Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
Tri vecheri za redom, bash kada pochinje Big Brother na Hrvatskoj televiziji RTL, taj program nestane, i naravno nakon BB se vrati...

Inache RTL pratim preko SBB kablovske, pa da pitam, jel josh nekom nestaje?

Neshto mi tu smrdi da je B92 napravio neki dil sa SBBom da ovi ne pushtaju Hrvatski Big Brother...

:seljache:
Korisnikov avatar
By Paki
Od kad na SBB-u ide hrvatski RTL ? :puzzle: ...

... Princip je da se ne emituje neki program iz Hrvatske ili BiH u vreme kada na tom kanalu ide isti sportski ili neki drugi sadržaj za koji je neka domaća televizija otkupila ekskluzivna prava (primer je, recimo, SP u fudbalu i još nešto, ne mogu da se setim)...
Korisnikov avatar
By nEne
da, ovo je stara prica... nije u pitanju b92 nego Emotion produkcija, priredjivac VelikogBrata za srbiju...

neki kazu da ne postoje zakonske/prave osnove za ovako nesto, drugi dokazuju da ima...

sto se mene tice, to je dzukacko ponasanje i SBB-a i Emotiona, jer ako ja placam 550 dinara za kablovsku, i zelim da gledam hrvatski a ne srpsko-bosnjacko-crnogorski big brother, onda zelim da to i mogu...

u svakom slucaju, dzukacki...
Korisnikov avatar
By Rei
@Paki

Ih pa ja ga vec duuugo imam, vi beogradjani nemate? :puzzle:

:jezik:

A kakav je to taj princip o kojem govorish? Nikad ja nisam chuo za tako neshto...
Korisnikov avatar
By Paki
:( ... Nemamo, tj. bar ja ne znam da ga imamo... :placko:

Princip? Pa dobro, ne znam baš da li je princip (pravilo), ali znam da oni to tako rade... pozivaju se na neki od zakona, kažu da to tako mora...
Korisnikov avatar
By nEne
naravno da ne mora, RTL se opusteno moze gledati u novom sadu i sa kucnom antenom, stoga, oni nemaju nikakvo pravo da skrembluju taj program!

ali princip je jednostavan, Emotion (i b92?) plate SBB-u da skrembluje program, kako bi imali vecu gledanost i zaradili vise para od reklama (kad smo vec kod reklama, da li ijedna televizija postuje zakon o oglasavanju i maksimalnoj minutazi i kolicini sece programa reklamama?!)...
Korisnikov avatar
By Kiborg
SBB ima pravo da emituje u svojoj mreži sve one programe koje je moguće uhvatiti zemaljskom antenom na određenoj teritoriji. Iz tog razloga Novi Sad ima RTL, a Beograd ga nema. Tako barem SBB objašnjava razloge zbog kojih Vojvodina ima neke programe kojih nema u ostalom delu Srbije.
U tom slučaju nemaju pravo da prekidaju program bez obzira na prava za emitovanje, jer se on svejedno nalazi u etru.

EDIT:preteče me demian
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Ja isto nisam imao RTL danas tokom trajanja BBrother-a. Valjda cu gledati reprizu.
:tange:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Malo vam ovo drkavo govno koje startuje kod nas pa ste se uvatili jos i za 'rvatski?! :doh:
Isuse....
Korisnikov avatar
By jukie
Hajde da pišemo peticiju RTL da napravi malo jači predajnik pa da i mi možemo da gledamo taj kanal
Korisnikov avatar
By Delete
Kod nas u Bosni je jedno vreme na kablovskoj bio RTL, sad ga nema nikako, tako da cu i ja da potpisem peticiju, a posle nek` mi neko snima BB kad kod vas bude ok :)
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by ZvezdasBG
Malo vam ovo drkavo govno koje startuje kod nas pa ste se uvatili jos i za 'rvatski?! :doh:
Isuse....
Pa ne radi se uopshte o tome, nego da ovde mozhe da radi ko shta hoce. Skremblovati kanal jer prikazuje slichnu stvar kao domaca televizija, po kojoj logici je to ispravno?
A to se deshavalo i samom B92 u nekoliko navrata, u pojedinim mestima im je nestajao signal u toku emisije insajder, a evo sad i pred ove izbore u novom pazaru neko ih je 'presek'o'.

