Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By kal zakath
Jedno 1500 eura godišnje na cigarete.

U dve godine (91/92) potrošio samo u jednom kafiču 23.000 DEM ili otprilike jedna nova kola (bez zezanja). Pun para i glup ko kurac.
Korisnikov avatar
By Val
Kako doshlo, tako i otishlo. :)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by Val

Mada, kad malo bolje razmislim, za shta imamo pare nego da ih bacamo?
Naravno. Ali bolje 'baciti' pare na nesto stvarno korisno, nego na cigarete (koje su stetne, samim tim ne mogu biti korisne :P )

:happysmoke:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Truth, the whole truth and nothing but the truth.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by devokICA
Originally posted by m..
Let me think - nedeljno 2000 na taxi u proseku (2 izlaska i 3 odlaska u grad, oni fazoni pada kisha, kasnim, vruce je), 1200 za cigarete, oko 1500 za alkohol (ako ne cascavam ili ne bivam cascavana i izadjem 3x nedeljno, dakle 3x3 gin tonica ili tako neceg, mada to bas ume da varira, recimo ako racunam da mi se desi tu i tamo da plaim ulaz za neku zurku, to mu dodje na to).. ostalo je neka sica koju me mrzi da sabiram (zvake, maramice, grisine i sve to ispod 50 dinara)...

Ove i prosle nedelje sam izasla u proseku 5 puta nedeljno, ali to kompenzuje ono zimsko zatomljavanje u kucu.

Dakle oko 3000 evra godisnje samo za to.

E sad, to bi znacilo 250 evra mesecno, medjutim meni se desava da mi jos 100 evra proshishti na kojesta a da ni ne znam kuda su otisle te pare. poslednja konkretna stvar koju sam kupila su 3 para gaca i razanj dvd-ova.

Btw, jedini konstantan priliv je oko 70 evra, ostyalo ni sama ne znam kako namaknem :doh:
Valjda sam masterovala trosenje novca koji nemam.

E, da jos su me koleginice ove godine u 2 navrata nagovorile da idem na casove s njima da brze spremimo neke ispite, to je stvarno bio nepotrebn trosak (ali mi je ustedelo bar 20 dana ucenja)..
Onda imam fotokopiranje skripti i tako to.

Inace macka me koshta oko 120 evra mesecno (ako se ne racunaju veterinarske usluge, igracke i tako to)..
Uzas.

Mislim da bi trebalo da se zaposlim. Za stalno.
znaci mnogo bih volela da ovako trosim a da ne zaradjujem...koja je to magija:rotflmao:?????
a da....roditelji?
Ne bash, zapravo najmanje mi daju oni na ruke, kupim harac od rodbine razne, zaradjujem tu i tamo honorarno, onda te nove godine i rodjendani i slicno... mada desava se da prodje mesec dana da ne potrosim iznad 100 evra, al to je uglavnom neki novembar ili februar, kada sam pervise smorena da izlazim iz kuce, pusim kevine cigarete i ne jedem u gradu..
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by tinkerbell
Originally posted by Val

Mada, kad malo bolje razmislim, za shta imamo pare nego da ih bacamo?
Naravno. Ali bolje 'baciti' pare na nesto stvarno korisno, nego na cigarete (koje su stetne, samim tim ne mogu biti korisne :P )

:happysmoke:

Pa shtetan je sam zivot. :P

I...gde god da bacish te pare, bolje nego da ih skupljash ispod jastucnice. ;)
Korisnikov avatar
By m..
Mislim da je ventilator koji sam pre 2 godine pazarila na kalenicu jedna od boljih investicija.
Korisnikov avatar
By gari
Da, što se tiče bacanja para, bolje da ih potrošite nego da ih spalite. U nekom tamo vremenu bio sam na službi u jednom vlaškom selu a tamo se zarađuje dosta para na ovcama i tako deda stavljao pare ispod slame na kojoj spavaju u katunima dok su ovce na paši i sakupio 10 000 DM, ali baba dohvati u proleće slamu i spali je sa sve parama, pošto nije znala da ih čiča tu krije. Eto, šta znači bacanje /spaljivanje/ para.

