Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Paki
Naravno.
Cemu onda postavljanje onolikih pitanja i diskriminacija gay populacije?
Korisnikov avatar
By Paki
To nema veze sa samom procedurom kontrole krvi (da se tako grubo izrazim) posle davanja.

O pitanjima i diskriminaciji LGBT populacije u samom pisanom upitniku pre samog čina davanja krvi smo ranije diskutovali. Znam na šta misliš. Koliko znam, nešto je promenjeno posle reagovanja Labrisa i još nekih organizacija... Ne znam da li i do kraja...
By marrre
da skratim,godinu i po pre dobrovoljnog davanj krvi imao sam nezasticen odnos,posle davanja niko me nij ezvao na neka dodatna ispitivanja.Sto bi trebalo da znaci da je sve ok.posle 2,3 meseca zvali su me da pitaju jesam li raspolozen da ponovo dobrovoljno dam krv s obzirom da se organizuje ponovo neka aakcija davanja.Imam li razolga za nerviranje?
Korisnikov avatar
By Paki
Nemaš razloga. Zvali su i mene i još neke ljude koje poznajem, a davali su ranije krv. Veruj da bi vrištali :zid: da su te zvali zbog hiv-a i to svakako ne bi uradili tek posle 2-3 meseca ...
By marrre
Znaci obicno pozovu tog nekog na neke kontrole ako je u pitanju hiv?i josh sto shvatam kao olaksavajucu okolnost je to da je ta devojka sa kojom sam imao kontakt otisla u inostranstvo da zivi i po njenim recima testirali su je na hiv,valjda je to pravilo.jJel to praksa?
By marrre
Testirali su je u sklopu procedure za dobijanje vize
By marrre
Sumnjam da bi zvali zarazene osobe ponovo..molim za razumevanje,frka-panika-depresija
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by marrre
Znaci obicno pozovu tog nekog na neke kontrole ako je u pitanju hiv?
Zovu te na razgovor.
i josh sto shvatam kao olaksavajucu okolnost je to da je ta devojka sa kojom sam imao kontakt otisla u inostranstvo da zivi i po njenim recima testirali su je na hiv,valjda je to pravilo.jJel to praksa?
To ne znam. Raspitaj se u ambasadi te država da li je testiranje na HIV deo procedure pre dobijanja vize ili tako već nešto...
devojka sa kojom sam imao kontakt
Izvini, da te pitam... što si baš na gej forum (tj. forum LGBT populacije) došao da se raspituješ o HIV-u? :trep: Mislim, ok je, niko ti ne zabranjuje, nego me interesuje onako... šta je to što te je prelomilo da baš ovde potražiš odgovore na svoje dileme...
By marrre
imam ortakinju koja je bisexualno opredeljena pa sam pricao sa njom o HIV-u i tim stvarima pa me je ona navela na ovaj sajt.inace ja sam hetero..ne razumem poentu pitanja ali nema veze
By Ulix
imam ortakinju koja je bisexualno opredeljena pa sam pricao sa njom o HIV-u i tim stvarima pa me je ona navela na ovaj sajt.inace ja sam hetero..ne razumem poentu pitanja ali nema veze
Mislim da je zeleo da vezba aktivisticki egzorcizam na tebi.
Pay no attention.
:opatica:
By Ulix
Testirali su je u sklopu procedure za dobijanje vize
To je dosta cesto.
Narocito ako je u pitanju duzi boravak u toj zemlji.
Stavise, mogla je ocekivati da trazi potvrdu da je nema HCV ili HBV.
By marrre
ostace da zivi tamo,hvala u svakom slucaju,malo se lakse osecam
By Çâðê_DUP
mislim da se testira i na hiv:evilkiss:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
hm...da...zanimljiva tema...i mene je to interesovalo....sutra dajem krv i motale su mi se slicne misli po glavi
Korisnikov avatar
By Frey
Onaj koji sumnja da ima HIV ne bi smeo, iz moralnih razloga, da daje krv, i da iskoristi takvu priliku da se testira. Nije ljudski testirati se na taj način. Plus, da bi postojala reakcija na test potrebno je da osoba bude zaražena duže vreme, pa je velika šansa da test bude negativan za HIV pozitivne osobe, čime obmanjujete sebe i dovodite u pitanje život onih kojima je krv potrebna.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Frey
Onaj koji sumnja da ima HIV ne bi smeo, iz moralnih razloga, da daje krv, i da iskoristi takvu priliku da se testira. Nije ljudski testirati se na taj način. Plus, da bi postojala reakcija na test potrebno je da osoba bude zaražena duže vreme, pa je velika šansa da test bude negativan za HIV pozitivne osobe, čime obmanjujete sebe i dovodite u pitanje život onih kojima je krv potrebna.
To duže vreme je 2 meseca, tzv. window-period od trenutka ulaska virusa u organizam do mogućnosti detekcije prvih specifičnih antitela na virus (samim tim i registrovanja samog HIV-a).
By pčelica
Izvini, da te pitam... što si baš na gej forum (tj. forum LGBT populacije) došao da se raspituješ o HIV-u? :trep: Mislim, ok je, niko ti ne zabranjuje, nego me interesuje onako... šta je to što te je prelomilo da baš ovde potražiš odgovore na svoje dileme...

