- 06 Sep 2006, 11:55
LM, nesto sam se prepirala sa poznanikom oko musko-zenskih uloga u drustvu i on je izneo vise nego zanimljivu tezu, a to je da cela ta 'podela uloga' i bitka koja se vodi na tom frontu zapravo poticu od jedne od najgorih ljudskih osobina, tj. od lenjosti.
Nekada je svako radio u skladu sa mogucnostima.
Medjutim, u vremenu u kome zivimo, svi smo skloni da mislimo kako je bas ono sto mi radimo uzasno tesko i da je neko, ko to ne mora ili nece da radi, u mnogo boljoj poziciji od nas samih. Odatle silno kukanje zena oko kucnih poslova ili musko oko vojske ili fizickih poslova.
I da stvar bude jos gora, osim kukanja, u borbi za ravnopravnost smo dobile zene koje zive u svinjcima, jer boze moj, one nisu 'duzne' da svoj zivotni prostor odrzavaju cistim jer to 'oni' ne rade, ili smo dobili muske mamine maze koji ne smeju da podignu nista teze od kasike, a kamoli da odu do prodavnice ili okrece sobu.
Dakle, mislite li da 'ravnopravnost' znaci imati jednaka prava na lenjost?
Da li je groznije videti aljkavu devojku od aljkavog muskarca i zasto?
Jeste li lenji?
Nekada je svako radio u skladu sa mogucnostima.
Medjutim, u vremenu u kome zivimo, svi smo skloni da mislimo kako je bas ono sto mi radimo uzasno tesko i da je neko, ko to ne mora ili nece da radi, u mnogo boljoj poziciji od nas samih. Odatle silno kukanje zena oko kucnih poslova ili musko oko vojske ili fizickih poslova.
I da stvar bude jos gora, osim kukanja, u borbi za ravnopravnost smo dobile zene koje zive u svinjcima, jer boze moj, one nisu 'duzne' da svoj zivotni prostor odrzavaju cistim jer to 'oni' ne rade, ili smo dobili muske mamine maze koji ne smeju da podignu nista teze od kasike, a kamoli da odu do prodavnice ili okrece sobu.
Dakle, mislite li da 'ravnopravnost' znaci imati jednaka prava na lenjost?
Da li je groznije videti aljkavu devojku od aljkavog muskarca i zasto?
Jeste li lenji?