Originally posted by kiss addict
Veliki Brat objasnjava:
Nece vise moci da se prikazuje ni jedna sportska manifestacija, film , serija ili format ako nije placen.
Svaka pravna drzava o tome vodi racuna. sve ostalo je piratizacija. Posto je nasem VB zabranjeno u Hrvatskoj zasto bi neko mogao nelegalno da emituje. U bBosni nema problema - emotion je platio vlasniku licence, Pink BH je platio emotionu u VB ce tamo da se gleda sledecih 5 godina. Mi smo hteli da platimo i da se nas emituje u Hrvatskoj, a ima barem jos jedna TV stanicapored RTL koja bi mnogo platila za nas VB. Vlasnik licence zabranio nama ali i njima kod nas.
Mi nemamo nista protiv da se emituje Hrvatski ali da onda puste i nas u Hrvatskoj, pogotovu jer ce se nas emitovati i u Makedoniji i verovatno Sloveniji.
Taj Veliki Brat nema pojma o čemu prića jer u skoro svakoj kabelskoj u Hrvatskoj nalazi se PINK BiH koji se NEĆE cenzurirati u vrijeme Velikoga Brata, a b92 je sastavni dio kabelskog sistema u istočnoj Hrvatskoj i normalno su prenositi generalne probe. Pink BiH se može vidjeti zemaljski (doduše jako loše) skroz do Zagreba i on se normalno pušta bez ikakvih ograničenja u kabelskoj. Dakle, ovo "ako oni neće naše onda mi nećemo njihovo" ne da nema nikakvih zakonskih osonova već je toliko smješno i glupo da ne znam tko to pije...
RTL Televizija normalno da nije kupila prava za prikazivanja na teritoriju Srbije, ALI ona se ne prikazuje u zemaljskoj mreži već u KABELSKOJ, i to ne na području istočne Srbije već zapadne gdje se zemaljski signal sasvim lijepo hvata. RTL HR se čak do Beograda može uhvatiti nekim jačim antenama (zemaljski signal naravno), i prema tome na tom teritoriju nema nikakvih zakonskih prepreka za njegovo uklanjanje. Uostalom, RTL HR prikazuje još tisuću licenciranih show-ova, i zašto njih nitko ne uklanja?
Zakon bi trebao vrijediti za sve, a ne samo za pojedinačne slučajeve? Ili u zakonu baš striktno piše da se BAŠ treća sezona HR BB mora maknuti? Volio bih vidjeti te zakone...
Za vrijeme SP u nogometu u HR se mogao pratiti nogomet preko 6 programa - HRT, RTS, FTV, RTL, ZDF i SLO2 .. nitko ih nikad nije "zamračivao", naravno da nije kada je 99% njih unatoč tolikom izboru pratio HRT. U Nizozemskoj također se gledao nogomet na 4 programa susjednih državnih televizija.
Ovo što radi SBB nije rezultat nikakvog zakona već interni dogovor između Emotiona i njega, znači riječ je o kešu.