Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Ok, imam tu curku u zamrzivacu, tj samo prsa od iste.
Meni se inace skroz gadi meso, tako zivo, grci mi se stomak od njega i tako to.
Ali, hocu to da prevazidjem i smuljam tu curku u neku kinesku mrmu, e sad posto nisam naletela ni na jedan zahvalan recept glede kineske kuhinje i curke, jel mogu ja to sa spremim kao piletinu? Toliko retko jedem meso, da ne znam da li postoji neka znacajna razlika u ukusu. I nemam ideju koliko treba da je drzim u sosu (tj jel treba duze) i slicno.

Sta da radim s tom nesrecnom curkom?
Korisnikov avatar
By KiWi
Spremi je kao piletinu... Moja komšijka Rado**** redovno sprema prepelice a servira kao piletinu... šta ?e žena, kad ima prepelica...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Ok, imam tu curku u zamrzivacu, tj samo prsa od iste.
Meni se inace skroz gadi meso, tako zivo, grci mi se stomak od njega i tako to.
Ali, hocu to da prevazidjem i smuljam tu curku u neku kinesku mrmu, e sad posto nisam naletela ni na jedan zahvalan recept glede kineske kuhinje i curke, jel mogu ja to sa spremim kao piletinu? Toliko retko jedem meso, da ne znam da li postoji neka znacajna razlika u ukusu. I nemam ideju koliko treba da je drzim u sosu (tj jel treba duze) i slicno.

Sta da radim s tom nesrecnom curkom?
Ima druga?iji ukus, bar meni. Mislim da ?uretina ima mnogo blaži ukus, tako da je iseci na tankije komadi?e da sos bolje uðe, ina?e ?e iznutra biti manje ukusno (tj meni je prili?no bljutavo u odnosu na pile)... ali ne drži me na re?, moja mama to se?e na listi?e, lupa i pohuje.
Korisnikov avatar
By m..
Mislim da cu ipak da garim kevu da spremi, moj malopredjashnji pousaj da napravim neki chinese se neslavno zavrsio, tj ne bas neslavno, bilo je ok, al ne bas ono sto sam ocekivala, doduse i ja sam to s konca i konopca..
Mislim negde me plasi da ce curke krenuti da trci po tanjiru ako bar jednom ne predjem taj basics s kevom.
By Gost
Originally posted by m..
Ali, hocu to da prevazidjem i smuljam tu curku u neku kinesku mrmu, e sad posto nisam naletela ni na jedan zahvalan recept glede kineske kuhinje i curke, jel mogu ja to sa spremim kao piletinu?

