Originally posted by Renoir
I sada, MY POINT IS, da je B92 mozda namerno izabrao Antala takvog kakav je da predstavlja gay/bisex populaciju jer je znala da ce to izazvati negativne reakcije...
Kao prvo, oni koji nisu nakloni gay populaciji, odmah ce reci ...Pogledaj ovog pedera, vidi se na kilometar!
Vrlo verovatno. Svi u kuci su taktichki izabrani, to se vidi. Ali mislim da je veca parodija uchinjena sa Slobodanom za koga je i moja sestra sa svojim shiparicama utvrdila da je gay.
Da je umesto Antala bio neko malo boljeg izgleda
Homofobija.
ali neko ko je prosecan, tj, ne strci (mnogo) od drugih u kuci)
Homofobija.
i zreliji,
Da si gledao shvatio bi da je on tamo iako najmladji bio medju najzrelijim. Shto je zhalosno, ali to ovde nije tema.
taj koncept koji vecina ima bi mozda bio drugaciji i taj neko drugi bi mozda mogao da u nekoj diskusiji, argumentima ili nekom drugom metodom, pritisne zatucane osobe poput Pedje da one priznaju da grese u svojim razmisljanjima oko gay populacije i cak ga pokolebaju u njegovom misljenju
To je Antal sam uradio onaj put kada je sam ostao s Pedjom u sobi. Direktnim razgovorom ga je naterao da prizna da je zatucana seljachina i da nema razloga da se drka na njega jer je gay i lepo mu je objasnio da oni uopste ne moraju da prichaju o pederskim stvarima a da o svemu ostalom mogu.
Ceo taj trenutak je mogao biti otkrovenje ali homofobija nije nesto sto se lechi preko noci nit nesto sto ce neki 'the boy next door' koji ce se autovati izlechiti.
Drugo, za Antala - njegovo izbacivanje - je glasalo mnogo devojaka...Bar tu je , mozda, neko drugi mogao da nadje zajednicki jezik sa njima/sprijatelji se i pokaze im da pederi nisu, pored svega, i mizantropi i nedruzeljubivi ( posto su dve, valjda, rekle da nije hteo da ucestvuje u igrama, ako je to bio pravi razlog)
Antal iako je peder to mu nije ochigledno bila glavna odrednica njega kao osobe. Da li je i koliko druzeljubiv to je vec njegova osobna stvar.
Generalno, Antal je predstavio gay populaciju u veoma losem svetlu - sto kao razlog vidim u njegovim godinama. A opet, mnogi su se, pa, sazalili na njega bas zato sto je vecina bila protiv njega.
Homofobija.
Antal nije predstavljao gay populaciju tamo.
Antal je je predstavljao sebe, a pored toga shto ima smedju kosu i mrshav je ko klipica je i gay. Eto, za mene su te tri stvari od iste vazhnosti za njegov natup u emisiji - nebitne.
Na kraju - Meni mnogo smeta kada ljudi generalizuju stvari i kada imaju neko misljenje o bilo cemu na osnovu nekih zabluda...
Kada sam se ja outovao pre nekoliko godina ja sam morao da svojim prijateljima - na svom primeru - pokazem da NISU SVI pederi tetke, da ne menjaju partnere kao donji ves ( cak i da neko menja ves jednom nedeljno! ), da nisu narkomani i ne znam ni ja sta sve A STA SU ONI MILSLI DA PEDERI JESU!
Ljudima treba dati pozitivan primer da bi promenili misljenje o necemu sto je predrasuda...Po meni, Antal nije dao taj primer!
Homofobija.
Antal nije bio u aktivistichkoj misiji.
Antal nije predstavljao gay populaciju.
Antal je sasvim pristojan primer nekoga ko nema problema sa tim shto jeste, ko ima muda ko u vola i ko ume da se izbori za ono u sta veruje.
To sto medju homofobichnim pederima vlada misljenje da strejterima treba podmetati samo str8 whatever pedere je jednostavno suludo.
Pederi nisu tu da bi se povinovali zahtevima i ukusima heteroseksualaca.
Na kraju takav pristup radja drugu stvar - str8eri koji dele na pedere koji su 'normalni pederi' i 'pederchine'. A to je upravo zbog homofobije i nemogucnosti da shvate da pedersko bice nikada nece moci da bude onakvo kakvim bi oni hteli da bude - odraz u ogledalu.
Ima pedera i koji se shminkaju i koji prime po jedan kurac dnevno - PA JEBENO SHTA!
Ili ce prihvatiti sve ili ce zauvek zivot ziveti sa svojom mrznjom i homofobijom.
A to imbecilno trazenje kompromisa ko Koshtunica oko Kosova sa str8 okolinom 'znate ja se jebem u bulju ali ja nisam od onih koji stavljaju shminku' je krajnje odvratno. Nisi ti nishta bolji od 'takvih' niti gori, samo si homofobichniji.