Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

TRGOVIŠTE: Prvi rival košarkašicama Srbije i Crne Gore na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi «D» biće reprezentacija Rumunije. Završne pripreme naše reprezentativke odradile su u Vršcu.
- Moj kolega Predrag Vasić uspeo je da okupi najkvalitetnije rumunske igračice. Uspeli smo da sakupimo neophodne podatke o Rumunkama i mogu da kažem da sam iznenađen njihovim kvalitetom.Mi imamo cilj, plasman na Evropsko prvenstvo i bez obzira na kvalitet rivala verujemo u uspeh - reči su našeg selektora Jovice Antonića.

Pripreme su protekle kako su i planirane, s tim što se ovih dana stručni štab suočio sa povredama i bolestima igračica.
- U celini gledano zadovoljan sam pripremama i onim što smo pružili u kontrolnim utakmicama. Nevolja je što ovih dana zbog povreda i bolesti po tri četiri igračice odustaju sa treninga.Iz tog razloga smo odlučili da svih trinaest igrača ostanu do kraja kvalifikacionog ciklusa.Problem je u gust kalendar odigravanja utakmica, jer nakon večerašnje utakmice sa Rumunkama imaćemo samo petak za trening jer već u subotu igramo sa Finkinjama. No, šta je tu je, moramo se prilagoditi svakoj situaciji.

Prve procene oko plasmana plavih na Evropskom prvenstvu bile su veoma optimističke, međutim, kada su sakupljene sve informacije o Rumunkama i Finkinjama jasno je da našoj podmlađenoj selekciji neće biti ni malo lako da stigne do cilja.
- Slede nam žestoki okršaji i velika neizvesnost, ali ja sam veliki optimista.Verujem u ovaj mladi tim, u talenat i voljni momenat svih igračica. Večerašnja utakmica sa Rumunkama biće možda i najteža našoj ekipi, jer će domaći tim u Trgovištu(osmadesetak kilometara od Bukurešta) imati veliku podršku publike.

Nagrada
Prvi put u istoriji rumunske ženske košarke određene su nagrade za svaku pobedu u grupi a posebna za plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji.Nagradni fond je 30.000 evra.
Jedna od najiskusnijih igračica Rumunije Larisa Toma je veliki optimista, ne samo da veruje da će Rumunija igrati u Italiji nego i da će obezbediti plasman na Olimpijadu u Pekingu..

Vasić optimista

Predrag Vasić, nekadašnji trener Crvene Zvezde a sada veoma uspešno vodi ekipu Omnilogic iz Bukurešta, je prvi stranac na klupi ruminske nacionalne selekcije. O večerašnjem duelu je rekao:
-Naša prednost je u tome što ja veoma dobro poznajem ekipu Srbije.Siguran sam da ćemo pobediti večeras i u narednim utakmicama i da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo.

- Biće izuzetno važno da ne podlegnemo atmosferi. Ako u tome uspemo i ako odigramo snažno odbranu uspeh neće izostati - istakao je Antonić.
Večerašnja utakmica igra se u sportskoj hali u Trgovištu (kapacitet oko 4000 mesta) sa početkom u 18 časova.
Korisnikov avatar
By mary
e pa neka im je sa srecom!
secam se da sam pre 7-8 god bila na pionirskim pripremama reprezentacije sa Milicom Dabovic i Darom Kovacevic. Ja odustala od basketa, a eto one dogurale do seniorskog tima :klap:
Korisnikov avatar
By west end
Puno srece nasim damama neka bude kao u nedavnom kvalifikacionom dvomecu u rukometu za dame za EP Srbija -Rumunija gde je Srbija pobedila :cvetduga:
Korisnikov avatar
By IriS
baš nam je mlada reprezentacija... zanima me samo do kad će ona dosada od biljane Stanković da igra za reprezentaciju :roll:

LM, Delete, pošto malo više pratiš žensku košarku, reci mi šta se dešava sa Gordanom Grubin, Gogom Bogojević (Kovačević) i Kaćom Lazić? One su mi pored Arbutine naj naj u našoj ž. košarci, ever!

Ja se sećam Milice Dabović kad je igrala za prvi tim Herceg Novog, imala je nekih 10-11 godina... i bila je ko mali patuljak medju svim onim visokim tetama :D
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ^mary^
e pa neka im je sa srecom!
secam se da sam pre 7-8 god bila na pionirskim pripremama reprezentacije sa Milicom Dabovic i Darom Kovacevic. Ja odustala od basketa, a eto one dogurale do seniorskog tima :klap:

A ja sam donedavno tripovala da je Dara kovacevic bar 10god. starija od mene...ne znam zasto! I na nekoj utakmici u Vrscu, drugarica mene upoznaje sa njom i ja njoj kazem:"znate, izgledate mnogo mlado za vase godine"

A Milica je dogurala mnogo daleko za jednu nasu kosarkasicu, narocito se iskazala igrom u RUS prosle god.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by kiss addict
baš nam je mlada reprezentacija... zanima me samo do kad će ona dosada od biljane Stanković da igra za reprezentaciju :roll:
Neka je, neka, dobra je ona jos uvek za nas! A i privatno je jako gotivim, a kao sportista mislim da nikad u zivotu nisam upoznala hladnokrvnije bice u najneizvesnijoj zavrsnici meca. Dok svi pizde u iscekivanju sledeceg koraka, ona kulira...e zbog toga je jako gotivim.
Originally posted by kiss addict
LM, Delete, pošto malo više pratiš žensku košarku, reci mi šta se dešava sa Gordanom Grubin, Gogom Bogojević (Kovačević) i Kaćom Lazić? One su mi pored Arbutine naj naj u našoj ž. košarci, ever!
Gordana Grubin je, koliko sam upoznata, jos uvek u Spartaku i ima pozavidnu minutazu za svoje godine, presisala je i B. Stankovic!