Ts ts ts ts...
Jel' to mod progovara iz tebe?
;)
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by pčelica

Ts ts ts ts...
Jel' to mod progovara iz tebe?
;)
Mod? :puzzle:

... Jok bwe, super admin ! :lol:
Korisnikov avatar
By tramp
hm ... jel ste vi sigurni da se uz krv drze i podaci osobe koja je krv dala (da bi je se posle moglo kontaktirati)?
Korisnikov avatar
By Paki
Naravno da da ... Što?
Korisnikov avatar
By tramp
nemam pojma, pitam ...

i da dodam da su mene u USA testirali samo za useljenicku vizu, inace za studentske, turisticke i sl ne testiraju ili bar nisu do skora
Korisnikov avatar
By iJazz
Idi do Zavoda. Ako već misliš da imaš razloga za brigu, najbolje je otići i testirati se. Testiranje je anonimno i besplatno, što piše i na sajtu.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Juce sam dobrowoljno dao krv...uzeli su sve podatke i pod moranjem je bilo da se ostavi broj telefona...tako da ukoliko nesto ne bude u redu,definitivno ce da te zovu i obaveste...
By RACABG
pre mesec dana sam bio na testiranju u studentskoj poliklinici samnom je bila jos jedna devojka sa foruma i tako u razgovoru sa savetnicom dobili smo nekoliko zanimljivih podataka kao na primer da test koji se radi u zavodu za transfuziju nije bas siguran, drugo da se pomenuti formular popunjava iz razloga da bi se smanjila mogucnost da se krv osobe koja se mozda nalazi u prozor periodu ne uzima. kao i da u zavodu za transfuziju krvi nema strucnog kadra koji bi tmogao da oceni kroz razgovor da li postoji opasnost.
test koji se radi je elisa ,osobe koje su zarazene a nije prosao prozor period dobijaju laznu sliku testa i njihova krv se distribuira dalje ka pacijentima isto tako ako ste imali neku prehladu ili blagu infekciju taj isti test moze dati laznu sliku pozitivnosti .
STO BI ZNACILO ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI NIKADA NEMOJTE UZIMATI ZDRAVO ZA GOTOVO JEDNOSTAVNO SU NE PROFESIONALNI
By Ulix
Originally posted by RACABG
pre mesec dana sam bio na testiranju u studentskoj poliklinici samnom je bila jos jedna devojka sa foruma i tako u razgovoru sa savetnicom dobili smo nekoliko zanimljivih podataka kao na primer da test koji se radi u zavodu za transfuziju nije bas siguran, drugo da se pomenuti formular popunjava iz razloga da bi se smanjila mogucnost da se krv osobe koja se mozda nalazi u prozor periodu ne uzima. kao i da u zavodu za transfuziju krvi nema strucnog kadra koji bi tmogao da oceni kroz razgovor da li postoji opasnost.
test koji se radi je elisa ,osobe koje su zarazene a nije prosao prozor period dobijaju laznu sliku testa i njihova krv se distribuira dalje ka pacijentima isto tako ako ste imali neku prehladu ili blagu infekciju taj isti test moze dati laznu sliku pozitivnosti .
STO BI ZNACILO ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI NIKADA NEMOJTE UZIMATI ZDRAVO ZA GOTOVO JEDNOSTAVNO SU NE PROFESIONALNI
