Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By one of the people
Vidim da ima forumaša koji se bave trčanjem -
Zanima me koje distance trčite i koliko često, da li trčite samo rekreativno ili se takmičite?
Koji su vam rezultati?

http://www.canadarunningseries.com/zoorun/
moja sledeća trka je idući vikend, 10 km kroz Toronto Zoološki Vrt. Pošto obično trčim oko 5 kilometara, nije mi baš bitno vreme.

Trčim bar dva puta nedeljno oko 5 km, prosečno vreme oko 25 minuta.

Odlican sajt:
http://www.runnersworld.com/
Korisnikov avatar
By Sunce
Trcao sam u osnovnoj skoli i gimnaziji - deonice od 2 do 5 km. Jednom sam osvojio 1. mesto, a jednom 3. mesto na krosu. Danas trckaram ulicama Beograda, stepenicama u zgradi, dosta setam i planinarim. :)
Korisnikov avatar
By Delete
Trcim relativno cesto, sto napolju, sto u teretani na traci, mada me trcanje kao trcanje jako smara, pristalica sam dobrog baketa ili fudbala vise nego trcanja "na suvo". Prosecno 3 puta sedmicno trcim po 20 krugova, sto je priblizno 8,5km, a vreme trcanja varira od toga da li kombinujem sprinteve ili samo lagano trcim.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by one of the people

moja sledeća trka je idući vikend, 10 km kroz Toronto Zoološki Vrt. Pošto obično trčim oko 5 kilometara, nije mi baš bitno vreme.

Trčim bar dva puta nedeljno oko 5 km, prosečno vreme oko 25 minuta.
Svaka ti cast! Srecno na trci! :srbin: :tegovi: :hail2: ;)
By Storm
Ja obožavam da trčim.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Delete
mada me trcanje kao trcanje jako smara, pristalica sam dobrog baketa ili fudbala vise nego trcanja "na suvo".
:up:
Korisnikov avatar
By HARP
Trčim 4km svaki dan, mada napravio malu pauzu zbog drugih fizičkih aktivnosti...
Najbolje je trčati popodne jer ujutru organizam se tek budi, a uveče treba da se smiri za spavanje
Trčim u 9h uveče, jer to mi je najbolji termin, završim sve obaveze, a i onako nikada ne legnem pre 2h noću. Tako sam navikao
kada trčim osećam se snažno i dobro.
Obožavam trčanje, a i dobro je za trbušnjake
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam svojevremeno redovno trčao. Otprilike 4 puta nedeljno po 40tak minuta. Jedno 4-5 godina, samo sam pravio zimsku pauzu. Trčao sam malo brže nego što je običan jogging, ali nikako da saznam kolika je to relacija. Procenjujem da je negde oko 6 km, ali nemojte da mi verujete na reč.
Pre godinu dana su me nešto zezala kolena pa sam prešao na sobnu biciklu, ali moguće da ću ovih dana na neko probno trčanje da vidim da li su mi se kolenca oporavila.
Korisnikov avatar
By HARP
Preporučuje se trčanje pod tempom, tada ima najbolji efekt
znači manja maršuta jači tempo i rezultat je fantastičan...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e bas sam danas odlucila da pocnem da trcim...moram nesto da pocnem da radim jer sam povredila koleno, a nikad nisam volela trcanje!!! kako se to radiiii??!?? danas sam istrcala tri serije relativno laganom od dvadeset minuta i dve od petnaest...kako se to dozira uopste?
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by hlaefdige
e bas sam danas odlucila da pocnem da trcim...moram nesto da pocnem da radim jer sam povredila koleno, a nikad nisam volela trcanje!!! kako se to radiiii??!?? danas sam istrcala tri serije relativno laganom od dvadeset minuta i dve od petnaest...kako se to dozira uopste?
Ako si komšika možemo trčati zajedno i onako trčim sam... :roll:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
rado, ali ja sam u ns....
....samo bih te smorila ionako....em sam spora, em nisam u formi...hehehehehe.... ali sam otvorena za savete...
By ~ Le Saint X ~
obozavam d a trcim...
posebno otkada sam kupio mp3 player...
to mi olaksava...
mada, bicikl vise volim!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a sobni biciklic?!?!? ima li uticaja na trbusnjake? ima li neko da je probao?
By ~ Le Saint X ~
sobna bicikla je sranje - my opinion!

