Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja sam bi... i ne zanima me mnogo filozofija o tome... prosto srecem ljude, i onda sa nekima pozelim da se druzim, sa nekima pozelim vezu, sa nekima pozelim samo da se kresnem, neki samo prodju pored mene... bez obzira na to kog su pola!!!
...ako nekog volim na bilo koji nacin, to nikada nije zato sto je taj neko musko ili zensko... isto tako, nikad ne bih ostavila nekoga iskljucivo zato sto je musko ili zensko...
Korisnikov avatar
By Zoe
Me too....... :angel:
Korisnikov avatar
By EYA
umesto prvog posta koji je ispario, a moze da bude i poslednji jer je sve receno :grin:

Biseksualci su osobe koje privlače pripadnici bilo kojeg spola. Mogu i ne moraju biti uključeni u seksualne aktivnosti s pripadnicima jednog ili oba spola. Biseksualnost također može značiti posjedovanje karakteristika obaju spolova premda ova definicija danas nije široko prihvaćena od strane znanstvenika i istraživača.

Ne postoji jedinstvenost u pogledu teorija i razumijevanja biseksualnosti. Freud je smatrao da svatko posjeduje biseksualni potencijal. Kinsey je bio prvi istraživač koji je opisao seksualnu orijentaciju preko ljestvice. Razvio je skalu od 7 bodova (0-6), od isključive heteroseksualnosti do isključive homoseksualnosti kako bi izmjerio seksualna iskustva. Biseksualno iskustvo je osobu smještalo između 1 i 5 na Kinseyjevoj skali. Klein, psihijatar iz San Diega, opisuje biseksualnost kao "složeno stanje seksualne povezanosti koje karakterizira seksualna intimnost s oba spola". On opisuje 21 različiti čimbenik koji stvaraju seksualnu orijentaciju određene osobe. Coleman, istraživač sa Sveučilišta u Minnesoti biseksualnost mjeri pomoću više dimenzija (npr. seksualno ponašanje, sadržaj seksualnih fantazija i spol osoba za koje se ispitanik/ispitanica emocionalno veže). Postoje i mnoge druge definicije i opisi biseksualnosti.

Pojedinci mogu iskusiti biseksualnost na različite načine. Dijete ili adolescent, primjerice mogu imati genitalno iskustvo s osobom istog spola. Mnogi su Kinseyjevi ispitanici homoseksualna iskustva stekli seksualnim eksperimentiranjem u ranoj ili srednjoj adolescenciji, no kasnije su se izjasnili kao heteroseksualci; malo njih se izjasnilo biseksualnima.

Drugi biseksualnost dožive kroz situacijsko ili prolazno iskustvo. Ovo se često događa kad su pripadnici jednog spola izolirani od pripadnika drugoga (npr. u vojsci, u spolno razdvojenim školama ili koledžima, ili u zatvoru). Ako su heteroseksualne, ove se osobe općenito vraćaju staroj seksualnoj orijentaciji kad su u mogućnosti.

Biseksualnost također može biti prijelazni ili uzastopni proces u situaciji gdje osoba prelazi iz jedne seksualne orijentacije u drugu. Najčešće su ljudi koji prolaze kroz ovaj proces potiskivali svoju pravu orijentaciju ili su se godinama borili protiv nje, zatim su malo eksperimentirali i konačno prigrlili svoju pravu orijentaciju. Primjer je muškarac koji se oženio i imao djecu, pa kasnije shvatio da njegove emocionalne ili seksualne želje ne mogu biti ispunjene u braku. Takva osoba može fantazirati o ljubavniku istog spola, ili doživjeti takvu ljubav pa se nakon nekog vremena okrenuti istospolnoj vezi.

Biseksualnost se također može iskusiti kad samo-identificirani heteroseksualac traži povremene anonimne homoseksualne kontakte. Primjer za to je usputni seks u javnom zahodu. Ova vrsta seksualnog iskustva je jednaka prostituciji: seks je neosoban i obavlja se kako bi se smanjila seksualna napetost. Jedna studija je otkrila da su sudionici u ovakvim nasumičnim seksualnim iskustvima i konzervativni poslovni ljudi iz srednje klase koji u svojoj zajednici uživaju poštovanje. Ovi ljudi često poriču svoje homoseksualne preferencije, skrivajući ih kroz brak i neosobne seksualne kontakte.

