Antal mi nimalo nije smetao, naprotiv (gledao sam samo prvu, valjda najvazniju emisiju).
Originally posted by Renoir
Moram da iznesem svoj komentar ovde, posto moje misljenje o Antalu i celoj toj prici mozda nekima izgleda ambiguous...
Kao prvo, po meni, sintagma -patoloska mrznja- prema Antalu je vrlo prejaka!A zasto svima smeta Antal???...
Evo zasto je meni 'nesto' zasmetalo kod njega...
Meni jeste zasmetalo to sto je Antal tamo u kuci bio najmladji i izgledao kako izgleda
J E R
Ako je neko pratio reality show REAL WORLD na MTV-u zna da i tamo uvek bude po jedna osoba gay orijentacije...
I sada, MY POINT IS, da je B92 mozda namerno izabrao Antala takvog kakav je da predstavlja gay/bisex populaciju jer je znala da ce to izazvati negativne reakcije...
Kao prvo, oni koji nisu nakloni gay populaciji, odmah ce reci ...Pogledaj ovog pedera, vidi se na kilometar!
Da je umesto Antala bio neko malo boljeg izgleda ( daleko od toga da bude nabildovani maljavi policajac ili nevaspitana budala tipa Velja Ilic - ali neko ko je prosecan, tj, ne strci (mnogo) od drugih u kuci) i zreliji, taj koncept koji vecina ima bi mozda bio drugaciji i taj neko drugi bi mozda mogao da u nekoj diskusiji, argumentima ili nekom drugom metodom, pritisne zatucane osobe poput Pedje da one priznaju da grese u svojim razmisljanjima oko gay populacije i cak ga pokolebaju u njegovom misljenju
Opet, ako je neko pratio REAL WORLD mozda se seca kako je dvojica nekih tako zatucanih plavih surfera bila totalno homofobicna prema jednom ukucaninu, a nisu znali da je njihov najbolji drug (bilo je dva geja) iz kuce, isto gay, ali se po njemu to nije nikako moglo videti...Elem, rezultat je bio da su oni totalno na kraju promenili misljenje o homoseksualnosti jer ih je ta osoba tokom razgovora razuveravala u njihovim zabludama i postali su super prijatelji saleci se na racun homoseksualnosti
Sa druge strane, pored gore navedenih razloga zasto sam bio protiv Antala
isto sam tako totalno uz njega i meni je mnogo zasmetao onaj natpis MRZIM ANTALA PEDERA jer sam se osecao uvredjeno da neki tamo zatucani debil izjavljuje tako nesto za nekog ko vredi 100 puta vise od njega
I da... Ne glasam za nikoga...Ali, kada bih morao, naravno da bih glasao ma za kakvog pedera, nego tamo nekog praznoglavog slatkisa!
Drugo, za Antala - njegovo izbacivanje - je glasalo mnogo devojaka...Bar tu je , mozda, neko drugi mogao da nadje zajednicki jezik sa njima/sprijatelji se i pokaze im da pederi nisu, pored svega, i mizantropi i nedruzeljubivi ( posto su dve, valjda, rekle da nije hteo da ucestvuje u igrama, ako je to bio pravi razlog)
Generalno, Antal je predstavio gay populaciju u veoma losem svetlu - sto kao razlog vidim u njegovim godinama. A opet, mnogi su se, pa, sazalili na njega bas zato sto je vecina bila protiv njega.
Na kraju - Meni mnogo smeta kada ljudi generalizuju stvari i kada imaju neko misljenje o bilo cemu na osnovu nekih zabluda...
Kada sam se ja outovao pre nekoliko godina ja sam morao da svojim prijateljima - na svom primeru - pokazem da NISU SVI pederi tetke, da ne menjaju partnere kao donji ves ( cak i da neko menja ves jednom nedeljno! ), da nisu narkomani i ne znam ni ja sta sve A STA SU ONI MILSLI DA PEDERI JESU!
Ljudima treba dati pozitivan primer da bi promenili misljenje o necemu sto je predrasuda...Po meni, Antal nije dao taj primer!
Slazem se s Morganom da je ovo jedan od retko kvalitetnih postova bez offtopica, bez skretanja. I slazem se sa svim sto je Renoir napisao.
Originally posted by mmiki
Meni se Antal kao osoba koja treba da pokrene tabu o gay ljudima u Srbiji uopste ne dopada. Mislim da ce on samo potvrditi predrasude o gay populaciji (saren ko petao, nevaspitan, telesno ne preterano razvijen, osoba sa zenskim karakteristikama, komunicira samo sa zenama...). Nemam nista protiv fem-gayeva ali mislim da bi bilo bolje da je na Antalovom mestu bio neki str8 izgleda, koji je gay ali ne preterano razlicit u ponasanju/komuniciranju od prosecnih ljudi, takav bi ostavio mnogo bolji utisak i naucio bi i ukucane i gledaoce da biti gay nije bolest i da gay ljudi nisu cudaci. No bar su ljudi shvatili da gayeva ima i u Srbiji.
Negde si napisao da imas 17.5 godina. Oduzecu ti na godine.
Originally posted by unic0rn
Originally posted by Renoir
Da je umesto Antala bio neko malo boljeg izgleda
Homofobija.
Glupost Unic0rn. I nepravilan tjosak bi proglasio za homofobiju.
Originally posted by unic0rn
( Antal i Pedja u sobi). Direktnim razgovorom ga je naterao da prizna da je zatucana seljachina i da nema razloga da se drka na njega jer je gay i lepo mu je objasnio da oni uopste ne moraju da prichaju o pederskim stvarima a da o svemu ostalom mogu.
Za ovo sam cuo, detelnjo mi je opisan razgovor. Antal je tad pokazao izuzetnu zrelost. Pokazao je sta je strpljenje i kad treba biti mudar. I sjebati bolida.