Prvo ne?eš ti ništa da "smuljaš" nego ?u
ja da ti dam savet kako da napraviš eksploziju
ukusa.
Elem, tranžiraj ?urku (jasno, prvo moraš da
je odmrzneš), iseckaj na kockice srednje veli?ine.
U jednu posudu stavi malo meda, operi limun a onda
onom ljuštilicom za krompir vrlo tanko izljušti liti?e kore
(pazi da ne zahvatiš ono gorko belo ispod); u med iscedi
limun, zatim koru iseckaj na tanane trake, sve pomešaj,
a zatim u to uvaljaj puretinu i ostavi po' ure.
Zatim o?isti šargarepu (i narendaj na duga?ke trake),
praziluk (iseckaj u valj?i?e), tikvice (iseckaj na kruži?e),
papriku (fakat si do sada skontala da ?eš i nju da seckaš
na trake) i paradajz (ako te ne mrzi blanširaj ga, tj.
drži ga u vreloj vodi pa ga oguli, a onda ga secni na kockice).
U tiganj sa malo ulja stavi puretinu dok ne porumeni, izvadi je,
onda stavi prvo praziluk, šargarepu i papriku, pa onda
tikvice i paradajz (smanji temperaturu da ne prska, lol), onda
dodaš soja sos (upozorenje: pošto je on slan, nemoj da soliš
ništa od hrane), pospi malo susama, dodaj puretinu da malo
da šmeka i uživaj!
Korisnikov avatar
By m..
Uu, deluje fino, jel mogu umesto susama da kanem malo susamovog ulja, posto to imam?
By Gost
Ajde, imaš moju dozvolu, kani zlato.
:D
?u'š, pa sezamovo ulje je thai style, go wild
ak' ga imaš (ne shvataj bukvalno, samo nekoliko kapi stavi);
samo reci, kad budeš za neku dekadenciju
pa da ti kažem šta da praviš od škampa i kokosovog
mlijeka (zvu?i daleko skuplje nego što je.)
Korisnikov avatar
By m..
Mmm, ma ja sam uvek za, ali posto tek savladavam osnove (ja sam od onih ludaka kojima podje za rukom da sve zacine kako treba, al nikad nisu sigurni dal je peceno ili ih isprska ulje), zao mi da sjebem raka.
Drugo je kad izvadim oslica iz zamrzivaca pa mi se isporaspada i otpadne poh, a samo ga ja jedem, boli me uvo sto se sad izdeformisao ako je ukusan, a rak je vec nesto za ristekpa. Moje kuvanje jos uvek izgleda tako sto zovem kevu na 2 minuta da potavim glupo pitanje (pre 4 meseca sam bila u shocku sto se krompir pere i pre i posle ljustenja!, a kad sam ga izvukla iz rerne bio je tako vrh spremljen da ga je nestalo za 3 minuta)...
LOl, al imam nameru da masterujem kuvanje u roku od 6 meseci.
By Gost
Hm, osli? ti se raspao jer si ili zaboravila
da staviš dve-tri kapi sir?eta, ili si ga onako
juna?ki ukuvala do stadijuma bujona.
Dakle, take it from me koja sam odrasla na malo
blitve i ribi na lešo, kad kuvaš ribu, stavi u vodu
malo sir?eta, bez soli (možeš da staviš lovorov list)
i pusti da voda baci samo prvi klju?, i ve? je gotovo.
Heh, dala bih ja tebi savjete kako da postaneš kuharica
za rišpekt, no fakat me sramota.
By APACH
tjurku obavezno spremati sa nekim sosom jer je sama po sebi suva.
Korisnikov avatar
By m..
E, pomogla mi keva, curka je ispala skroz fine, nego je brokoli bio blago presan.
Anyway morala sam da skipujem limun (nesto je ucveljeno izgledao), keva mi isekla curku, ja sam se usudila da je pipnem prstom (veliki korak za mene). Stavila sam med, soja sos i susamovo ulje, i pustila da bleji, strpala u neku serpu koja nije ni serpa ni wok, ali moz da posluzi, i kad je to po kevinoj oceni izgledalo peceno strpala sam i papriku, luk, sargarepu, grasak, brokoli, celer i pecurke, s tim da sam brokoli stavila poslednji pa je bio blago zivahan. Sledeci put ce biti savrseno.

Glede oslica, ja sam njega pohovala (koji task) zato se blago raspadao i otpadao mu poh.

Biolje da se drzim pecenja kropira u rerni, tu sam majstor.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
kad je to po kevinoj oceni izgledalo peceno strpala sam i papriku, luk, sargarepu, grasak, brokoli, celer i pecurke, s tim da sam brokoli stavila poslednji pa je bio blago zivahan.
Jednom sam gledao emisiju kako Antoni Vorel Tomson sprema neku takvu mešavinu od povr?a i on ih je stavljao odreðenim redom (naravno nisam zabeležio kojim, ali mi se jako svidela ideja da se na to pazi). Se?am se da je pretposlednje stavio spana? i samo ga promuljao po svemu, onda skinuo sa vatre i umešao grašak... tako da je valjda grašak nešto što se još kra?e kuva i od spana?a...
Korisnikov avatar
By m..
Pa ja sam cenila otprilike, kapirala sam da dok se one pecurke srckaju i sargarepa omeksa, brokoli bi bio vec ugljenisam, ali mi tajming ipak nije bio bas najbolji, valjda vremenom steknes te skillove.
By Gost
Meni ideje naviru a ti ?urku odavno
satrla.
:sigh:
Možeš nekada da je praviš sa mlincima,
u sosu od višanja.