Na kraju, postoje i oni koji se smatraju biseksualnim osobama. U američkoj kulturi 90-ih godina prošlog stoljeća to nije bila popularna identifikacija zbog nekoliko razloga. Kao prvo, Amerikanci teže crno-bijelom razmišljanju i određuju seksualnu aktivnost ili kao heteroseksualnu ili kao homoseksualnu. U ovom načinu razmišljanja teško je prepoznati prave biseksualce. Kao drugo, Amerikanci cijene monogamiju, premda je ne prakticiraju. Biseksualnost podrazumijeva da osoba mora biti seksualno povezana s oba spola kako bi bila zadovoljena. Konačno, u ovom dobu AIDS-a, mnogi vjeruju da su biseksualci, zajedno s intravenoznim korisnicima droga primarni krivci za prijenos AIDS-a prema heteroseksualnoj populaciji.

Međutim, povijesno gledano, biseksualnost je vjerojatno jednako stara kao i život na ovom planetu, ili kako je Goethe napisao - stara kao ljudska vrsta. Ford i Beach su u svom transkulturalnom radu "Obrasci seksualnog ponašanja" otkrili da 64% društava koja su proučavali biseksualnost smatraju normalnom i prirodnom. Ova su društva očekivala, odobravala i čak propisivala biseksualna iskustva, naročito za muškarce.
Ne zna se mnogo o ženskoj seksualnosti u prošlosti; tek su u nedavnoj prošlosti žene same za sebe počele pružati povijesne podatke. Zna se da prikrivena lezbijska iskustva postoje od davnih vremena. Riječ "lezbijka" dolazi od imena grčkog otoka Lesbos, na kojem je u zajednici žena živjela znamenita antička pjesnikinja Sapfo. Platon u svom spisu "Gozba", priznaje žensku biseksualnost, kao i Plutarh koji je primijetio da se u "Sparti toliko poštovala ljubav da su se čak i najpoštovanije žene zaljubljivale u djevojke".

Biseksualnost nije karakteristična samo za ljudski rod. Može se naći u različitih vrsta, u cijelom filogenetskom redu. Neki argumenti upućuju na to da se ljudi rađaju s, u najmanju ruku, biseksualnim potencijalom. Za razliku od drugih vrsta, ljudi se rađaju sa panerotskim potencijalom. Biseksualnost je samo dio orijentacije koja uključuje okolinu; osoba se može smatrati erotično orijentiranom prema samoj sebi, živom i neživom svijetu, ali i transcendentnoj dimenziji života.

http://www.plivazdravlje.hr/?section=se ... w=1&id=863
By srbija
a koliko wec ljudi je ozenjeno i swrlja sa strane to je waljda
bi-sex???? :luda:
Korisnikov avatar
By Escobar
Dokle ce ova tema da bude stickey, zaboga? :komp:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Originally posted by ostoja55
Bisexualnost nepostoji samo prikrivena zelja i namera... :kisa: :kisa:

:zacepi: :zvezda:postoji...
By Dionysus
Ja se deklarisem kao bi, pa sta?
I zasto je tema lepjiva?\:angel:
Korisnikov avatar
By Blady
Ja sam LEZBI jel ima neko nesto protiv?
I sta koga boli s kime cu ja da se :fuckbed: , valjda je bitno kakva sam osoba.... c c c eto vam ga na :prst:
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Originally posted by LolaRennT85
Ja sam LEZBI jel ima neko nesto protiv?
I sta koga boli s kime cu ja da se :fuckbed: , valjda je bitno kakva sam osoba.... c c c eto vam ga na :prst:
Xaxaxa ma toooooooo!Udri da boli:sekirica:
Korisnikov avatar
By Blady
Do I look like a Slut?
Ahaaaaaa, shut up!
Naravno da postoje, kao sto rekoh... zivih primeraka koliko hoces i ne loopajte vise :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by hlaefdige
ja sam bi... i ne zanima me mnogo filozofija o tome... prosto srecem ljude, i onda sa nekima pozelim da se druzim, sa nekima pozelim vezu, sa nekima pozelim samo da se kresnem, neki samo prodju pored mene... bez obzira na to kog su pola!!!
...ako nekog volim na bilo koji nacin, to nikada nije zato sto je taj neko musko ili zensko... isto tako, nikad ne bih ostavila nekoga iskljucivo zato sto je musko ili zensko...

