Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Zibro
citajuci razne postove i muskih i zenskih korisnika nemoguce je ne primetiti da su skoro svi koji su out prema svojima prvo ili jedino rekli "MAMI" !!!??? :kokice:

pitanje je jednostavno , zasto uvek Mama i sta nije u redu sa Tatama ??? :rida:
nekako se i moze objasniti zasto bi se decaci po ovom pitanju pre poverili "Mami" ali
posebno me interesuje sta ce zenski deo forumasa odgovoriti jer su i one skoro bez razlike opredeljene za mame

:shrug:
Korisnikov avatar
By Val
Pa kad pricam o mami, tata se podrazumeva. :D Oboje znaju da sam lez. A za ostale ne znam... :)
Korisnikov avatar
By ::fy::
I za mene znaju oba roditelja.....
Korisnikov avatar
By tramp
ja prvo rekla mami - zasto? zato sto je tolerantnija kao osoba i privatno i politicki, zato sto je uvek imala neki gay pozitivan stav i pre nego sto sam joj ja nesto rekla (homofobican ali u pozitivnom smislu tipa svi gay decki lepo izgledaju), zato sto znam da me mama voli bez obzira na sve, zato sto je volim toliko da mislim da zasluzuje da zna istinu, zato sto je cim sam dovela curu u stan znala da mi je to cura, zato sto je moja mama super mama :D

tati sam rekla jer verujem da je autiranje bitan licno-politicki cin i zato sto bi mi bilo neprijatno da kazem da nisam autirana roditeljima s obzirom na to sto predstavljam sebi i drugima u zivotu i zato sto mi se laganje ocu o mojoj seksualnosti nije uklapalo u sliku o sebi ... a znala sam da nece sve to dobro prihvatiti mada sam se nadala da ce biti u stanju da sazre kao osoba i porazmisli o svojim predrasudama ali za sad se to nije desilo, no videcemo kako godine prolaze sta ce se desiti
Korisnikov avatar
By tramp
ja prvo rekla mami - zasto? zato sto je tolerantnija kao osoba i privatno i politicki, zato sto je uvek imala neki gay pozitivan stav i pre nego sto sam joj ja nesto rekla (homofobican ali u pozitivnom smislu tipa svi gay decki lepo izgledaju), zato sto znam da me mama voli bez obzira na sve, zato sto je volim toliko da mislim da zasluzuje da zna istinu, zato sto je cim sam dovela curu u stan znala da mi je to cura, zato sto je moja mama super mama :D

tati sam rekla jer verujem da je autiranje bitan licno-politicki cin i zato sto bi mi bilo neprijatno da kazem da nisam autirana roditeljima s obzirom na to sto predstavljam sebi i drugima u zivotu i zato sto mi se laganje ocu o mojoj seksualnosti nije uklapalo u sliku o sebi ... a znala sam da nece sve to dobro prihvatiti mada sam se nadala da ce biti u stanju da sazre kao osoba i porazmisli o svojim predrasudama ali za sad se to nije desilo, no videcemo kako godine prolaze sta ce se desiti
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to sam i ja primetio i uglavnom sam dobijao komentare da su mame "tolerantnije", ma šta to značilo. lično mislim da se uglavnom radi o nekom obliku onog klasičnog balkanskog sindroma, tzv. "mama žrtva", gde ženski roditelj trpi svakakva sranja od ostalih ukućana, navikava sebe da pati i stavlja se manje-više svesno u nekakvu mazohističku ulogu. (ovo je dosta opšte mesto, znam.)

zašto ovo mislim? od svih porodica koje poznajem najčešće sam nailazio na ovakve odnose. oni između ostalog podrazumevaju i podelu poslova na "muške" i "ženske", neispoljavanje emocija, izgradnju takvog stava kod dece, sa sve prilogom "nisi valjda peder" i tome sličnima. po meni je ovo tipična balkanska porodica.

