Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by svejednoMa da... narocito ako ce ceo zivot provesti pricajuci tako i sedeci ovde. Mislim ok mi je ovo sto Southside kaze, nikako ti nije odgovarala sredina u kojoj si rodjen, pa nije obaveza da tu i ostanes, nadjes neku drugu onda... ali biti u nezadovoljstvu celog zivota i misliti da bi negde bio zadovoljniji a mozda i ne bi mi je skroz bezveze. Ja imam poznanice koje su u Vasingtonu, otisle su tamo, skroz sa navikle na americki nacin zivota, retko se i prijateljima preko kojih ih znam javljaju. I isto tako znam neke ljude koji su otisli u inostranstvo, shvatili da to nije ono sto su mislili da je i vratili se.
...Zelim reci i da mi je pun kurac ljudi koji su u fazonu 'Srbiju treba spaliti i pobeci'.
Zato je takva, sada. Nikoga nema ovde ko moze nesto da uradi, svi su otisli.
...
Originally posted by SimorJa nisam rekla da ih osudjujem uopste. Samo ne volim da slusam ljude koji su vecito nezadovoljni i nista im ne valja. Smatram da ako je osobi toliko lose a negde drugde je dobro mogla je naci nacin da ode tamo. To ne gledam ni iz kakve moje situacije, vidjala sam ljude u najrazlicitijim situacijama pa ako su zeleli da odu odlazili su - da li preko braka ili struke ili krenu pa kako se snadju. Tako da ako ta osoba nije nasla nacin mozda to nije dovoljno zelela... Ukoliko ipak zivi ovde onda je pametnije, po meni, da nadje neko zadovoljstvo u zivotu koji moze da ima. Ali to je kazem po mom misljenju, on za sebe neka bude nezadovoljan koliko god hoce ako na to drugacije gleda.
@svejedno & Dina, a što vam je pun kurac onih koji su ovom ili onom fazonu? Zato što ne pokazuju dovoljnu količinu lojalnosti prema nečemu prema čemu ne treba pokazati lojalnost ni u ludilu?
Da -- mnogi ne mogu da odu odavde, zbog toga što nemaju novaca ni za najosnovniju egzistenciju, i ne mogu da putuju po svetu i u romantičarskom zanosu biraju koji bi grad odabrali za život. Bilo bi slatko da pokušate malo sa apstraktnim mišljenjem. Znate ono -- svet postoji i van naših života, i ne možemo procenjivati, ocenjivati, stigmatizirati i osuđivate one koji imaju, eto, malko različitu egzistenciju od one naše.
Ljudi odlaze iz Srbije jer im ovde nije dobro. Ljudi žele da odu iz Srbije jer im ovde nije dobro. Nije to zato što im ovde ne odgovara klima ili im se ne sviđa arhitektura. Neki mogu da odu iz države. Drugi to ne mogu. Ali, nikada ne treba, zbog mentalnog zdravlja makar, pristati na ovo blato i reći: "Jao, pa blato je baš super". Ako možeš da pobegneš iz blata - odlično, ako ne možeš - a onda bar psihološki na isto nemoj pristati.
Originally posted by АлександарMene je ova zemlja odbacila, ugrozila život i otišao bih svojom voljom...
Мој одлазак никако не би био бекство. Једноставно, о томе не могу да размишљам на тај начин.
Морало би да наступи какво велико зло, каква колективна несрећа, хаос, општа бежанија; да ме моја земља сасвим одбаци или угрози живот мојих ближњих и мене самог.
Једино тада и не мојом вољом.
Originally posted by ValJa 15 € semestar i to je sve, nista se dodatno ne placa, ni potvrde, uverenja, prijave ispita odjave itd. U Srbiji sam sve to morao da placam, svaku jebenu potvrdu sa fakulteta o ovome i onome.Originally posted by MinaHarkerPitaj studente koliko placaju shkolarinu za svaki semestar.
...
Originally posted by tramp
...hmm.... meni je sa nekih 19 dopizdeo balkanski rat i svi oni koji su odlucili da se izmedju ostalog preko mojih ledja prepucavaju, posto mi je drzava ciji sam drzavljanin bila ukinuta, pri cemu mene niko nije pitao sta ja o svemu tome imam da kazem, posto mi je rodbina, prijatelji i sve ostalo sto me vezivalo za Balkan ispala razbacana u tri novonastale drzave, posto mi je oduzeto pravo na slavljenje onog sto sam smatrala svojom istorijom i tradicijom, posto su mi ukinuti praznici koje sam slavila itd. ja sam se sa Balkana pokupila i otisla u drzavu koja mi je u tom trenutku ponudila najvise i u smislu identiteta i u smislu novaca i u smislu neke licne slobode
ako cu vec provesti zivot kao stranac bar cu ga ziveti tamo gde znam da sam stranac
u tom smislu ne mogu reci da me je neko oterao - mogla sam da ostanem i u Srbiji i u Bosni da sam bila spremna da prihvatim jednu od svojih nacionalnih pripadnosti, mogla sam da prigrlim nove simbole i novu istoriju i da zamasem novom zastavom i mogla sam verovatno da vodim neku vrstu zadovoljnog zivota da sam bila spremna da se odreknem odredjenih uverenja, mogla sam i da ostanem i da se borim sa vetrenjacama do kraja zivota i da se uvek pitam sta bi bilo da sam otisla, svasta sam mogla ali nisam... donela sam odluku koju sam donela i sad sam tu gde sam
Originally posted by trampOnda si ti bila izuzetak, jedan od milion.
