiti u facu o ovamo iza leđa nema šta ne misli.Originally posted by Valvis a vis ovoga ( jer ostatak Val-inog posta nije narocito diskutabilan):
Niko od nas ni ne tera sve ljude da misle u dusi ono sto kurtoazno izjavljuju- u vezi tvog citiranog primera. I, kada zemlje ex-Yu dodju do tog stepena da, pa taman neiskreno, neguju kurtoaziju i bonton kao na Zapadu, to ce biti veliki napredak! Zakoni, njihova primena i briga za lepe manire jesu bitni i to sve postepeno, ali sigurno, menja mentalitet, ukoliko ne nuzno onaj nutarnji, onda bar onaj eksterni i medjuljudski!
Originally posted by muzika86Neka misle bogami sta god hoce i nece! Ja kontrolisati nicije misli i unutrasnje osjecaje niti mogu niti hocu! Meni je bitno da ko god taj sto neiskreno misli o meni iza ledja to NE SPROVODI NA NACIN na koji mene licno IMALO negativno ostecuje i da mi to NE ISKAZUJE neprijateljski u lice!!! Dakle, sve dok taj neprijatelj to drzi iza ledja (ali BEZ IKAKVOG NEGATIVNOG efekta na BILO KOJI dio ili dijelic mog zivota) i dok to neprijatelj drzi u sebi i samo u sebi ili samo njemu slicnim, meni je to isto kao da je taj neprijatelj jali uz vjetar pisao jali puru vario...Originally posted by Vel boyNedo bog da mi postanemo tako 'superficial ili oberflächlich'. mrzim kada mi se dođe tu kesiti u facu o ovamo iza leđa nema šta ne misli.Originally posted by Valvis a vis ovoga ( jer ostatak Val-inog posta nije narocito diskutabilan):
Originally posted by muzika86Necu da pjevam nista. Nemam dobar glas.
Pjevaj ti borbene Ulix. ali to to što si naveo Karadžića i Mladića kao da su slovenske duše i time napravio je kao fašističkom je obična glupost!
E pa i fašizam je tvorevina zapadne duše, i da imali smo mi Srbi naše Mladiće i Karadžiće ali opet nismo pobili više nego što su ti miroljubivi Amerikanci koje voliš više nego išta! FUJSad cemo jos i da brojimo leseve?
Originally posted by muzika86Ko smo to tacni MI? Mi, pacijenti iz Laze Lazarevica? Mi, Srbi? Mi, srbo-nacisti iz Milvokija? (Persiras sebi?)Originally posted by Vel boyNedo bog da mi postanemo tako 'superficial ili oberflächlich'. mrzim kada mi se dođe tu kesiti u facu o ovamo iza leđa nema šta ne misli.Originally posted by Valvis a vis ovoga ( jer ostatak Val-inog posta nije narocito diskutabilan):
Originally posted by ValA je li? A sto bi mene uopste bilo briga da li neko misli da je "super" sto sam gay ili je odvratno - sve dotle dok je drzava zakonom regulisala da ni taj ko misli da je odvratno sto sam gay ne sme ni da me proziva zbog toga, ni da me ujznemirava zbog toga, ni da me diskriminise zbog toga...Moze bre da misli sta ko hoce, sta to mene briga...U Srbiji svaka budala moze da ti uradi stagod hoce samo zato sto si gay i nikad nece iti osudjena za to. Jos nisam cuo da je reseno ijedno od ubistava gay-ljudi u Srbiji i da je pocinilac zlocina uhvacen i osudjen, jos ne videh da je onaj mahniti pop sto je predvodio rulju da mlati ucesnike one neuspele gay pride parade u Beogradu pre vise godina bacen u tamnicu na par godina zbog toga...
E a sad me prozivajte i mislite da nisam normalna, ali moja zena i ja itekako planiramo da zivimo u Srbiji.Necu da te prozivam i smatram da je legitimno to sto vas dve hocete da zivite u Srbiji. Ali sta cete da kazete komsijama, koje ce jedva docekati da gurnu nos gde mu mesto nije, pa vas pitaju da niste sestre i obe udovice i od koje od vas je to vase dete? i tako dalje...preporucujem ti da odgledas film "FINE MRTVE DJEVOJKE" koji jako slikovito opisuje problematiku tog tipa...