istovetno se osetjam :bouncy:
By Demona
Onaj ko je pisao topik bi mogao da obrati paznju na svoju pismenost. Uzas! Bisexsualizam itekako postoji dragi moji, volim zene ali ne dovoljno. Ja sam takozvani zivi primer, moze da prica bukvalno ko sta hoce:)
Korisnikov avatar
By Stripi
Topik niko nije pisao nego je tekst preuzet, kao što piše, sa Pliva.zdravlje portala.
Korisnikov avatar
By Stripi
Bajdvej, tek sad primjetih...gdje je nestao tekst sa početka?
By Demona
Pa kad si vec nesto preuzimao-la, mogao si to da opismenis:)
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja da opismenjujem Plivine stručnjake?
Za koje pare?
Osim togas, tekst je dobar, koliko se ja sjećam.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa dobro, evo, kad se ti tako dobro sjećaš, daj ga ponovi tu, pa da malo popričamo
Jeez, sjetila si se sad neš komentirat a tekst je objavljen ovdje ima skoro dvije godine.
By Demona
Ma sta treba da mlatim ovde praznu slamu sa tobom:avion:
Korisnikov avatar
By Stripi
Zašto prazna slama?
Tvrdiš da je nešto bezveze, dvije godine nakon što je tekst kopiran ovdje. Nemaš ništa bolje da dodaš osim da tekst ne valja a viš ga niti nema da možemo diskutirati o njemu.
Pak ga se dobro sjećaš ali ne želiš mlatiti praznu slamu da nam malo osvježiš pamćenje ili barem ukažeš na greške?
By Demona
Sta je ovo jebe lud zbunjenog- citaj sledece i ustanovi da li je nepismeno-----
Bisexualnost nepostoji samo prikrivena zelja i namera...(napisao
samozvani Ostoja):jutro:
Korisnikov avatar
By Stripi
Naime, to što tvrdi Ostoja je glupost a to nije pisalo u članku koji je bio tu objavljen.
A, kad ti je tako teško a vrlo ga je lako naći...evo

Biseksualnost
Biseksualci su osobe koje privlače pripadnici bilo kojeg spola. Mogu i ne moraju biti uključeni u seksualne aktivnosti s pripadnicima jednog ili oba spola. Biseksualnost također može značiti posjedovanje karakteristika obaju spolova premda ova definicija danas nije široko prihvaćena od strane znanstvenika i istraživača.

Ne postoji jedinstvenost u pogledu teorija i razumijevanja biseksualnosti. Freud je smatrao da svatko posjeduje biseksualni potencijal. Kinsey je bio prvi istraživač koji je opisao seksualnu orijentaciju preko ljestvice. Razvio je skalu od 7 bodova (0-6), od isključive heteroseksualnosti do isključive homoseksualnosti kako bi izmjerio seksualna iskustva. Biseksualno iskustvo je osobu smještalo između 1 i 5 na Kinseyjevoj skali. Klein, psihijatar iz San Diega, opisuje biseksualnost kao "složeno stanje seksualne povezanosti koje karakterizira seksualna intimnost s oba spola". On opisuje 21 različiti čimbenik koji stvaraju seksualnu orijentaciju određene osobe. Coleman, istraživač sa Sveučilišta u Minnesoti biseksualnost mjeri pomoću više dimenzija (npr. seksualno ponašanje, sadržaj seksualnih fantazija i spol osoba za koje se ispitanik/ispitanica emocionalno veže). Postoje i mnoge druge definicije i opisi biseksualnosti.