Svugde u svetu rade ELIZA test, to nije nikakva mudrost za izvesti, i ja ga mogu uraditi sasvim fino (stavise i ga radio), ali je to test koji ima svoja ogranicenja, i ma koliko da su profesionalni, ne mogu tu nista uciniti. Naprosto uvek postoji neki rizik. Cak ni PCR nije neprikosnoven i svemoguc, mada jeste precizniji. No bilo kako bilo - ako neko vec dodje do toga da mu treba transfuzija krvi, taj neko nema izbora nego da im veruje. Prestani da siris paranoju.
By RACABG
Originally posted by Ulix
Svugde u svetu rade ELIZA test, to nije nikakva mudrost za izvesti, i ja ga mogu uraditi sasvim fino (stavise i ga radio), ali je to test koji ima svoja ogranicenja, i ma koliko da su profesionalni, ne mogu tu nista uciniti. Naprosto uvek postoji neki rizik. Cak ni PCR nije neprikosnoven i svemoguc, mada jeste precizniji. No bilo kako bilo - ako neko vec dodje do toga da mu treba transfuzija krvi, taj neko nema izbora nego da im veruje. Prestani da siris paranoju.
ZNAM DA RADIS TAMO
zavodu sam postavio pitanje ako bih trebao da primim transfuziju postoji li mogucnost da platim da se ta krv koja ce mi biti data bude testirana sa PCR testom i dobio sam odgovor da je to nemoguce toliko o njihovoj profesionalnosti
i ne sirim ja paniku paniku siri statistika, koliko bese u procentima ima zarazenih HIV-om od transfuzije ?????
By Ulix
ZNAM DA RADIS TAMO
zavodu sam postavio pitanje ako bih trebao da primim transfuziju postoji li mogucnost da platim da se ta krv koja ce mi biti data bude testirana sa PCR testom i dobio sam odgovor da je to nemoguce toliko o njihovoj profesionalnosti
i ne sirim ja paniku paniku siri statistika, koliko bese u procentima ima zarazenih HIV-om od transfuzije ?????
Ne radim tamo. Stavise, ne bih ni u ludilu pristao da se bavim transfuzijom ili hematologijom, to mi je krajnje nezanimljivo.

To sto si od njih trazio je nerazumno, ponajvise jer u momentu kada dodje, npr. u urgentni centar posle, recimo, saobracajne nesrece, niti oni znaju sta ti zelis, niti imaju vremena da izvode PCR, sto je, opet pricam iz licnog iskustva, jedna vrlo pipava i dozlaboga dosadna procedura. Uostalom, ni PCR nije savrsen, ima osetljivost vecu nego ELIZA, ali daleko od onoga sto bi zadovoljilo nekakve kriterijume apsolutne bezbednosti.

Zavod ima svojih problema, i to zna svako ko je ikada dosao u dodir sa njima, meni su lekari koji tamo rade svasta napricali, ali bilo kako bilo, moraju da postoje. Za uslove u kojima rade treba kriviti prvenstveno drzavu, a ne njih. Cine najbolje sa onim sto imaju i sto mogu.

Uostalom, znam da je ovo sto cu reci glupo, ali je isto tako i logicno: hoces li smrt ili hepatitis C? Rizik postoji. Da. I u Srbiji nije zanemarljiv, ali mislim da je nebitan, ako si suocen sa takvim izborom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!