Originally posted by M M and IOriginally posted by ValA je li? A sto bi mene uopste bilo briga da li neko misli da je "super" sto sam gay ili je odvratno - sve dotle dok je drzava zakonom regulisala da ni taj ko misli da je odvratno sto sam gay ne sme ni da me proziva zbog toga, ni da me ujznemirava zbog toga, ni da me diskriminise zbog toga...Moze bre da misli sta ko hoce, sta to mene briga...U Srbiji svaka budala moze da ti uradi stagod hoce samo zato sto si gay i nikad nece iti osudjena za to. Jos nisam cuo da je reseno ijedno od ubistava gay-ljudi u Srbiji i da je pocinilac zlocina uhvacen i osudjen, jos ne videh da je onaj mahniti pop sto je predvodio rulju da mlati ucesnike one neuspele gay pride parade u Beogradu pre vise godina bacen u tamnicu na par godina zbog toga...
E a sad me prozivajte i mislite da nisam normalna, ali moja zena i ja itekako planiramo da zivimo u Srbiji.Necu da te prozivam i smatram da je legitimno to sto vas dve hocete da zivite u Srbiji. Ali sta cete da kazete komsijama, koje ce jedva docekati da gurnu nos gde mu mesto nije, pa vas pitaju da niste sestre i obe udovice i od koje od vas je to vase dete? i tako dalje...preporucujem ti da odgledas film "FINE MRTVE DJEVOJKE" koji jako slikovito opisuje problematiku tog tipa...
I opet, zasto se ne preselite u Srbiju sad, odmah??? Ili mozda cekate da zaradite nemacku penziju pa cete onda...a zasto? zato sto znate da od srpskih ålata (i onda kad imas srecu da imas posao) ne mze da se zivi???
Originally posted by ValPa vidi i ti...na zapadu te drzava zastiti od komsije homofoba i ostalih manijaka...U Srbiji - nisam bas siguran da im je to prioritet...
Pa vidi, ako te na zapadu boli k***c zbog toga shto neki komshija iza ledja prica loshe o tebi, zashto bi te to u Srbiji bolelo? Ne kapiram...
B92 Info Vesti Društvo
Štitila dečaka Roma, pa osuđena
28. oktobar 2006. | 10:19 -> 12:20 | Izvor: B92
Beograd, Požarevac -- Okružni sud u Beogradu potvrdio presudu Nataliji Lazić, za klevetu iznetu u emisiji Ključ.
50.000+5.000+25.000
Tužbu je podneo Miodrag Radović, za klevetu u emisiji RTS-a. Natalija Lazić je u maju 2003. govorila o učešću Radovića u seksualnom zlostavljanju desetogodišnjeg Roma. Događaj o kom je reč odigrao se u noći između 15. i 16. novembra 2002. Prema navodima maloletnog Roma i izjava svedoka datih FHP-u, osobe koje je poznavao od ranije prinudile su ga da ih u nekoliko navrata oralno zadovoljava, da bi mu potom mokrile u usta.
Majka maloletnog dečaka je SUP-u Požarevac prijavila slučaj. Na osnovu primljenih i proverenih podataka, SUP je podneo krivičnu prijavu protiv Miodraga Radovića i Vladimira Petraškovića, osumnjičenih da su seksulano zlostavljali maloletnog Roma. Fond za humanitarno pravo je, na inicijativu romskog udruženja iz Velikog Gradišta, u januaru 2003. pokrenuo svoju istragu, i na osnovu prikupljenih podataka u martu iste godine podneo krivičnu prijavu protiv Vojislava Brajkovića, Maksima Petrovića i Aleksandra Jankovića, koje su svedoci i žrtva identifikovali, pored Radovića i Petraškovića, kao učesnika u zlostavljanju.
Budući da su roditelji odlukom Opštinskog suda u Velikom Gradištu izgubili starateljstvo nad detetom, sud je za zakonskog zastupnika dečaka odredio Centar za socijalni rad. FHP navodi da je tokom istrage Centar za socijalni rad, bez objašnjenja, dva puta oduzimao i vraćao toj organizaciji punomoćje. Pošto joj je treći put oduzeo punomoćje, postupak je nastavljen bez punomoćnika žrtve, u prisustvu radnika Centra za socijalni rad.