Za Gogu Bogojevic pojma nemam, nje se secam samo iz price neke italijanske i madjarske kosarkasice, nije mi bila zanimljiva nesto.

Katarina...je l` se ona vratila iz USA? :neznam:

A meni je Slobodanka Tuvic opasna...e, njoj sam se uvek smejala do bola, znas nju?
Korisnikov avatar
By IriS
haha, Boba Tuvić... znam :D
Igrala je za juniorke Vojvodine... i jeste smešna... Kad je nekoliko godina bila u reprezentaciji, bila mi je piš živi, mada mi nekako deluje skroz simpatično i pozitivno :D

btw... ja sam mnogo volela da gledam kako Goga Bogojević igra odbranu, carica je... A za Kaću ne znam ama baš ništa od kako je otišla iz Zvezde u Italiju. Žao mi je što ne igra za reprezentaciju, uvek sam volela te visoke plejmejkere... i volim što igra nekako, da kažem, mušku košarku :yes:
Korisnikov avatar
By Delete
Romania Beat Serbia

06 September 2006

Annemarie Parau scored 16 points in 23 minutes to lead Romania to a 67-63 win over Serbia in Targoviste on Wednesday.

The two teams last met at EuroBasket Women 2005 when Serbia & Montenegro ran out winners, 63-50.

Just five players from that roster made the trip to Romania for Serbia with coach Jovica Antonic electing to take several young players who have shined for the U18 and U20 teams in the past two years.

Miljana Musovic, Maja Miljkovic, Dunja Prcic and Jelena Dubljevic were all included on the roster, but only Dubljevic saw any court time and that was limited to two minutes.

Instead it was stalwarts Ana Jokovic, Milka Bjelica, Marina Puskar and Jelena Skerovic who led Serbia, each scoring in double figures. But it was not enough to pull out a victory.

Serbia have a chance to get their qualifying campaign back on track at home to Finland on Saturday.
Korisnikov avatar
By Delete
KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
Rumunija - SCG 67:63 (18:15, 15:10, 20:20, 14:19)

TRGOVIŠTE: Sportska dvorana Trgovište, gledalaca 2.000, sudije: Karankolov (Bugraska), Ponomarenko (Bjelorisuja),
RUMUNIJA: Stojanesku 12, Nantake, Vaš 15, Parao 16, Toma 7, Ondreković, Kutaš 3, Ucanu, Nagi, Paškalau 7, Urse, Čokan 7.
SCG: Škerović 11, Musović, Ninković, Prčić, Veselovski 3, Stanković 3, Joković 13, Puškar 12, Bjelica 12, Dojčinović, Dubljević, Kovačević 9.

Reprezentativke SCG propustile su priliku da se već u prvoj utakmici D grupe kvalifikuju za Evropsko prvenstvo i ostvare pobedu na gostovanju u Rumuniji.
Plave su imale šansu da u samoj završnici naprave preokret, jer su ubedljivo vođstvo Rumunki uspele da smanje na samo dva poena (61:59), ali tri uzastopna napada nisu iskoristile.
Rumunke su to kaznile, napravile pet poena razlike i u samoj završnidi tu predost sačuvale.

Utakmica je bila nervozna. Iako su Rumunke imale početnu inicijativu naše repreuentativke su uspele da sredinom prve četvrtine povedu 11:9, četiri vezane trojke Rumunske reprezentacije Stojanesku bile su presudne za ishod prve četvtine i faktiči za ishod utakmice.

Iako su domaće košarkašice nakon prvih10 minuta susreta imale prednost od 18:4. U nastavku na našu zonsku odbranu Rumunke se nisu najbolje snašle, ali nažalost ni mi to nismo materijalizovali tako da su u 17. minutu domaće povele s 11 poena (31:20), a na poluvrmenu prednost domaćina je iznosila 9 poena.

U nastavku susreta zbog nerealizovanih slobodnih bacanja Rumunke su uspele da zabeleže ubedljivih 12 pena razlike što je i bila najveća prednost na utkamici. Ipak, u poslednjoj četvrtini njihova prednost je iznosila devet poena, jer u poslednja četiri minuta treće četvrtine naše devojke su uspele da poentiraju i smanje ubedljivu prednost.

Kada su se nepuna tri minuta pred kraj susreta, nakon trojke Stankovićeve, reperezentativke SCG približile na dva poena razlike, stekao se utisak da mogu napraviti preokret, ali do toga nije došlo.

Po završetku utakmice trener Antonić je rekao:
- Kada se sve sabere i oduzme na utakmicama koje se igraju na mali razultat kao ova, kada protivnik ima 13 skokova više, a i mi šest izgubljenih lotpi više, onda je ishod utakmice realan.

Za ovu mladu reprezentaciju ova utakmica je veliko iskustvo i verujem da u revanšu možemo nadoknaditi ovaj minus od četiri poena.
By Bombina
ma cekaj ima li tv prenosa
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Bombi
ma cekaj ima li tv prenosa
Ne, nazalost, nase mlade kosarkasice su dosle sa medaljama kuci, a niko se nije udostojio ni rec o njima da kaze. Jbg, valjda su im vazniji oni muski luzeri!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!