I kome chovek da se obrati u ovakvim situacijama? Da zovem policiju? :smeh:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by REI
Originally posted by ZvezdasBG
Isuse....
Pa ne radi se uopshte o tome, nego da ovde mozhe da radi ko shta hoce. Skremblovati kanal jer prikazuje slichnu stvar kao domaca televizija, po kojoj logici je to ispravno?
A to se deshavalo i samom B92 u nekoliko navrata, u pojedinim mestima im je nestajao signal u toku emisije insajder, a evo sad i pred ove izbore u novom pazaru neko ih je 'presek'o'.

I kome chovek da se obrati u ovakvim situacijama? Da zovem policiju? :smeh:
Sad cu iskljuciti subjektivnost povodom te budalastine. :lol:
Elem koliko je meni poznato licencirane stvari imaju odredjena ogranicenja sto se tice emitovanja u inostranstvu. U Kroaciji je neka njihova firma otkupila prava za Big Brother i to vazi iskljucivo za njihovu drzavu. Pretpostavljam da je to to, posto se nesto slicno desavalo i sa Ligom sampiona. E posto se kablovski provajderi uglavnom na takve stvari prave ludi i reaguju tek kad im neko pripreti tuzbom.
I da, ako se ne varam Big Brother je otkupila nasa kuca "Emotion", sto znaci da B92 sa organizacijom nema nista. Oni vec rade neke druge emisije na ostalim Tv stanicama kod nas. B92 je samo emiter i nista vise.
Korisnikov avatar
By IriS
Veliki Brat objasnjava:
Nece vise moci da se prikazuje ni jedna sportska manifestacija, film , serija ili format ako nije placen.
Svaka pravna drzava o tome vodi racuna. sve ostalo je piratizacija. Posto je nasem VB zabranjeno u Hrvatskoj zasto bi neko mogao nelegalno da emituje. U bBosni nema problema - emotion je platio vlasniku licence, Pink BH je platio emotionu u VB ce tamo da se gleda sledecih 5 godina. Mi smo hteli da platimo i da se nas emituje u Hrvatskoj, a ima barem jos jedna TV stanicapored RTL koja bi mnogo platila za nas VB. Vlasnik licence zabranio nama ali i njima kod nas.
Mi nemamo nista protiv da se emituje Hrvatski ali da onda puste i nas u Hrvatskoj, pogotovu jer ce se nas emitovati i u Makedoniji i verovatno Sloveniji.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by kiss addict
Veliki Brat objasnjava:
Nece vise moci da se prikazuje ni jedna sportska manifestacija, film , serija ili format ako nije placen.
Svaka pravna drzava o tome vodi racuna. sve ostalo je piratizacija. Posto je nasem VB zabranjeno u Hrvatskoj zasto bi neko mogao nelegalno da emituje. U bBosni nema problema - emotion je platio vlasniku licence, Pink BH je platio emotionu u VB ce tamo da se gleda sledecih 5 godina. Mi smo hteli da platimo i da se nas emituje u Hrvatskoj, a ima barem jos jedna TV stanicapored RTL koja bi mnogo platila za nas VB. Vlasnik licence zabranio nama ali i njima kod nas.
Mi nemamo nista protiv da se emituje Hrvatski ali da onda puste i nas u Hrvatskoj, pogotovu jer ce se nas emitovati i u Makedoniji i verovatno Sloveniji.
Taj Veliki Brat nema pojma o čemu prića jer u skoro svakoj kabelskoj u Hrvatskoj nalazi se PINK BiH koji se NEĆE cenzurirati u vrijeme Velikoga Brata, a b92 je sastavni dio kabelskog sistema u istočnoj Hrvatskoj i normalno su prenositi generalne probe. Pink BiH se može vidjeti zemaljski (doduše jako loše) skroz do Zagreba i on se normalno pušta bez ikakvih ograničenja u kabelskoj. Dakle, ovo "ako oni neće naše onda mi nećemo njihovo" ne da nema nikakvih zakonskih osonova već je toliko smješno i glupo da ne znam tko to pije...