Pojedinci mogu iskusiti biseksualnost na različite načine. Dijete ili adolescent, primjerice mogu imati genitalno iskustvo s osobom istog spola. Mnogi su Kinseyjevi ispitanici homoseksualna iskustva stekli seksualnim eksperimentiranjem u ranoj ili srednjoj adolescenciji, no kasnije su se izjasnili kao heteroseksualci; malo njih se izjasnilo biseksualnima.

Drugi biseksualnost dožive kroz situacijsko ili prolazno iskustvo. Ovo se često događa kad su pripadnici jednog spola izolirani od pripadnika drugoga (npr. u vojsci, u spolno razdvojenim školama ili koledžima, ili u zatvoru). Ako su heteroseksualne, ove se osobe općenito vraćaju staroj seksualnoj orijentaciji kad su u mogućnosti.

Biseksualnost također može biti prijelazni ili uzastopni proces u situaciji gdje osoba prelazi iz jedne seksualne orijentacije u drugu. Najčešće su ljudi koji prolaze kroz ovaj proces potiskivali svoju pravu orijentaciju ili su se godinama borili protiv nje, zatim su malo eksperimentirali i konačno prigrlili svoju pravu orijentaciju. Primjer je muškarac koji se oženio i imao djecu, pa kasnije shvatio da njegove emocionalne ili seksualne želje ne mogu biti ispunjene u braku. Takva osoba može fantazirati o ljubavniku istog spola, ili doživjeti takvu ljubav pa se nakon nekog vremena okrenuti istospolnoj vezi.

Biseksualnost se također može iskusiti kad samo-identificirani heteroseksualac traži povremene anonimne homoseksualne kontakte. Primjer za to je usputni seks u javnom zahodu. Ova vrsta seksualnog iskustva je jednaka prostituciji: seks je neosoban i obavlja se kako bi se smanjila seksualna napetost. Jedna studija je otkrila da su sudionici u ovakvim nasumičnim seksualnim iskustvima i konzervativni poslovni ljudi iz srednje klase koji u svojoj zajednici uživaju poštovanje. Ovi ljudi često poriču svoje homoseksualne preferencije, skrivajući ih kroz brak i neosobne seksualne kontakte.

Na kraju, postoje i oni koji se smatraju biseksualnim osobama. U američkoj kulturi 90-ih godina prošlog stoljeća to nije bila popularna identifikacija zbog nekoliko razloga. Kao prvo, Amerikanci teže crno-bijelom razmišljanju i određuju seksualnu aktivnost ili kao heteroseksualnu ili kao homoseksualnu. U ovom načinu razmišljanja teško je prepoznati prave biseksualce. Kao drugo, Amerikanci cijene monogamiju, premda je ne prakticiraju. Biseksualnost podrazumijeva da osoba mora biti seksualno povezana s oba spola kako bi bila zadovoljena. Konačno, u ovom dobu AIDS-a, mnogi vjeruju da su biseksualci, zajedno s intravenoznim korisnicima droga primarni krivci za prijenos AIDS-a prema heteroseksualnoj populaciji.

Međutim, povijesno gledano, biseksualnost je vjerojatno jednako stara kao i život na ovom planetu, ili kako je Goethe napisao - stara kao ljudska vrsta. Ford i Beach su u svom transkulturalnom radu "Obrasci seksualnog ponašanja" otkrili da 64% društava koja su proučavali biseksualnost smatraju normalnom i prirodnom. Ova su društva očekivala, odobravala i čak propisivala biseksualna iskustva, naročito za muškarce.
Ne zna se mnogo o ženskoj seksualnosti u prošlosti; tek su u nedavnoj prošlosti žene same za sebe počele pružati povijesne podatke. Zna se da prikrivena lezbijska iskustva postoje od davnih vremena. Riječ "lezbijka" dolazi od imena grčkog otoka Lesbos, na kojem je u zajednici žena živjela znamenita antička pjesnikinja Sapfo. Platon u svom spisu "Gozba", priznaje žensku biseksualnost, kao i Plutarh koji je primijetio da se u "Sparti toliko poštovala ljubav da su se čak i najpoštovanije žene zaljubljivale u djevojke".

