Originally posted by Renoir
Kao prvo, oni koji nisu nakloni gay populaciji, odmah ce reci ...Pogledaj ovog pedera, vidi se na kilometar!
...
Kada sam se ja outovao pre nekoliko godina ja sam morao da svojim prijateljima - na svom primeru - pokazem da NISU SVI pederi tetke, da ne menjaju partnere kao donji ves ( cak i da neko menja ves jednom nedeljno! ), da nisu narkomani i ne znam ni ja sta sve A STA SU ONI MILSLI DA PEDERI JESU!
Ljudima treba dati pozitivan primer da bi promenili misljenje o necemu sto je predrasuda...Po meni, Antal nije dao taj primer!
Velika je zabluda da će te straight populacija prihvatiti ako im daš "pozitivan primer". Da stavimo na stranu šta je to uopšte "pozitivan primer", pošto su ljudi toliko međusobno različiti da je teško da postoji jedan model ponašanja koji bi zadovoljio sve homofobe - za polupismenog baju koji češe jaja preko trenerice i jedino o čemu zna da priča jeste jebanje žena je "pozitivan primer" nešto sasvim drugo od "pozitivnog primera" za neku palanačku gospojicu koja sedi ispod ikone u svom sobičku i razmišlja kako je strašno šta je sve modernizacija sobom donela. Ali, čak i da postoji univerzalni "pozitivan primer", da li zaista misliš da bi to automatski dovelo do smanjivanja ili čak nestajanja homofobije? Ja u to sumnjam.
I hajde da idemo u obrnutom smeru - a što nama straight populacija ne bi dala pozitivan primer? Da li je homofobično histerisanje jednog straight momka, da li je njegov primitivizam pozitivan primer? Zašto on ne mora da vodi računa o svom ponašanju, a svako od nas to mora da radi - svaki put da pazi kako kaže nešto, kako namesti ruku, kako pogleda nekoga. Jebeš ti život kada je njegov jedini cilj da daješ "pozitivan primer" mrziteljima svih boja - to nije život, to je najgore konformističko ponašanje, u kom gubiš svoj identitet, ono što jesi, i postaješ patetičan primerak ljudske vrste.
Obojica volimo Emily Dickinson. Žena se zatvorila u očevu kuću iz koje više nije izašla, oblačila se u belo i vilenila po sobama a pesme pisala na papirima u koje je umotavala kolačiće koje je slala deci u susedstvu. Potpuno van sveta, potpuno pogrešan primer za većinsko ponašanja, ali vanredna žena, bolja i kvalitetnija od mase mainstreamaša njenog vremena. Nije cilj borbe za prava homoseksualaca da svi mi izgledamo isto, ili da što više ličimo na straight populaciju, nego da se prihvate sve različitosti - svaka nijansa, svaki tip iste.