RTL Televizija normalno da nije kupila prava za prikazivanja na teritoriju Srbije, ALI ona se ne prikazuje u zemaljskoj mreži već u KABELSKOJ, i to ne na području istočne Srbije već zapadne gdje se zemaljski signal sasvim lijepo hvata. RTL HR se čak do Beograda može uhvatiti nekim jačim antenama (zemaljski signal naravno), i prema tome na tom teritoriju nema nikakvih zakonskih prepreka za njegovo uklanjanje. Uostalom, RTL HR prikazuje još tisuću licenciranih show-ova, i zašto njih nitko ne uklanja? :nerd: Zakon bi trebao vrijediti za sve, a ne samo za pojedinačne slučajeve? Ili u zakonu baš striktno piše da se BAŠ treća sezona HR BB mora maknuti? Volio bih vidjeti te zakone...

Za vrijeme SP u nogometu u HR se mogao pratiti nogomet preko 6 programa - HRT, RTS, FTV, RTL, ZDF i SLO2 .. nitko ih nikad nije "zamračivao", naravno da nije kada je 99% njih unatoč tolikom izboru pratio HRT. U Nizozemskoj također se gledao nogomet na 4 programa susjednih državnih televizija.

Ovo što radi SBB nije rezultat nikakvog zakona već interni dogovor između Emotiona i njega, znači riječ je o kešu. :cobanica:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MARQUE
Za vrijeme SP u nogometu u HR se mogao pratiti nogomet preko 6 programa - HRT, RTS, FTV, RTL, ZDF i SLO2 .. nitko ih nikad nije "zamračivao", naravno da nije kada je 99% njih unatoč tolikom izboru pratio HRT.
Zato što je HRT najbolja televizija... i BBC Prime

anyway sbb svašta zamračuje... najbolje je kad ne provale da se utakmica već završila i zamrače pola igrane serije...
Korisnikov avatar
By ManToy
RTL HR na Sbb? Koja frekvencija? Ja neeemaaam... :seljache:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Paki
Od kad na SBB-u ide hrvatski RTL ? :puzzle: ...

Ide, ide, imam i ja.........

Na zalost, ne gledam ni Hr BB a ni nas, pa ne zapazih ovu pojavu :nokti:
Korisnikov avatar
By ManToy
Ma nema... evo gledam sad na sbb siteu u programskoj semi. Ima samo Nemackki RTL. Koja frekvencija?!
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by MARQUE
Za vrijeme SP u nogometu u HR se mogao pratiti nogomet preko 6 programa - HRT, RTS, FTV, RTL, ZDF i SLO2 .. nitko ih nikad nije "zamračivao", naravno da nije kada je 99% njih unatoč tolikom izboru pratio HRT.

Ali je zato u Sloveniji bilo zamračivanje HRT i ZDF, dok nije bilo isključivanja ORF, a za RTL se ne sečam. Kada su se Hrvati u Sloveniji bunili, obrazloženje je bilo da je HRT to tražila, dok ORF nije.
Korisnikov avatar
By Zoe
Sta je vama, ljudi?! :puzzle: Ja idem preko SBB i gledam HR RTL od kad se pojavio.....od prvog dana.....
Jebi ga sad, ne znam na kom je kanalu/frekvenciji...........
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by kal zakath
obrazloženje je bilo da je HRT to tražila, dok ORF nije.
Taj su razlog navodili kabelski operateri i u BiH i u Srbiji i u Sloveniji, no HRT NIJE tražio da ga se isključi. Neki ljudi su čak i pisali HRT-u da se njihov program isključuje kao na "njihov zahtjev" i tada se sam HRT ogradio od toga i rekao da ništa nije tražio od nikoga. :neto: Također, SBB je sam rekao jednom prilikom da je isključenje HRT-a rezultat INTERNOG DOGOVORA sa RTS-om, a ne rezultat zakonskih regulativa. Freakshow :luda:
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by OneGirlArmy
Sta je vama, ljudi?! :puzzle: Ja idem preko SBB i gledam HR RTL od kad se pojavio.....od prvog dana.....
Jebi ga sad, ne znam na kom je kanalu/frekvenciji...........
Ma, Beograd - selo :njanjanja:

Novi Sad rules :kosa:

Nego, ako B92 nema nishta sa ovim nego emotion i/ili zakon ja se onda izvinjavam...
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Feel_Fine
Ma nema... evo gledam sad na sbb siteu u programskoj semi. Ima samo Nemackki RTL. Koja frekvencija?!
O boze! Pa Kiborg vam je napisao gore. Čita li ovde iko išta?
RTL HR postoji u SBBovim ponudama u Vojvodini.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI
Nije tako. Ne prikazuju sličnu nego doslovno istu stvar. Licencu kupili ljudi. Ako je to slično, onda stvarno...
I čuj ista stvar kao kada su sekli B92. Gde je to isto?!

Meni ne smeta. Keširali ljudi, pa neka skrembluju.

(OK, možda to ima veze sa tim što ja RTL bez problema gledam i preko zemaljskog signala :giggle: ali sve jedno treću sezonu BBa ne pratim. Bilo bi mi previše)
Korisnikov avatar
By Skyen
e vako,

u svojoj najvecoj dokolici sam shaltovala kanale i naletim na naseg VB, nastavim ja saltovanje i u istom momentu uhvatim VB na RTLu, hrvatskom. Jel to dilema. Meni se desilo da me obe smorine potrefe bez ikakovog skremblovanja. Doduse to je bilo pre par dana.
Korisnikov avatar
By Rei
@marvin

Pa nije bash doslovno ista stvar, jeste slichna jer je koncept isti, ali ista stvar nije, drugi su ljudi, druga je kuca, profesionalnija produkcija etc. ;)

A nisam znao dok mi neko nije rekao da josh jedna televizija nestaje kada se prikazuje formula 1, OBN chini mi se da je. Bash mi je bezveze da se to radi. :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Emosn prodaksn je samo pokazao koliko im je doope zinulo za pare od VB. Ne secam se da je iko skremblovao BBC Prime kada tamo ide najslabija karika ili Milijunasa i gomilu filmova, serija i talk show programa za koje postoji isti sablon tj. 'licenca'.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI
@marvin
Pa nije bash doslovno ista stvar, jeste slichna jer je koncept isti, ali ista stvar nije, drugi su ljudi, druga je kuca, profesionalnija produkcija etc. ;)
Čuj ovo.
Druga stvar pošto je kuća drugačija a i drugi su ljudi?!?!
Šta, treba isti nameštaj da imaju, a ljude treba iz holandske verzije (ili gde je već BB bio prvi) potrpati u bus i vozati od zemlje do zemlje?
Ako ti to što zemlje kupuju licencu ne govori da je stvar ISTA onda stvarno ne znam šta bi moglo...
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by MinaHarker
Emosn prodaksn je samo pokazao koliko im je doope zinulo za pare od VB. Ne secam se da je iko skremblovao BBC Prime kada tamo ide najslabija karika ili Milijunasa i gomilu filmova, serija i talk show programa za koje postoji isti sablon tj. 'licenca'.
Ne razumem vas ljudi, baš vas ne razumem.
Vi to njima zamerate što im je dupe zinulo na pare?
A zašto ljudi rade taj posao? Dobrotvorne svrhe? Društveno koristan rad?
Jesu platili? Jesu. E sad neka i zarade. Što više to bolje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!