PS ja sam u BiH doduse a ne u Srbiji, radila puno radno vreme zadnju godinu srednje i znam ljude koji su radili puno radno vreme i u Srbiji za vreme studija, pripazi malo sa tim izjavama tima SVI, NI JEDAN i sl.
Originally posted by muzika86Rat je završio i izbjeglice se vraćaju.
Drugo smo mi koji dolazimo iz podrucja gdje se vodio otvoreni rat. Mnogi od nas su bili prisiljeni da napustimo svoje domove, svoja ognjista sto nam nije bilo nimalo lako. Ali ipak vi koji ste ostali kod svoje kuce tamo gdje ste rdojeni i odrasli.... ostanite tamo. Nigdje nije ljepse nego kod svoje kuce.
Sto neko vec spomenuh, i ne zivite vi tamo toliko lose kako niko nista ne radi . Trebate doci na Zapad i vidjeti kako je "obecan" i kako se ovamo radi.
Originally posted by SimorPrvo, ovo mi nije najjasnija analogija.
@svejedno & Dina, a što vam je pun kurac onih koji su ovom ili onom fazonu? Zato što ne pokazuju dovoljnu količinu lojalnosti prema nečemu prema čemu ne treba pokazati lojalnost ni u ludilu?
Da -- mnogi ne mogu da odu odavde, ....
Ljudi odlaze iz Srbije jer im ovde nije dobro. ...
Ali, nikada ne treba, zbog mentalnog zdravlja makar, pristati na ovo blato i reći: "Jao, pa blato je baš super". Ako možeš da pobegneš iz blata - odlično, ako ne možeš - a onda bar psihološki na isto nemoj pristati.
Originally posted by ValAko nista drugo, mozes da budes placen za svoj rad. Sto je za Srbiju jos uvek mission impossible.
Ja stvarno ne kontam shta vi mislite. Da je "zapad" bolji od Srbije? Yeah right!
Pitaj ljude koji zive negde "vani" kako zive. Koliko rade. Koliko placaju stan. Koliko odmora imaju. Pitaj studente koliko placaju shkolarinu za svaki semestar.A ovde je kao skolovanje besplatno? Cak i studenti koji su na budzetu za upis godine daju nekih 100 eura na ime nekih taksa, osiguranja isl. A ako nisi na budzetu, spremi jos 1000. Toliko kosta i studiranje u Slovackoj i Madjarskoj. Italija i Slovenija su nesto skuplje za studiranje.
Znash, skoro sam imala priliku da cujem sledece: "Nisam lud da radim za 100 eura, kad kod mame imam stan i hranu, daje mi dzeparac...bla bla!" I onda se cudi shto nema dovoljno para da si kupi patike. A sad josh samo neko neka kaze da posla u Srbiji nema. I s obzirom da vas pola ne radi, a placa stan i ne izostavlja ni jednu zurku...pitam se kako uspevate?Najlakse je uhvatiti se za neciju sisu (figurativno!) i biti dete celoga zivota. Tako je zivot sjajan i ovde i bilo gde drugde, kad imas karticu na koju ti neko uplacuje odredjeni, nezaradjeni iznos. Eto, tako se placa stan i ide na zurke i sve ostalo, iako se ne radi.
Volela bih sve vas da vidim u Nemackoj na mesec dana, da zivite ovaj zivot ovde...pa bih vas posle pitala da li vam je Srbija josh uvek maceha.Hvala na lepim zeljama
Strashno!
Originally posted by muzika86eto npr ja
Koji student u cijeloj Srbiji radi puno vrijeme i ide puno vrijeme u skolu?? To je u Americi normala.... eto jedan primjer
Originally posted by mladunacOriginally posted by muzika86eto npr ja
Koji student u cijeloj Srbiji radi puno vrijeme i ide puno vrijeme u skolu?? To je u Americi normala.... eto jedan primjer
radim puno radno vreme
i stizem da dajem ispite na dva faxa!!!
ah da
i stignem sve ostalo
inache imam neke rodbine u shvedskoj i u americi pa sluchajno znam kakvi su im uslovi i obaveze pri studiranju te bi tamo verovatno stizao na 7 faxova uz puno radno vreme
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!