Originally posted by jukie
Meni jako smeta kada odrasli vuku okolo decu predškolskog uzrasta a kažu im da recimo idu da urade stvar x koja dete zanima, a usput rade deset drugih stvari i kada dete pita nešto i pokazuje prstom a oni samo piče napred niz ulicu uopšte ne gledajući na tu stranu i vuku dete za ruku za sobom tako da samo što mu nisu otkačili zglob, a ako dete krene da se buni i kmeči onda se deru na njega i ponekad ga i udare. Mislim zašto uopšte rađate decu ako nećete da im date da budu pametna i ne odgovarate im na pitanja. jeste, treba da idete da platite račun za struju. Je li to razlog da se ne okrenete i pogledate i kažete "Da, to je veliki crveni auto". Posle se neko pita zašto deca u školi ništa ne znaju - zato što im tupavi roditelji nisu pomogli da razviju inteligenciju
prost i jednostavan odgovor na ovo je - zato što roditelji ne znaju da odgovore na mnoga pitanja koja deca postavljaju... i frka im je da kažu NE ZNAM (pa im kažu ćuti, dosadan si i sl.) da ne bi izgubili svoj autoritet, ne shvatajući da će ga zbog svoje sopstvene nezainteresovanosti (da ne kažem neobrazovanosti u nekom širem smislu) kad tad izgubiti
meni ništa nije bilo uskraćeno kad sam bila dete... sve aktivnosti kojima sam sama želela da se bavim su mi dozvoljavane, od baleta preko mnogih sekcija, učenja jezika i treniranja sportova.
jedino mi9 je žao što mene samu nije interesovalo sviranje nekog instrumenta u tim godinama, ali za to ne mogu da krivim roditelje što mi nisu dozvolili, možda jedino zato što sama nisam pokazala želju za tim, kao za sve ostalo.
kasnije sam probala da sviram gitaru, videla da mi dobro ide iako sam muzički neobrazovana, ali sam bila lenja da vežbam (ovo je sve bilo na četvrtoj godini faksa), a i nisam imala puno vremena za to... eto da kažem, da mi je to jedna od neostvarenih želja koju sam imala prilike da ostvarim, i još uvek imam prilike... ako se smislim da ne budem lenja
![:)](./images/smilies/smile.gif)