Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Pa TO se traži! Da čujem te uzdahe na španskom i portugalskom /mada sam se naslušao u latinoameričkim serijama/ ali ništa u originalu, ipak je to gluma. Još uz sve to FADO /a što ja pojma nemam šta je, jer u mom kraju se slušaju zurle i tapani/. To mora da je jedinstven doživljaj, posle pištanja zurli i lupetanja tapana-FADO. Ipak, mislim da sam slušao tu vrstu muzike, ima jedna pevačica koja onako uplete kosu u neke kikice-prugice i izvodi neke varijacije sa glasom na portugaskom...Ma skoro je bila na našem javnom servisu...Kako li se samo zvaše?

:eureka: :andjelak: :tehno:
Korisnikov avatar
By donquijote
Ne znam zašto nastavljam da pišem na ovu temu, kad ovo više nema nikakve veze s Garijem. Ali evo, Gari, pošto si mi simpatičan, odgovoriću ti.
Fado (od latinskog fatum- sudbina) je tradicionalna portugalska muzika, setnog melanholičnog zvuka. Tekstovi su takođe prilično mračni i depresivni, uglavnom govore o nekim nesrećnim ljubavima, samoći, smrti, o »saudade« (ova reč se kod nas obično prevodi kao nostalgija, čežnja, ali joj je značenje mnogo kompleksnije, tako da je praktično neprevodiva). Sve to u potpunosti odgovara mom karakteru, jer ja sam ipak vitez tužnog lica (caballero de la triste figura). Ja sam fado počeo intenzivno da slušam pre tri godine. Tada sam otkrio Misiu koja je imala koncert u Beogradu. Od tada je fado zagospodario mojim životom. To i nije bilo tako teško, s obzirom na to da je meni portugalska kultura oduvek bila bliska, a portugalski je, posle španskog, moj najomiljeniji jezik. Pevačica koju spominješ zove se Mariza i ja je prosto obožavam. Ona ne samo što je jako lepa, već ima i anđeoski glas i divne pesme. Ona peva ovaj fado koji se nalazi u mom potpisu. Evo upravo je slušam i slušaću je još najmanje sto puta u toku dana. Sav sam se naježio. Tako bih voleo da je upoznam i da zajedno otpevamo ovaj fado. Fado je idealna muzika za vođenje ljubavi, ali samo s osobom koju zaista voliš. Ako je u pitanju čist seks bez emocija, onda nema efekta. Zato, volite se ljudi i slušajte fado.
By Çâðê_DUP
Originally posted by donquijote
Tekstovi su takođe prilično mračni i depresivni, uglavnom govore o nekim nesrećnim ljubavima, samoći, smrti, o »saudade« ve to u potpunosti odgovara mom karakteru, jer ja sam ipak vitez tužnog lica (caballero de la triste figura).
----
idealna muzika za vođenje ljubavi, ali samo s osobom koju zaista voliš. Ako je u pitanju čist seks bez emocija, onda nema efekta. Zato, volite se ljudi i slušajte fado.
:drama:

:hug:
Korisnikov avatar
By gari
Mariza se i meni dopala a i ta nepoznata muzika-FADO. Reči nisam razumeo, ali po tonu i njenim pokretima je bilo jasno da je melodija i reči pesme tragična. Da, moraću to da nabavim, pa da slušam...Još samo da nađem nekog portugalca da slušamo zajedno i...Khm...

:molise: :eureka: :bubbles:
Korisnikov avatar
By Dina
Nocas sam sanjala kako vecina forumasa hoce da ubije Garija a nas nekoliko ga branimo i pomazemo da pobegne...

Definitivno sam preterala sa dolascima na forum...

:komp: :uplasen: :psiholog:
Korisnikov avatar
By gari
Jaj, odoh ja da se sakrijem pod astal /da me ne nađu/. I pevaću FADO...I voleću ga i maziću ga i zvaću ga DJOLE /mog plišanog zeku/.

:protest: :okret: :shrug:
Korisnikov avatar
By Dina
Ma to je samo san, nemoj da bezis! Sem toga uspeli smo da te zastitimo i u snu!

:misici: :machevi: :lukavi:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Dina
Ma to je samo san, nemoj da bezis! Sem toga uspeli smo da te zastitimo i u snu!

:misici: :machevi: :lukavi:
Fala Dina, da vas ne beše, ja na-je-bah. A to je kriv Don quijote koji me je naveo da zavijam fado a poznato je da kuce ne umeju da pevaju.

:farewell: :povez: :hug:
Korisnikov avatar
By jukie
Ko je branio garija?
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by jukie
Ko je branio garija?
Ne znam, pitaj Dinu-ona je sanjala taj san. Ja mislim da je u prvim redovima branilaca bio DM /nije Draža Mihajlović/ nego Duda Maljković. On je postao jedan od mojih "obožavateljki" /iznenada i na sveopšte iznenađenje a naročito moje/.

:trampolina: :backstab: :komp:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Ko je branio garija?
Kao sto rece Gari treba imati na umu da je moj san :wink: Tako su sigurno bili Seaman i Tot u mojoj grupi a za ostale sad nisam sigurna. U vreme sna sam znala naravno i mislim da su se grupe uglavnom poklapale sa Garijevim (ne)slaganjima sa foruma, uz moje dodatke opet kao snevaca. Tako sam ja pored Garija bila glavni lik, tj. spijunka. Druzila sam se sa svima i tako sam otkrila da su Garija kog su oteli sakrili u bolnici... Tako smo mi izvrsili prepad i spasili Garija :ninja: :ninja: :ninja:
Korisnikov avatar
By gari
Ququ, gde nađoše da me sakriju baš u bolnicu? Ne volim bolnice i one ne vole mene. Dina, menjaj san-nek me sakriju u poslastičarnu tamo se bolje osećam...

:cekam: :njami: :kralj:
Korisnikov avatar
By Dina
Tot mi je rekao da mi je san avanturisticki film :) Prema tome Gari nema tu sta ti volis - kako bi taj film bio uverljiv kad bi ti oni koji hoce da te ubiju ispunjavali zelje :wink: Vazno je da si na kraju spasen!
Korisnikov avatar
By jukie
and there was much rejoicing :klap:
Korisnikov avatar
By gari
Pa, fala spasiteljima. Predložiću vas za nagradu od strane Društva za zaštitu životinja što ste spasli jednu slatku malu kucu /15-20 kila/ od tih manijaka koji su me jurili ko zna zašto? Možda su zoofili ??? Ququ...

:) :klavir: :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By gari
Najzad sam odlučio da zbog nekih ličnih razloga ne pišem više. A nema ni o čemu i pišu sve jedni te isti te mi je tako malo i dosadilo. Mislim da sam i ja dosadio, sad sam pregledao neke oblasti Foruma, pa mnogo me brate ima. Zato sam rešio da vas malo odmorim-od sebe. Unapred zahvaljujem za izraze oduševljenja koje će neki prosuti ovde.

:zen: :zen: :zen:
Korisnikov avatar
By jukie
A da okačiš neke svoje golišave fotke pre ngo što odeš?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!