@ jukie:
pa naravno da postoji redosled kuvanja.
Jel' taj tip kuvao na pari u onim bambusovim posudicama?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by p?elica
@ jukie:
pa naravno da postoji redosled kuvanja.
Jel' taj tip kuvao na pari u onim bambusovim posudicama?
Stvar je u tome što ja recimo ne znam taj redosled kuvanja, tj. šta ?e da ostane koliko žilavo ako se sve sprema istu koli?inu vremena. Znam da se crni luk uvek prvi prži, i da šargarepa ume da bude jako žilava, a spana? samo treba da se promulja, i sada znam i za grašak, ali ne znam za druge stvari. Paradajz mi recimo nije jasan - izgleda mi kao meka i nežna stvar - da li ga treba ukuvavati? Šta sa krompirom? on mi izgleda kao da ga treba kuvati satima?
Nije kuvao na pari, nego u nekom ve?em tiganju koji je služio kao vok. Ako se dobro se?am, unutra je bilo dosta pirin?a, ili je ve? ukuvani pirina? dodao pri kraju (a sigurno pre spana?a i graška). Celo jelo je izgledalo vrlo ukusno, ali ona njegova ?erka je rekla "Ja ne volim ovu papriku", (poverljivo) "a ne volim ni šargarepu", doduše grašak i spana? je samo trpala u usta, izgleda da to ima veze sa bojama.
(doduše ni ja ne volim papriku, sem ako se prži, što goji; odbija me ona vodica koja izlazi iz paprike)
Korisnikov avatar
By m..
Ne volis papriku?? QQlele, paprika je jedina stvar koju mogu da jedem kad sam mamurna, ona zelena shilja. Mm.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Ne volis papriku?? QQlele, paprika je jedina stvar koju mogu da jedem kad sam mamurna, ona zelena shilja. Mm.
Ma mogu da jedem presnu papriku, i pe?enu/prženu papriku, (na koje gledam kao na dve potpuno razli?ite namirnice) dokle god nema one vodice da curi iz nje... ali zato ?im krene da se kuva, pravim gadne face od ukusa te vodice... zato i punjenu papriku ostavim da se ukuva dok sva vodica ne ispari.
By Gost
Originally posted by jukie
Stvar je u tome što ja recimo ne znam taj redosled kuvanja, tj. šta ?e da ostane koliko žilavo ako se sve sprema istu koli?inu vremena. Znam da se crni luk uvek prvi prži, i da šargarepa ume da bude jako žilava, a spana? samo treba da se promulja, i sada znam i za grašak, ali ne znam za druge stvari

Yup, šargarepu uvek dinstaš zajedno sa
crnim lukom na blagoj temperaturi (jer želiš da luk
karamelizuje a ne da ga ugljenišeš.)
Originally posted by jukie
Paradajz mi recimo nije jasan - izgleda mi kao meka i nežna stvar - da li ga treba ukuvavati? Šta sa krompirom? on mi izgleda kao da ga treba kuvati satima?

Priprema paradajza zavisi od toga šta bi
da radiš sa njim.
Ako ho?eš da dobiješ sos, onda da, potrebno je
da na blagoj vatri pržiš crni luk sa belim lukom,
dok ne karamelizuje, a onda u to dodaš iseckane
blanširane paradajze (vidi gore za objašnjenje), malo
soli, na 3kg paradajza treba dodati i pola kaši?ice
še?era i moj tajni sastojak su suvi bosiljak i origano; sve
zatim ukuvavaš na trojci dok one gustine kakav sos
želiš, ali treba minimum dvadesetak minuta.
E sad, ako želiš da sa nekim povr?em pripremiš
paradajz tako da dobiješ onako rusti?no komade paradajza
u ustima (kad radim neku chinese, ostavim tako u woku), opet
ga izblanširaš, samo što sada odvojiš semenke i vodnjavu
sredinu pa ga iseckaš na kockice i samo minut kuvaš
sa drugim povr?em.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!