Biseksualnost nije karakteristična samo za ljudski rod. Može se naći u različitih vrsta, u cijelom filogenetskom redu. Neki argumenti upućuju na to da se ljudi rađaju s, u najmanju ruku, biseksualnim potencijalom. Za razliku od drugih vrsta, ljudi se rađaju sa panerotskim potencijalom. Biseksualnost je samo dio orijentacije koja uključuje okolinu; osoba se može smatrati erotično orijentiranom prema samoj sebi, živom i neživom svijetu, ali i transcendentnoj dimenziji života.

Eto, ovo je bilo nekada na početku threada.
By Demona
Ma nepismenost je aludirala na Ostoju-dakle zbun:burner:
By dion_de_courbel
Najiskrenije, mene podjednako privlace i zene i muskarci....kako u seksu, tako i na duhovnom planu...jednostvano ne ogranicavam sebe na izbor partnera po polu....vec mislim da postoje mnogo vaznij kriterijumi...meni je to kao kad bi neko rekao ja volim samo plavuse ili crnke - to je glupo...mislim da smo svi, ali bas svi na ovoj planeti bi, samo sto vecina nikada nije ni razmisljala o mogucnosti da proba sa istim polom pa zato i nije, a drugi zbog ksenofobije.....ali ne znaci da ne bi probali......
By Tale
Originally posted by Galateja
Ljudi bre,jeste li culi za rec T O L E R A N C I J A ?
:offtopic:
Jbote,vala dobro pitas.Dodjem ovde da cujem nesto novo i imam da vidim svadju i zgadi mi se.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Pegaz
Sto se tice agresije, mislim da su biseksualci muskarci mnogo agresivniji od homo muskaraca. U PA je jedan bisex udario jednog momka jer mu je ovaj rekao da ga devojka vara sa drugim muskarcima. Moguce da mu se taj momak dopada pa je resio da mu pokaze kolika je muskarcina :)
Ja ne smatram da su bisex muskarci agresivniji. Ja sam bisex, a moja poslednja karakteristika je agresivnost... Takodje NEMOJTE misliti da su svi bisex muskarci muzevni (posto me je ovo sto sam citirao na to podsetilo). Ima i feminiziranih bisex muskaraca... Na kraju - bisexualizam nije faza opredeljivanja... Mani se dopadaju i muskarci i devojke oduvek, samo na drugaciji nacin. Muskarci vise fizicki, a devojke psihicki i emotivno (sto apsolutno ne znaci da se ne mogu zaljubiti u muskarca, ali je to drugaciji osecaj... Ne moze to lako da se objasni, mora da se dozivi...
Recimo, da vas neko pita - sta vise volite sladoled ili sarmu (mozda malo glupa analogija, ali - rekoh da je tesko objasniti), ne biste mogli da date odgovor bas precizno, jer se u tim jelima uziva na drugaciji nacin s obzirom da je jedno slatko a drugo slano. Znaci, ne mozete reci sta vise volite - mozete samo reci da to zavisi od......... itd, itd...
Korisnikov avatar
By abusiveking
jao ljudi kako mozete biti tako plitki/primitivni? samo zato sto vi ili tamo neko do vas nije isao kroz tu ahem 'fazu' nemora da znaci da to nepostoji jebes balkan {mene zajedno sa vama} zato nam i jeste ovako svi smo se jebeno rasprsali po belom svetu

zbilja od kud vam taki zakljucak kako mozete biti tako narrow-minded?

ovo vredi za one koje ocito nesvacaju taj bi-pojam...
otvorite oci osamnaesto stoljece je proslo davni dana :-d

dali je iko ikada cuo za pojam 'pansexual'? bila bi jebeno totalno iznenadjena kad bi mi neko od vas tu rekao da zna o cemu ja traljezgam ;-)

CMOOOOOOOOOK!
By Främling
Ja sam straight ali mi je Ping Dong (moj pas) biseksualac
:kuca:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!