U novembru 2003. Centar za socijalni rad, kao zakonski zastupnik dečaka, doneo je odluku da u interesu mentalnog zdravlja dečaka obustavi dalje gonjenje osumnjičenih. Na osnovu toga, sud je obustavio istragu i postupak je prekinut.
U međuvremenu, Miodrag Radović je podneo tužbu protiv Natalije Lazić, koja je pred istražnim sudijom govorila o tome šta joj je dečak rekao odmah posle događaja i opisala povrede koje je videla na njegovom licu. Postupak protiv Natalije Lazić pred II opštinskim sudom okončan je u julu 2006, presudom da je kriva za krivično delo klevete, zbog čega je kažnjena s 50.000 dinara, a obavezna je da plati i sudske troškove, 5.000 dinara, i troškove tužioca, 25.000 dinara.
Prvostepena presuda u postupku protiv Natalije Lazić doneta je posle jednog održanog pretresa, dok je sud odbio da sasluša svedoke koje je predlagao advokat FHP-a, koji su imali neposredna saznanja o zlostavljanju dečaka.
Veće Okružnog suda u Beogradu, koje je odbilo žalbu FHP-a i potvrdilo presudu Drugog opštinskog suda, činile su sudije Savka Gogić, Života Đoinčević i Duško Milenković.
Života Đoinčević je uhapšen 27. marta 2003. tokom akcije Sablja. U tadašnjim saopštenjima Vlade navođeno da je uhapšen zbog veza sa Zemunskim klanom, neovlašćenog ukidanja pritvora i primanja mita. Policija je tada u njegovom stanu, pored pištolja, našla i 70.000 evra, za koje se kasnije ispostavilo da potiču od prodaje nasleđene nekretnine. Vrhovni sud je početkom jula 2005. potvrdio presudu Okružnog suda u Novom Sadu kojom je Đoinčević oslobođen optužbi da je u svom i stanu svoje majke nedozvoljeno držao oružje. Presuda je doneta na ponovljenom suđenju koje je naložio Vrhovni sud pošto je ukinuo raniju presudu na tri meseca zatvora.
Originally posted by Val
E da, toga na zapadu nema. Ovde se krivicna dela bogatasha neretko i ne "iznose" pred sud, nego se oshtecenoj deci daje novac. A roditelji siromasi uzmu pare i cute.
Takodje je sud u Nemackoj bezprekoran i niko ne moze da osudi gospodina Hermann Stattler-a, koji je (uzevshi mito od osumnjicenog) izjavio da su roditelji dete dali tom coveku dobrovoljno i da taj osumnjiceni nishta loshe nije uradio. Pored toga shto je bilo 8 svedoka (nezavisno jedan od drugog), koji su izjavili da je placeno da se beba ukrade, odnese njemu, da su se pravile zurke na kojima je dete posudjivano i "kolegama" itd itd.
Uprkos svim izjavama, osumnjiceni je nakon 13 dana istraznog zatvora pushten na slobodu i placena mu je odshteta (jer je 13 dana ni kriv ni duzan sedeo u zatvoru) od 17000 eura!
Samo u Srbiji se to deshava. Da daaa...
I da li sad zbog toga svi treba da pobegnu iz Srbije?
Originally posted by svejedno
Joj.
Al ste se 'ispolemisali'.
Nigde nije idealno.
Fakat.
Tako da su uzaludne price 'ovde imam ovo, tamo imam ono' itd.
Svuda NESTO fali.
Gledajte da, sa svojim mogucnostima, iskombinujete zivot, napolju ili u rodnoj grudi, svejedno, a da vam sto je moguce manje stvari fali.
To je, mozda, sustina.
Originally posted by Val
A jel rec o Erasmus programu ili? Lepo je shto kod vas studenti ne placaju shkolarinu, ali samo pod uslovom da su u jednoj od studentkår, zar ne? Jeste da tu clanarine variiraju izmedju 150 i 400 SEK, ali ima se, pa nema veze.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!