:njanjanja: :hug: :salut:
Korisnikov avatar
By Dina
Ma da, ne valja preterano ni stedeti... Kad sam pocinjala da radim pa kao postoji onaj obicaj da prvom platom castis i ja to "izvrsavala"... Kad shvatim da se ljudi zaposle u jednoj firmi pa rade ceo zivot a ja menjam poslove i firme, pa stalno cascavam... I objavim prijateljima da kad sam pocela opet neki nov posao necu da castim. Kad sam primila platu opljackaju me i uzmu mi bukvalno celu platu... Od tada sam se ipak vratila na cascavanje kad ima povoda :wink: :sigh:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Originally posted by Dina
U kupovini knjiga znam da preteram, mada to ne bih nazvala bas bacanjem, ali potrosim cesto vise nego sto sam u tom trenutku namenila za to.
Ja sam imao taj problem (dok sam imao pare :saint: ) ali na svu sreću (???) IPS više nema nove zanimljive naslove iz moje biološke oblasti u tolikom broju... inače posle par puta kupovine nekih knjiga koje posle nisam pogledao (npr. Pa zar baš niko nije ljut; Complete encyclopedia of birds itd), uveo sam pravilo da svaka knjiga mora da bude na spisku za ocenjivanje* bar mesec dana. U doba sajma knjiga taj period je sužen na nedelju dana (idem prvi i zadnji dan kada je ulaz za dž) ali i ostavim nešto malo para za takve slučajne nalete.

* [size=-1] I'm a real nowhere man, living in my nowhere land, making all my nowhere plans, for nobody... imam Excel fajl u kome svaki dan ocenjujem knjige sa tog spiska po tome koliko danas želim da ih kupim... u slučaju priliva novca za knjige, prvo se kupuje knjiga sa najvećim brojem poena. Ali u poslednje vreme nema ni para ni više od par knjiga koje bih baš želeo, pa se na tom fajlu hvata prašina...[/size]
Moracu da smislim neki nacin poput tebe... Ja za sada sam primenjivala samo da osobama sa kojima sam kazem da kad udjemo u knjizaru opominju me da ne kupujem, da samo gledamo ili sl. A za Sajam knjiga tek da se ne odmicu od mene... Medjutim, ne shvataju me ozbiljno tako da nije delovalo, kad izadjemo ja obavezno nosim neke neplanirane knjige...
Korisnikov avatar
By Hys.
hmmm..ofako...trosim oko 3000 na pljuge mesecno, na izlaske ne mnogo, ne izlazim cesce od jednom u 10 dana , ali kad izadjem ne prodje bez 1500 minimum, imam dve macke koje jedu ko svinje i nemam predstavu kolko trosim na njih, ima brdo sitnica kao sto su pivce, salon, diskovi, igrackice za klince iz porodice, KNJIGE, ...ne znam, sad se ozbiljno brinem i morala bih da svedem racunicu...ali u principu vodim racuna, posto su na prvom mestu najosnovnije stvari za ziveti-racuni koje placam (od struje do mobilnog), klopa, sredstva za kucu...oh, da, brlo dosadno i bejzik, ali bez toga nema ni macki, ni izlazenja, ni knjiga...:teg2:
Korisnikov avatar
By Egmont
Bacam pare sa velikim zadovoljstvom, pogotovu tudje.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Ebes pare,to je samo papir....pih....(kad ga imas,ukapiras koliko je ne bitan,tj not on 1st place never.. :) )tuturututuuu:tumble:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dina
Moracu da smislim neki nacin poput tebe...
Ma slobodno koristi moj izum... doduše sad mi pada na pamet da je moj metod ocenjivanja preterano komplikovan jer ih upoređujem jedne sa drugima i tako im podelim 5,4,3,2,1, pa sledeća grupa po pet isto tako, do kraja spiska, a sutra ih prvo složim (opcija Sort) po broju poena koji su juče dobili (npr prvo stoji 555555 pa 44444 itd) pa tek onda delim poene, tako da je manja verovatnoća da ću stalno da uporedjujem dve iste knjige... ako na ovaj ekstra komplikovan način neka određena knjiga ipak bude na vrhu, znači da je stvarno želim više od svake druge.