a što se mene tiče, i ja činim izuzetak ovom pravilu. kod mene su oboje saznali istovremeno, s tim što je tata nešto bolje odreagovao.
Korisnikov avatar
By Paki
Oca nemam, tako da i nisam bio u situaciji da biram.
Korisnikov avatar
By tramp
@2Q2bstr8 - slazem se da je to vrlo balkanski ali kako moji ne zive zajedno vec neko vreme nisu bili povezani da bi recimo mama morala da tolerise oceve gluposti po ovom pitanju. Ocu sam recimo pokazala sliku sa prajda, pa onda slike kako se ljubim sa nekom ribom (slucajno slika uletela medju ostale koje je gledao) ali njemu nije palo na pamet da pita dok je recimo mama pitala cim sam rekla da nemam decka i da mi se ni jedan ne dopada ... inace mami sam rekla da sam bi sa nekih 21 (tad bila jbg) a oboma sam rekla u razmaku od par dana da sam sad gay ... samo sto je mama sama "nanjusila" kad me videla sa curom a tati sam bas morala da serviram jer je odbijao da sam nadodje tokom razgovora :P
Korisnikov avatar
By Draco
Za mene je prvo znalo pola beograda a i stvarno sam mislila da mi mama zna pa nisam ni imala neku potrebu da joj se posebno autujem.

A zasto prvo ona sto se roditelja tice, well it's simple - otac mi je umro pa bi bilo malo way to heavy <cak i za mene> da sam se prvo njemu autovala :)
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8
to sam i ja primetio i uglavnom sam dobijao komentare da su mame "tolerantnije", ma šta to značilo. lično mislim da se uglavnom radi o nekom obliku onog klasičnog balkanskog sindroma, tzv. "mama žrtva", gde ženski roditelj trpi svakakva sranja od ostalih ukućana, navikava sebe da pati i stavlja se manje-više svesno u nekakvu mazohističku ulogu. (ovo je dosta opšte mesto, znam.)
Ovim implicirash da je homoseksualnost neshto loshe pa da neko to mora da trpi? :P

Elem ja nisam autovan ali ako se budem autovao mogu da vam kazhem zashto cu prvo reci mami - sa caletom praktichno ni ne pricham. :njanjanja:
Korisnikov avatar
By donquijote
Zasto mami?
Pa, zato sto je mama i zato sto je, u mom slucaj, psihijatar, pa ako nece ona da me razume, onda stvarno ne znam ko ce.
Korisnikov avatar
By Andre87
Zivim sa majkom..zato sam njoj i rekao..nas dvoje imamo vishe drugarski odnos,nema tajni,zna celu moju ekipicu,...rekao sam joj da ne bi pomislila da sam zapao u neku sektu,kriminal, drogu... i zasto da se krijem...sada slobodno mogu da gledam devojke,..zna za moje zenske simpatije..da sam bio blizak sa ocem i njemu bih rekao...iznad svega ja sam njihovo dete..nije njihova krivica sto sam takav...ali opet ne mogu oni da mi planiraju zivot.. o promeni pola ne pricam jer je potresa...trenutno sam nemocan po tom pitanju....nadam se...kad se osamostalim..vodicu normalan porodicni zivot..imacu zenu koja me prihvata kao muza i decu koja me prihvataju kao oca..necu biti bioloski nego psiholoski otac..ugradjen u njih...vaspitanjem uticao bih na formiranje njihove licnosti...stavio sam joj do znanja da ne bi mislila da se u ovo upustam iz radoznalosti,zbog avanture,..cak i da ne ostvarim planove...zelim svaki dan da provedem bez okova,bez maske...bez zakljucanih misli..zato sam outovan..
Andrej
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by Andre87
Zivim sa majkom..zato sam njoj i rekao..nas dvoje imamo vishe drugarski odnos,nema tajni,zna celu moju ekipicu,...rekao sam joj da ne bi pomislila da sam zapao u neku sektu,kriminal, drogu... i zasto da se krijem...sada slobodno mogu da gledam devojke,..zna za moje zenske simpatije..da sam bio blizak sa ocem i njemu bih rekao...iznad svega ja sam njihovo dete..nije njihova krivica sto sam takav...ali opet ne mogu oni da mi planiraju zivot.. o promeni pola ne pricam jer je potresa...trenutno sam nemocan po tom pitanju....nadam se...kad se osamostalim..vodicu normalan porodicni zivot..imacu zenu koja me prihvata kao muza i decu koja me prihvataju kao oca..necu biti bioloski nego psiholoski otac..ugradjen u njih...vaspitanjem uticao bih na formiranje njihove licnosti...stavio sam joj do znanja da ne bi mislila da se u ovo upustam iz radoznalosti,zbog avanture,..cak i da ne ostvarim planove...zelim svaki dan da provedem bez okova,bez maske...bez zakljucanih misli..zato sam outovan..
Andrej
:up: :friends: Svaka čast, zaista retko razmišljanje u ovoj zemlji! Želim ti sve najbolje u životu!
By pčelica
Kako naš mudri narod kaže "majka ne
rađa baksuza", tj. majčina ljubav je bezuslovna
i one, ma kakve bile, sve prihvate ( ja sam ubeđena da
Legijina majka ne smatra da je rodila zločinca
nego poetu.) Sa očevima je drugačije jer oni vole
drugim tipom ljubavi.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by pčelica
Kako naš mudri narod kaže "majka ne
rađa baksuza", tj. majčina ljubav je bezuslovna
i one, ma kakve bile, sve prihvate ( ja sam ubeđena da
Legijina majka ne smatra da je rodila zločinca
nego poetu.) Sa očevima je drugačije jer oni vole
drugim tipom ljubavi.

:hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
upravo o tome sam pisao u svom postu gore...
Korisnikov avatar
By jugoslovenka
Keva je prva ukapirala, nisam joj ja nista morala reci, a cale je od nje saznao
Korisnikov avatar
By Dina
Ja nisam imala iskustvo outovanja ali pretpostavljam da bih rekla prvo majci. To zakljucujem jer sam uvek kao tinejdzerka govorila stvari majci pa bi ona obazrivo rekla ocu (npr kad je partner bio druge nacionalnosti i prilicno stariji). Mislim da se radi o naucenim modelima ponasanja i kod nas i kod roditelja a sto se same ljubavi tice... Ja nesto nemam misljenje da majke vole decu bez obzira na sve a da kod oceva to bas nije tako... mislim da je i to nesto nauceno...
Korisnikov avatar
By Seaman
Jer tata ne bi razumio, a mamu znam devet mjeseci duze. :D

Ja se necu povjeriti ni mami jer bi je dotukla cinjenica da je njen sin gay.Ionako vec pomalo pati sto jos nema unuke od mene, a tek kad bi saznala da ih uopste nece imati, to bi je unistilo. :) Nikada ne bi shvatila.

U svakom slucaju prije bih rekako mami nego tati.

Ura za mame!!:D
Korisnikov avatar
By Dina
Mazo,
Pa sta ima veze to sto si gay sa unucima? Mozes da se dogovoris sa nekom zenom i eto bebica :beba: :beba:

A tvoja mama je retko divna zena, ja je bas volim... verujem da bi shvatila...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Andre87
Andrej

:up: :zastava:
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Dina
Mazo,
Pa sta ima veze to sto si gay sa unucima? Mozes da se dogovoris sa nekom zenom i eto bebica :beba: :beba:

A tvoja mama je retko divna zena, ja je bas volim... verujem da bi shvatila...
Ne kazem da nije fina, ali cisto sumnajm da bi shvatila. :D

Tebi preporucujem sledece: privedi nekog gospodina ;) :fuck: :opacupa: i pravite :beba:

:smeh:
Korisnikov avatar
By Dina
Mazo,
Hvala na preporuci... usvaja se.... Jedino ne mogu bas to samo tako - da privedem, ipak je to Anastasijin otac za citav zivot... ali moracu da pozurim kao da cujem neki sat tika-taka-tika-taka :wink:

Nadam se da si i ti prihvatio moj predlog... :beba: :lukavi:
Korisnikov avatar
By Sandra123
Nisu uvijek mame te kojima se prvo kaze..imam prijateljicu koja je ocu rekla 3 godine prije nego mami(mama je inace gotovo katolicki fundamentalista lol) i kad je rekla mami..da nije bilo tate..Bog zna sta bi bilo
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!