Trcanje ti je i za trbusnjake i za zadnjicu super! :)
Korisnikov avatar
By Delete
a sobni biciklic?!?!? ima li uticaja na trbusnjake? ima li neko da je probao?
Jao, ne znam kako me ovo krenulo, sve negativno odgovaram na tvoja pitanja...ne sa sobnim biciklom nema efekta...mozda ima za neke debele babe koje jednom mesecno izadju i da prosetaju, ali inace nema efekta, narocito nema efekta na trbusnjake.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nema veze....hvala na informacijama u svakom slucaju
Korisnikov avatar
By one of the people
rado, ali ja sam u ns....
....samo bih te smorila ionako....em sam spora, em nisam u formi...hehehehehe.... ali sam otvorena za savete...
pocni prvo na 15-20 minuta lakog trcanja, onako da se malo zadises i ako ti je tesko, setaj, ali 20 minuta, sve dok ne budes mogla 20 minuta punog trcanja. To bi trebalo da traje oko nedelju dana, onda produzi na pola sata (ili 5 km) nedelju dana, onda produzavas po 5 minuta svaku nedelju.
Dobro bi bilo da imas nekog da te motivise i da ide sa tobom one dane kada se ne osecas bas za trcanje.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mnogo ti hvala.....
..bilo bi lepo ali nema....tek sam danas videla ovaj post...tako da cu poceti sa tim programom sutra (inace danas sam trcala uz i niz stepenice u zgradi hahhaha komsije cene moj trud)
Korisnikov avatar
By one of the people
probaj tri puta nedeljno po pola sata, imaš vremena.
ne moraš da umireš od umora.
Korisnikov avatar
By mmiki
Definitivno moram da pocnem sa nekim rekreativnim trcanjem. Da li neko moze da mi predlozi neku kilometrazu za pocetak?
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by Unique
pocni ti ipak sa brzim hodanjem...za pocetak :blenta:
:prst: Ja postavim ozbiljno pitanje, a neko se zajebava... No comment...
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Ja vrlo volim trcanje a od kada imam MP3 plejer, nema mu ravna. Jedino kad dodje zima...

Ja primenjujem jednu mesavinu deonica i dzoginga.

Naime, nasao sam na netu clanak jednog profi bodibildera koji je istovremeno i trener hokeja. Lik je koristio svoj tim hokejasa kao zamorcice da vidi kako kakav trening ima posledice na njih (ponekad je eksperimentisao i sa suplementima, ali to je druga prica). Dosao je do zakljucka da sprinterske deonice daju najvise snage a trcanje umerenim tempom izdrzljivost. Jeste, rupa na saksiji!
Ono sto mene zanima jeste nus-efekat, gubljenje masnih naslaga, a po njemu je najbolji nacin kombinacija ova dva, pa kaze:

Trce se naizmenicno deonica sprinta, deonica umerenog trcanja i to:
30 sekundi trcanje- 20 sekundi sprint/
60 sekundi trcanje- 30 sekundi sprint/
90 " - 40 "
120" - 50 "
150" - 60 "

Uveravam vas, skapacete na kraju treninga! Tri puta nedeljno, jos uz L-carnitin, CLA i Efedrin i liposukcija je za pizdice! :sekirica:
Ja sam na pocetak dodao zagrevanje i umereno trcanje od 5-10 min.

Ovaj program izgleda da ne ometa sticanje mase zbog relativne kratkotrajnosti (20'-30' ) treninga. Mozda cak i pojacava mesanjem anaerobnih i aerobnih faza.
Hmmm, ovaj poslednji pasus ja samo naglas razmisljam.
Ili napismeno?
By Storm
@mmiki
Za početak bilo bi najbolje da džogiraš dok ne stekneš kondiciju.

@Hoplit
Jeste, i ja sam pročitao slične savete - kombinacija sprinta i trčanja.
To je sada glavna teorija koja može da se pročita, izgleda.

Moj najveći problem je što nemam dovoljno vremena za trčanje.
Tako da ako neko ima link na savete tipa "Kako duplirati slobodno vreme", "Kako naći rupu u vremenu tokom dana"...
:doh:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Hoplit

90 " - 40 "
120" - 50 "
150" - 60 "
Negde sam pročitao da se ovo zove intervalni trening. Tamo gde sam to našao piše takođe da nije bitno da baš u sekundu sve gledaš, nego trčiš sprint neko vreme, pa onda kada vidiš da ne možeš više kreneš laganije i sve tako koliko izdržiš, smenjuješ intervale sprinta i jogginga.
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Originally posted by Kiborg
Originally posted by Hoplit

90 " - 40 "
120" - 50 "
150" - 60 "
Negde sam pročitao da se ovo zove intervalni trening. Tamo gde sam to našao piše takođe da nije bitno da baš u sekundu sve gledaš, nego trčiš sprint neko vreme, pa onda kada vidiš da ne možeš više kreneš laganije i sve tako koliko izdržiš, smenjuješ intervale sprinta i jogginga.
Pa da, pretpostavljam, ali nisu ove sekunde tu zato sto su bas te cifre optimalne za gubitak masnih naslaga, nego da trkac moze da prati koliko koji interval trci. Treba to izdrzati a da se ne padne u nesvest ili ne baci pegla.
Mada, bilo je i toga.
Ne treba trcati ovako netso vise od pola sata a gorenavedeni raspored ti pomaze da postepeno dolazis do sve jaceg nivoa.
Korisnikov avatar
By HARP
Volim trčanje... :)
Korisnikov avatar
By muzika86
Ja trčim tu u okolini nema nikog jer debeli Amerikanci ne trče niti izlaze da šetaju napolje pa tako imaš svoj mir kada si napolju.
Oni sjede u kući i goje se ko prasići :pivce: :pivce: :pivce:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Trcala sam i trcala i ogulila flekice na stiklama i od tada se stalno vozim

:kissing:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!