Nažalost neke knjige nikad neće stići do vrha... ima u Platou jedna knjiga o tigrovima koja košta tipa 2800 dinara... e pa za tolicku knjigu nikad neću dati te pare ako bih za istu cenu mogao da dobijem Dorling Kindersley izdanje Animal (onu debelu enciklopediju sa pumom na naslovnoj strani) - nije da imam pare i za Animal ali ako dobijem pare ona definitivno prva stiže u kuću.

A ima par knjiga koje jesam odmah kupio a nisam se pokajao, npr. enciklopedija hrane i enciklopedija voća, povrća i herbs-a, koje su baš tada koštale tipa 1800 dinara a trebalo bi npr 2800. Međutim, one su svojim dolaskom na kućnu policu istisnule sa spiska desetak manjih knjiga koje se bave pojedinačnim aspektima, i plus su imale odgovarajući nivo teksta (i kvantitativno i kvalitativno).
Korisnikov avatar
By Laika
Bacanje para beše moja profesija. Pre svega na izlaske (to je razbacivanje u pravom smislu reči).
Gomila para bačenih na alkohol, cigarete, alkohol, cigarete, alkohol, cigarete...
Paradoks je da se ponegde čak i naplaćuje boravak u gasnoj komori u kojoj koža stari 200% brže zahvaljujući onim odvratnim smrdljivim isparenjima, da ne pričam o tome da izgubih sluh...
To ja zovem bacanje para.

Eh sad, ako govorimo o bespotrebnim troškovima, do skoro sam kupovala igračke u nenormalnim količinama, šnalice, torbice i još tako neke gluposti.
Imam spektar tih nekih manje više neupotrebljivih gluposti po gajbi, većine se ne bih odrekla, da se razumemo, jako volim svoje kičasto đubre.
A ima ga, ima ga na pretek. Od New York Dolls papuča koje nikada nisam obula, do kompleta za balet, Kasandra majice, dečijeg pribora za šminkanje, onog štapića što ga ima dobra vila samo što je ovaj na baterije,...
Bila je tu i neka ikona Sv. Nikole na baterije koja svetli kad se pomeri prekidač i to u više boja (onaj ''luna park-balerina'' kolorit je u pitanju), i nije bogme bila jeftina uopšte.

Razočarali ste me što ugođaj svojih kućnih ljubimaca stavljate pod etiketu ''razbacivanje'', ja pored ovog svog dembela hranim i sve napuštene kučiće u kraju i to smatram svojim najracionalnijim troškom od svih zamislivih. Kad mi već daju keš bolje nekog da nahranim nego da ga propijem, jel' da.
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
novac postoji samo da bi bio razbacivan na frivolne i skupe stvarchice that the world certainly does not need.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Vidi...
Cigarete- 46 ili 92 din. dnevno...
"Politika", kada moji ne kupe- 35 din.
Sitna zadovoljstva, napr. pokloncici za prijatelje i slicno me takodje urnisu...
Pa prazni diskovi u nenormalnim kolicinama...
Pa jedna knjiga mesecno...

Ali ubedljivo najvise ode u kojekakvim kafanama.
Ako nesto volim, volim da placam pica, tako da mi se moje nove potencijalne, nove potencijalne drugarice i novi potencijalni drugovi mogu odmah javiti. :lol: :D :meda:
By pčelica
Heh, ja sam pre 10ak dana izračunala da
na kozmetiku (ali tu spada baš sve) potrošim
više nego na hranu za mesec dana; no ja to ne smatram
bacanjem para.
Jedino na šta nedopustivo mnogo trošim je mob, pravim
prevelik račun (index prihod/ račun mob-a je loš po mene)
i već od sutra ja to smanjujem. :rambo:
Korisnikov avatar
By m..
Lol, ja na mobilnom ustedim brdo novca, ne secam se kad sam potrosila vise od 700 dinara mesecno, i to uglavnom ne idem iznad 500 a nekad ni toliko. Jebiga imam prijatelje s kojima se ili dogovorim za u proseku 10 sekundi, ili se ne dogovorim uopste. Najvise mi ipak ode na poruke...
Korisnikov avatar
By Khons
uglavnom bacam pare na cigare...
sve ostalo (tipa pokoja knjiga ili pokloncic za zenu) ne smatram nikako bacenim...
da...
uglavnom samo cigare...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Laika
Bacanje para beše moja profesija. Pre svega na izlaske (to je razbacivanje
Razočarali ste me što ugođaj svojih kućnih ljubimaca stavljate pod etiketu ''razbacivanje'', ja pored ovog svog dembela hranim i sve napuštene kučiće u kraju i to smatram svojim najracionalnijim troškom od svih zamislivih. Kad mi već daju keš bolje nekog da nahranim nego da ga propijem, jel' da.
Laika ja svoje zivotinje obozavam i pre ce one dobiti da jedu nego ja, a veruj mi kada se sam izdrzavas i nema mame i tate da te dotiraju kao vecinu kolko mi se cini koji su ovde postovali-bila sam i u takvim situacijama . Ali cinjenica je da zivotinje jesu nesto sto si ti odlucio da imas, nisu neophodne za zivot kao hrana, placanje racuna...mada kako ih ja pazim, kao da i jesu neophodne:sigh:
Korisnikov avatar
By gari
Uglavnom svi su se složili da u stvari potroše onoliko para koliko imaju i-ni dinara /evra/ više. Srpska ekonomija je čudo, niko ne može da pronađe recept po kome živimo kao amerikanci a radimo kao...Srbi.

:shok: :mete: :setnja:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Troshenje para na nepotrebne stvari nije bacanje para, to je jednostavno: troshenje para na nepotrebne stvari.
Kada bi ljudi kupovali samo ono shta im je potrebno, kapitalizam bi propao.
Korisnikov avatar
By spliff
bacam pare na taxi samo tako... do sada sam mogao da kupim dobar automobil za pare koje sam spucao na ksi
Korisnikov avatar
By Val
Pa moze ti se. :D Mada, mozda bi i licnog shofera uposlio s tim bacenim parama? :lol:
Korisnikov avatar
By Zibro
definitivno hrana
omiljeni izlasci = izlasci u restorane
a onda tu su
razni "zdravi" gadgeti , kojekakve proteinske muckalice , musliji pa onda neke fine stvari npr bezobrazno skupi francuski sirevi , obavezno maslinovo ulje i sl.
Korisnikov avatar
By gari
Da, da...Vidim ovde sve mamini i tatini sinovi i ćeri troše li troše ali niko se ne seti da "baci" pare tako što će pomoći nekoj hendikepiranoj osobi, invalidu, udovici, siromasima koji su u narodnoj kuhinji...Tužno.

:spijun: :mad: :whatever:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
(ne znam shta mi je.... od jutros samo iskopavam stare teme :lol: )
Korisnikov avatar
By .L O S T
uh u zadnih par godina sam bacio dva nova jugica... uh:oklagija:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Hah, necu ni da ulazim u racunicu.
Ustvari, probala sam, i skapirala da nema sanse da bih mogla da pokrijem samostalan zivot sa jednom prosecnom fakultetskom platom....
Na sta to bacam lovu... pa kao i vecina, izlasci, usputna hrana, zvake, ulaznice za svasta, prazni diskovi, pokloncici prijateljima...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!